Babavállalás! :) (beszélgetés)
A szülésznő választás tényleg jó ötlet! Én is gondoltam rá:) Szerintem megéri, mert sokkal több gyakorlati tanáccsal elláthat vajjúdás közben. Arra gondolok, h pl míg az orvos csak azt nézi h h halad a szülés, és ha gyorsításon gondolkozik akkor nála csak gyógyszeres gyorsítás jöhet szóba, míg a szülésznő javasolhatja h milyen pozíciókban lehet jobb, ha szólsz h szeretnél labdát/kádat stb-t használni, akkor már intézkedik is.
Elég szomorú, amit a barátnőd orvosa csinált:(
Én is nagyon agyalok ezen a magán doki kérdésen. Persze a legjobbat akarom mind a babának, mind magamnak, csak hát kérdés, hogy megéri-e? :)
A legjobb barátnőm fogadott magán orvost, akihez járt tini kora óta. Nagyon rendes volt végig a 9 hónap alatt, bármi baja volt, éjszaka is hívta, nagyon megértő és figyelmes volt vele a doki. Viszont a szülésnél akkora hibát követett el, hogy majdnem a barátnőm és a gyermeke is meghaltak. Utána mikor 6 hetes kontrollra kellett volna menni, 3 hó után tudott elmenni a dokihoz, mert akár hányszor felhívta, mindig lerázta, hogy ekkor meg akkor sem ér rá, meg nem tud jönni, be van táblázva, stb. Aztán látta, hogy a barátnőm nem tágít, mivel meg akarta vele beszélni a szülést személyesen, de egyáltalán nem válaszolt a kérdéseire, full bunkón viselkedett vele és szinte kidobta, hogy teljesen jól van, mehet haza.
De viszont ahogy ti is írtátok, vannak az sztk-s dokik, akikkel nagyon rossz a tapasztalatom nekem is, főleg, hogy 6 különböző dokinál voltam a mi kerületünkbe az egészségházba, és eszméletlen bunkók, egyáltalán nem érdekli őket, hogy a másiknak baja van.
Így lehet a magán orvos mellett fogok dönteni, de nem azért, hogy 2 naponta járjak uh-ra :) Hanem mert biztonságban akarom tudni magam, illetve a (leendő)babát is.
De azon is gondolkodom, hogy lehet inkább szülésznőt kéne fogadni, nem dokit. Egyik ismerősöm mesélte, hogy sztk-s dokihoz járt, aki ajánlott neki egy szülésznőt, és amikor elfolyt a magzatvíz, hívta a nőcit, hogy indulnak be a kórházba, ő is azonnal ment be hozzá és végig vele volt, figyelt rá és mindenben segítette. Mert ugye sokszor az a baj, hogy bevágnak egy szobába, hogy na vajúdjál és senki rád sem nyitva az ajtót órákig, mert ó úgy is eltart az egész nap.
Szóval én valami ilyesmin is szóba jöhet nálam akár :D
Hmmm ez érdekes, nem is tudtam hogy csak vásárhelyen lehet nála szülni. El tudom képzelni, hogy a szülési protokollt (ami igen szigorú itt) nem teljesen tartotta be, és ez nem tetszett a vezetésnek. Az biztos, hogy itt a klinikán dolgozik még és műtéteket is csinál.
Az általad említett két orvos nem ismerem, Renátáról hallottam már, de Andrásról még egyáltalán nem. Utánuk nézek majd:)
Na akkor írom is az eddigi tapasztalataimat :)
Én eredetileg Katona Renátához járok, mert nagyon szeretem. Kedves, figyelmes, alapos stb. Csak ugy egy a bibi nála, hogy nem vállal szülést, mert kicsi gyermeke van. De azt mondta tavaly, hogy nagyon jó kezekbe ad át a 34. héten: Szabó Kornélnak. Addig én is csak jókat hallottam róla, így belementem.
A 34. héttől hozzájártam, de egyáltalán nem volt szimpatikus. Mindig telefonált, kapkodott, nem mondott el részletesen semmit, a kérdéseimre is csak épphogy válaszolt... Na, de a pöttyöst akkor rúgta el amikor a kiírt napom előtt egy nappal nem vizsgálta meg a méhszájam, mert "Nehogy beinduljon a szülés!" Na már én egyáltalán nem bántam volna az uh is mutatta, hogy nem valami kicsi a babóm. De ugye ő azért nem akarta, mert abban az időben nem mehetett be a szegedi klinikára vmi miatt. Így nem is nála szültem (szerencsére), hanem Molnár Andrásnál akibe akkor "beleszerettem". Nagyon kedves és alapos volt. Nyugtatgatott és olyan illedelmes volt, amilyen dokival még nem találkoztam. Ez lehet, hogy annak köszönhető, hogy még fiatal és buzgó, bizonyítani akar,de le a kalappal előtte!!! Sikovanyecnál is voltam 3x köztük 4D uh-n is. Jó szakember,de 9 hónapig nem járnék hozzá...
Mivel ugye az én kisfiamnak olyan betegsége van, amit csak chorionboholy mintavétellel lehet szűrni, így arra Pestre elmegyek és kész. Ebben nem tud segíteni egy orvos sem semmivel, hiába szuper jó szakember, mert ugye a kromoszómákba, génekbe nem látnak bele csak ezzel a vizsgálattal, ott meg eldől, hogy egészséges vagy sem.
De a többi vizsgálatot teljesen jól végezte K. Renáta és M. András is. Ezért én az ő párosításukra gondoltam, csak nemtudom, hogy az Andrásnak van-e valamilyen rendelése vagy ilyesmi, de ha aktuális lesz majd utánajárok. (Remélem minél hamarabb!!! :)))
De jó, hogy te is szegedi vagy!:) Akkor majd kikérem a tapasztalataidat:)
Szabó Kornél és Pásztor Norbert a két orvos. Szabó Kornél számomra túlságosan rohan mindig, állandóan, nem éreztem soha azt nála, hogy kíváncsian várja a kérdéseimet, és szívesen válaszolna rá. Volt hogy megbeszéltük h akkor mikor találkozunk, és erre késett fél órát. Amit meg is értenék akkor, ha valamelyik kismamája SOS segítségre szorul, de ekkor közölte h bocsánat, a feleségemnek dolga volt, ezért nekem kellett vigyázni a gyerekre. De hozzáteszem, hogy hozzám este 11kor jött be a klinikára, holott átadhatott volna a kollégájának is, de ő még a magánrendelése után bejött. Kicsit számomra negatív élmény volt vele kapcsolatban, hogy említést se tett róla, hogy méhszájsebem van, csak ráírta a leletemre és csövi. Nem tudtam eldönteni, hogy ez igaz e.
Pásztor Norbert viszont számomra a megszállott nyugalom (lehet azért szimpi, mert én is az vagyok, sose rohanok), különösen tetszett a magánrendelőjében h az asszisztense nincs bent, így tényleg megteremtődhet a bizalom orvos és páciens között. Türelmesen hallgatta a kérdéseimet, olyan fogamzásgátló módszerről meséltem neki, amiről ő még nem hallott, és érdeklődve fogadta (ellenben Szabó Kornél lehúzta). Én nagyon jól el tudtam beszélgetni vele, és nem éreztem magam feszélyezve. Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb.
Nagyon jó szakember és UH diagnoszta Sikonyavecz János, mondjuk meg is kéri az árát, de én a helyedben lehet, hogy hozzá mennék. Szerintem szakmailag ő van leginkább a toppon, és nagyon jól bánik a betegeivel, voltam már szemtanuja:)
skyb!
Nagyon sok ismerősömnek van/volt PCOS-a és a diéta tényleg nagyon sokat segít. Sok sikersztorit tudnék mesélni de nézd meg itt a hoxán devonshire adatlapját ő írt naplót hogy hogy sikerült tejerbeesnie. Első gyermekemért harcolni és győzni fogok a címe. Hasznos dolgokat ír benne mint pl. táplálkozás stb.
Sok sikert! :)
Sziasztok lányok!
Hú jól lemaradtam 1nap alatt, de visszaolvastalak titeket. :) Hát szerintem nincs akkora lakás/ház ami elég nagy. :) Mi 75nm2en lakunk (idén költöztünk be, építkeztünk, de még csak a fele van kész a háznak még lesz hozzá kb. 50 nm2 de itt is mindenhol van valami. :)
Képzeljétek most van azóta, hogy megszültem először, hogy kicsit reménykedem, hátha tegnap sikerült a babó. Màr tegnap hajnalban kezdődött, hogy fájdogált a hasam. Azt hittem lehet megfog jönni, de aztán a nap folyamán többször is volt peteérésre utaló tojásfehérje szerű folyásom, de ennyi még talán sose volt. (Bocsi :P :D ) meg szurkált is a jobb oldalon a hasam. Csináltam LH tesztet az is pozitív lett. Este megtettünk mindent a baba érdekében. :D
Nagyon bizakodó vagyok, bár még nem jött meg ugye egyszer sem szülés óta, de 1 hónapja csak napi 1x-2x szoptatok. Úgy hogy remélem ez volt aulz első peteérésem. ;)
Hunny kik az orvosaid? Én is Szegedre járok nődokihoz. Most a 2. babánál én is azt tervezem, h két orvoshoz fogok járni. Hiába tudom, hogy ez nem ezen múlott ami a kisfiammal van, de mostmár paragép vagyok.
Az is biztos, hogy egy lakásfelújítás kész vagyon. Mi festeni biztos hogy fogunk, meg a padló állapotától függően a padló csere is elégé valószínű. Igazából mindkettőt magunk oldjuk meg, a festés nem nagy ördöngösség, padlónak pedig laminált padlót lerakni, amit szintén mi magunk meg tudunk oldani. És mivel nem lesz túl nagy lakás, túl sok anyag sem kell:D Az meg alap feltétel, hogy olyan lakást vegyünk, aminek műanyag nyílászárói vannak.
A magán orvos kérdése eléggé nyitott még nálam. Ugyanis én nem vagyok annak híve, hogy állandóan rohanjunk a dokihoz, mindig UH-val nézzük a gyereket csak hogy nekünk jó legyen, de az senkit se érdekel, hogy közben a gyereknek ez rossz, meg állandóan méhszájat vizsgáljon, amivel azt feleslegesen ingerli, és esetleges koraszülést is okozhat. Kedvenc történeteim, mikor a 40 hetes kismamát úgy "megvizsgálja" az orvos, h egyrészt az rettenetesen kellemetlen, másrészt beindul a szülés, ami megint nem természetes folyamat. Én nagyon nem vagyok híve a szülésindításnak, tudja az a gyerek, hogy mikor kell kijönnie. Összefoglalva szerintem túl sok a felesleges vizsgálat, ami megviseli a babát, és pont hogy okozhatnak komplikációkat.
Viszont, ha az embernek nincs fogadott orvosa, akkor kutyába se veszik. Szoktam beszélgetni egy kismamával, ő se akart fogadott orvost, és nem is volt neki. Aztán egyszercsak a 26. héten véreset pisilt, befektették 3 napra a kórházba, ahol gyakorlatilag csak magnéziumot kapott, meg 2x megultrahangozták, és arra jutottak, hogy vagy vesetágulat, vagy vesekő, de egyik se bizonyított teljesen. Szóval nesze semmi fogd meg jól. Ez után lett magán orvosa.
Szóval én olyan orvost szeretnék, aki nem a rutin szerint megy, hanem meghallgatja a kismama óhaját-sóhaját. Arról nem is beszélve, hogy én nem szeretnék kórházban szülni. A közelben van egy születés ház, találkoztam is már az ott dolgozó bábával, a dúlát pedig elég jól ismerem. Én hiszek, és bízok annyira a szervezetemben, a női mivoltamban, hogy meg tudok szülni egy gyereket. Sok esetben a szülési komplikációkhoz az vezet, hogy a nő nem bízik magában, megilyesztik a körülmények. Hányszor lehet olyat hallani, hogy 5 perces fájásokkal indul el otthonról, a kórházba beérve pedig teljes mértékben leáll a szülés? Arról nem is beszélve, hogy az orvosok félnek a műhiba perektől, és inkább egyből viszik a műtőbe a kismamát, meg már ő nagyon fáradt és akkor nyomnak egy kis oxitocint, hogy haladjunk már. -holott pl az oxitocin termelését lehet természetes úton is fokozni, meg vannak trükkök, hogy a tágulást meggyorsítsák. A kórház szülések 43-45%-a végződik császármetszéssel, míg az intézményen kívüli szüléseknél ez az arány 10%, jóval kevesebb. És mivel szakképzett emberekről van szó, időben felismerik, hogy mikor van szükség kórházba szállításról, és itt eléggé gyorsan elérhetőek a kórházak:)
De egyébként ez a szülésznő pesten az egyik kórházban is vezet le ugyan ilyen háborítatlan szüléseket.
Igen, sokba kerül berendezni, de felújítani még többe:S Mi is úgy voltunk vele, hogy vegyünk egyet, és majd szépen lassan felújítjuk, mert mindenképp olyannak szeretném, ami nekem tetszik. Gondolok itt ugye a csempére, konyhabútorra, fürdőszoba, laminált lap, stb...
Valóban ha az embernek van gyerek, a legjobbat akarja neki, így mindenből megpróbálja a legjobbat megvenni.
Amúgy ti mit gondoltok a magán orvosról? Magán nődokit szeretnétek?
Az lenne a csoda, ha egy építész nem akarna lakást építeni :D
Sajnos valóban sok a csaló ingatlanos, és némelyik olyan pofátlan is, hogy totál sokkot tudok kapni tőlük :D
Mi is gondolkodtunk ezen, hogy elkezdünk egy másik megtakarítást fizetni, és majd ha lejár 4 év múlva, akkor betörlesztünk a hitelbe, de hát kb semmi esély rá, elég magas most a törlesztőnk, 2 év múlva fog a felére csökkenni, már alig várjuk :D Akkor meg azért nem tudunk majd újat fizetni, mert inkább a gyerekre kell majd a pénz.
Tényleg borzasztó, hogy mi mindent rá akarnak sózni az emberre,minden áron csak vigyék már címszóval. Tényleg nem rossz ötlet a tulajdoni lap kikérése:) mondjuk ha valaki bemegy a földhivatalba, ott 2000ft-ért betekintést lehet kérni bármelyik ingatlan tulajdoni lapjába. Engem érdekelt volna akkor már h vajon miért nem akarják megmutatni:D
Sógornőmék múltkor voltak megnézni 2 házat, az egyikről kiderült h nem is létezik olyan cím, a másikhoz pedig nem érkezett oda az ingatlanos a megbeszélt időpontra, és a telefont se vette fel.
Ha meglesz a lakás, utána is fogunk fundamentát indítani, és annak a segítségével nagyobb lakást venni. A kezdő részlet pedig a lakás eladási ára lesz. Építkezni is így szeretnénk majd:)
7 éves kapcsolata valóban egyikünknek sem volt még :D De mint párkapcsolat, úgy volt neki is, nekem is...kiéltük magunkat, mire megismerkedtünk :D
Igen, két gyerekkel azért már kell a nagyobb lakás valóban. Már ha meg tudjátok tenni, hogy nagyobba költöztök, akkor mindenképp :)
Sajna nem volt egyszerű lakást venni. Minden utolsó rossz állapotú lakást ránk akartak sózni. Illetve 2 esetben is az volt, hogy kértem tulajdoni lapot, de nem voltak hajlandók megmutatni. Csak foglaljuk le nyugodtan a lakást...és az adás vételire már kikérik. 5x mentünk el a lakáshoz, mindig ígérgette az ingatlanos, hogy most hozza, most hozza és soha nem került elő. Majd amikor már nagyon mérges voltam, akkor meghozta, és kiderült a 6 milliós lakás 10 millával van megterhelve. Hát hogyne... Másik esetben azóta sem láttunk tul.lapot...nem véletlen. Olyan is volt, hogy az eladó házaspár süketnéma volt. Ezzel még nem is lett volna baj, de az ingatlanos nem engedte, hogy találkozzunk velük, mert hát fölösleges, beszélgetni úgy sem tudunk. De tőle meg bármit kérdeztünk a lakásról, semmit nem tudott róla mondani. Hogy miért ennyi a gáz díj, vagy lesz-e panel program, stb...
Annyira hülyének nézik az embert, hogy borzasztó :(
6 hónap? Az valami borzasztó! Bár kolléganőm is januárban indult, h lakást vesz 1 hét alatt (kp-ban megvolt neki a pénz) és végül májusban költözött. Rengeteg az eladó lakás, de megtalálni a megfelelőt nagyon nehéz.
Mi se itt szeretnénk majd megöregedni, pár évre rá mi is költözést tervezünk. Pláne hogy szeretném, ha kicsi korkülönbség lenne a 2 gyerek között (2-3év) és akkor már tényleg nem fogunk elférni. Harmadik lépcsőfokban pedig majd építkezni szeretnénk:)
7év?:) Akkor szinte elsők vagytok egymásnak:)
Akkor ez végre valóban egy normális doki.
Én is utáltam, amikor nem is kérdezhettem, mert lehurrogtak. Akkor honnan kéne vajon tudnom? Nem én végeztem orvost...
Nálunk sajnos anyós tudja, hogy milyen a lánya, de nem veszi tudomásul, valamiért csak körülötte forog a világ...másról nem is tud beszélni. Ha eljönnek, akkor is csak róla beszél...hihetetlen. Az a legborzasztóbb benne, hogy tudja, hogy én nem vok rá kíváncsi, ezért a férjemnek mondja, neki meg nyilván sz.rul esik, kb meg sem kérdik, hogy ő hogy van, hanem csak a huga...
Így valóban nehéz lesz lakást találnotok:D
Mi ha jól emlékszem, 6 hónapig nézelődtünk, mire vettük ezt. De egy csomó másik lakást is már meg akartunk venni, de mint kiderült, át akartak ejteni minket, vagy valami nem stimmelt, de arra úgy nem kaptam igazán választ, ezért nem vettük meg. Szóval elég konkrétan indultunk neki, hogy akkor lakást veszünk és 6 hóba telt:S
7 éve vagyunk együtt, és 2 éve házasok :)
Nekem is csak a 3. doki merte a szemembe mondani, hogy méhszájsebem van, a többi csak ráírta a leletemre...
Ugyan mit mondana a párod? Ne félj tőle, hiszen együtt küzdötök, és nem te egyedül! Biztos vagyok benne, hogy teljes mértékben melléd fog állni, támogatni fog, hiszen élete párja beteg, és biztosan ő is nagyon szeretné ha mielőbb meggyógyulnál, és nem csak a baba miatt!