Babavállalás! :) (beszélgetés)
Skyb egyik fogyis fórumnak tagja vagyok (igaz csak ritkán nézek be) ha gondolod csatlakozz az a neve hogy Életmódváltással a cél heti fél-1kg mínusz. Tarts velem!
Nettike én a helyedben lehet hogy tesztelnék, hiszen mondtad, hogy jó időben sikerült együtt lennetek, hátha:) Pláne ugye ismerősöm vagy, így nem lepődnék meg ha babás lennél:D
Köszi, én nem tudom még, hogy drukkoljak-e magamnak...:D
De amúgy 3-4 nap eltérés nálam simán bele fér, úgy hogy nem ragaszkodom nagyon ahhoz, hogy ma már 3 napja késik.
Inkább a miatt aggódom, hogy szombatra megbeszéltem a barátnőmmel egy bulit. Akkor jó lenne tudni, hogy miújság, mert ha van "valami", akkor nem megyek bulizni és nem is iszok...
Hát én panaszkodhatnék legjobban,nekem tul sok a +kg
172cm magas és 117kg :( (2 éve 140kg voltam)
Tölem indithatnánk :)
Legalább lesz ismerös is
Nehéz a dolog, amikor az ember nagyon vágyik valamire, és körülötte mindenkinek összejön, csak nekünk nem. Na de nem szabad csüggedni!
Majdhogynem indíthatnánk egy fogyókúrás fórumot is, jövőre meg a kismamás fórumot indíthatjuk együtt:D
Sztem idősödünk, és az anyagcserénk már nem a régi. Na de te egy szót se szólhatsz, én 165cm vagyok és olyan 68kg körül lehetek... Szóval egy 10-est simán le kéne adnom, a +2kg sztem olyan, mintha nem is lenne.
Én most az édességet megpróbálom gyümölcsre váltani. Így legalább a csigámat is jobban táplálom, mindig adok neki egy harapást az én gyümölcsömből, és nagyon bejön neki!
Az emésztésem is nagyon ratyi, most úgy kb hetente 2x megyek nagy dologra (már bocsi), ami rettenetesen kevés. Ezt is be akarom állítani. Csak úgy egy kicsit nehéz, hogy a munkahelyi wc eléggé dugulós, így igyekszem nem sokat inni (pedig a sok víz állítaná be) hogy ne keljen wc-re mennem.
Igazából látszik is :D De mérni szoktam, 2 centivel nagyobb mindenem...a derekam, csípőm és a fenekem is...
De hétvégén kezdtem újra tornázni, utoljára szeptemberben Rubint Rékáztam, szóval tutira nem az izomtól vagyok plusz 2 kilóba :D
Sajna én is nagyon oda vagyok az édességért, és általában éjszaka eszem. Van, hogy kb 1 perc alatt megeszek egy nagy tábla csokit. Nagyon gáz, de nem tudom megállni. Bár az utóbbi hónapokban elég jól visszafogtam magam, de még ez is sok :( Én sajna nem tudok így egyik pillanatról a másikra lefogyni. Pár éve még bármit ehettem, bármilyen mennyiségben, fél kiló nem jött fel rám. Most meg vagy 2 éve van ez, hogy csak hízok és hízok, és most bármit csinálok, fogyni nem tudok :S Pedig 175 cm és 62 kg vagyok, de sztem kb 4 kg felesleg van a hasamon és a csípőmön...
Nem tünök el inen ne aggodj :)
Tutti nem vagyok az mert most visszatértünk az ovszerhasználatra még nem rendezem a sulyom
Hát a barátnöm ma volt nálam ö 3 hónapos terhes 1.baba...Egy kicsit utána lelombozodtam,de megprobálok erös maradni ugyis kiharcolom..
Furi ez a csípő változás. Megmérted centivel, vagy csak szemere mondod ezt? Azt megérteném, ha csökken a mérete, de a súlyod nem változik/nő, mert akkor azt mondom, hogy a zsír eltűnt és izom lett a helyén.
Én sajnos nagyban cukor függő vagyok, pláne az utóbbi pár napban/hétben. Tegnap este pl fél 10kor nekiálltam tejbegrízt csinálni magamnak, amit természetesen jóóó adag kakaóporral fogyasztottam el. Előtte este egy tábla milka csoki csúszott le és egy túró rudit. Tegnap este kaptam észbe, hogy 1 hónap múlva karácsony, addig ha odafigyelek, akkor 3-4kg-t le tudok adni, és akkor nagyon a karácsonyi ruhámon se kell gondolkodnom:)
Szóval nálam mától az a projekt, hogy elhagyjam ezt a tömérdek mennyiségű csokit, kakaót.
Olyan szempontból egészséges ez a diéta, hogy teljesen méregtelenít. Persze, eléggé legyengíti a szervezetet, de pont ezért kell 2 részre osztani: az első fele kb 2 hónap, amikor mindent nagyon szigorúan be kell tartani, a 2. része pedig lehet már lazítani, vagyis a természetes de gombát éltető dolgokat lehet enni mint pl a tojás, burgonya, tej mértékkel stb. Itt nagyon sok vitamint kell még enni, hogy a szervezet raktárait megerősítsük.
Én ebből indulok ki fogyókúránál, igyekszem elhagyni a lisztes és cukros dolgokat.
Hálistennek én nem vagyok...de mint írtam már, hamarabb halnék bele, mint hogy végig csináljam :DD
Azzal viszont nem értek egyet, hogy egészséges, de mindneki úgy éli az életét, ahogy szeretné, ha valakinek ez bejön, semmi problémám nincs vele, de én személy szerint ezzel nem értek egyet :)
Tudom, csak most így olyan furi minden kaja, olyan háááányás :D Lesz jó pár hét, mire megszokom :S
Megnéztem ezt a candida diétát és hát dobtam egy hátast, őszintén megmondva. Ha nekem a doki ezt elrendelné, akkor szerintem előbb halnék meg, mint hogy be tudjam tartani... :O Magamtól meg bele se kezdenék, szó nem lehetne róla :D
A kevesebb sóhoz hozzá fog szokni a nyelved, szóval ne aggódj, nem ilyen íztelenül kell leélned az életed:D
Az ivást én úgy szoktam csinálni, h minden nap kiteszek egy 1,5 literes vizet magam elé, és az a cél, hogy megigyam. Ha ott van előttem akkor csak úgy iszom gondolkodás nélkül. Aztán azt veszem észre, hogy el is fogyott:) Este pedig ezek után szomjas vagyok itthon, olyankor egy húzásra a fél literes pohár felét eltüntetem:) Szerintem jó módszer!
Mert ugye a dokik minden gyógyszer után kapnak jutalékot, amit felírnak...azért nyomják annyira a gyógyszert az emberekbe. Szánalmas :(
Igen, ezt én is tapasztaltam az endo.-nál. Amikor mentem időpontot kérni, akkor is csak én álltam az ajtó előtt, ehhez képest 3 hónapra rá tudtak fogadni, illetve amikor mentem a megadott időben, akkor is csak én voltam ott. Ezek direkt szívatják az embert :D
Nagyon sokat segít a helyes táplálkozás, és a mai világban oda is kell figyelni rá. Én pl nagyon nagyon sósan eszek mindent, de megfogadtam 3 napja, hogy leszokom róla, hát nem mondom, hogy élvezem...undorító kb az összes kaja :D De muszáj lesz betartanom, mert hosszú távon nem lesz jó vége. Plusz ha szoptatok sem tesz jót a babának a fűszeres kaja. Illetve eddig naponta 2 dl vizet ittam, az ebédhez. Egyszerűen nem is kívánja a szervezetem a vizet, annyira nincs hozzá szokva. Na most 3 napja vedelem a vizet(legalább is így érzem, mivel eddig sose ittam ennyit:D), naponta szigorúan 1,5 L. Eddig tök jól sikerült betartanom, de itthon voltam most 3 szabad napom volt, holnaptól megint megyek melózni, ott meg a munkában mindig el is felejtek inni...de majd igyekszem valahogy betartani.
Én se értem a dokikat. Mindig csak felírják a gyógyszert h az jó lesz, szedje az ember azt kész. Na de ehhez nem is kellene elvégezni az orvosi egyetemet, ezt akár mi is meg tudnánk csinálni.
Én mindenkinek azt tudom javasolni, hogy egészséges életmódra kell váltani, meglepődik mindenki, hogy az mikre képes, meg hogy sokszor olyan dolog miatt nem jön össze a baba, amire nem is gondolna az ember. Mindkettőtöknek ajánlom Antal Vali oldalát, a honlap teljes mértékben az egészséges életmódról szól, és nagyon sok olyan emberrel is foglalkozik, akinek nem jön össze a baba, és az ő segítségükkel pedig sikerül:) PCOS-el is foglalkoznak többek között, illetve akinek ilyen gondja van, az ha megcsinálja az ott leírt candida diétát egyrészt nagyon sokat fog fogyni, másrészt nagyon egészséges lesz, harmadrészt a baba nagyon jó eséllyel összejön:)
Engem ez a 3 hónapos várakozás az endokrinológiára azért készít ki, mert mikor máskor is voltam nem volt ott más beteg egyáltalán. Ugye oda mentem egy kicsivel az időpont előtt, asszem fél 6ra volt időpontom, odaértem negyed 6ra, és fél 6 előtt 5 perccel már kint is voltam. Szóval egy picit akár be is lehetne sűríteni.
Kössz a biztatást:)
Feladni biztos nem adom,csak most ujult erövel kell hozzálni a dolgokhoz.UH csinált mikor elöpször voltam és akkor mondta h a petefészkem tele van cisztával meg meg is mutata és elmagyarázta.A párom mellettem áll ami nagyon jó esik,csak most majd ki kell birnia a hullámvölgyeimet,ami szerintem tutti elö fog fordulni idönként az ut során
Nekem volt, amikor eltalálta a peteérést a kalkulátor, de nem mindig. Bár én már kézileg átállítottam 33 naposra a ciklust, mert ugye alapból 28 napra volt állítva. Van, amikor 30 napos, de van hogy 36-37..így átlagba beírtam egy 33-at:D Viszont valóban akkor görcsölt a hasam nagyon, meg a melleim is akkor fájtak, amikor kellett volna...de a látható jele csak kb 4 nappal utána volt. Nem is értem. Örülök mondjuk, hogy most már minden hónapban megjön legalább, de még egy kicsit szét van esve azért, úgy látom :D
Szerintem is akkor a torna ügyködik ott :D
Endo doki az itt is nagyon kritikus...én 1 éve voltam, szintén 3,5 hónap volt a várakozás. Kb 5 percig voltam bent. Ránézett a doki a nőgyógyásztól kapott papírjaimra, akik mind ráírták, hogy fog.gátló használata javasolt, majd elmondta, hogy nem érti minek jöttem ide, amikor már a nődoki is elmondta, hogy szedjek gyógyszert. Mondtam azért, mert nem akarok gyógyszert szedni. -Miért? Akarok most gyereket? Mondtam nem most, kb 1 év múlva, és szeretném ha addigra helyre jönne a ciklusom. Erre a két doki egymásra nézett, és jól kinevettek, hogy nem értik minek strapálják itt magukat, ha én nem vagyok hajlandó megfogadni senki tanácsát. Mai napig nem értem azt a párbeszédet, amit akkor lefolytattunk. Nem értem miért kéne fog.gátlót szednem????Szerintük ha holnap gyereket akarok csinálni, akkor elég ma abba hagynom...ezt a felfogást...
Jajj vagyok vagyok...csak két hsz között férjjel a szájsebészeten voltunk :D
Szóval Skyb ne keseredj el, ez nem a világ vége. Valóban nagyon sok pcos-nak született már babája. Mondtam, hogy régebben még nekem is nagyon durván sok tünetem volt, és mára valahogy ez elmúlt, most már alig van pár tünetem, és azon sem vészesek :) Illetve írtam, hogy nekem is totál leállt a petefészkem működése, 1 évig nekem sem volt ovuláció, se semmi működésre utaló jel. Aztán 1x csak helyre jött magától....mai napig nem tudom mitől :D
Ez jó doki, hogy nem akar rögtön hormonnal tömni. A legtöbb ezt teszi, azt nem is értem, hogy miért....miért nem tudnak gondolkodni :D
A diabetikus sokat fog segíteni. Bár nehéz lesz az eleén betartani ezt az étrendet, de hosszú távon csak jól jársz majd vele :)
PÉ ügyben én a kalkulátornak nem hiszek, csak a tüneteknek. Ezt van amikor észreveszem, és van amikor nem. Most szerintem valami van nálam hormon ügyileg, mert mint említettem sztem előrébb van a pé-m mint szokott, ráadásul olyan csoki zabálhatnékom van h hajjaj. Most nyomtam be egy túró rudit és egy kinder buenót, és biza tudnék még enni:D Na de otthon vár a csokis-mézes puszedli:$ Szóval ezek alapján tényleg rövidebb ciklust várok, majd kiderül.
Én egyszer élőben láttam egy anyukát, aki nagy hassal pózolt a strandon, hát köpni-nyelni nem tudtam. Nekem nagyon nem szép látvány. Na meg ahogy mondod, ez egy nagyon intim dolog, ami senki mást nem érint, és tényleg csak a páromnak szeretném mutogatni a pocakomat majd. Anno láttam olyan kismamát is a strandon, aki felvette gy hosszú polót, na az már sokkal jobban nézett ki.
Persze ha nekünk is úgy alakul majd, h előbb össze jön a baba, és a doki egyáltalán nem ajánlja a repülést, akkor gondolkodás nélkül lemondjuk az utat. Mindig kötünk utasbiztosítást, ami arra is kiterjed, hogy ha egészségügyi okok miatt mondjuk le az utat, akkor mindent maradéktalanul visszafizetnek. Mondjuk 1-2 dolgot buknánk, mint pl az útlevél ára, meg a szállodai szoba kauciója (de szállodában úgyis csak 2 éjszakát leszünk).
Endokrinológiára febr 11-re kaptam időpontot.