Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

580. Ata06 (válaszként erre: 577. - _A.A._)
2011. márc. 15. 14:27

De jó!:) Kiváncsi vagyok milyen lesz vele sétálni.

Majd ird ám meg!

579. Ata06 (válaszként erre: 576. - Inci-finci)
2011. márc. 15. 14:26

Elképzeltem, nagyon aranyosak lehettek-mármint a kutyák!

Mit csináltál a kutyikkal, hogy ne legyenek a vendégek közelébe? Tayson, hogy reagált az idegenekre?

2011. márc. 15. 10:16

Sziasztok.

Erre én is kíváncsi leszek. Hol kaptál?

Méretben mekkora , és milyen típus?

577. _A.A._
2011. márc. 15. 08:35

Sziasztok! Néha felbukkanok. Képzeljétek, vettem szájszíjat.:) Méretben úgy tűnik, hogy jó lesz, de ma lesz a napja, hogy ki is próbáljuk végre.

Kíváncsi leszek az eredményre....:)

Szép napot és puszi mindenkinek!!!!!

2011. márc. 14. 20:32

Bele vágok a közepébe:

Péntek reggel indulás a suliba:)

A lányokat keltettem 6-kor szokás szerint rohanás mert mindig eltollászkodták az időt, és még a boltba is be kellet menni.

A kocsit kihoztam a garázsból ,hogy az udvaron szánjalak be a lányok hátha hamarabb előmásznak a házból:)

Hát baromi nagyot tévedtem, elfelejtettem hogy a boxosok is kint vannak az udvaron és a lányok nagyon féltek tőlük:)

A lányaim nagy naivan kinyitották a kocsi ajtót, és a két török lány beült hátra, a másik lányom meg beakart száni előre de elkésett, a két kutya megelőzte őt, mire észbe kapott a boxosok már az első ülésen ültek mintha ők vezetnének:)

Mire kiparancsoltam Tysont addigra

Roxán már ugrottak is hátra a kalaptartóra, na ez volt a csúcs, a két török lányra a frászt hozták.

Őket kiszállítottam a kocsiból , Roxánra pórázt raktam és úgy tudtam kiszedni, vagyis húzni mert nem akaródzott, ez van ha hozzászoknak a kocsikázáshoz:)

Ez a kis hajcihő potom 10-percig tartott, így már késében voltunk.

Szép lassan lecsitultak a kedélyek suliba menet, és elmeséltem ,hogy sokat kocsikáznak a kutyuk és ezért ugrottak be egy jót nevettek rajta, na én meg frászt kaptam :)

Gondoltam ha ezt elmesélik akkor mi lesz, kicsit megijedtem , hogy ők mennyire ijednek meg :)

De szerencsére semmi gond nem lett, egy pár kutyaszőrt leszámítva, .

Na ez volt a péntek reggel:) indulás a suliba:)

575. inci-finci (válaszként erre: 573. - Ata06)
2011. márc. 14. 20:17

Szia

Elkezdem a naplót írni az elmúlt hétről :)

574. inci-finci (válaszként erre: 569. - Kophiphi)
2011. márc. 14. 20:16

Szia!

Most kerültem elő a nagy kavalkádban:)

két boxosom van, mindkettőnek más a külleme.

Sajnos most van szender átformálás, hosszú farok logó fül, állkapocs, stb,.

A lányomnak hosszú a farka és log a füle , a fiú kutyámnak meg rövid a farka és lóg a füle :)

Nagyon nézzétek hol veszitek a boxost ha mellette voksolsz.

Nekem szerencsém volt, nincs törzskönyve egyiknek sem, de az állatorvos azt mondta, hogy szép és jó kiállású kutyák, megfelelnek a szendernek.

Viszont a barátnőm, tenyésztőtől vette a boxost a fiú kutyámmal egyidős 6-hónapos, és annak viszont az alsó állkapcsa kijjebb áll, tenyésztési hiba, de ők attól így is imádják.

Míg Roxán egyedül volt semmi baj nem volt a kerttel:)

Nem szedett szét semmit stb..Viszont ő imád ásni lány létére, szinte aknázza az udvart:)

De hozzá került Tyson, na ennek az álomnak annyi , vagy kert vagy kutya, romokban az udvar:)

A tuják törzse legáncsolva , az ágak leszedve, és a csüngő törpe eperfám meg 1-m magasságig lerágva , na azt most már nem kell levágni:)és még sorolhatnám .

De régen Német juhászkutyám volt 15 évig kettő is, de nem bántam meg, hogy boxert vettem :)

573. Ata06
2011. márc. 14. 20:10
Itt vagyok! :) Hiányoztál!
2011. márc. 14. 19:55
Hali hol vagytok?
2011. márc. 12. 20:39

Sziasztok!

Most már itt vagyok.

Olyan csönd és nyugalom lett, mindenkinek hiányoznak a Török lányok, olyan aranyosak voltak, nagyon jól érezték magukat nálunk, sírva bucsuztunk el a reptéren.

Szép és jó egy ilyen program csak rövid volt ez a 7 nap, de másrészről nagyon megterhelő:)

De megérte a lányaim tele vannak új élményyekkel.

Naplóban bővebben , a napokban leírok mindent:)

570. Ata06
2011. márc. 12. 18:37
Inci-finciiiii hoool vaaaagy?
2011. márc. 11. 19:15

Köszi,köszi!!

Rákeresek a könyvekre. Ma megvettem a Csodálatos kutyadoki-t. De ahogy láttam, nem mindenkinek tetszenek a módszerei.

Ha eszembe jut valami, írok ;-)

568. Ata06
2011. márc. 11. 17:14

Itt megtalálható az összes boxer kennel. Te jobban tudod, hogy mi esik hozzátok közel!

[link]

Érdemes többet megnézni, hogy melyik a legszimpatikusabb, hol mennyibe kerül, melyik tenyésztőben biznátok meg 100%-an!

Még valami ne döntsétek el előre, milyen nemű kutyát szeretnétek. Majd meglátjátok melyik szalad oda hozzátok először, melyik a legbújósabb-mert lehet az fiú is-, melyiket nem tudjátok "levakarni":).

Mert a kutyák is választanak. Nekik is van elképzelésük a leendő gazdiról! És ha fiú lesz, az sem gond, mert ha ivarérés előtt ivartalanitjátok, akkor ő se pisili le a fákat!

Sőt rengeteg feszültségtől és betegségtől óvjátok meg!És még egy nagyon fontos, ne a legkisebbet, legsoványabbat, legelesettebbet válasszátok, mert megsajnáljátok! Akkor sok gondot vesztek a nyakatokba!

Ha bármi van még ,irj nyugodtan!

567. Ata06
2011. márc. 11. 17:04
Esetleg a Vaterán is ki tudsz fajta könyveket és kutyás témákat fogni! Én is vettem már ott!
566. Ata06 (válaszként erre: 560. - Kophiphi)
2011. márc. 11. 17:02

A könyv cimek: Veress István: Német boxer

Gudrum Beckmann: Boxer vásárlás-tartás-nevelés

Eva-Maria Kramer-Hanna Hennig: Boxer

Ezek mind fajta könyvek. Leginkább az első kettőt ajánlom, de tulajdonképpen annak is örülni kell ,ha bármelyiket megkapod. Ha van ott nálatok Alexandra könyvesbolt, talán ott nagyobb az eséllyel található meg.

Ezen kivül érdemes egy kutya beszéddel foglalkozó könyvet is venned vagy esetleg könyvtárban is ki lehetne kölcsönözni, akkor nem kéne annyit költeni rá! Nemrég adtak ki egyet: Sophie Collins: Kutya beszéd cimmel.

És még egyet tudnék ajánlani, de ez elég drága, viszont minden benne van amit tudni kell egy kezdő kutyatartónak: Kutyabarátok kézikönyve

Ez foglalkozik a kutyák viselkedésével és testbeszédével, kiképzési tanácsokat ad és a táplálással kapcsolatban is segit. Ez 7500Ft.

Nem olcsó, de ha körbenézel egy nagyobb könyváruházban, biztos találsz olyat, ami még kezdőknek van.

565. vkatka
2011. márc. 11. 16:48

Sziasztok!

Kutyukáim nagyon élvezték a mai napot, a kellemes meleget :)

Panna kifeküdt, napozott, majd elnyomta az álom, én meg körbe puszikáltam, olyan édes volt :)

Boxossal birkóztak nagyon :)

Gigike csak lazán napozott, ő nem ment bele a játékba.

564. Ata06 (válaszként erre: 563. - Inci-finci)
2011. márc. 11. 16:39
Hát nagyon várlak már!:)
2011. márc. 11. 11:01

Sziasztok!

Még élek de ,holnaptól már jobb lesz:)

562. kophiphi (válaszként erre: 561. - Ata06)
2011. márc. 11. 10:42

Szia, Tatabányán lakunk.

Nagyon köszönöm, hogy segítesz!

561. Ata06 (válaszként erre: 558. - Kophiphi)
2011. márc. 11. 10:37

Amig kicsi, bármit megkóstol és megrág! Ha állandóan mellette vagy és tudsz rá figyelni, akkor talán el tudod kerülni, hogy romboljon.

Az én kutyám nyáron született ,júliusban. De hát utána még nyolc hétig az anyjával van.

Igy inkább a tavaszi születésű kutyikra voksolok.

Mire otthon tudsz maradni, akkor elhozható már.

Én azt javaslom, hogy amerre laktok nézzetek körül van e születőben kutyus! Ezenkivül jó megnézni, milyen környezetből hozzátok el.

Milyenek a szülök, esetleg a nagyszülők, milyen a tenyésztő, hogy viselkednek láttára a kutyák, milyen a környezet. Ez már nagyon sok mindent elmond! Aztán meg milyen tipusú kutyust szeretnétek kedves, bújóst vagy pedig karakán jó kiállásút!

Meg szabad kérdezni merre felé laktok? Akkor talán tudok segiteni!

Irok délután majd könyv cimeket is!

Bocsi, nincs hosszú i betűm a klaviatúrán.

Ha bármiben tudok segiteni csak irj!

2011. márc. 11. 09:31

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Akkor a neme már el van döntve: szuka.

Nem tudom illik-e ilyet ezen az oldalon, de ha igen, javasolnátok helyeket, ahonnan bátran el lehetne hozni kiskutyát?

559. vkatka
2011. márc. 10. 22:35
Annak ellenére, hogy van fiú kutyusom is, és nagyon szeretem, de mégis mindenkinek a lány kutyát ajánlom. Sokkal egyszerűbb velük bánni, jobb a természetük. Bár vannak kivételek, de általánosságban ez a tapasztalatom.
558. kophiphi (válaszként erre: 557. - Ata06)
2011. márc. 10. 21:26

Szia!

Azért szukát, mert azt mondták, az nem pisili, égeti ki a fenyőket. Meg ezek szerint nyáladzásban is jobb a szuka.

Elsősorban társnak szeretnénk, van riasztónk.....

Az mennyire igaz, hogy nyárra nem születnek kölykök? Mert sajnos én csak nyáron tudok leállni olyan hosszú időre.

És milyen károkozásra kell, hogy számítsunk? Ás, kapar? A kert az tele van fenyővel, szinte mint egy erdő. Nem tudok lekeríteni neki üres részt.

557. Ata06 (válaszként erre: 554. - Kophiphi)
2011. márc. 10. 20:32

Visszaértem.

Nagyon jó oda a kutyaház, a folyosóra, de már mikor kicsit nagyobb. Nem lesz neki rossz, ha a szoba után váltotok. Egy a fontos, ez a fajta nagyon sok foglalkozást igényel, mindig szeret láb alatt lenni, hihetetlen kiváncsi és nem tudom másképp mondani, de olyan, mint egy gyerek.

Az szuper, ha Te otthon tudsz maradni vele, mig megszokja az új helyét és a családba is beilleszkedik! Ha sokat vagytok vele, akkor elvan egyedül is. Akkor fontos neki a társ, ha nincs időtök vagy türelmetek vele foglalkozni!

Mire kifejlett kutya lesz, addigra az értelmi képessége egy 3-4 éves gyerekével megegyező.

Ennek a fajtának tök mindegy, hogy kertben vagy lakásban van. Nagyon jól el tudja magát mindenhol foglalni!:) Erről tudnának a kertesek mesélni!:P

Azt tudnod kell ,hogy kicsi az esély arra, hogy megússzátok károkozás nélkül! De annyi szeretetet

ad, amennyit el se lehet képzelni! Hihetetlen jókat lehet rajta szórakozni! És a gyereknek sem tudnál ennél nagyobb ajándékot adni, mint hogy egy kutyával együtt nő fel!

Talán el lehetne az a részt keriteni, ahol garázdálkodhat, hogy a fenyőkben ne tegyen kárt!

Ha figyelve van rá, később már tudni fogja mit szabad és mit nem! De ehhez idő kell, mint egy gyereknél! Miért éppen szukát szeretnétek? Mire akarjátok használni? Csak társnak vagy házőrzőnek is?

556. vkatka (válaszként erre: 551. - Kophiphi)
2011. márc. 10. 19:11

Szia!

Én a nyáladzást inkább a fiúknál vettem észre. Egy fiú és két lány kutyám van. A lányok nem nyálasak, de a fiúcska az nagyon...

Sokáig csak egy kutyám volt, de ő remekül érezte magát egyedül a kertben. Talál magának elfoglaltságot. Ami nem mindig jól sül el :S

555. Ata06 (válaszként erre: 554. - Kophiphi)
2011. márc. 10. 19:04
Most le kell mennem kutyát sétáltatni, de utána jövök!:)
2011. márc. 10. 19:00

Szia Ata!

Köszönöm a válaszokat!

Iker családi házban lakunk, a két lakrész között van egy fűtetlen, ajtóval záródó folyosó, oda gondoltam a kutya házat.

Azon merengtem, ha kiskutyaként megengedem, hogy bent legyen, nem lesz rossz neki utána, ha száműzöm kintre?

Természetesen az első hetekben vele lennénk végig. Valójában nyáron én 2 hónapig leállok a munkával, akkor lenne praktikus, de valaki azt mondta, nyárra nem születnek kiskutyák.

Ezek szerint nem jó ha egyedül tartanánk egy boxert a kertben? Pedig én csak egy kutyusban gondolkodok. Meg arra gondoltam, hogy a kertben, csak jobban el van, mint a zárt lakásban. Mindenképpen szukát szeretnénk, mert van 400 féle fenyő is a kertben- a férjem gyűjteménye-belehalna ha kipusztulnának.....

553. Ata06
2011. márc. 10. 18:41

Ha venni akartok boxert nagyon utána kell nézni a tenyésztőnek és megnézni a törzskönyvet, abból kiderül, hogy van e közelebbi rokonnal kapcsolat.

Azért erre általában egy jó tenyésztő figyel!

Én azt mondom, ha megtehetitek mindenképpen tenyésztőnél vegyétek! Persze lehet szerencséd szaporitónál is, de sokkal kisebb az esély rá!

Én szaporitótól vettem és szerencsém, volt ,de járhattam volna rosszul is! Ha még egyszer valaha sor kerül rá, csak előzetesen megnézve, leellenőrzött tenyésztőtől venném!

Általában 6 hetesen már kidobálják a kicsiket, de 7-8 hetesnél korábban nem jó elhozni! Akkor még az anyja mellet a helye! Sokat kell tanulni a fajta társaktól is!

A hat óra egy elfogadható időintervallum, hogy egyedül van! De az első héten valakinek otthon kéne vele maradnia, mert egy kölyök olyan, mint egy kisgyerek, rettenetesen fél és hiányzik neki a mamája! Napi ötször kell őt etetni!

Tehát eleinte, mig kicsi nem igazán jó neki, ha egyedül van hagyva! Ezenkivül az első pár napban, a kötődés szempontjából nagyon fontos, hogy mindig kéznél legyen a gazdi! Éjszaka is!

Nem javasolt őt éjszaka a hidegben egyedül hagyni!

Mig kicsi nagyon könnyen megfázhat, és nagyon fog szenvedni! A boxer a kutyák között a legérzékenyebb lelkű kutya!

Leginkább a gazdi ágya mellett kéne lennie az első pár napban!Aztán, ha megszokta a helyet és a környezetet, akkor lehet továbblépni!

Még azért sem ajánlott őt kicsinek felügyelet nélkül kirakni a kertbe, mert ellophatják és baleset is érheti!

Ha kertben lesz és egyedül az neki nagyon nehéz lesz, akkor viszont jó lenne egy társ is, hogy legyen kihez bújnia esténként.

A boxer megörül a gazdája érintéséért is, neki még az is öröm, ha csak a lábához ér a szeretett gazdinak. Képzeld el őt egyedül magányosan a kertben!

A nyáladzás egyáltalán nem szörnyű! Nyáron, mikor melegebb van inkább akkor fordul elő, de akkor is csak ha terhelésnek van kitéve!

A könyveket, ha még mindig érdekel megnézem és leirom.

552. Ata06
2011. márc. 10. 18:21

Szia!

Nagyon örülök, hogy a fajta tábora növekszik!:)

A boxer imádja a gyerekeket! Elképzelni se lehetne neki jobb társat, mármint a kisfiúnak.

Egyszerre játszótárs, sporttárs és mellette szigorúan felügyel is rá! Persze, ha nagyobb lesz!

A kert csodálatos neki! Bár elég nehezen tűri a nagy hidegeket, mivel egysoros szőre van és nehezen tűri a nagy melegeket is a gömbölyű fej miatt!

Mindjárt folytatom!

2011. márc. 10. 18:08

Sziasztok!

Új vagyok itt Köztetek. Kutyám sincs. Még.

Olvasgatom napok óta a hozzászólásaitokat.

Sok sok faja jellemzőjét elolvastam és a boxer "jött" ki győztesnek.

Feltennék néhány naív kérdést, nagyon megköszönném, ha megválaszolnátok őket! (még soha nem volt kutyánk,- egy nagy kerttel rendelkező házban lakunk-van egy 8 éves kisfiúnk- talán ezek a legfontosabb tények)

Mennyire igaz az, hogy a hazai boxer tenyészetek már nagyon belterjesek, sok betegség előjön ebből következően?

Hol érdemes keresgélni kiskutyát?

Mennyi idősen lenne célszerű elhozni a kiskutyát?

(Én nem szándékozom lakásban tartani, egy fedett folyosón lenne a házikója.)

Hogy viseli azt a boxer, ha napi kb 6 órát egyedül van,( illetve nem teljesen, mert a szomszéd kertben anyósom van-oda is lenne átjárása)?

Mennyire vészes a nyáladzása? (ezt az egy "kifogásolnivalót"-szigorúan idézőjelben- találtam a fajtával kapcsolatban.)

Milyen könyveket ajánlanátok kezdő kutyásnak?

Egyenlőre ennyi kérdésem lenne, előre is köszönöm a segítségeteket!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook