Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Sziasztok.
A szalma tényleg jó , csak meg kell nézni , honnan veszed, halottam olyan tenyésztőtől aki bolhákat vitt be vele, de a forgáccsal is az a baj , asztalos ismerősöm mondta, hogy a macskák szeretnek benne aludni mert jó meleg,és azt rakták a kutyájuk alá , na lett is bolha tenyészet szegény kutyában:(
Ezt a kutya műsort néha nézem de szinte idegesítő számomra,
Múltkor kiakadtam , mikor a kis terrierre meg a többi kutyára szögest rakott , hát persze hogy ott jött a lába mögött , és ha nem veszi kamera még jól meg is rugdossák a kutyát ez csak show műsor:(
Ha Roxin is szöges van akkor még egy 3-rom éves is tudja sétáltatni :):)
Oké azért vannak jó dolgai is , de:??????
A nőnek azért jobban tetszik a technikája, szerintem , ő a jobb.
Mint a múltkorában írtam , kutya suliztam sokáig , így nem vagyok szakártő de azért tudom amit tudok ,az én kutyáim sem szuperek , és nem is lesznek azok , de annyit még tudok , hogy egyik sem lesz olyan jó kutya mint Zsinet volt a Német juhászom , de ő napi edzés és minden szombat vasárnap suli, ez egy külön világ és sok -sok idő ami nincs sajnos..
A.A :szerintem lesz még hideg, nagy kiszerelésben kapsz állatkereskedésben szalmát próbáld meg..
Katka a kutyánk nem működnek másképp csak más hogy neveled, lehet hogy te nem rugód oldalba hogy ott maradjon és nem adsz rá szögest, stbb és a saját örömödre tartod őket:):)
Tényleg, szoktátok nézni "A csodálatos kutyadoki"-t
meg a "Póráz két végén"-?
A mi tévénk lassan már csak ezt tudja lejátszani!:)
Be van állitva felvételre, igy amikor időm van, akkor egyet-egyet megnézek!
Legalább 20órányi anyag van felvéve!:)
Ha még kölyök, biztos könnyebben lehet tanitani, de ő már elmúlt négy és fél éves! De lehet, hogy a természete ilyen!
Mikor suliba jártunk, akkor is legjobban annak a parancsnak engedelmeskedett, hogy " MARAD"! Azt rendkivül jól tudta csinálni! Azért mindig ő volt a példaképp! Minket dicsértek, holott mi csak azt mondtuk, hogy "MARAD"!:))
Én kertben tartó kutyásoktól hallottam, hogy jó még a szalma is! Nagyon sokat raknak a házukba és ők akkor ezt maguk köré dolgozzák, szinte eltemetik magukat! A vizet nem tudja felszivni a légrés meg szigetel!Egy gond van a kullancs! Mielőtt berakod a házba "kullancstalanitani" kell valami irtóval!
Az egyikük későn vette észre a kullancsot, mert tél volt és nem is gondolt rá! Pár hét múlva temették a kutyust!Azóta rosszul szabályosan rosszul vagyok, ha meglátom Atában! Alig várom, hogy kiszedhessem a kis dögöt!Mindig rakok rá spot-ont, de van mikor ennek ellenére belemászott! Most már scalibor is van a nyakában!:(
A festés....tavaly tavasszal festettünk...idén újra...mert ahol fekszik, ott a fal le van kissé amortizálva - nekidől, nyalja...:)))) De nem csak a nappalit kell festeni, hanem mind a három szobát is. Persze, nem a kutya miatt!:D Úgyhogy lesz munka...csak jöjjön be a jó idő.:)
Jah, és a kutyakozmetikus ismerősöm is a faforgácsot javasolta. Na, majd jövőre...;) Ezt a telet már kihúzzuk így.:)
Sziasztok .
Na ezen jót nevetem , a fiadat sajnáltad vagy a kutyut, amúgy nem lusták csak akaratosak azt csinálnak amit ők szeretnének , amúgy könnyen tanulnak , még nálam a pici is,
Pl. juti falat, megállsz és eléd leülteted, ott ül egy lépés hátra és megint megad elé ülteted a kicsi pillanatok alatt megtanulta, vagy a keresztlépést, mikor mész és a lábad közt átmegy :):)az alap szabályokat meg minden kutyának tudni kéne, de az enyém lusta, csak ha ő akarja,
Amúgy meg a kicsi magától jött rá ,hogy nyitja az ajtót, de be is kéne zárnia,:) Meg a kukázás azt már nagyon jól tudják , meg a hűtő , le háncsozni a tuja törzsét, aláaknázni az udvart amibe ő is bele fér, ezt nem is kell tanítani , na milyen okosak :):)
Karácsonykor azt tetszett mikor a barátnőm lánya nevelte a kutyát, Roxán ülsz fekszik stbb,mentek fel az emeletre és egy lépcső fokkal Roxi előrébb tartott és hirtelen hátra fordult és a kicsi lány kapott egy jó nagy nyálas puszik pont fejmagasságban volt , hát dőltünk a nevetéstől .. de a kis lány nincs még 3 -éves, hát nagyon ari ,meg Tyson is szót fogadott neki.
Képzeljétek, még tavasszal megvettem a 101 kutyatrükköt. Nagyon bele voltam lendülve, hogy mennyi mindent fogok neki tanitani! Az egész család nevetett, hogy hogy néz ki egy boxer, ha pitizik!:9
Nem baj engem nem lehetett eltántoritani! Na de Ata elvette a kedvem! Rém lusta volt, semmit nem akart csinálni! Elment a kedvem ,elraktam a könyvem!
Na tegnap, kaptam egy videót egy mackós boxerről!
A fiam rögtön meg akart neki egy pár dolgot tanitani!
Ata már rohant a fiam elől! Eddig soha nem hallottunk egy hangot tőle , de most nyifogot és menekült! Szóval nem akart tanulni!:(
Na ennyit a kutya trükkökről!:)
Az tök jó, ha magától jött rá! Tehát akkor összeköti, a cselekvést a kilinccsel. Döbbenetes!
Mikor mentek dokihoz a köv. oltásért?
Én holnap megyek, mert begyulladt a szeme!:(
Nekem magától jött rá az ajtó nyitogatás, és kimegy mire megfordulok már jön is be, nyáron még jó de most:)
Akkor a boxik mégsem olyan buták:)
Megküldte nekem egy kedves hoxás ismerős, mert nem tudtuk, hogy hol helyezkedünk el!
Hát kérem szépen, mégsem vagyunk olyan buták, merthogy a középmezőnyben vagyunk! HURRÁááá!:))
Rangsor 40-54
Átlagos parancsteljesítés, engedelmesség
Új parancsok megértése: 25-40 ismétlés után.
Teljesít első parancsra: 50%-ban vagy jobban
Rangsor
Fajta
40
Simaszőrű Wheaten terrier
Bedlington terrier
Simaszőrű foxi
41
Göndör retriever
Ír farkas
42
Kuvasz
Ausztrál juhász
43
Saluki
Finn spitz
Pointer
44
Cavalier King Charles spaniel
Német drótszőrű pointer
Black & Tan Coonhound
Amerikai vízispaniel
45
Szibériai husky
Bichon Frise
Angol Toy Spaniel
46
Tibeti spaniel
Vidrakutya
Agár
47
Westie
Deerhound
48
Boxer
Német dog
49
Tacskó
Staffordshire bullterrier
50
Alaszkai malamut
51
Whippet
Shar-pei
Drótszőrű foxterrier
52
Rhodéziai ridgeback
53
Ibizai
Welsh Terrier
Ír terrier
54
Boston Terrier
Akita
Tudjátok mit mindenkinek a saját kutyája az okos XD.
A Roxán leül akkor hatalmasnak látszik széles pofa és széles mellkas és csupa izom:)
Ez jó feladat, most mit csináljak , kimondom a hűtőszekrényt megy a spejzba na akkor ez 0000.
Én azt a kesztyűt csak úgy vettem mikor akció volt az AUSAN-ban 250-ft, olyan j pofinak találtam de, nem gondoltam ,.hogy ilyen jó hasznát veszem , a pincsimnek hosszú volt a szőre és anó neki szántam XD..
Nálam meg automatikus séta, ha kimennek kizárom őket kulccsal , mert Tyson felugrik és a mancsát a kilincse és bejönnek addig meg Roxi ott ül és várja hogy a kicsi nyissa ki az ajtót, hát nem nagyon díjazom mert így egész nap szellőztetés van , de mikor már többször próbálkozik akkor beengedem XD.
És a lista vége: Éééés szerencsére itt sem vagyunk! Legalábbis név szerint! De a familiánk azért felelhető!:P
70. Shi Tzu
71. Basset Hound
72. Bullmasztiff
73. Beagle
74. Pekingi Palotakutya
75. Borzoi
76. Csau-Csau
77. Bulldog
78. Basenji
79. Afgán Agár
Ezt azért még leirom! Sajnos mi nem vagyunk itt!
Szerintem nem az észbeli dolgokkal van baj, hanem az engedelmességgel!:)
A legokosabbak:
1. Border Collie
2. Uszkár
3. Német juhászkutya
4. Golden Retriever
5. Dobermann
6. Shetlandi juhászkutya)
7. Labrador
8. Papillon
9. Rottweiler
10. Ausztrál pásztorkutya
"A kutyák intelligenciájának három formáját különböztetik meg:A tanulási képességet, az engedelmességre való hajlamot és az ösztönös intelligenciát!A három tényező együttes vizsgálatával lehet megállapitani, mennyire intelligens a kutya!"
Ezt nem árt ha tudjátok igy, bemásoltam a bevezetőből!
Eredményhirdetés:
25 pont felett: a kutyád egy zseni :-D
15-25 pont: a kutyád okos, de nem fog a Harvard-ra menni :-)
5-15 pont: nem a legokosabb kutyád van, de azért nagyon agyafúrt tud lenni :-I
5 pont alatt: ilyen nincs! Legalább 6 pontnak kéne lenni... :-(
Akkor itt az utolsó feladat!
6. feladat
Amire szükséged lesz: ki kell tudnod mondani a hűtőszekrény és a filmes szavakat olyan hangsúllyal, ahogy a kutyádat szólítod (hülye feladat, tudom, szerintem gyakorold egy picit)
1. A kutya legyen tőled kb. 2 méterre.
2. Mondd ki a hűtőszekrény szót olyan hangsúllyal, ahogy a kutyádat szólítod
Értékelés
* Ha odamegy hozzád: 5 pont
* Ha nem, mondd a filmes szót! ha erre odamegy: 4 pont
* Most szólítsd a nevén. Ha odamegy, vagy elindul feléd: 3 pont
* Még egyszer hívd a nevén. ha odamegy: 2 pont
* Nem csinál semmit: 1 pont
Nem szokott kint fázni? Az enyémmel lemegyünk sétálni és végig rohanja az utat úgy fázik!
Igaz ő kanapé kutya! Nincs hozzászokva a kint léthez!
Hogy milyen szuper házikókat láttam a neten!
Higiénikus, vizhatlan, nem fújja át a szél!
De hát az ára az nem semmi!:P
Én már nem is látom őt olyan nagynak! Sőt!
Aztán mikor kirakat mellett megyünk el és meglátom magam mellett, akkor ledöbbenek, mert tényleg nagy!
És nemcsak a mérete, hanem a fizimiskája is megijeszti az embereket!
Én annyira édes pofinak látom!:)
Az ember mikor mindennap látja, hajlamos elfelejteni, hogy egy idegen mit láthat rajta!:)
Hát nem mondom, jó sokan kikerülnek minket!:)
Sziasztok! Hazaértem melóból.:) Ahogy megállt az autó, kicsilányom már rohant is a kerítéshez. Ahogy néztem a pofiját, pont az jutott eszembe, hogy akármennyi gond van is vele(vele nincs is olyan sok), semennyi pénzért nem tudnék megválni tőle.:)
Ilyenkor, mint ma délelőtt is, hogy senki nincs itthon, az első udvaron van a kicsilány. Egy nagyon vastag plédet tettem be neki a házába. A teraszon van a háza, szélnek háttal fordítva, úgyhogy tökéletesen szélvédett, de akkor se fázzon szegénykén. Persze a pléd, kihúzva a terasz közepén...:( Erről ennyit.:D
Inci-finci, olyan kesztyűm van nekem is. Azt mondta a kutyakozmetikus, hogy azzal fürdetés után kell, a vizes szőrt, körkörösen végigdörzsölni. Hát, köszönöm szépen....jó az nekünk szárazan is, így is rengeteg szőr kijön. Nem is tudom, mit csinálnék a fürdőben annyi szőrrel, ha fürcsi után csinálnám....:s
Na , akkor nem csak az én kutyáim lököttek , de azért aranyosak .
Van az a kesztyű amit felhúzol ,és kicsit tüskés, hát ma avval simiztem őket de visszafelé, ááááá mennyi szőr kijött .Utána meg porszívózhattam .
Hát nekem még nem hagyta abba az üveg ugatást, na meg az akvárium kukkolást, attól is kész vagyok amikor neki ugrik hátha elkapja a halakat:):)
Tegnap előtt éjszaka kocsikáztam , vittem Roxánt is , hát még jó.
Tankolni akartam egy kúton , és a kutas rám szált hogy majd ő, nem , de nem de, majd én megoldom , ekkor Roxi felállt az ülésre és rögtön másképp állt a dologhoz az ürge:):).Addig nyugodtan feküdt, bezártam rá az ajtót és tankoltam nyugodtan. Hogy lehet valaki ilyen erőszakos, mák hogy buflák ott volt.
Régen mikor mentem a páromhoz este mindig vittem magammal, oké nem egy méreg zsák, de megnyugtató hogy sötétben nem kocsikázol egyedül , meg azért méltóság teljes egy példány.
Van egy új kefe, az a neve ,hogy Furminátor!
Azt mondják, hogy nagyon jó!Azokat a szőröket is kiszedi, amelyik el van halva, de még nem esne ki!
Tehát ezáltal kevesebb szőr lesz a lakásban!
Elég drága, de azért még meggondolom!
Az utcán nekem is nekiugrik a kirakatoknak! Félek is, hogy betörik az üvegük! Itthon már nem csinálja, de régebben még a szekrényben visszatükröződő képének is nekiugrott!:)
Jól beütötte az orrát! Úgy sajnáltam, rém hülye kutyámat!:)
Megpróbáltam ma a szőrt "kifésülni", ilyen kesztyűs valamivel. Nem sok sikerrel, mert nem láttam a végét.:( Csak jött, jött és jött ki a soksoksoksoksok szőr.:(
Mikor a lánykánk kicsi volt, ő is ugatta és morogta magát a tükörben. Hányszor nekiugrott....:DDDD Annyit szoktam nevetni olyankor!:DDDD
Megjöttünk! Azt hittem nincs kint olyan hideg és nem adtam rá a rucit! De fázott ám!:(
Egyfolytában ugrált,alig birtam menni vele, mert állandóan rázta a pórázt!Szerintem igy melegitette fel magát!:)
Sziasztok
a vén lányt egy meg a fene , amúgy a föl alatt meg kukacok és bogarak vannak ,Nálunk is mindenhol szőr van folyamosan porszívózok mert a polifom amivel dolgozok szinte vonzza magához a szőr, és senki nem venne szívesen szőrös napozómatracot,,
Amúgy hulla vagyok este kicsit diliztem ilyenkor Roxánt kocsiba és megyek, így éjjel 3után aludtam el és 7-kor már fent voltam és meló.
De még élek .Holnap fogszabi a lányokkal ,és a héten egy csomó hivatalos ügyet el kell intéznem .
Ata, a naplómba beteszem ezt a boxeres klipet had nézze meg bárki , ha nem gond, olyan édes.
Tyson olyan aranyos mikor leül a gáz sütő elé és nézi magát az üvegben és morog , vagy a tükör is jó erre , oda vagyok ilyenkor, Roxán meg egész nap széldelget folyton jött pitizni :):)
Ezt ismerem! Nálunk is állandóan szőr van mindenütt! Nem győzők takaritani!
Erre nem voltam felkészülve! Azt hittem a rövid szőrű kutyákkal nincs annyi gond! Dehogy nincs! Van mikor úgy beleáll a szőr a talpamba, hogy alig birom kihúzni! Észre sem veszem csak mikor már úgy belefúródott, hogy fáj!