Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nálunk annyira nem telt jól az ünnep.Itthon jó volt, együtt díszítettük a fát,az ajándék kismozdony, ami elemmel megy, is nagyon tetszett neki. (ő "mozdonyos")
Sajnos belementünk abba, hogy mi látogassuk meg a nagyszülőket. Folyamatos hiszti volt.És rengetegszer bekapcsolták inkább a tv-t,dvd-t neki.
Főleg apukám állandóan ölelgetni akarta, és pusziltatni és képtelen elfogadni, hogy ez Szabinak nem jó.A nagyik folyton sütikkel tömték...
Olyan jó most itthon lenni, nyugiban. Be kell látnunk, rossz döntés volt elmennünk:( Máskor azért elég jól szokott működni a nagyszülői látogatás. Azt hiszem ők is nagyon fáradtak voltak és türelmetlenek.
Szia!
Hogy milyen volt? Nem is tudom. Hosszú. Majd elmondom, ha talizunk.
Röviden annyi, hogy igazából semmi nem érdekelte. Az ajándékokra rá sem bagózott, a fából is csak a villogó égő és a mézeskalács érdekelte. Elég rossz volt látni!:((( Főleg azért, mert a Rebus meg az ellentéte volt.
Pörgött, ugrált, futkosott, "hisztizett", tv-t nézett, a fákat akarta leszerelni, üveggömbökbe nézegette magát, és folyamatosan ivott.
Röviden ennyi!
Oanita!
hasonló történt velünk is!
Viki a nagyinál falun kicserélődött! Nappal vidám volt, érdeklődő, jó étvágyú! Délután aludt, éjszaka is aludt!
Egy csomó új ételt elfogad! Utazásnál se volt nyűgös!
Sziasztok Sors-barátok-társak! Olvastam a karácsonyi üdvözleteket, és nagyon köszi mindenkinek, mindenki nevében! Írjatok majd arról, kinél hogyan reagálta le, élte túl, vagy örömködte végig kicsi és nagy autija a karácsonyi időszakot!
Két éves Levink az ajándékba kapott hintalóra rá sem hederített, ami után az öcsém megsértődött(tőle és feleségétől kapta)de a húgom még egyszer tudatosította benne, hogy kicsi Levinél pont ez a probléma..Persze ha rendszámtáblát hoztak volna neki, vagy egy komlett kereszteződést villogó jelzőlámpákkal, a várt hatás nem maradt volna el..Hát nálunk lesarkítva így telt.. Nekünk a karácsonyi ajándék az volt, hogy Levi önmagához képest kinyílt a nagyszülőknél, nyugodt volt, vidám!!! És elviselte a sok embert maga körül,huncutkodott néha, jól aludt...édes volt! Az evéssel volt kicsi probléma (csak az édes sütik..) talán azzal jelezte a megváltozott környezet miatti kicsi rossz érzését! Írjatok, nálatok hogy telt az ünnep!
Békés-, Boldog Karácsonyt kívánok valamennyi Sorstársnak, és Kedves Családjának!!
Hópihe szárnyon száll az idő,
Ünnepi díszben áll a fenyő.
Készül a beigli, a sok jó falat,
Itt a Karácsony a kertek alatt.
Ünnepre készül, Mind, Aki él,
Benn a szívekben nincs soha tél.
Csengettyűszó, és víg dal, ha hív,
Boldog a lélek, boldog a szív.
Nagy szeretetre tárd ki a szíved,
S adj a világnak sok meleget.
Száz kicsi gyertya, tűz - lobogó,
Éljen az Ünnep, a szent ragyogó!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karácsonyi fénybe öltöznek, s ragyognak a fák:
felmelegedsz, ésszívedet öröm járja át.
Karácsonyi fénybe öltözik,
és megnyugszik a szív:
valóra váltak, s elvarázsolnak
legszebb álmaid.
Boldog Karácsonyt!!
BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!:)
Rebeka, Tamás, Félix és Kati
Békés, áldott Karácsonyt kívánunk mindenkinek!
Viki, Dorka, László
A Félixem is inkább káoszpárti, és Ő is igazán segítőkész az eredeti állapotok visszaállításában!:)))
Tényleg csúszni fog egy kicsit a dolog, mert hétfő még nem bírtunk találkozni a Félix itthoni fejlesztőjével!:(
De meglesz!!!
Szia nyúlanyó!:)
Oké!
Holnap bemegyek érte az auti osztályba, és neked is elküldöm!!!
De lehet, hogy csak péntekre lesz belőle valami!
Ja, és állítólag sok "meló" van vele, de én is el akarom kezdeni. Bár, az én Félixem még csak 2,5 éves, de hátha sikerül leszoktatni!:)
Szia Klendi!
Ezt nekem is légysziiiiiiiiiiiii! Boti már lassan 4 lesz, és még pelcsizünk. Pedig őszre nagyon jó lenne, mert be tudnám adni kislétszámú normál ovis csoportba, ahol fejlesztést is kapna, csak hát míg nem szobatiszta, nem veszik fel.:(
Köszi!!
Szia Dorothea!
Én most fogok kapni egy "pelenkáról való leszokást megtanító" programot! Direkt autistáknak való.
Majd leírom!
Viki lányom (2,5 éves), 3 napja szól, ha bekakál. Ez úgy történik, odajön hozzánk megfogja a kezünket, odahúz a pelenkázóhoz és magasba emeli a kezeit és kéri a tisztába tevést.
Nagyon örülünk neki!
Sejtésem sincs, hogyan segítsem a szobatisztaság felé! Egyelőre megdicsérjük, hogy szól.
Van valakinek a \"haladó\" szülőtársak közül tanácsa?
Köszönöm
Így van: a diéta ügyében dr. Büki György a szakember, a Heim Pál Gyermekkórházban éred el.
Azt viszont tudnod kell - és ezt anélkül írom, hogy bárki felett is pálcát akarnék törni, vagy bárkit kritizálnék -: a diéta tüneti kezelés! A Tinus-terápia megoldás lehet! A diétára sok gyerek reagál - ahogy az enyém is -, a homeopátia viszont ezt a gondot is megoldja.(Diétára nincs szükség, mert pl. a felborult réz-cink egyensúlyt is beállítják, így a felszívódási zavar megszűnik.)Ha úgyis van helyben homeopata, szerintem keresd meg! A legjobb, amit a fiaddal tehetsz! :)
Az előbbi, fhajnalritához tartozó cikkek most fhajnalkaritához tartoznak, új regisztrációval...
Kérdem a moderátortól, miután segítséget kértem 3 Autista Gyermek ügyéhez, miért törölte hirtelen a regisztrációmat????
A cikket kb. másfél hónapja raktam fel, csak ennyi ideig tartott, míg a moderátor aktíválta a cikket, de valahogy kifelejtettem belőle, hogy most be van állítva a gyógyszerezése a Kisfiamnak, antihallucinogén szereket kap, és most kezes bárány...
Csak sajnos átszállították Őket Pózvára, de Ők tiltakoznak ellenük az Intézetvezetők, és levelet írtak a Gyámhivatalnak, hogy jelöljenek ki számukra egy 3; számukra idegen helyet, ami hatalmas lelki törés lenne az életükben, ha bekövetkezne, főlg az enyémnek, Akinek hosszú évekig tartott, míg eltalálták a gyógyszereit, amit jelenleg a Nagykanizsai felnőtt psychiátriai osztály Főorvos Asszonyának köszönhetek, hogy így eltalálta, míg a Gyermekpsychiáter csak kísérletezett rajta évekig...
Anno...,mint írtam, az adott Zala Megyei Intézet vezetői mindenkit megpróbálnak eltaposni, Aki az igazát keresi, és hiába mondogattam éveken át, hogy a Kálmánkának hallucinációi vannak, nem hitték el, engem akartak orovsszakértőhöz küldeni...
Mígnem a NAgykanizsai FőorvosAsszony leírta, amit SENKI nem hitt el, hogy Kálmánkának valóban hallucinációk irányítják-, és motíválják az agresszív cselekedeteit...
ÍGy beállította Neki a skizofrén gyógyszereket, és azóta kezesbárány...
DE ki tudja, milyen beláthatatlan következményekkel jár, ha egy 3; zámukra idegen helyre kerülnek, csak azért, mert ennek az Intézetnek a vezetője szinte allergiás az Autistákra, mert nem csak az enyémet nem akraja fogadni, hanem a másik 3-at sem, Akik után szintén éveken át felvették az állami normatívát-, és a családi pótlékot, de nem utalták át az Autista Otthonnak az ellátásuk fejében, de fogadni sem akarják őket...
Végre szépen fejlődik a Kisfiam, miután be lettek állítva normálisan a gyógyszerei, és most el kellett hagyniuk az Autista Otthont a másik ellátó Intézet vezetőinek hibáiból...
Napokon belül egyeztető tárgyalásra ül össze a TEGYESZ, és az érintett vezetők, de a szülőket ebből teljesen kihagyják, mégcsak ott sem lehetünk, hogy hangot adjunk a szavunknak...
A HÍR TV állítólag leadta az ügyet, hogy az ellátó intézet vezetői kiszúrtak a Kis Autistákkal, én nem láttam, de többen is mondták...
VAlóban egy olyan dörzsölt ügyvédre lennek szükségük ezekenek az Autistáknak, Aki úgy tapad rá az ellátó Intézet Vezetőire, mint egy pióca, és kiszívja a vérüket...
Mi, Nagykanizsán, a Sortársammal tovább fogjuk gördíteni a köveket, továbbra is megmozgatunk minden követ...
Minden segítség jól jön, de mindenről egyeztetni kell a Gyermekek GYámjával, Őt nem lehet megkerülni...
Sziasztok!
Ez a téma engem is nagyon érdekel.
Én ezt találtam elérhetőségnek, de aki volt már a dr. úrnál , biztos jobban tud segíteni.
www.maa.hu
Mi is nagyon gondolkodunk a diétán.Főleg ,hogy nekünk esetleg "csak" a glutént kell elhagyni, mivel Szabolcsnak nagyon erős tejfehérjeallergiája van, (és tojás) szóval szigorú diétán van most is. Régen két kiskanál sajtos bébiételtől is fulladt(+kiütések...), kicsit már javult, mert sajna az oviban véletlenül "letesztelték" nemrég, de legalább kórház már nem lett a vége.
Szóval nekünk a kazeinmentesség már abszolút nem probléma.Ha valakinek ilyen jellegű receptgyűjteményre szüksége van, szívesen küldök.(de ez sajnos még gluténos!)
Húú az előbb elírtam a nevedet Kedves MIMICIKE ! Ezer bocsánat
Üdv:
Sziasztok !
Kedves Micike ! Ezt a tesztet hogyan kell megrendelni ? Neten keressek rá ?
Üdv:
L
Kedves Anita !
Remélem nem haragszol, nem akartam rosszindulatúan hozzáálni a kérdéshez csak inkább nyomatékosítani akartam az ideírást a diétával kapcsolatban.
Ha mégis máshogy érzed, akkor ezúton bocsánatot kérek.
Laci
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?