Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

1518. Klendi (válaszként erre: 1517. - Andri)
2009. jan. 25. 09:40

Szia!

Küldd el a címed priviben, és elküldöm.

1517. andri (válaszként erre: 1487. - Klendi)
2009. jan. 25. 04:20
Szia!Engem is érdekelne ez a program,nálunk nehezen megy a wc-be kakilás!
1516. 33d480e050 (válaszként erre: 1514. - Móni8)
2009. jan. 25. 02:00

Szia Moni!!!!!

Ugy ertettem a nagyon intenzivet,hogy heti 22 oraban.Intenziv,mert az ABA terapia eloszor kemeny kikepzesnek tuno fejlesztes.A fiam egy honapi csak uvoltott ha meglatta a fejleszto pedagogusokat.Mert addig nem ismerte azt,hogy muszaly.Viszont ezek a szakemberek "nem kegyelmeznek",mindenaron raveszik a gyereket arra,hogy produkaljon valamit.Egy pelda:a tanar megkocogtatja a gyerek fejet es mondja:ez a fejed!

Aztan elismetli ujra es ujra.Utana megkerdezi a gyereket:...mutasd meg hol a fejed!Addig es addig ujra es ujra ismetelve amig a gyerek meg nem teszi.Nagyon sok gyakorlas kell hozza.Az en fiam szeptember ota megmutatja az osszes testreszet,mindenre ramutat,nehany dolgot a neven is nevez,utasitasokat vegrehajt stb.De amint mar emlitettem,eloszor ugy uvoltott mar a tanarok lattan,hogy azt hittem sikitofraszt kap.De ahogy mult az ido,rajott,hogyha szepen teljesiti a feladatot,sokkal konnyebben eler dolgokat.Mostanra imadja a fejlesztoket,mosolyogva megy be az osztalyterembe es nagy izgalommal nyitja az ajtot az otthonunkba erkezo tanarnenik elott!!!

1515. 33d480e050 (válaszként erre: 1514. - Móni8)
2009. jan. 25. 02:00

Szia Moni!!!!!

Ugy ertettem a nagyon intenzivet,hogy heti 22 oraban.Intenziv,mert az ABA terapia eloszor kemeny kikepzesnek tuno fejlesztes.A fiam egy honapi csak uvoltott ha meglatta a fejleszto pedagogusokat.Mert addig nem ismerte azt,hogy muszaly.Viszont ezek a szakemberek "nem kegyelmeznek",mindenaron raveszik a gyereket arra,hogy produkaljon valamit.Egy pelda:a tanar megkocogtatja a gyerek fejet es mondja:ez a fejed!

Aztan elismetli ujra es ujra.Utana megkerdezi a gyereket:...mutasd meg hol a fejed!Addig es addig ujra es ujra ismetelve amig a gyerek meg nem teszi.Nagyon sok gyakorlas kell hozza.Az en fiam szeptember ota megmutatja az osszes testreszet,mindenre ramutat,nehany dolgot a neven is nevez,utasitasokat vegrehajt stb.De amint mar emlitettem,eloszor ugy uvoltott mar a tanarok lattan,hogy azt hittem sikitofraszt kap.De ahogy mult az ido,rajott,hogyha szepen teljesiti a feladatot,sokkal konnyebben eler dolgokat.Mostanra imadja a fejlesztoket,mosolyogva megy be az osztalyterembe es nagy izgalommal nyitja az ajtot az otthonunkba erkezo tanarnenik elott!!!

1514. Móni8 (válaszként erre: 1512. - 33d480e050)
2009. jan. 25. 00:15

Szia alva!

Bocsi,hogy én is írok,de mit jelent az,hogy "nagyon intenzív kezelést kap"?Engem is nagyon érdekelne,mert az én kisfiam 3,5 éves de nagyon zárkózott,és újabban még minket is harap,karmol ha valamit nem engedünk neki.Ha csak fele annyit csinálna mint a te kisfiad még a lábam is összetenném.

1513. Móni8
2009. jan. 25. 00:05

Kedves Ágica!

Még új vagyok itt,és sajnos még csak most vettem észre,hogy privátban írtál nekem.Ráadásul sikerült visszaküldenem az üzidet.Aranyos vagy és köszi a bíztatást.

1512. 33d480e050 (válaszként erre: 1509. - Fortuna79)
2009. jan. 24. 23:55

Szia!

Amint a bejegyzesedet olvastam,olyan volt mintha az en soraimat olvastam volna vissza.Az en kisfiam aki most ket es fel eves nagyon hasonlo a Te picurodhoz.Amikor elkezdtem erre a forumra irni a fiam 2 eves volt.Akkoriban,nem hallgatott a nevere,nagyon agressziv volt,nem volt igazan beszedertese stb.Az autizmus egyik vallfajaval diagnosztizaltak(PDD)Azota eltelt egy kis ido.Szeptember ota nagyon intenziv fejlesztest kap.Heti 22 orat.Azota a szemkontaktusa 100%-os,nem verekszik,sokmindent megert es vegrehajt.

Mond nehany szot,mint peldaul:daddy,ball,bubble,juice,more,see you later,bye,baby,go.Mindenfele cselekmenyt imital.

Imadja az embereket,barkit megolel es odatartja az arcat pusziert ha megkerjuk.Imad jatszani,vasutat epit,kockabol tornyot,szeret firkalni,tud vagni olloval stb.Tudunk vele labdazni,bujocskazni meg hasonlok.

1511. Fortuna79 (válaszként erre: 1510. - Sirga)
2009. jan. 24. 14:39
Köszönöm Sirga :) puszi
1510. Sirga (válaszként erre: 1509. - Fortuna79)
2009. jan. 24. 11:35

Szia!

Nem hiszem, hogy mi, szülők többet tudnánk mondani, mint azok a szakemberek, akik látták a kisfiadat. Biztosan azért nem mondtak ők se konkrétumot, mert nem tudják még eldönteni.

Az autista gyerekeknél nem annyira allergiáról van szó, inkább felszívódási zavarról.

Nálunk is ez volt jellemző: a fiam odahúzott, megmutatta, mit szeretne, de nem mondta. Próbáld meg ösztönözni rá, hogy kimondja a "kérek", és egyéb szavakat! Ne "értsd meg", mit mutat, csak, ha kimondja!

Ahány autista, annyiféle - nincs recept! Arról nem beszélve, hogy autisztikus tünet szinte minden emberben van. Az a kérdés, vajon mennyire akadályozza a mindennapi életét, emberekkel való kapcsolatát, stb.

Hirtelen ennyi jut eszembe. :) Szia!

1509. Fortuna79
2009. jan. 24. 06:05

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 2.5 éves kisfiam, Peti. Voltunk vele egy vizsgálaton, ahol megállapították, hogy autizmus gyanúja merül fel, de mivel még kicsi nem tudták teljesen kijelenteni, hogy az.

Úgy vettem észre, hogy nincsen ételallergiája, mindent megeszik joghurtot, sajtot, husit, kenyeret...

Olvasom, hogy többeteknél előfordult görcsös roham. Ez mit jelent? Lázas állapotában, vagy másképpen?

Volt már, hogy Petinek volt két napig 39 fokos láza amit 4 óránként csillapítottam, de eddig ( le is kopogom ) nem görcsölt be.

Szerintetek még előfordulhat?

Nálunk az volt a baj, hogy manó belekakilt a magzatvízbe, benyelte és tüdőgyulladást kapott. Az intenziven feküdt három hetet. Azóta nem volt semmi egészen 2 éves koráig, amikor is elvittük erre a vizsgálatra, mivel nem akart beszélni stb... Sajnos olyan anyuka vagyok aki megijed mindentől, meg is fogadtam, hogy nem fogok fórumokra járni, mégis itt vagyok :)

Az ember elszomorodik amikor magatehetetlen gyerekekről, görcsökről és allergiáról stb - ről olvas, de vannak jó oldalai is amikor is beszámoltok róla, hogy kinek hogyan fejlődik a kis lurkója, mennyire édes és ragaszkodó, szeretnivaló.

Peti most már mondd egy - két szót, imád legózni, bújik, szeretgetteti magát, ha szeretne valamit akkor odahúz, vagy odahozza a játékát, hogy kapcsoljam be neki. Vannak olyan dolgok ami miatt reménykedek. A multkor betette a kulcsot az ajtóba s senki nem mutatta neki hogy oda való. Betette az apja nadrágját a szekrénybe , pedig senki nem mutatta neki, hogy oda való, fejlesztésen a babaházban lévő kivehető lépcsőt letette a földre és ráállt mintha ő is felmenne rajta. Ha kérem

, hogy adjon oda valamit odaadja a kezembe.

Autista vagy csak kicsit le van maradva a többiektől?

Nem is tudom, hogy mit gondoljak, mert senki nem meri kijelenteni hogy a gyerek autista, de nem is cáfolják.

Nektek mi a véleményetek? Segítsetek. Köszi és puszi mindenkinek

1508. Móni8
2009. jan. 23. 11:26

Köszönöm szépen mindenkinek!Tényleg nagyon sokat segít,hogy beszélhetek veletek.

Amit viszont elfelejtettem kérdezni az az alternatív gyógymódokkal kapcsolatos.Az addig rendben,hogy egészséges táplálkopzás,de például az én kisfiam a gyümölcsféléket egyáltalán,a zöldségeket is csak nyögve nyelősen hajlandó megenni.A tejet,tejtermékeket,húst,tésztaféléket viszont kifulladásig.Mit csináljak,hogy kezdjem el?(Tinus,Eskimo-Kids,Kazein,gluténmentes?)

1507. Sirga (válaszként erre: 1505. - Móni8)
2009. jan. 23. 08:30

Móni, nem kell ígéretet tenned senkinek! Nekünk főleg nem. "Nyavalyogj" csak - ugyanilyenek voltunk, ugyanezeket gondoltuk és éltük át valamikor.

A családban a fogadtatás is hasonló lehet. Ahogy én tagadtam, úgy a párom is. Sokáig az volt az érzésem, ő még mindig tagad - kiderült, már rég nem. Távolabbi családtagnál előfordult olyan, hogy egy pillanatnyi reakcióból kellett rájönnöm: pl. a párom keresztanyja elméletben tudja, hogy mi van a gyerekkel, de ezt a betegséget a nátha súlyosságával veszi egy kalap alá. Sógornőm tavaly - 7 év után! - értette meg, amikor látott egy nekünk hétköznapi, kicsit pörgősebb pillanatot. Sírógörcsöt kapott. A nagyszülők eleinte inkább neveletlenként kezelték a fiamat, aztán felajánlották, hogy nyáron töltsön náluk 1 hetet. Megváltozott a véleményük, de azóta is mehet 1-1 hétre a kölyök. :) Hidd el, idő kérdése, és lassan Nálatok is megértik! Kitartás! :)

1506. oanita (válaszként erre: 1505. - Móni8)
2009. jan. 23. 08:00

Kedves Móni!Olvastam én is az első ,kétségbeesett hozzászólásodat, és mint minden új sorstárs szülő ilyen hozzászólása közben, feljöttek a saját , nagyon szomorú érzéseim, amikor én is ugyanígy írtam, ide is, és máshová is, együttérző, vígasztaló, erőt adó szavakat után vágyva...

A kisfiamnál lassan egy éve lesz, hogy észleltem, nem úgy fejlődik, ahogy kellene. (Most 2 éves múlt szeptemberben) Azóta már-autizmus spektrum zavar- (ami egyenlőre igen tág fogalom)diagnózisa van.

Ma reggel újra elővettem Dr. Kálmán Zsófia: Bánatkő- című könyvét, mert magam alá kerültem nagyon, hogy alig kap fejlesztést a kisfiam, holott intenzív beavatkozást igényelne.. hisz mondják-a korai fejlesztés mennyire fontos..

Általában ilyenkor olvasom..Talán hallottál már róla, és már olvasod is..nem tudom. Ha nem, ajánlom szeretettel! Az anyósomék ugyanezeket mondták, mondják, mint anyukád.. És ezt is intelligensen, kellő érzéssel, harag nélkül tudnunk kell kezelni!

Ne érts félre, nem lehangolni akarlak, mert magam is arra törekszem, és mostmár egyre inkább sikerül, hogy a helyzetet szívből elfogadjam, és így legyünk vidámak, igenis BOLDOGAK, csak meg kell tanulnunk a kisebb dolgoknak örülni, s a fejlődési stagnálásoknál, vagy esetleg visszaesésnél nem feladni, türemmel várni az újabb felmenő szakaszt!

Ahogyan a többiek is írták, ezek a fórumok , az ide író sorstárs szülők segítenek, de ezt már te is tudod..látszik az utóbbi hozzászólásaidból!Eléggé rögös úz ez, azt már nagyon tapasztalom, de megküzdünk mindennekl és mindenkivel a gyerkőceinkkért, s közben innen-egymástól is, merítünk erőt!Mert az nagyon kell..És nekünk azt hiszem van is!ha néha el is keseredünk (de ki az, aki nem..)

1505. Móni8 (válaszként erre: 1498. - Anyamedve)
2009. jan. 22. 22:20

Kedves anyamedve és többiek!

Ezennel ünnepélyes igéretet teszek,hogy minden erőmmel megpróbálok csak a pozitív dolgokra gondolni és nem akarok nyavajogni többet.Egyébként jó és rossz dolog is történt velünk a héten.Egyrészről telefonáltak,hogy felveszik Gergőkét integrált oviba ha végre meglesz a szakértői eredmény.Másrészről sajnos három rohammentes év után sem kezdik elvonni a Convulexét,mert valami bibi van az EEG-jén.

Nagyon örülnék neki ha minél többen írnátok a gyermekeitekről,magatokról.A párotok,férjetek,családotok például, hogy viszonyul ehhez az állapothoz?(Nekem az anyukám viseli a legnehezebben.Van,hogy engem hibáztat,amiért nem foglalkozom vele eleget,de már mondta azt is,hogy maradjon ott nála egy hétig,és ő majd embert farag belőle.)

2009. jan. 22. 18:29

Az AUT-INFO Autizmussal élő gyermekekért és családjaikért Alapítvány meghívja az érintett szülőket, pedagógusokat, érdeklődőket

2009. január 24-én

14 órakor

Viselkedésproblémák megelőzése és kezelése autizmusban

címmel tartandó előadásra.

Tematika:

- gyakori viselkedésproblémák autizmusban, és lehetséges hátterük

- az okok megértésének lehetősége, pozitív startégiák, és gyakorlati megoldások a viselkedésproblémák megelőzésére és kezelésére

Előadó: Őszi Tamásné (Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek igazgatója)

Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Központ, Kisújszállás, Deák F. u. 6.

2009. jan. 22. 17:56
Sziasztok! Van itt valaki közületek Veszprém megyéből?
1502. diorissimo88 (válaszként erre: 1490. - Ligi)
2009. jan. 22. 16:09
Szia ligi! Ismerős, amit írtál! Az én nagyobbik fiam is allergiás(bár nem étel), de én is jártam már úgy,hogy telefonáltak a suliból, rosszul van a gyerek és nem találják a ventolinját.Taxiba ültem, úgy rohantam a suliba.Mint kiderült, tornaórán fulladt be, valószínűleg a portól. Ez mégegyszer megismétlődött.Azóta a csoportban is tartanak egy plusz ventolin sprayt.Szerencsére ő már nagyobb és jelzi, ha rosszul kezd lenni.
1501. anyamedve (válaszként erre: 1499. - Ligi)
2009. jan. 22. 11:10

Szia!

Azt még elfelejtettem írni, hogy logopédiai fejlesztésük is van.

1500. anyamedve (válaszként erre: 1499. - Ligi)
2009. jan. 22. 11:08

Kedves Ligi!

A fiam most 15 éves. Mi a Ferencvárosi Komplex Óvoda és Iskolában kezdtünk, 11 éve. Akkor nagyon jó volt. 7 évet jártunk oda (ovi+iskola). 4 éve jöttünk el, de nem azért, mert elégedetlenek voltunk, hanem mert közelebb találtunk egy iskolát Újpesten. Sajnos ez az iskola nagy csalódás volt, így nem ajánlom senkinek. Most viszont Rákospalotára járunk, ami nagyon jól bejött. Az intézmény neve: Száraznád Nevelési és Oktatási Központ.Van korai fejlesztő központjuk is. És nincs felvételi körzet határuk. Nics autista csoportjuk, de foglalkoznak autistákkal. Jól megközelíthetők az M3-ról. Ha érdekel elküldöm az elérhetőségüket privátban is.

1499. ligi (válaszként erre: 1498. - Anyamedve)
2009. jan. 22. 10:48

Szia!

Kérdezhetek pár dolgot én is?

Mi Gödön lakunk, és ezért érdekelne, hova járt a fiad ovodába, iskolába? Ismersz esetleg jó logopédust a közelben, aki beszédindításhoz is ért?

Természetesen írhatod priviben is.

Remélem nem voltam tolakodó.

Köszönöm.

1498. anyamedve (válaszként erre: 1486. - Móni8)
2009. jan. 22. 10:28

Szia Móni!

Most olvastam az írásodat, és teljesen ismerős érzés futott át rajtam. Az én nagy fiam már 15 éves. 2,5-3 évesen már sejtettük, hogy valami nem stimmel nála. De még nem mertük kimondani, még bíztunk benne, hogy hátha tévedünk. Aztán szép lassan, adagolva kezdtünk megbizonyosodni, hogy valóban autista. Ennek elfogadása nem ment egyik napról a másikra. Ugyanezeken a fázisokon átestünk mi is. nagyon megvisel egy családot, ha kiderül, hogy a gyermek " más", mint a többi. Teljesen természetes ez a fázis, amin most átestek. Biztos, hogy megerősödve fogtok ezen túllépni. Nem csak Ti fogjátok a gyermeket alakítani, fejleszteni, hanem ő is titeket. Ezek a gyermekek nagyon tudnak szeretni. Sokszor nehéz velük, de ahogy nyílnak egyre jobban kimutatják, ha valakit szeretnek. Ilyenkor azt mondom, hogy minden bánatot, kínlódást elfelejtek. Igazán csak mi tudjuk átélni azt az örömöt, amit egy gyerek tud nyújtani. Nagyon jó érzés, amikor valami újat tud nyújtani. Csak ennyit akartam. És még valami. Bár úgy tudom, hogy Te Debreceni vagy, én Dunakeszin lakom, de ha bármiben tudok segíteni, szívesen segítek.

1497. princildi (válaszként erre: 1496. - Móni8)
2009. jan. 21. 21:37
Szia Móni8! Igen, stimmel az ovi és szintén U. E. doktornőhöz kerültünk. 27-én megyünk hozzá újra.
1496. Móni8 (válaszként erre: 1469. - Princildi)
2009. jan. 21. 20:12

Kedves Princildi!

Úgy vettem ki a szavaidból,hogy te is debreceni vagy.Nem véletlenül a Kemény Zsigmond utcai oviba vették fel a gyermekedet?

1495. Móni8 (válaszként erre: 1492. - Klendi)
2009. jan. 21. 19:35

Szia Klendi!

Az az igazság,hogy mi szülők imádjuk a gyerekünket,sőt őket talán még jobban is mert érezzük hogy nekik jobban szükségük van ránk.És mondok még valami furcsát.Talán nekem mégnagyobb szükségem van őrá.Lehet,hogy nagyon elképesztő,de valami különleges kapcsolatunk volt már a terhességem idején is.Amikor megszületett Gergő,olyan mélyen nézett a szemembe mintha a lelkembe látna.Mindig mondtam a férjemnek is,hogy ő egy nagyon különleges kisbaba,nagy dolgokra lesz még hivatott.Tényleg nem volt valakinek hasonló élménye?Létezne,hogy jóval minden kommunikáció előtt egy anya már csecsemőkorban megérezné gyermekének ezt a kisugárzását(lehet,hogy azért éreztem annyira közel magamhoz,mert akkor volt a legnyitottabb a külvilágra)?

1494. Móni8 (válaszként erre: 1489. - Ligi)
2009. jan. 21. 19:19
Helló Ligi!Pont ma hallottam,hogy az autista gyermekek közt nagyon soknak(50-60%)vannak görcsös hajlamai.Állítólag Amerikai kutatások ennél még nagyobbra becsülik ezt a százalékot.De hát akkor miért nem lett ez gyanús senkinek,még egy okkal több lett volna,hogy lehetőségként felmerüljön az autizmus.Ja és szerintetek miért zárkóznak el a szakemberek ha rákérdezek az alternatív gyógymódokra?
1493. Móni8 (válaszként erre: 1488. - Fabianne73)
2009. jan. 21. 19:09
Sziasztok!Bocsánat de orvosnál voltunk és még csak most értünk haza.Szóval kedves Fabianne igen,jártunk a Bethlenen,de mi Ujvári Edithez lettünk irányítva.Pontosan ma mentünk és most találkoztam azzal a doktornővel akit írtál.Sokmindent elárult az ahogy a gyerekek nyakukat törve rohantak hozzá foglalkozásra.Így jártunk!Egyébként ma azt mondta az orvosnő,hogy nagyon békés,kezelhető gyermek,csak nagyon sok munkába fog kerülni mire be lehet vonni a foglalkozásokba.
1492. Klendi (válaszként erre: 1483. - Móni8)
2009. jan. 21. 14:21

Szia Móni!

Szerintem először (és még utána is sokszor) mindenki hitetlenkedik, és keresi a miérteket.

Én is így voltam (vagyok) vele!

Amikor sokáig itthon vagyok vele, és nem megyünk sehova, úgy érzem, hogy nincs semmi baja, de ha látom az utcánkban az azonos korú gyerekeket, akkor mindig rádöbbenek, hogy a fiam mennyire más. Ilyenkor nagyon rossz!

DE!

Ő egy imádni való, gyönyörű, bújós, kisfiú, és én úgy szeretem ahogy van. Az összes "zizijével" együtt!

Megpróbálunk minél többet kihozni belőle (és magunkból is)! Néha nagyon nehéz.

Hogy még nem történt semmi? Ezen nem csodálkozom! Kérdezz, telefonálj, sürgesd őket, járj a nyakukra! Néha máshogy nem megy!

Kitartás!!!!!

A lányaid hogy viszonyulnak a kisfiadhoz?

Tudják, hogy mi van vele?

2009. jan. 21. 13:57

Az AUT-INFO Autizmussal élő gyermekekért és családjaikért Alapítvány meghívja az érintett szülőket, pedagógusokat, érdeklődőket

2009. január 24-én

14 órakor

Viselkedésproblémák megelőzése és kezelése autizmusban

címmel tartandó előadásra.

Tematika:

- gyakori viselkedésproblémák autizmusban, és lehetséges hátterük

- az okok megértésének lehetősége, pozitív stratégiák, és gyakorlati megoldások a viselkedésproblémák megelőzésére és kezelésére

Előadó: Őszi Tamásné (Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek igazgatója)

Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Központ, Kisújszállás, Deák F. u. 6.

1490. ligi
2009. jan. 21. 13:45

Nincs kedvetek többet is írni a gyerekeről? Ki hogy van?

Nálunk az utóbbi hetekben sok új szó van, kevesebb hiszti és talán a figyelme is javulgat.A legédesebb a :vigyázz, kész rajt. Amikor először hallottuk szinte ugráltunk örömünkben- mert egyébként csak szavakat mond. Képeskönyvet nézeget végre, és néhány dolgot már hajlandó megmutatni.

Újra kezdtük az úszást, és a héten folytatjuk a TSMT-t , ingyen. (anyagi okok miatt hagytuk abba ősszel)

Egy nagyon rossz élményünk azért volt. A fejlesztő kolleganője reggelizett és adott egy kanál kefírt a tejfehérjeérzékeny fiamnak, mert nagyon nézte. Az oviból telefonáltak egy óra múlva, hogy a gyerek rosszul van., a férjem pedig, hogy a kocsikulcsot elvitte véletlenül. Na, szomszéd jött vigyázni a kicsire, én kerítettem egy ismerőst kocsival....

Tiszta kiütés, enyhe nehézlégzés, mire gyógyszert kapott. A héten még öt napig kell neki Ventolin és calcimusc, és persze itthon van.Annyira meg volt ijedve szegénykém.És persze én is, most ahogy írtam újra elkezdtem én is remegni.

Most már azért jól van.

1489. ligi (válaszként erre: 1483. - Móni8)
2009. jan. 21. 13:31

Szia Móni!

Az első mondatodban ("csodálatos gyermekek")már egy kicsit benne van a válasz a kérdésedre.

Szerintem mindannyian keresztülmentünk ezen, tagadtuk, nem hittük, nem értettük, sokszor még most is.Pont a minap álmodtam, hogy a Delej utcában körberöhögtek, hogy mit keresünk ott a gyerekekkel, akinek kutya baja.

Egyébként az enyém is sokszor görcsölt, csak ő 3 évesen.

A "még mindig nem történt semmi"-n sajnos nem lepődök meg. Sajnos, nekünk kell mindennek utána járni,a fejlesztéseket, vizsgálatokat, jogainkat néha kitaposni.De hidd el,ilyenkor kibújik mindenkiből az anyatigris. Néha meglepődök magamon, hogy mire vagyok képes a fiamért, mert egyébként nem vagyok nagyszájú.

Szóval sok-sok erőt kívánok, és ha bármiben tudunk segíten, írjál.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook