Babavállalás! :) (beszélgetés)
Én most teljesen ledöbbentem. Mint említettem a ciklusom az utóbbi időben 34 napos, de 30 napnál sose volt kevesebb. Viszont az avivás oktatók is azt mondják h ennek percre pontosoan 28 napnak kéne lennie. Ma vagyok a 28. napon, még csak az se volt az eszembe, h én szoktam menstruálni, erreföl barnázok, vagyis holnapra meg fog jönni.
És semmi görcsölés vagy egyéb dolog (mondjuk hiszti az van ezerrel).
Csajok, nagyon nagyon ajánlom az aviva tornát!
Köszi :)
De nekem minden hónapban meg jön :D És minden hónapban szenvedek, na de ez most 1 évre visszamenőleg vitte a pálmát... :(
Jajj lányok az elmúlt 1 napom nem is tudom minek nevezzem....röviden és tömören a f.sz kivan :(
Tegnap délután csak megjött, de annyira durván elöntött a dolog, hogy csak lestem, de ez még bele is férne. Viszont olyan szinten görcsöl a derekam és a hasam, hogy már nem tudom mit kezdjek magammal. Tegnap éjszaka 2 cataflant vettem be, ma 4-et. Hajnali fél 2-kor még négykézláb feküdtem vagy álltam, nem is tudom, és a férjem masszírozta a derekam. Ma pedig totál alvadt vérdarabok távoztak belőlem, egész nap.
Bocsi, hogy ennyire bele mentem a dolgokba, de nem tudom máshogy ezt leírni. Egy halál volt a mai nap a munkába, jó, hogy holnap itthon leszek, legalább pihenek.
Sajnos itt Szegeden ilyen a protokoll:( Ráadásul van egy csecsemős nővér, akit minden anyuka utál, hallottam olyan 2. gyermekét váró nőt, aki azt mondta h ha őt meglátja, akkor saját felelősségre hazamegy a kórházból. Itt rettenetesen szigorúan vesznek mindent.
Ha nem volnának ilyen szigorúak és kicsit baba barátabbak volnának, akkor én sem gondolkodnék azon, hogy ne a klinikán szüljek.
JAh értelek. Hát így az orvosi költség minimum 300e volna, ami valóban rengeteg. Bár eleve, ha az ember magán dokihoz jár, az ő tarifája minimum 90e a terhesség alatt, aztán a szülés minimum 100e, az már majdnem 200e.
Az otthonszülés 150e, és ebben benne van a 9 hónapos gondozás is, illetve a szülés utáni 72 órás ellátás is. Egyedül a szülő medence használata feláras, illetve ha van benzin költsége akkor azt ki kell fizetni. Ez sem kevés, de olcsóbb és ugye itt azt kapom, amit várok, nem dirigál nekem egy ember aki felsőbbrendűnek hiszi magát, hanem partnerként kezelnek, illetve olyan személynek, aki fizet a szolgáltatásért.
Az nem baj, hogy ott externista, hanem maga a tény, hogy externista :D
Mert ha lenne a kórházba szakrendelése, akkor tudnék hozzá járni sztk-ba, és csak a szülésre fogadnám fel. És akkor tudnék fogadni szülésznőt is. Csak így, hogy járok 9 hónapig magánba, majd a szülésért is fizetek, és még szülésznő is, hát ez így egybe nekünk nagyon sok :S
Az miért gond ha pont ott extrenista az orvosod?
Idén júniustól szülésznők is végezhetnek terhesgondozást amennyiben az probléma mentes. Válassz szülésznőt, járj hozzá gondozásra, és ha szeretnél választott orvost, akkor tőle kipuhalhatod, h kit ajánl szülésznek, akit az utolsó 2-3 hónapban felfogadhatsz:)
Már sokat érdeklődtem, nekünk a szomszéd utcában van a kórház, gyalog kb 6 perc. Bizonyos dokik itt is nagyon normálisak, de van akit a hátam közepére sem kívánok, az sztk-s rendelésnél már volt szerencsém ilyenhez. De a kórház is elég jól felszerelt, kulturált szülőszobával, és kórházi szobákkal.
Illetve a magán doki, akihez járok, ebben a kórházban extrenista. Ez a legnagyobb bajom:S
Ezen én is gondolkoztam mikor még kórházi szülésre készültem. Arra jutottam, hogy a kettő az együtt az igazi, de az baromira drága. Én talán azért szavaznék a szülésznőre, mert ő olyan lehet mint egy támogató barátnő, aki közben szakember, válaszol a kérdésekre és támogat. Miközben a egyes dokik túl sokat gondolnak magukról.
Azt javaslom, hogy nézz utána a kórházi protokolloknak, kérdezősködj, itt hoxa-n is nagyon sok kismama tud neked segíteni. Másik ilyen barátságos kórház a Szent István. A szülőszoba sorozat több részét is ott forgatták, és nekem nagyon szimpatikusak voltak a körülmények, illetve a főorvos és a vezető szülésznő akik közreműködtek a szülésnél.
Ezek szerint nem vagyok teljesen idióta, hogy ilyeneket nézek:D
Én egyébként ezek a videók, történetek alapján döntöttem el, hogy nem szeretnék kórházban szülni. Nézzük meg, hogy a kórházi szüléstörténeteknek a 80%-a szól arról, hogy rettenetesen fáj, sokszor azt se tudja a kismama, hogy mit csinálnak vele, aztán vágnak, majd amikor megvan a baba fél percre megmutatják, aztán órákra el is viszik. Olyat is olvastam, hogy nem vitték ki a gyereket szoptatni, mert úgysincs az anyukának teje... Olyan otthonszülésről viszont még nem olvastam, amit megbánt volna a kismama!
Ezen a linken van mindenféle történet, kórházi szülés, születésházi szülés, otthonszülés, és otthonszülésnek induló kórházi befejezésű is.
Szerintem érdemes elolvasni:)
Szia.
Én nem szedek még terhes vitamint, de én is a femibiont 800-at szeretném majd szedni. Barátnőm is ezt szedte, de ő nem szedett még hozzá folsavat, mivel ebben van.
NÉha én is elgondolkodom, hogy tuti kell-e nekünk gyerek? Jó szülők leszünk-e? Stb... De már jó pár hónapja csak a gyerek körül forog minden gondolatom. Veszem a baba cuccokat...totál oda vagyok értük :D Szóval kell már nekünk egy gyerek :P
Hú a szülés...na annak még a gondolatától is kivagyok. Valószínűleg túlélem, mert már sokan túlélték, de hogy hogy, na az a nem mind egy :D
Már megint mintha én írtam volna ezeket a sorokat:)
Mondtam is már páromnak, hogy ha majd eljutunk oda, hogy babát szeretnénk, és meglátom a két csíkot a teszten, tuti biztos hogy nem az óriási öröm fog elkapni, hanem a frász:D
Egyébként párom kedvenc szövege, hogy ő a szülőszobába nekem 2 dolgot fog hozni: vizet és zsebkendőt, mert rengeteget fogok bőgni és ki ne száradjak:D