Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Sziasztok
Hát a kutya ház mg nincs kész, csak a box, de ha Tyson rossz akkor bezárom mert nem engedhető meg hogy ok nélkül támadjon , így is félek hogy a hétvégén sokan leszünk ő meg morogni fog össze vissza ,szóval a nyaköv a nyakán és egy rossz mozdulat és kipenderítem :),amúgy még simán lenyomom , és szoktam is , nem engedem hogy Roxánt terrorizálja mert ő sem hagyja magát és elég kemény verekedések mennek.
elég kemény kutya lesz belőle és sunyi , ezt be kell törni..
De viszont máskor meg olyan aranyos rámászik együtt alszanak és imádják egymást, csak nem tudom miért tör ki néha.
Meg mikor a mi nyakunkba mászik és nyalakszik, Roxán meg az ölben , hát jó kis szórakozás..
A szalma tényleg jó ötlet a tenyésztők azt használjak mert meleg és légáteresztő.
Szőnyeggel az lesz megint a baj hogy beviszi a sárt és a nedvességet és megint fázni fog, próbálj venni egy bála szalmát hidd el megéri ..
Tysonnál és a többi kutyánál az volt betéve az ólba az összes kutyák alá. De ahonnan Stakkot elhoztuk ott is boxosok voltak és a tenyésztő szalmát használt ő is:):)
inci-finci: a kennel fölött van tető? Hogy ne ázzanak. Mert akkor egy régi használt bútort is kirakhatsz nekik. Az alulról jó melegen tartja őket!
Csak egy ötlet!:P
Én kinti kutyásoktól hallottam! Lehet, hogy már irtam!:P
Szalmát kell betenni a házba vagy a kennelbe, mert az nem szivja fel a nedvességet és nem ázik át. Maguk köré tudják dolgozni. Szinte eltemetik vele magukat és jó melegen tartja őket a légrések miatt.
Csak mielőtt használjátok, előtte kullancsirtani kell, mert előfordulhat benne!
Nem agressziv, csak domináns! Ahogy nagyfiú lesz szerintem vissza fog vonulni Roxántól, de a kanokkal vigyázz, mert élet-halál harc alakulhat ki!
Le tudod még dönteni? Tudod úgy ,hogy megadja magát!
Ha nem akkor erőteljesen rázd meg a nyakán a bőrt és mondd, hogy rrrrrossssz kutya! A mamája is igy csinálná! Ezt érteni fogja!
A másik, hogy ráteszed az orrára a tenyered vizszintesen és ott tartod. Ez is a felsőbb rendűséget fejezi ki!
Szerintem az se rossz megoldás- ha pont kéznél vagy -, hogy ha valami rosszat csinál rögtön rakd pórázra és zárd be a kennelbe egy fél órára!
Különitsd el Roxántól! Az ötödik alakom után meg fogja érteni, hogy miért kapta a büntit!
Ha ezeket tudtad ,akkor bocsi hogy locsogok!
Ata már volt, hogy meglepett a támadással, de akkor csak boxolt egyet. Gyorsan visszarántottam, úgyhogy igazából nem tudom, mi történt volna a továbbiakban!
Ja, Ata általában nem bántja a kicsiket, de durván akar játszani, ezért nem engedem a kicsik közelébe! De volt már olyan is,hogy ki tudja miért dühöngött! Úgyhogy szerintem jó, hogy elzártad!
Kicsit nagyon nehéz, mert két rosszcsont és tudom hogy Tyson a főkolompos és nagyon figyelnem kell rá minden téren.
Ma kilopott spejzból egy hagymát és védte Roxival szemben mint egy örült ,össze is verekedtek rajta.
A kajáért meg tömbszőr felugrott a gáztűzhely szélére és bele evett a lábasba , igaz hogy az ő kajájuk volt de akkor sem pedig megcsaptam érte és tudja hogy rosszat csinál de csinálja mert ha szólok akkor sunyit és húzza fenekét onnan. Megérteném ha éhes lenne , de nem mert már túl volt egy adag reggelin.
Délben kutyus vendégem volt , egy kis Franci Buldog 3 hónapos kb , Tyson be volt zárva a boxba mert biztos hogy neki ment volna amilyen kis hörcsög, így féltettük a picit.
Viszont Roxi meg csak először nézte, hogy mi ez a kis csöppség aki itt ugrál rajta, pár perc után meg hívta játszani a picit és ugatott neki , olyan édes volt félre hajtotta a pofáját óvatosan harapott felé és a nagy mancsát meg ráakarta tenni a kicsire de valahogy túl kicsi volt neki és mindig elltünk a lába közt a kis buldog , hát igen, nincs ilyen kis törpéhez szokva , mert Tyson akkora mint ő és igencsak gyűrhetik egymást, de milyen ésszel feltudja fogni hogy az a kis kutya kicsike és óvatosan kell vele bánni , kész voltam tőlük és ilyenkor nincs kéznél a fényképező:):)
Mikor elmentek Tysont kiengedtem és mint egy porszívó járt körbe a szagok után, sajnáltam szegényt de a kölyök is kan ő is és még elég verekedős ráadásul , erről le kell szoktatnom. Mostanában egyszerűen ülnek egymás mellet kajára várva vagy nasira és oda oda kap Roxán pofájához ő meg nem hagyta magát és ebből nagy verekedés alakul ki , Szóval gondban vagyok Tysonnal , agresszív.
Ma csak 3x verekedtek össze ez sok két kutya közt és még külön neműek is.
amúgy meg olyan édesek mikor együtt játszanak ,mint két gyerek.
De még mindig bajban vagyok a hétvégével:(
Katka lehet, hogy a kutyák nem érzik magukat jól az ólban , mit tettél alájuk ????
Kíváncsi lennék ,hogy ATA támadna ,vagy csak morog??????
Nem a házban! Valahol az udvaron! Lehet, hogy csak pár pillanatig látják, aztán eltűnik!
Készenlétben vannak!:)
Kicsit össze vissza válaszolok! Bocsi.
Ata szokta kaja után- mikor nem is szabadna futkosni a gyomorcsavarodás veszélye miatt-, szájába veszi a csontot és le föl rohangál a lakásban, mint egy kiscsikó! A szobákba-amibe eleinte nem volt bejárása, most már úgy döntött van-, felgyűrődik a szőnyeg, mint a rajzfilmekben a nagy rohanásban. Időnként az első két lábával betámaszt és csúszik a helység vége felé!
Már annyiszor láttam és mégis minden alkalommal dőlök a röhögéstől!:)
Különben a fiúkkal tényleg nehezebb,- már amit hallottam a lányokról, onnan tudom.
Szerintem vigyázz nehogy a fejedre nőjjön, mert az ember hajlamos elolvadni attól a két szempártól! A kanok mogorvábbak és konokabbak.
Atának hiába ad bárki bármit. Először is nem fogadja el, másodszor pedig morog, hörög aztán neki akar ugrani! Hát még soha nem engedtem el, igy aztán nem tudom, hogy tényleg neki ugorna e az illetőnek!
Szerintem nem Roxán volt! Ő már tudja, hogy mi az amit szabad és mi az amit nem!
Tayson viszi bele a rosszaságba! Ő meg esetleg nem tud neki ellenállni!:)
Lehet, hogy valamit látnak, amit másképp nem látnak!
Pl.: sün, egér, patkány..stb
Nem lehet?
Olyan kis hülyék az én kis husijaim :)
Nem a házukban fekszenek, hanem a járdán. Majd' megfagynak, vacognak látványosan. Anyám szerint betegek. De megnéztem őket és semmi bajuk nincs. Csak fáznak. De akkor miért nem a házban alszanak???
Na ez jó.
Nálunk is szokták csinálni, egy más előtt szaladgálnak csonttal hogy a másik vegye el tőle , utána meg a morgás és a játszás.
Ma megint kiakasztottak, reggel el kelet mennünk a kutyákat bezártuk az étkezőbe, gondolhatjátok szerintem a kicsi volt a ludas mert Roxán régen nem csinált ilyet.
Egy szakács könyvem fele szét tépve szerintem tanulni akartak belőle, sütnek valamit mire hazaérünk címszóval. A konyha asztal lerámolva, de nem volt olyan vészes szerintem a kicsinek unatkozott ...:):)
Tysonnal tényleg problémáim lesznek ,nagyon morcos, itt volt a kolléganőm a kis fiával és a kisfiút is megmorogta , kapott tőle egy juti falatott utána már nyugton volt, de nagyon figyelnem kell rá, és mi lesz itt a hétvégén áááááááááááááá:):)
Olyanok, mint a gyerekek! Az értelmi szintjük 3-4 éves gyereknek felel meg.
Tudják, hogy kell bosszantani a másikat.
Irigy kutya mondja a mondás! Mert ami nekem kell, az biztos, hogy kell neki is!:)
Sziasztok!
Ma annyira édesek voltak a kuttyok, hogy le kell írjam!
Kaptak enni, és nem voltak túl éhesek, megmaradt egy sós perec. Panna a szájában mutogatta Boxosnak, incselkedett vele, morgott rá. Boxos meg magában mérgelődött, és távolról morcogott. Olyan édesek voltak! Szemtelenkedtek egymással. Néha ezt is szokták :) Persze nem bírtam ki nevetés nélkül :D
Hát igen! Lehet, hogy nálatok is érvényben lesz, a vagy kutya, vagy kert szólás?
Szegény növények! Meg szegény TE!
A bejegyzéseid alá valahogy be kéne tenned!
Ha beteszed akkor hozzá tudok szólni a bejegyzéshez. És Te is látod a többiek hozzászólását.
Nem tudom, hogy azok akik naplót irnak, hogy tették be!
Katka is ir, ő talán tud Neked segiteni!
Mi az hogy szólj hozzá..
Ma egész nap kin voltak a kutyák na annyi a tujáknak van amit körbe rágtak de élvezik ,hogy kint lehetnek :)
Jó!:) Örülök ,ha megnézhetem őket!
Amit küldtél még nem tudtam megnézni, mert nincs olyan program a gépemen, de majd a párom segit!
Igen ,olvastam, hogy most menyi gondod van! De még mindig nincs ott, hogy "Szólj hozzá"! Igy aztán nem tudok semmit kommentálni!
Sziasztok
A.A
Mi már túl vagyunk az influenzán csak a felnőttek kapták el a lányaim nem ,
A kutyák meggyógyultak a héten viszem kontrollra a csomó szépen szívódik fel de jobb ha a DR-nő megnézi az a tuti.
Tudod a munkám miatt jönnek mennek hozzák viszik a cuccokat ezáltal pakolunk a lakásban és a műhelyben is , csak addig vannak bezárva míg valaki ide jön vagy a kocsi ki és be áll ,mert rögtön kiszaladnak az utcára.
Szóval nem állandó bezártság van .
Amúgy Tyson tényleg vérmes sunyi és morog mindig figyelem mikor akar támadni , de még Roxánnak sem adja nem magát egykönnyen,
Fejhámra szakítok időt és pénzt ,hogy utána járjak de ebben a hónapban nagyon sok volt a kiadás és még itt a jövőhét ezt írtam a naplómba és még március végén az Erdei tábor a két lánynak , és nem tudom ,hogy a párom hogy tud majd dolgozni , szóval ez van. De megoldom , olyan vagyok mint egy macska ..
ATA a lányokról kész van a szülinapi képek igazi kis hippik de jók lettek majd be szkennelem és küldök át belőle hogy nézd meg , de az iwiw-re is teszek fel belőle :):)
Sajnálom őket a kennel miatt.:) A boxik különösen nehezen viselik, ha nem lehetnek imádott gazdijuk közelében! De csak akkor csukod be őket, ha jön valaki? Vagy különben is?
Számits rá, hogy Taysont nem lesz könnyű visszatartani ha "rangsorozni" akar, mert sokkal nagyobb lesz ő is és az ereje is! Jó lenne, ha tudnátok használni a fejhámot!