Hólyagtumor (beszélgetés)
Ezért kérdeztem, hogy ajánljak e dokit?
A barátnő mellrákos volt, tavaly úgy tűnt, hogy áttéte lett, így ismét vizsgálgatás, stb.
Az ajánlott dokinak elküldte a leletei pénteken, már hétfőre kapott időpontot és 2 hét múlva műtötték.
Egy ilyen betegségnél az idő nagyon fontos!
Persze, el kell távolítani, de nem mindegy, hogy jó- vagy rosszindulatú valami.
Mindenki izgul, csak ne vidd túlzásba, mert a stressz nagyon ártalmas !
Azt mondták, hogy a szövettan eredménye a mérvadó.
Meg azt, hogy nincs ott keresnivalója, ki kell szedni.
Igen, tudom, hogy a polip elvileg nem rosszindulatú, és bízom is benne, hogy nem fogok ebben mindmeghalni, de azért izgulok.
Valószínűleg látvány alapján polipnak véleményezték.
Azért használhattak volna szerencsésebb megnevezést, amíg nincs szövettani vizsgálat. Pl. képlet, szövetszaporulat, ilyesmit. Tumortól mindenkit kiráz a hideg.
Előre pontosan azért nem tudható az időpont, mert több dologtól függ. Pl. számít a betegség előrehaladottsága, a beteg általános állapota, és ha adódnak sürgősebb esetek, őket mindig előre veszik.
Drukkolok neked, kitartás!
Elméletileg el van indítva, az ambuláns lapom alapján betesznek műtétre, es mint tumorost előre is sorolnak.
Az orvos azt mondta, hogy kevesen vannak, így 1-2 honap nagyjából, de igazán nem tudja.
Így a második hónap közepén tartok tőle, hogy el lettem felejtve.
Mondjuk más csatornán írta valaki, hogy sajnos hosszú idő, az ő apukája is várt kettő hónapot a sürgős műtétre.
Két hólyagtumorost ismerek, persze addig kezelhető jól, ha nem fekélyes.
A műtétet, ha szükséges el kell indítani, és nem szabad el bagatelizálni, mert kezelést igényel, ez lehet kemó, vagy sugár kezelés, melyet CT előz meg, és csont cisztigráfiai vizsgálat is szükséges, ezzel az áttétet nézik.
Akinek, már súlyos, hólyagot ki tudnak alakítani a bélből is.
Ez elég rosszul hangzik, de amúgy jól kezelhető, és igenis tegyél lépéseket, hogy mielőbb induljon a gyógyulásod.
Annó én is daganatos beteg lettem 11 éve, és nem volt egy fákjás menet, de ezt nekünk kell végig csinálni, és komolyan kell venni. Nem szabad lezserkedni.
Igen, basztasd őket, járj a nyakukra. Nekik csak egy páciens, egy műtét.
Tudom, tudom, pokolba velem, de próbálj meg arra a sok másra gondolni, aki nem halt bele. És kezdj el alternatív megoldásokat keresni, ne csak az ő kezükben legyen a megoldás. 🥰🥰🥰
Segítsetek!
Április 10-en kaptam meg a leletet, mi szerint "bal oldalfalon kb 2 cm-es poliploid hólyagtumor látható"
Meg hogy a műtétre telefonon értesítenek.
Kezdek qrva türelmetlen lenni, hogy még hozzám sem szóltak, nemhogy időpontom lenne.
Nem akartam basztatni őket, de valahogy ba***amegakur*aélet, hogy állítólag előre vesznek, mint tumorost, oszt' sehol semmi.
Kellene/illene zaklatni őket? Mert nagyon akaródzik. (Bónusz, hogy tegnap tudtam meg, hogy egy utcabeli hólyagrákban halt meg idén)