Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Sziasztok!
Totál kész vagyok , ha valaki azt mondja ,hogy még egyszer vállaljak el egy ilyen programot inkább lőjön le :)
Naplóban majd bővebben ha lesz időm :)
Naná hogy volt nagy boldogság, nagyon megszokták már egymás közelségét és rossz volt elszakadniuk az anyjuktól. Olyan jót aludtak aznap éjszaka Gigivel összebújva, hogy hangosan horkoltak :D Olyankor jót alszanak...
Meg tényleg Gigike is megszokta már őket és igényli is a társaságot, rossz volt neki egyedül. De szerencsére gyorsan eltelt ez a két hét és újra teljes a boldogság :)
Nem akarom még átvinni őket az új helyre, mert nem akarom hogy ott felügyelet nélkül legyenek, meg nem is tudok kijárni oda minden nap, így az etetés is gondot okozna. Meg a helyük sincs még kész, ki kell ásni az új szennyvíz aknát, az pont a kutyáknál van, arra lesz egy beton fedél, hogy ne csússzanak bele a szennyvízbe. És a legfontosabb a füvesítés, amit mindenképp megpróbálok mert nem akarom a sárban tartani őket. Aztán meglátjuk, mennyire fog sikerülni. Tehát csak akkor viszem őket ki, ha már mi is ott lakunk mert azért nekem is hiányoznának!
Örültek Giginek, mikor közéjük engedted?
Azért jó Giginek is, hogy már nem egyedül van!
Mikor viszed át őket az új házba?
Még csak azt sem sikerült megtudnunk, hogy mikor rendel... Mert a párja a barátnőm és vele nem tudtam beszélni, ő szokta megmondani nekem, hogy mikor rendel. Másik dokihoz meg nem viszem mert csak ebbe az egybe bízok.
Vége a tüzelésnek, hétvégén már összebújva aludtak Gigikével a rosszcsontok :) Nagyon szeretik egymást :)
Katka! Voltatok dokinál?
Vége már a tüzelésnek?
Köszike
Soká lesz még szombat, de még most sem értek haza:)
Mai teljesítmény a kutyák dolgáról:az előszoba felrobbanva és pihék szanaszét , szét téptek egy tollpárnát potom félóra alatt míg elvittem a lányokat a suliba:)
Megláttam és nem tudtam hogy sírjak vagy nevesek de a délelőttöm ráment hogy összeszedjem:)
Húúú, nem lehet könnyű!
És még csak hétfő van! Drukkolok, hogy hamar elteljen a hét! Kitartás!
Totál kész vagyok ,
a hétvégén még elvoltam a rokonaimmal meg a kutyákkal kivéve Tyson aki morgós volt.
Tegnap jöttek a lányok Törökországból, hát nyelvi problémák vannak mert mi németesek vagyunk ők meg csak angolul tudnak, hát itt a gép és fordítunk mindent:) kicsit furcsák , és evés is probléma, de jól elvoltunk.
Ma suliban vannak, délután mennek, Mátyás templom, Budai vár stb, és a lányaim is, így este fél nyolcra kell a suli elé menni értük , vacsira hús levest kértek és palacsintát:)
De mind a ketten félnek a kutyáktól, hát így megvagyok lőve , mindig terelgetjük a két ebet és a két lányt:):( hosszú lesz ez a hét:(
Jaj ne ijesztgess rákkal!
Bízom benne, hogy ilyen fiatal, erős állatnál ez nem fordul elő. Inkább legyen egy fertőzés, az könnyebben gyógyítható.
Az igaz, hogy erre van a fórum, de vannak olyanok akik bántónak érzik ha valaki tanácsot ad nekik és kioktatásnak vélik! Ráadásul, Te régi motoros vagy a kutyázásban, igy aztán sokszor nem tudom, hogy mi az amit tudsz és mivel mondhatok esetleg újat!:P
A lopkodással nem tudsz mást csinálni, mint mindig résen lenni, megrázni a nyakbőrét és mondani, hogy rrrrosssz kutya volt. Elvenni tőle és kikötni vagy bezárni egy 10-15 percre.
A kutya suliban azt csinálták, hogy ne nyúljon hozzá a talált élelmiszerhez hogy egy kis áram erősségű elektródát helyeztek az élelmiszerbe és elég volt hozzáérni, megcsipte a nyelvét!
Egyszer kétszer még esetleg megpróbálta, aztán többet soha! Nem tudom, a párod tud e ez ügyben valamit csinálni?
Én a Te helyedben mindenképpen megmutatnám a dokinak, nehogy valami komolyabb legyen!
Ha nőtt az nem jelent túl jót!
Sajnos a boxerek hajlamosak a rákra, úgyhogy az a legbiztosabb, ha a doki mondja meg, hogy mi az!
Szoktál a kutyákkal sétálni? Az nagyon fontos lenne!
Az az egyik olyan alkalom, ahol neki kell hozzád igazodnia, tehát könnyebben megy a vezérséget kiharcolni! Ráadásul, ha nem szoktad vinni sétálni, akkor persze, hogy nem akarja a nyakörvet.
Kényelmetlen dolog és nem kötődik hozzá kellemes élmény! Ha rendszeresen járnál vele sétálni és játszani, akkor örömmel menne veled!
Amig ez idegen cselekmény a részére, mindig harcolni fog a nyakörv ellen!
Szia
Ez nem jó hír,
Lehet hogy amikor leül akkor dörzsöli a föld vagy a beton és nehezen gyógyul , de próbáld meg a Neogranormont háthajó rá, ez fertőtlenít és hámosít is egyben.
Sok szerencsét:)
Emlékeztek, írtam régebben, hogy Boxos zacsiján találtam egy sebet. Most néztem, hogy még mindig ott van és nőtt is!
Szegénynek fáj is ha megnyomom. Nem nagyon figyeltem ott azt a területet, meg nem is látom, ha ránézek. Bekentem antibiotikummal, de nagyon kevés van itthon, úgyhogy jövő hétvégén megpróbáljuk dokihoz vinni. Sajnos egyedül nem tudom vinni mert a nyakörvet sem engedi hogy rátegyem, csak Jani bír vele.
Vastag var fedi, úgy emlékszem, hogy annak idején Gyurcinak volt olyanja a mellkasán. Az pedig egy igen makacs gombás fertőzés volt... Szegény Boxosomnak meg ilyen szerencsétlen helyen jött ki...
Ata
Miért haragudnék , azért van ez a fórum ,hogy egymást ellássuk tanáccsal, meg jókat írogassunk stb.
Nekem eddig Német juhászom volt,teljesen más karakter és típus mint a boxosok, sokat tudok a kutyákról de tanulni sosem árt, és amilyen habzsolháp Tyson tényleg mindent meg esz , ettől én is félek ,hogy megmérgezik őket kitudja milyenek az emberek .
Valamelyik nap jártam úgy ,hogy egyszerűen betelt a pohár a habzsolásból és egy citrompótlót adtam neki szaglás nélkül bekapta és megette ,utána meg csorgott a nyála:)
Roxán mindent megszagol mielőtt elvenné , és ha nem teszik az illata el sem veszi, de mire észbe kapok már Tyson el is lopta a kezedből legyen az bármilyen kaja, még a csípős paprika is kell neki, gyümölcs, zöldség , és a lopások az asztalról, kész vagyok tőle, a héten törtem megint szét egy fakanalat az asztalon mert felugrott a két mancsával és ellopotta a szendvicset pedig nem hiszen hogy éhes lett volna:)
Evvel csődöt mondok lassan:)
Szerintem mire elmennek, az se fog félni a kutyáktól aki most fél!
De ha nem fordulnak felé, nem szólnak hozzá, sőt nem néznek rá, akkor nem hiszem hogy gond lesz!
Ne is foglalkozzanak velük és egyszer csak majd ők mennek oda. De a simit akkor is csak fokozatosan szabad elkezdeni!
Ha majd a tesztoszeron dúl benne, akkor majd nem lehet egy kis juti falattal lekenyerezni!
És igazság szerint szerintem jó lenne, ha Te sem engednéd meg, hogy bárki bármit adjon neki!
Ők a kertben is lesznek/vannak, nem lenne jó ha valaki a kedvességükkel visszaélne és megmérgezné őket!
Nálatok mindig sok vendég van, kérd meg őket, hogy kinálják meg őket valamivel és Te légy résen és csapj rá az orrukra vagy a pofijukra, hogy megtanulják, csak a családtól fogadhatnak el bármit, akkor is csak valami vezényszóra, de lehetőleg ne legyen egyszerű kitalálni, mint pl.: a Tied. Mert ezt bárki bármikor mondhatja!
Ha bármikor olyan dolgot irok vagy mondok, amit tudsz nehogy megbántódj és okoskodásnak vedd! :P
Tudom sajnos,
Ma itt volt az unoka öcsém akinek holnap jönnek a szülei ,és ő is kijön hozzánk ahogy a próbának vége..
Szóval öt is morogta Tyson de kapott tőle juti falatott és később már ő ment oda hozzá, játszani. Nehéz és kemény a kis fickó , de mi lesz ha jönnek a lányok , az egyiknek van egy közép uszkárja de a másik fél a nagykutyáktól , hát ez gáz:(
Roxié mert ő is beszáll a játékba,
amúgy csak egy kicsit játszottunk , tudom hogy még korai mert így elég agresszív ,utána a karomra rontott, meg rám ugrott ugatva, oké játéknak jó de ezt nem csinálhatom még élesben , mert ez korai csak 6 hónapos, de olyan édesek mikor versenyt húznak ketten :)
amúgy nem haragszok minden tanács jól jön és senki sem zseni:):)
Drukkolok a vendégsereghez, hogy végig toppon tudj lenni!:)
Mindenkinek szólj, hogy ne nyúljanak a kutyákhoz, főleg Taysonhoz- mig maguktól oda nem mennek!
A fiú kutyákat meg kell nyugtatni, ha vendég jön, hogy tudja nem kell védeni Téged és a házat!
Nem tudom tudod-e, ha igen, akkor bocs.
Taysonnal még nem szabad ezt húzos, pörgős játékot játszani, mert még alakulóban van az állkapcsa!
A csontjai még "puhák" nem lenne jó, ha végül bulldog harapása lenne.
A másik, hogy erre a húzós játékra fokozódik az agresszivitása is! Ezzel tanitják a suliban is!
Kié a rongy a végén?
Egy bála szalma nem nagy azt biciklivel is eltudod tolni :):) De próbál meg , mert aki házhoz viszi piac után :):)
Tyson kemény kutyus most játszottam vele és simán megfogja a rongyot felemelem és pörgök vele körbe de nem ereszti el.
Majd a felesleges morgásról leszoktatom ,ok nélkül nincs morgás ugatás, habár ő ugatósabb mint Roxán , mindenre figyel és éberebb is , pedig még csak kis kölyök ,, Viszont imádni való amikor a nyakba mászik és a hajadat túrja , jó csak hajmosás előtt engedem de nagyon élvezi. Vagy a párom fülét nyalja és a fejét ,oké de ő kopasz:) ezt nem hagyja ki sosem , Roxán meg önfejű addig lehet simogatni míg ő akarja utána tovább áll, de van amikor ő jön és dögönyözni kell majd szét esik :)
Holnap jönnek az uncsimék 5-ten hát ezt túl kell élni :) Vasárnap mennek haza. Viszont vasárnap meg délbe kell mennem a reptérre a török lányokért ,ők egy hétig maradnak , na mi lesz itt ááááááááááááááááá.
Most ép takarítok meg főzők már holnapra előre, juj de nagy a ház, és a kosz kosz amit a kutyuk behoznak , mert most itt a jó idő és ki meg bemászkálnak,
Ja annyi a virágos kertemnek a párom megemelte a kerítést 1m magasra de nem elég mind kettő helyből átugorja , és kiaknázták a Nőszirmomat:( sajnos pedig azt a növényt gyűjtöm színenként ez most cirmos lila volt:(:( van ég rózsa szín lila több árnyalata , sárga cirmos és majd nem fele színű gyönyörűek és jó az illatuk:)
Nálunk is a kutya nem eb ő családtag, nem tudok róla úgy beszélni mint más hogy egy dög:(
Nem van nevük és jellemük , és néha jobb velük mint némelyik emberrel , (Bocsánat a kifejezésért de ez van :)
Na lépek vár kupi:):)
Sunyi? Neeeeem! Csak fiú! Kezd kamaszodni, kezd nagy lenni a szája! A tesztoszteron ezt okozza!
Egy kicsit nehezebb lesz, mint Roxánnal. A lányok simulékonyabbak! De meglátod nagyszerű kutyus lesz belőle! A fiúk keményebbek. Másra vannak kitalálva, mint a lányok! A lányok befelé fordulva a családra koncentrálnak, a fiúk viszont kifelé néznek és nem tűrik, hogy bárki idegen a család közelébe legyen és veszélyeztesse őket! Azért ez nagyon jó érzés, mikor látod, hogy vigyáz rád!:)
Hétvégére megint vacak időt mondott, ha nem tudod a boxba zárnia hideg miatt, akkor rakd be egy szobába, bár az meg veszélyes a pakolás, és rombolás miatt!:P
A szalmát feltétlenül kezeljétek le kullancs irtóval, mert egy ismerősömnek igy csipte meg a boxiját, ráadásul télen! Meg is halt a kutyus.
Elvitte a babesia. Én már csak igy tudom irni, mióta kutyám van, hogy: meghalt. Ők számomra nem is igazán állatok. Olyan értelemmel rendelkeznek, mint a gyerekek.
Piacon szoktak árulni szalmát meg más helyen is nézetek szét:)
De ha kocsival mentek van olyan hely ahol kivan írva hogy szalma bála eladó csak figyelni kell:))
Szia
A fa forgács nem jó magába szívja a nedvességet és a párát is, ezért használnak szalmát mert üreges és szigetel , nem tudom emlékszel-e még a vályog téglára abba is szalmát raktak mert jó szigetező anyag:):)