Babavállalás! :) (beszélgetés)
Jajj akkor fordítva jegyeztem meg :D Akkor a magas prolaktintól van.
De jó, az én házidokim eléggé léhűtő, pont ezért fogom lecserélni januárban :D
Utána olvastam a prolaktin hormonnak, hát a magas szintje, ami okozhatja a tejcsorgást, csúnya dolgokra utalhat (agydaganat, PCOS stb).
Hát ezt ma megemlítem a háziorvosnak(szerencsére ő eléggé alaposnak tűnik).
Igen, még ez is lehet.
Januárban mindenképp követeld ki a nődokidtól a teljes hormon képet. És ott minden látszódni fog, hogy miújság :)
Ezt találtam róla:
"A tej termelésének megindításában több hormon is részt vesz. Ezek közül a legismertebb és legnagyobb hatású az agyalapi mirigyben keletkező prolaktin, de fontos még az inzulin, a mellékvesekéreg hormonjai és a pajzsmirigyhormonok is."
Még a végén kiderül, hogy most túl jól működik a pajzsmirigyem, és attól van:D
Nem irigylem a kolléganődet:S Én is nagyon szeretnék egy teljes hormon kivizsgálást, meg ugye járok is endokrinológushoz, de ő csak a pajzsmirigyemmel foglalkozik, mert az lett rossz általános laborban.
De arra is gondolok, hogy összejátszanak a dolgok, a "túlzott" babára vágyakozás, a torna, esetleg pajzsmirigy, na meg nem utolsó sorban, hogy szinte minden héten vigyázok pár órát főnökasszonyom 3 hónapos kislányára, és így az agyam hátsó bugyraiban beindultak a dolgok:)
Igazából lehet magától is. A kolléganőm szenved pont ezzel a "betegséggel". Azt hiszem, az alacsony progeszterin szinttől indul meg a tej termelődés szülés után. Neki alapból nagyon alacsony a progeszteron szintje és most 50 éves, de 21 éves kora óta szed progeszteront, hogy szinten tartsák neki, mert ha 1 napot is kihagy, rögtön folyik a melléből a tej.
De szerintem neked inkább most a torna játszhatott közre. Legalább is reméljük, csak ennyiről van szó.
Nem tudok másra gondolni. Állítólag kismamáknál fordulhat elő ilyen gyakrabban, de erről nem lehet szó. Dec 2-án jött meg legutóbb, azóta együtt voltunk 8,11 és 14-én, ergo ha terhes volnék akkor még a beágyazódás se történhetett meg. Na meg azóta pé-m se volt.
Azthiszem rákérdek az avivás fórumban erre.
Pont megyek is ma hozzá a labor eredményekért:)
Egyébként rettenetesen meglepődtem tegnap este. Jó meleg fürdő után bebújtam az ágyba, és amikor megnyomtam a mellemet, pár csepp tej jött belőle... Nagyon beindultak a hormonjaim ezek szerint, pedig most már 2 hete nem csináltam a tornát. Elviekben tegnap-ma van pé-m, gondolom azért volt egy kis hormon túltengésem, na de ennyire...?
Akkor jól jártál, van társaságod :) Az én férjem fél évente iszik egy dobozos citrom ízű gössert :D
Igen, kicsit vissza kell fogni a piát, amúgy lőttek a sejteknek :)
Én is arra gondoltam, hogy kb nyár elejéig szedném, hátha segítene.
Az A vitamin zsírban oldódik, így szinte teljesen felszívódik, és nem pisiljük ki a felesleget. Ez a vízben oldódóakra igaz.
Na kicsit utána néztem, itt van az ajánlott napi adag:
Gyermekek 1-8 év között: 300-400 µg
Fiúk 9-18 év között: 600-900 µg
Felnőtt férfiak: 900 µg
Lányok 9-18 év között: 600-700 µg
Felnőtt nők: 700 µg
Terhesség alatt: 750-770 µg
Szoptatás alatt: 1200-1300 µg
Szerintem ha a szoptatás alatti adag fölé nem megyek fél évig, és utána lecsökkentem, vagy inkább abba is hagyom (mert nyáron a napsütés miatt több is jut belőle), akkor baj nem lehet:)
Végre még valaki! :) Te is otthon egyedül szoktál inni?
Nekem a férjem ezen eléggé ki van akadva, és különböző jelzőkkel illet meg néha, mert ő egyáltalán nem iszik. De hát ha egy szer kiakadok a vevőkön, nem bírom ezt a feszkót, és hazafele muszáj vennem piát és könnyíteni magamon:D
Igen, ha már terhes leszek biztosan nem fogok bánkódni azon, hogy nem mentem nyaralni :) Viszont ha nem sikerül addig, akkor meg tudom, hogy mérges leszek. Na de majd meglátjuk. Szüleim kb október óta folyamatosan azzal zaklatnak, hogy akkor lesz nyaralás vagy nem? Eddig mindig mondtam neki, hogy nem mert másra kell a pénz, meg stb stb...de ugye a múltkor csak kiböktem, hogy én nyárra már terhes akarok lenni, és ezen eléggé kiakadtak, de nem izgat, nem rájuk tartozik:D De csak nem adták fel, és folyamatosan még mindig azzal zaklatnak, hogy akkor mi lesz? Próbálnak rábeszélni a nyaralásra, hogy ne legyenek még nagyszülők :)
Mi is így szoktunk a barátnőmékkel itókázni náluk. Lefektetik a gyereket 9-kor és utána mi nekiülünk inni :D Na ez kb szilveszterkor lesz az utolsó szerintem. Mert az ő gyerekét is otthon kell lefektetni, meg a miénket is itthon...
Egyik kolléganőm mondta, hogy ő gyógyszertárban kapható A vitamint szed szépségvitamin gyanánt. Az jutott eszembe, hogy az mennyire lehet káros a babavállalásra?
Ugye nekem nagyon csúnya pattanásos a bőröm sajna, és mondta is a bőrgyógyász h babavállalási tervek miatt nem ír fel gyógyszert. Nade azok a gyógyszerek amiket fel szoktak írni gyakorlatilag nagy dózisban A vitamin, ami károsíthatja a babát.
Ha kicsi dózisban szedném, biztos nem hatna annyira, de akkor gondolom a szervezetből is könnyebben kiürül, nem?
Asszem ezzel van még egy kérdésem a nőgyógyászhoz:D
Na akkor nyaralás ügyileg fel van adva neked a lecke:)
Szerintem ha ott lesz a gyerek a kezünkben, nem fogunk azon bánkódni, hogy a francba, ebből a buliból is kimaradtunk. Na meg ha már kicsit nagyobb a gyerek, nem szopizik, akkor apuka is vigyázhat rá 1-1 éjszakát. Terhesség alatt nem kell lemondani azokról a borozós estékről sem, csak nem olyankor ne 1 üveggel csússzon le, hanem csak 1-2 pohárral:) Fodrászomnak pl az orvosa kötelezővé tette a napi 1 pohár vörösbort:)
A baráti hétvégét is szerintem úgy megoldjuk hogy a napközbeni kirándulást mi kihagyjuk a babával, addig előkészülünk az esti főzéshez, aztán mikor indul az esti buli, akkor ő meg már úgyis alszik. Szórakozó helyre nem szoktunk menni, csak ott a szálláson, ott meg bőven jól el tud lenni:)
Számomra ez nem hiszti, totál megértelek:) Bár őszintén én lehet hogy a babát választanám a helyedben, én már annyira akarok gyereket:D Mondjuk könnyebben beszélek, mert nekem a szüleim vidéken élnek, és pár évig az lesz a nyaralás, hogy oda leköltözünk pár napra, ráadásul ott még lelkes segítségem is lesz a gyerek felügyeletben, szóval én ezzel csak nyerek:D
Ami nekem hiányozni fog, az a baráti összejövetelek. Mi minden nyáron csinálunk egy bulizós hétvégét a barátokkal. Bár ha jó gyerekünk lesz, és bír nagyobb zajban aludni, akkor lehet hogy tudjuk vinni 1-2 éves kora körül:)
Ebből is látszik, hogy nagyon szeretnék gyereket, de nem vagyok az a fajta aki mindent eldob a gyerekért:D
Olyan jó áron lenne ez a nyaralás, hogy olcsóbban jönne ki, mint a belföldi :D
De befejezem a "hisztit", tudom úgy tűnik, mint ha nekem semmi sem lenne jó, csak hát na...nagy dilemma ez, mert utána jó pár évig nem tudunk menni nyaralni, így most töröm nagyon a fejem :D
Hétfőig kell választ adni, szóval még van 1 hetünk, hogy megbeszéljük a tényeket a férjjel :)
És közben persze ott van, hogy márciusban ablak csere, és valamikor május,-júniusban gardróbot csináltatunk asztalossal, szóval oda is kéne pénz :(
Szeptemberben utaztam kolléganőim után egy előadásra, és utólag mondták, hogy ahogy ott beléptem az ajtón, mindannyian azt hitték h terhes vagyok:D Na mondom köszi:) Ráadásul még babás oldalakat is szoktam nézegetni, meg a múltkor egy bulin mondtam, h én nem nagyon iszom. Erre elkerekedtek a szemeik, akkor gyors hozzátettem h a gyomrom nem bírja, és másnap reggel egy hosszabb utat le is kellett vezetnem. Szóval tényleg nagyon vigyáznom kell nekem is:D
Én a helyedben lefoglalnám a nyaralást, és tavasz elején belekezdenék a baba projektbe. Így jó eséllyel 3-4 hónapos lesz pocaklakó, amikor már túl vagy a nehéz időszakon, és elviekben minden okés:) Miért is ne mehetne egy kismama nyaralni? Csak azt kell kibírni, hogy ne nagyon strandolj, és max a lábaidat napoztasd, de pihenni lehet:)
Na erre majd kíváncsi leszek, hogy mit mond :)
Mi elég nagy dilemmában vagyunk, hogy mikor kezdjünk bele :S Lenne egy nagyon jó lehetőségünk, jó áron júliusban nyaralni menni, de igazából én addigra már terhes szerettem volna lenni. De már babát is nagyon szeretnék...szóval olyan nagy dilemma ez. De ha meg nem jön össze júliusig, akkor meg azért leszek mérges, hogy lemaradtunk a nyaralásról is, meg terhes sem lettem.
Egyszerűen annyira nagyon rám jött most ez a gyerek roham, alig tudom vissza fogni magam az utóbbi hónapokban. Csak a gyerek körül jár állandóan az összes gondolatom, munkahelyen is állandóan csak a gyerek ruhákat nézegetem, meg vásárolok is, stb... most már eléggé furcsa szemmel néznek rám a kolléganőim, és persze közben tagadom, hogy majd 2 év múlva szeretnénk gyereket, bla bla...de nem hiszem, hogy most már elhiszik :D
Egyszer mikor mentem orvoshoz, előttem jött ki egy tizenéves kisebbségi, és nagy örvendezve mesélte a kint várakozó tesóinak/barátainak h képzeljétek, 20 hetes terhes vagyok... Akkor tudta meg, nagyon ledöbbentem h félidősen tudta meg h terhes. Ez nem picit felelőtlenség, de hát mit várunk tőlük.
Én azon gondolkodom, hogy nem terhesvitamin komplexet fogok szedni, hanem a különböző vitaminokat külön-külön vásárolom meg, azt mondják úgy sokkal jobb, mert nagyobb koncentrátum és jobban hat. Mondjuk miután feltöltődött a szervezet, a szinten tartáshoz elegendő a kisebb mennyiség is. Szóval lehet h nyár elején elkezdem külön-külön szedni a vitaminokat, majd ősszel egy komplex terhesvitamint.
Januárban kéne mennem rákszűrésre, lehet akkor megkérdezem a dokit, mert ha minden igaz utána a következő találkozásunkkor már terhes leszek:)
Igen, tudom hogy a kisebbség 1 deka vitamint nem szed be és semmi bajuk nincs.
Nekem ez qa vitamin nagyon fontos, és nem érdekel mennyibe kerül, szedni fogom, amíg nem leszek terhes. Sajnos nekem van egy betegségem, és nem szeretném, hogy a gyermekem örökölje, vagy esetleg ő is ezzel a betegséggel szülessen, így amit tudok meg fogok tenni, hogy ne rajtam múljon. Illetve szeretnék majd januárban genetikai tanácsadásra is elmenni e miatt.
Igen, kevesebb vitamint tartalmaz a cseizel, viszont azt néztem, hogy ami van abból több van benne, mint a femibionba. Leginkább az a problémám, hogy a femibion egy évek óta kiadott és letesztelt gyógyszer, és köztudottan jó, amíg a czeizelt csak szeptembertől forgalmazzák, nincs semmi visszajelzés.
Magnéziumot én is akkor akarok szedni, amikor már terhes leszek.