Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egyedülálló nő és babavállalás nem hagyományosan fórum

Egyedülálló nő és babavállalás nem hagyományosan (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2019. dec. 12. 18:33

Sziasztok! Nem olvastam vegig a kommenteket, mert rengeteg van, de a segítségeteket szeretném kérni!

Egyedülálló, önálló nő vagyok!

Babát szeretnék, de nem egy idegen donortól! Egy barátom vállalná a donor szerepét, de én nevelném fel a babyt!

Van lehetőségem Magyarországon ilyen feltételekkel inszeminációra/ lombikra?


Eddig mindenhol azt olvastam, hogy házasság/ bejegyzett élettársi kapcsolat szükséges hozzá...

90. Bözsi néni (válaszként erre: 88. - Espresso77)
2019. nov. 20. 16:25

Még ha házasságban, apukával születik is egy gyerek, ahol apuka is akarta, ott sincs rá garancia, hogy egyszer csak faképnél ne hagyja őket. Általában másik nő miatt.


És a legtöbb esetben felé sem néz a gyerekének, még gyerektartást sem fizet. Nagyon sok személyes ilyen ismeretségem van, ahol így lett egyedülálló anya a feleség.


Aztán vagy harcol a gyerektartásért, vagy hagyja a fenébe, megoldja maga, nem pauarolja az energiáját, pénzét az évekig való pereskedésre.

89. birebora (válaszként erre: 82. - Anasztázia1234)
2019. nov. 20. 15:52
Nem voltam és nem vagyok ilyen helyzetben, de azt gondolom, hogy ha egy nő nagyon akar gyereket és meg van hozzá az egzisztenciája - noha nem ideális, de ki tudja mit hoz az élet, mennyi olyat hallani, hogy megismerkedik egy férfival és boldogan vállalja gyerekkel is a kapcsolatot és szeretik egymást családként élnek - vállaljon!
88. Espresso77 (válaszként erre: 63. - Tulli)
2019. nov. 20. 15:33

És azt minek nevezed, mikor egy nő terhes lesz egy kapcsolatból, nem egyéjszakás kalandból, hanem hangsúlyozom kapcsolatból, mint ahogy 3 éve lettem én pl. 1 évig voltunk együtt, az apuka meg lelécelt a hír hallatán. Lelécelt? Azóta se láttam! Eszembe sem volt már akkor 39 évesen elvetetni a babát, és egyedülállóként se volt szándékomban gyereket vállalni elhiheted. Elvetéltem de ha nem így történik, akkor most ugyanúgy egyedülálló vagyok, aki pasi nélkül vállalt gyereket. Tehát ha nem avanzsálok elő gyilkossá, és nem vetetek el egy olyan babát, akit az egyik fél nem kíván, akkor meg önző vagyok hogy egyedül szülök gyereket. Értem.

Tudod, az a baj, hogy akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, nem tudják mit beszélnek. Fogalmuk sincs, mi kell ahhoz hogy egy nő eljusson odáig hogy egyedül vállal végül gyereket, addig a pontig milyen út vezetett. Mi szeretnénk gyereket akkor is ha nincs apja, ellentétben a férfiakkal, akik képtelenek a felelősség vállalásra és lassan már arra is a statisztikák szerint, hogy gyereket csináljanak. Meg nem is akarnak gyereket csak szexet, de a vele járó felelősség alól mindenki kihúzza magát korra való tekintet nélkül. Elvárják hogy évekig lavírozz velük egy kapcsolatba, amiről ők maguk se tudják hova tart és mit is akarnak igazán. Az akarok gyereket kérdésre a válasz a Majd. Bocs, de a nők ezzel nincsenek kisegítve egyáltalán. A Kaáli intézet éves statisztikái alapján a meddőségi kezeléseken részt vevő pároknál több mint 60%-ban a férfiak terméketlensége áll a meddő kapcsolatok hátterében és az szám egyre csak emelkedik.

Millió egy gyerek születik házasságon kívüli kapcsolatokból, akiket az apukák nem kívánnak felvállalni. Jobb esetben fizet valami 20 ezer alamizsnát havonta, és az apamivolta ennyiben kimerül. Mikor a gyerek elég nagy, akkor meg megmondja neki az anyja, hogy az apád sose volt rád kíváncsi és bunkó paraszt. Akkor mi a jobb? Donorral gyereket vállalni egy nőnek, aki gyereket akar, nem tudja fizikálisan ki a gyerek apja, ellenben eltudja mondani a biológiai apukáról hogy egy segítőkész és önzetlen ember magas IQ-val és EQ-val, mert donornak ment azért, hogy segítsen olyan embereknek akiknek csak így születhet gyerekük.

Vagy megszülni egy gyereket, akit fogantatásától kezdve egyik fél halálba kíván?


Millióan élnek olyan szar kapcsolatokban, ahol nyírják egymást a felek és csalják egymást ész nélkül, és a gyerekre hivatkozva nem válnak el,a gyerek meg ezt látja. Holott a legeslegjobb amit tehetnének, a válás!

A kétszülős családmodell kihalófélben van. És az egyedül gyereket vállaló nők már most is sokan vannak, és az a szomorú hogy egy nőnek így kell gyereket szülnie, viszont ez egy iszonyú bátor és nemes cselekedet és inkább dícsérete, mintsem elítélendő. Én sem találtam meg a társam, és egyedül vágtam bele a gyerekvállalásba, és rögös út vezetett a fogantatásig. Biztosan lesznek órák,napok, hetek, mikor de jó lenne ha lenne mellettem egy társ, de társam még lehet 45 évesen is, gyerekem viszont nem. A kétszülős családmodell már rég leáldozott, helyét a patchwork családmodell és az egyszülős családmodell vették át. Aki tudatosan egyedül vállal gyereket, az valószínű tudatosan készül a gyerek korszakaira, és választ olyan közeget a gyereknek, ahol van férfi minta. Ez egy apát nyilván nem helyettesít, de valójában mi is az apa? Vagy ki? Aki elmegy reggel 6 kor, megpuszilja a gyereket (aki azt sem tudja hogy megpuszilták), majd hazaesik este 8kor, mikor a gyerek már alszik. Nekem ilyen apa, ilyen férfi nem kell mintának.

87. Espresso77 (válaszként erre: 82. - Anasztázia1234)
2019. nov. 16. 19:04

Szia. Nem tudom hogy elmúlt 1 év alatt mi történt veled, de ha még nem vágtál bele, akkor tedd, érdemes. És ingyenes!😉

5 hetes terhes, donor lombikos kismama vagyok.Az első lombikom sikerült elsőre és 42 éves vagyok. Bízom benne minden rendben is megy tovább 🙂 Én nem találtam meg azt akivel lehetett volna családot alapítani,pedig semilyen értelemben nem vagyok rossz nő. Sőt. De túl határozott vagyok és elfogyott az időm,hogy várjak a hercegre, aki lehet majd még csak eztán válik el, tudomisén... 42 évesen már nehéz ez, akkor is ha 7 évet lazán letagadhatok. Ezért fogtam bele egyedül, és sajnos feladtam azt az álmom, hogy nekem szerelemből és klasszikus kapcsolatból legyen gyerekem.Nekem az már soha nem lesz. Pedig nagyon vágytam rá. Voltak komolyabb nőgyógyászati gondjaim, ezért ütött az óra, döntenem kellett. Ha tovább várok, lehet gyerekem se lesz. Amíg vártam a lombikra (8 hó várólista),azért ismerkedtem, volt akinek elmondtam mibe vagyok, volt akinek nem. Én az örökbefogadást is elindítottam, örökbefogadói határozatom is van, de egyedül kevés az esélyem csecsemőre. D

De az őszinteség rájöttem nem kifizetődő 🤨Sajnos az van, hogy már alig van férfi aki akar manapság gyereket, aki meg akar annak fele vagy meddő és/vagy benne ragad egy meddő kapcsolatban boldogtalanul. Ismerkedtem sokáig aztán elegem lett. Hülyének néztek, volt aki fennhangon kiröhögött, lenagymamázott, tették ezt 40 pluszos szintén gyerektelen faszik, hogy mit akarok én már ennyi idősen gyereket, stb. Szóval elegem lett az észosztó, amúgy céltalan, alázkodó hülyéből.

Én ismerkednék most is amúgy, társat szeretnék akár elvált, meddő, gyerekre vágyó férfi személyében, aki nem csak a párom, szerelmem, társam lenne, hanem a kisbabám apukája is. Bár terhes nővel ismerkedni fura lehet, de miért ne. Valljuk be, egyedülálló férfiaknak nem sok pontosabban szinte 0 esélyük van, még örökbefogadással sem lesz kisgyerekük. De sajnos ezeket a férfiakat nem lehet megtalálni az éterben. Míg a nők még a hüvelygombának és minden nyavajának FB csoportokat meg fórumokat blogot hoznak létre, addig ezek a férfiak szégxellik magukat, holott nincs miért, és elnyeli a föld őket.

2019. jún. 25. 07:57

Sziasztok!Szívesen segítek olyan hölgyeknek, akik kisbabára vágynak.Nem pénzért és nem szexért segítek.Mindegy hogy korházi, vagy házi inszemináció szeretnél, vagy bármi mást, én szeretnék teljesen anonim maradni.Írj ide és minden mást megbeszélünk.ez1980@freemail.hu

2019. jún. 21. 21:43
Sziasztok. 37 éves férfi vagyok. Boldog meleg párkapcsolatban élek, így nem lehet a hagyományos módon (hagyományos családban) gyermekem, de ettől függetlenül szeretnék. Nyilván ez rengeteg kérdést felvet, ha van itt olyan leendő Édesanya akit ez a “lehetőség” kíváncsivá tett, írjon és beszéljünk a mikéntről.
84. tim80
2018. nov. 26. 10:03
Sziasztok! Ha olvassa valaki, aki egyedülállóként csináltatott donoros inszeminációt vagy jelenleg tervezi, örülnék, ha megosztaná velem a tapasztalatait. Írhattok privát üzenetet is. Köszönöm.
83. EllaBp (válaszként erre: 82. - Anasztázia1234)
2018. okt. 7. 20:29
Szia! Szerintem hívd fel valamelyik meddőségi centrumot, donor spermával inszeminációt szerintem egyedülálló hölgyeknek is csinálnak.
2018. okt. 7. 19:48
Kedves Hölgyek, akik hasonló helyzetben vagytok, vagy már voltatok tudna valaki tanácsot adni, hogy érdemes nekivágni ha egy nő egyedül szeretne gyermeket vállalni? nagyon hálás lennék minden tanácsért-
81. Évici89 (válaszként erre: 80. - Rizi.)
2017. jún. 5. 02:59
Sziasztok! Nem valami friss a téma, de most bukkantam rá. Egyik barinőm úgy két éve talált magának egy férfit, aki elvállata, h a donorja lesz! Elvitte az orvosához kivizsgálni, összehozták inszemmel a gyereket, és azóta se látták egymást :) És nem tudnak egymásról semmit csak mailt. Hát így is lehet, ez is egy megoldás spermához jutni a mindenáron babázni szeretne valaki :)
80. rizi.
2015. okt. 1. 15:00
Sziasztok! Engem is nagyon érdekelne ez a téma. Erősen gondolkodom azon, hogy egyedül vállaljak kisbabát. A kérdésem, hogy van-e mostanában valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, mert úgy tudom, hogy változtak a dolgok és már nem olyan egyszerű Magyarországon donor spermához jutni. Nagyon megköszönném, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat, hogy mostanában milyen lehetőségek vannak.
79. 171925f409 (válaszként erre: 78. - Dzsudu)
2014. márc. 5. 08:20
Sajnálom:((Tudom,hogy nagyon nehéz megfelelő pasit találni aki akar is gyereket.Szerintem ne félj elmenni a meddőségibe érdeklődj,hogy mint mennek a dolgok.Igen olyat én is hallottam,hogy alkalmi kapcsolatból vállalt valaki gyereket.Ezzel sincs semmi gond de mint írod nálad ez nem lehetséges.
78. Dzsudu (válaszként erre: 77. - 171925f409)
2014. márc. 4. 18:22
Köszi a tanácsot, nézelődtem már, de nem tudtam még összeszedni a bátorságom. Jobb lenne persze egy párral belevágni, de mivel nekem nincs, nem nagyon alakul az életem, így nehéz. Nagy-nagy bátorság kellene, és támogatás, de nincs körülöttem senki, akivel meg tudnám beszélni. Bárcsak lenne... Hülyeségeken gondolkodom nap mint nap, például olyanokon, hogy hol akaszthatnék le egy pasit. De mivel pajzsmirigy problémáim is vannak, természetes úton valószínűleg nem eshetnék teherbe, így mindenképp beültetés lehetne, már ha egyáltalán lehetne... El vagyok keseredve.
77. 171925f409 (válaszként erre: 76. - Dzsudu)
2014. márc. 4. 08:34
Szerintem valamelyik meddőségi központban tudnak segíteni hisz már egyedülállóként is igénybe vehetsz donort.Szerintem kérdezd meg ott ők mindent elmondnak.
76. Dzsudu
2014. márc. 3. 21:04
Sziasztok. Nem tudom, hogy van-e itt valaki, de nagyon érdekelne, hogy ki tud segíteni, tanácsot adni. 37 éves vagyok, egyedülálló, a hormonjaim megbolondultak egy gyerek után, de teljesen esélytelen egy pasi, nem akarok kapcsolatot, eleget bántottak. A családomban jönnek a babák több helyen is, és annyira vágyom egy sajátra, hogy lassan bármit megtennék érte, akárki akármit is mond. Van itt olyan, aki tud segíteni, hogy merre indulhatnék el, ki segíthet? Nem ítéleteket szeretnék hallani arról, hogy nem lenne jó döntés, stb, hanem igazán jó tanácsra lenne szükségem. Egy útra, esetleg arra, hogy mennyibe kerülhet, valakitől, aki az utóbbi hónapokban esetleg túlvan rajta. Segítsetek nekem kérlek!
2014. febr. 26. 14:45
sziasztok van itt még valaki????
2013. dec. 29. 18:12
Szivesen:)
73. Ancurka_M (válaszként erre: 72. - 171925f409)
2013. dec. 29. 15:24

Köszönöm szépen.

Kíváncsi lettem volna arra a levélre is, amit a lány ígért, de nem jött át. Köszönöm a hozzászólásokat.

Járom az utamat. :)

2013. nov. 14. 14:06

Ez egy érdekes oldal:)


[link]

71. 171925f409 (válaszként erre: 70. - C9887af6c4)
2013. nov. 13. 20:20
Na igen jobb kisgyerekkorban már elmondani.Van aki titokban tartja de valahogy úgy érzem ez nem jó.Ha véletlenül mégis kiderülne sokkal rosszabb lenne
2013. nov. 13. 18:34
Igen, és én mindenkit arra biztatok, hogy bármely nem szokásos helyzetben (donor, örökbefogadás) legyen őszinte a gyerekkel kezdetektől fogva, nyilván a saját szintjén. Mert ha később, pl. kamaszkorában véletlen derül ki, az sokkolni fogja...
69. 171925f409 (válaszként erre: 68. - C9887af6c4)
2013. nov. 13. 14:08

Köszi:)Ez a lényeg:)))

És a tervezed elmondani a gyerekednek mi is volt vagy hogy akarod majd?Én mindenképp elmondanám mert úgy érzem ennyi jár neki és nem szeretnék hazugságban élni ez akkor is így lenne ha lenne párom és vele lenne donor.

68. c9887af6c4 (válaszként erre: 67. - 171925f409)
2013. nov. 13. 13:37

Fel kell hívni a meddőségi központokat, van, amelyik vállal egyedülállókat, van, amelyik nem.


Én 30 és 35 között vagyok, és voltam, amikor belekezdtem, ha van korhatár, akkor az alatti, mert nekem nem mondták.


Igen, ál-apa név kell.


Igen, először nehéz volt elfogadni, de most már nem adnám a lányom a szerelmemtől született öt gyerekért sem, ő úgy tökéletes, ahogy van. :)

67. 171925f409 (válaszként erre: 66. - C9887af6c4)
2013. nov. 13. 08:16

És akkor egyedülálló nő is igénybe veheti úgy ha nincs meddőségi gond?Van korhatár?

Azt hallottam,hogy ilyen esetben a gyerek 3 éves koráig ki kell találni az anyának egy áll apa nevet ami bekerül majd valami papírba,hogy a gyereknek legyen apja anyja is.Igaz ez?Nagyon nehéz ez a dolog és elfogadni azt,hogy nem a szerelmedtől van gyerek:((Nyilván én is akkor fordulnék ilyen dologhoz ha már úgy vagyok,hogy nincs normális férfi akinek lehetne szülni.

66. c9887af6c4 (válaszként erre: 65. - 171925f409)
2013. nov. 12. 23:33

Hát... Nem szabad kicentizni, ha már tervezed a projektet, rájuk kell telefonálni (Krio), mikor rendelnek mintákat külföldről (magyar elég kevés van), és akkor azért lehet találni szimpatikust.


Én négyszer válogattam, ebből minden alkalommal találtam olyat, aki az alapelvárásaimnak megfelelt, volt, hogy többet is. Ami mondjuk nem jött össze, az annyi, hogy én a szerelmem elvesztése miatt vágtam így ebbe bele, és én szerettem volna, ha legalább színeibe hasonló hozzá a donor. Na, ilyen szinten, hogy még ez is összejöjjön, már szinte egyszer sem volt választék, de most már azt mondom, hogy jobb is.

65. 171925f409 (válaszként erre: 64. - C9887af6c4)
2013. nov. 12. 08:31

:) Biztos nehéz lehetett de ha más mód nincs még mindig jobb ez mint egy egy éjszakás kaland.

Igaz az,hogy nincs nagyon választék a donorok között?:(

2013. nov. 11. 22:21

Én is egyedül, donoros megoldással vállaltam a kislányom, és ha csak nem rendeződik néhány éven belül párkapcsolati téren a magánéletem, a kistesót is így fogom.:)


Ja, és én 30 és 35 között vagyok, szóval nem feltétel a minimum 35 év.


A topikindítónak írok privit.

63. Tulli (válaszként erre: 26. - 3b1a5ec920)
2013. nov. 11. 21:29

Van igazság abban amit írsz, bár a topic indítója valóban nem ítéletet várt, hanem tapasztalatokat.

Szerintem kicsit önző dolog az ilyen módon vállalt terhesség, és nem csupán a gyermek szempontjából. De: nem vagyunk egyformák és bizony egyre többször megesik, hogy nem találják meg a társukat az emberek, és miután a tudomány lehetőséget teremt erre, vállalkoznak mégis a szülésre. És ez, annak ellenére, hogy én sem tartom jó döntésnek, mégis becsülendő erőfeszítés. És nem elítélendő.

Ami nagyobb gond, hogy az emberek egyre inkább menekülnek attól a felelősségtől, alkalmazkodástól, kompromisszumok sokaságától stb. amit egy párkapcsolat jelent. Véleményem szerint ez lehet a gyerekvállalással kapcsolatos felelősségek sorának iskolája. Abban ui. jóval több a jó értelemben vett önfeladás, áldozatkészség akár. És a közös élet (a család) próbái nagyon komolyak, egyáltalán nem rózsaszínek, de éppen ezért szépek és emberhez méltók.

Mindezekkel együtt sok sikert kívánok a topik indítójának és kívánom, hogy a kezében tarthassa a várva várt gyermeket!

62. 39dbe380da (válaszként erre: 59. - Pasionella)
2013. nov. 11. 13:18
Azért kellene képen vágni, mert más a véleménye?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook