Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

460. Ata06
2011. febr. 19. 15:45

Most már csak azt lenne jó tudni, hogy velünk emberekkel mi a helyzet!:P

Lenne egy kérdésem. Ti szoktátok őket kefélni vagy nem. Mennyire hullik a szőrük?

inci-finci: Szerencsére kiderült, hogy nem rák!Most akkor hogyan tovább?

459. Ata06 (válaszként erre: 458. - Vkatka)
2011. febr. 19. 15:41

Ha beveszünk egy lázcsillapitót vagy bármilyen gyógyszert az felszivódik és a vérbe is ezáltal bekerül! De ha injekcióba adják be, akkor a belet ezáltal kikerülik. Igaz, hogy a vér az egész testen átfolyik, de a bélfalra kapaszkodott férgekre vajon hat-e? Kérdezd már meg a dokidat! :)

Nagyon okosak leszünk bélférgekből!:)

458. vkatka (válaszként erre: 457. - Inci-finci)
2011. febr. 19. 13:44

Na de akkor a szuri az hatásos lehet a vérben terjedő Mikrofiliák ellen.

De halál komolyan, a doki bélféreg ellen adta a szurit...Akkor csak hat ott is valahogy.

2011. febr. 19. 09:36
Egyszerű , létezik bél féreg és vérben terjedő Mikrofiliák, amik a vérben terjednek , és ott okoznak bajt, beágyazodnak az izom kötegbe, és ott képződik a petéből féreg ..
456. vkatka (válaszként erre: 455. - Inci-finci)
2011. febr. 18. 22:36
Na és akkor igazodjunk ki rajta :D
455. inci-finci (válaszként erre: 454. - Vkatka)
2011. febr. 18. 22:06

Igen de a bél férgek nem kerülnek a vérbe azok más fajták , amúgy féreghajtót kapnak 3 havonta , szépen beveszik májkrémmel nincs gond sosem voltak férgesek naponta szedem az udvart mivel ők bent vannak és ne lépjenek bele meg mi sem , meg hogy néz ki az udvar tele kutya trutyival:)

Ezért kell a vért is tisztítani gyógyszerrel ezt én is csak most tudtam meg hogy ilyen grimbusz van.

Így hát van ami a vér utján terjed, és van ami a bélben ,

na most lény okos Domokos:):)

454. vkatka (válaszként erre: 452. - Inci-finci)
2011. febr. 18. 21:02
Azért mondtam a szurit (aminek nem tudom a nevét) mert az tuti nem a bélben hat.
453. vkatka (válaszként erre: 451. - Ata06)
2011. febr. 18. 21:01
Nem tudom sajnos a nevét de ha megkérdezed a dokit akkor biztos tudja. Nem tudjuk sehogy sem beadni neki mert akármibe beletesszük, lenyomjuk a torkán, elvonul és kihányja... Ezért kell a szuri.
2011. febr. 18. 20:15

Na nálam nem gond gyógyszer, májkrémbe szoktam beadni , a vitamint meg simán megeszik.

Frontline-t utána néztem de csak kullancs és bolha ellen jó.

Féreghajtó a bélben hajtja ki a férgeket, nem a vérben sajnos, ez a gyógyszer meg megöli a vérbe került Mikrófiliákat amit a szúnyogok terjesztenek.

ATA amit írtál utána nézek:::) köszi az infót.

451. Ata06
2011. febr. 18. 18:31

Nem tudod a nevét?

Ata sem veszi be a gyógyszert. Én nyomom le a torkán!:)

Maci sajttal sem tudod beadni? Először csak a sajtot add, és mikor már eszi, akkor belenyomod a közepébe! Abból nem tudja kibányászni, mert ráragad!:)

450. vkatka
2011. febr. 18. 18:21
Gigike féreghajtó szurit szokott kapni mert nem hajlandó megenni a a tablettát. Nem lehet sehogy becsapni. Na ez a szuri biztos jó lehet mert eljut mindenhova.
449. Ata06 (válaszként erre: 444. - Inci-finci)
2011. febr. 18. 18:15

Miért kell havonta szedni a féreghajtót? Nem elég háromhavonta?

És nem akarja a puklikat kitisztitani? Milyen már, hogy tudod, hogy a puklikban férgek vannak!

Van egy újfajta parazita ellenes oldat. Magyar találmány és csak természetes anyagok vannak benne!

Állitólag nagyon jó! Már külföldön is forgalmazzák!

Van állatoknak és embereknek külön is! Úgy olvastam, hogy szúnyogok ellen is hatásos!

[link]

Rossmanban és a DM -ben is láttam már! Azt hiszem a DM-ben az emberi a Rossmanban az állatoknak valót árulják!

448. vkatka (válaszként erre: 447. - Inci-finci)
2011. febr. 18. 18:07
Minden vérszívó ellen jó. Persze a szúnyogokat nem riasztja el, csak megöli.
2011. febr. 18. 12:31
Frontline-t úgy tudom nem jó, szúnyogok ellen :(:(
446. vkatka (válaszként erre: 445. - Vkatka)
2011. febr. 18. 10:55
Azt hiszem, 4 ezer volt a 100 ml-es kiszerelés.
445. vkatka (válaszként erre: 444. - Inci-finci)
2011. febr. 18. 10:54

Hála Istennek hogy nem rák.

Viszont a szúnyogok ellen nem nagyon tudunk védekezni. Legalábbis a mi városunk a szúnyogok permetezésén spórolt :(

Az én kutyáimat is összecsipkedték, hiába fújtuk őket szúnyogriasztóval.

Mi permetezős Frontline-t használunk, amit ugyanúgy kell használni, mint a cseppentőset, csak ez gazdaságosabb. Kutyánként három fújás a lapocka közé a bőrre, és felszívódik a véráramba. Nagyon jó, nyáron vettük és még félig van a flakon.

444. inci-finci (válaszként erre: 442. - Ata06)
2011. febr. 18. 09:43

Hát ez van

Még nem tudjuk mi van a másik pukliban.

Ez a pete bekerül a szúnyogcsípés által a vérbe és ott ahol talál magának megfelelő izomzatot nőni kezd, szerencsék volt hogy látható helyen csinálta ezt és nem a vesében vagy a szívben stb ahol i sem mutatható .

Januárban kaptak Strongholdot, valószínűleg jó volt mert egyikben sincs semmi jele ennek a féreg lárvának ,

Viszont jó hír , hogy nem rák , hanem ezt a féreg okozta a sejtek gyulladását,(a citológia nem mutatott ki semmit:) a féreg ott van, de egy része ki lett szedve így vagy,

vagy felszívódik vagy tájog lesz belőle és fel kell nyitni , de nem fertőz ez lényeg, viszont beszélnem kell a háziorvossal hogy mi a véleménye:( A vérben sincs jelen ez a rondaság, nem mutatható ki már semmi hála istennek , nem rák volt :(:(

Úgy hogy Roxán aránylag rendben kivéve az a csomó amivel lesz majd valami 2-3 hét múlva.

Tegnap meg lett Tyson eredménye és ő is tiszta,

csak egy kis gyulladás van de az lehet a fülétől.

Örülök ,hogy így végződött a dolog és a pénztárcám hát könnyebb lett jócskán de ez nem érdekel most..

Marad a Kiltix nyaköv nekem az bevált .kullancs , és bolhák ellen , és a belső paraziták ellen ajánlotta a Dr-nő a Milbemax gyógyszert.

Nem olcsó havonta szedetni velük 25-lg 1 szem 1000-ft.

Nem tudunk mást kitalálni , hogy védve legyenek a szúnyogok , bolhák , kullancsok és a szuronyos legyek ellen.

Ráadásul mi sokat járunk pecázni erdő tó mellé de még az udvar is tele van szúnyogok és ahogy számoltam ez a legolcsóbb megoldás egy szezonra, mist sem csepegtetnék Advantixot havonta ami 1700-ft/db..

Na szép napot mindenkinek :):)

443. Ata06 (válaszként erre: 441. - Inci-finci)
2011. febr. 17. 18:16

Jézusom! Elolvastam. Azt irja, mi is megfertőződhetünk! "Ha fertőzött kutyából vért szívó szúnyog az embert e féreggel (Dirofilaria repens) vérszíváskor fertőzheti "

Akkor nem kéne nekünk is ilyen vizsgálat?:O

Azt hiszem én is kérek ilyen vizsgálatot az Atának, ha legközelebb megyünk a dokihoz!

442. Ata06 (válaszként erre: 440. - Inci-finci)
2011. febr. 17. 18:09

Kis drága! Úgy meg tudnak sértődni!

Haláli! Nem fogadta el a jutalmat? Na itt látszik milyen egyéniségek!

A fiúk jóval nagyobbak, mint a lányok.

Ő már nem fog tudni a kalaptartóra felfeküdni!:)

Most akkor ezt nem értem! Ha a pukliban féreg volt, hogy a nyavalyába került oda? Mert akkor a véren keresztüli fertőzés kizárva! És ha a másik pukliba is féreg van?

Milyen spot-on szoktál adni? Mindig csak Strongholdot?

2011. febr. 16. 20:48

Ja egy kis olvasni való és jó gyomor kell hozzá:(

[link]

2011. febr. 16. 20:47

Na végre valami jó hír.

Roxán vérében nem találtak mikrofiláriák)vagyis féregre utaló jeleket, valószínűleg kapott januárban Srongoldot, ez a csepp jó a szívféregre is stb, de viszont

Tysonnál is kellet csináltatnom egy Kontról vérvételt, annak holnap lesz meg az eredménye, most már csak a citológia van hátra az valószínűleg hétfőre lesz eredmény

Roxynál ezt a csomót ki kell tisztíttatni de ha majd meg lesz a citológiának az eredménye, jó kis buli , hát undorító.

Jót mosolyogtam ahogy mesélte a másik Dr-nő hogy már orvosi esetet Roxán mert olyan még nem volt hogy szövettan közben ilyent szedjenek ki.

Viszont Tyson bemutatkozott mint egy kis hörcsi-mörcsi bementünk a rendelőben nagy komolysággal negált és mindenkire morgott ilyet még nem csinált, az asszisztens meg kiakadt ,hogy milyen nagy 6-hónapos korához képest, hát igen 20-kg Roxán meg 16-hónapos és 25-kg, egyforma nagyok majdnem , na szóval bekellet kötni a pofiját míg vettek tőle vért, és azt a sértődöttséget amit levágott ő a nagy zabagép még a jutifalatott sem fogadta el :)

De holnapra meg lesz az eredmény , remélem semmi gond.

2011. febr. 16. 12:54

Hát majd elgondolkodom rajta:)

De az nyugtató ,hogy embere nem terjed de azért beszélek a dokival:)

Az idő megadja a választ:(

438. vkatka (válaszként erre: 435. - Inci-finci)
2011. febr. 16. 10:41
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!
437. vkatka
2011. febr. 16. 10:40
Most hogy belegondoltam, Boxost is nagyon ették nyáron a szúnyogok. Jaj remélem, ők nem kapják el!!! Elég lesz nekünk nyáron Boxi ivartalanítása...
436. Ata06 (válaszként erre: 435. - Inci-finci)
2011. febr. 16. 10:08

Jézusom, én nem úgy gondoltam! Hát persze, hogy meg kell gyógyitani!

Akkor nálatok is esetleg vérből kéne kimutatni?

Ez azért nagyon félelmetes!

Szerintem érdeklődj utána, ha már megvan a diagnózis!

Ata is kapott nagyon sokáig Drontál nevű féreghajtót, és minden rendben volt. Mégis mikor először kapta a Milbemaxot akkor látható lett a székletben is!

2011. febr. 16. 09:55

Sziasztok

Tényleg durva, de ez is egy kemény csomó , olyan diónyi,

Féreghajtót 3 hete kaptak de a székletben nincs semmi látható azt naponta összeszedem az udvaron.

Amúgy meg ez a férek csak vérben mutatható ki azért is vett a dr-nő vért. De majd este kiderül.

Tudom hogy nem lesz olcsó múltság de esélyt neki is kell kapnia a többit meg majd meg látjuk:)

434. Ata06 (válaszként erre: 431. - Inci-finci)
2011. febr. 15. 22:36
De, ha már a kutyus férges, akkor sajnos már elkapható! Én azt mondom, veszteni nem vesztesz vele, nézessétek meg magatokat is!
433. Ata06 (válaszként erre: 430. - Inci-finci)
2011. febr. 15. 22:35

Én arra gondolok, nem lehet, hogy a mivel a féreg ott volt benne, az okozta a sejtek elváltozását?

Biztos nem lesz olcsó mulatság! Sajnállak titeket!

Azért szerintem nem ártana egy széklet vizsgálat nálatok is!

432. vkatka (válaszként erre: 427. - Inci-finci)
2011. febr. 15. 22:07

Ez nagyon durva!

Kétszer is volt Boxinak puklija, de az kemény volt és nem vittem vele orvoshoz, hanem masszírozgattam és elmúlt.

2011. febr. 15. 20:05
Megnéztem azt linket, de amit Dr-nő kiszedet az olyan vékony cérna és hosszú volt, és annyit mondott ,hogy szúnyogok terjesztik a vérrel de emberre nem fertőző , rögtön azt kérdeztem a lányok miatt:(:( De holnap meg lesz a vér eredmény , kértem nagy labort, a máj, vese, szív miatt, ha van a vérben valami akkor jön a kezelés, és Tysonnál is vizsgálat. De ez majd majd mind holnap este tudom meg:(:(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook