Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

1638. Móni8 (válaszként erre: 1616. - Minerva223)
2009. febr. 19. 19:02

Kedves Edit!

Még meg sem köszöntem a filmet amit feltettél a naplódba.Sajnos én sem tudtam korábban megszerezni,így nagyon örültem ennek a kedves gesztusnak(bár rongyá bömböltem magam).

Még egyszer köszi!

Móni.

1637. e8bc9d9fe2 (válaszként erre: 1633. - Marcellmanó)
2009. febr. 19. 16:14

Persze biztos nem mindegy, hogy milyen a hatóanyag tartalom, bár nem tudom van-e többféle. De ha heti egyet szed, akkor hetente kell vinni a laborba a pisit? vagy csak a végén, és akkor mi van azzal amit kipisilt már? Nekünk egy kúra 3 kapszula volt, nektek 8-12 db lesz? És hát az előkészítés az nagyon fontos a bécsi doktornő szerint is. (Egy ismerősünkkel, egyébként az Ő révén kezdtük el mi is, Németországban ugyanezt a protokollt csinálták.

Valóban sok veszélye van a dolognak, de az esély a helyzet javítására is elég nagy. (USA statisztika szerint DMPS kezelést végzőknél, ha jól emlékszem több mint 70% számolt be jelentős javulásról. A GFCF csak 20% körül volt. Hát ennél csak a Tinus tud jobbat, nem?:)

nzs

1636. ropcsike (válaszként erre: 1591. - Mimicike)
2009. febr. 19. 15:52
1635. ropcsike
2009. febr. 19. 15:33

A DMPS-el (dimaval) tessék vigyázni, mivel májkárosító hatása van!

Szedése alatt javasolt, más májvédő anyag bevitele is!

"kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"

Üdv: Röpcsike.

1634. ropcsike
2009. febr. 19. 15:28

Tiszteletem Mindenkinek!

Egy kérdésem lenne a hölgyekhez. Konkrétan, a kérdés hátterét nem írom meg, mert azzal esetleg befolyásolni lehetne a válaszadók gondolatát.

Kedves Hölgyeim!

"-Mikor, milyen fogamzásgátlót használtatok?

-Felfüggesztése után, mikor történt a fogamzás?"

Természetesen autista gyermeket nevelő anyukáktól kérdezem!

Üdvözlettel: Röpcsike.

2009. febr. 19. 15:16
Nekünk most érkezett meg a dimaval, a gyógyszertárba, mehetünk érte, de semmi különösebb előkészítésről nem tett említést az orvos, csak a gyerek multivitamint kell továbbra is szednünk előtte, és alatta nem, heti egy kapszula dimaval, 2-3 hónapon keresztül. Most megrettentem, lehet hogy kicsit elő kéne készülni? Egyébként a tesztet, a Heim Pállal szemben lévő laboratórium nézte meg, nem külföldre kellett küldeni, és a kontrollt is ott ellenőrzik majd, ezt a gyermekmentők szervezte.
1632. lipuszandi (válaszként erre: 1630. - E8bc9d9fe2)
2009. febr. 19. 00:09

szia N ZS !

Mi már ismerjük egymást...

Figyelj csak, segítenél nekem? Ez a fémkivezetéses módszer nálatok hatásosnak bizonyult? És ha szabad megkérdeznem, mennyi volt a költsége? És pontosan hol van ez a labor?

Privátban küldhetnéd,mert nem akarok "off"-olni.

FONTOS!

Á.a.

1631. 7130b15964 (válaszként erre: 1630. - E8bc9d9fe2)
2009. febr. 18. 20:48
Szerintem mindenképpen érdekes, amit írtál. Köszi:)
1630. e8bc9d9fe2 (válaszként erre: 1559. - 7130b15964)
2009. febr. 18. 19:59

Nehézfémmel kapcsolatban mindenkinek!!!!!!!!!

Nekünk egy ausztriai doktornő segített a nehézfém kivezetésben,2007 januártól 2008 januárig, összesen négy kivezetést csináltunk. Szintén DIMAVAL kapszulával. Nekünk egy kivezetés 6 hétig tartott. Leírom az ottani menetrendet, hátha segít valakinek:

---1.-6. hét: napi rendszerességgel koriander és medvehagyma kivonatot kell adni, hogy a nehézfémek és a sejtek kötését feloldja.

---6. hét: valami homeos cuccal előkészítjük a vesét a kiválasztásra.

---Utolsó nap: három DIMAVAL kapszula (reggel-délben és este) beadása, majd az első után vizeletgyűjtés 24 órán keresztül.

---Aztán mi küldtük az USA-ba, és vártuk az eredményt.

---Minimum 2 hónap intenzív vitamin és ásványi anyag "betöltése" a gyerekbe, a DIMAVAL káros hatásainak kiküszöbölésére:)

Nekünk minden cuccot a dokinő szerzett be, de egy németországi vonal is igazolta, hogy ez a helyes menetrend. A hat hét előkészítés nélkül a DIMAVAL igazából nem sokat ér.

Bocs a konyha-nyelvért, de én igazán nem értek hozzá.

Remélem segítettem vele.

nzs

1629. sztolyka
2009. febr. 18. 19:11
Van köztetek valaki,akinek magántanuló a gyereke?A fiam most kezdi szeptemberben az 1.osztályt.
1628. Klendi (válaszként erre: 1625. - 64fa0801a6)
2009. febr. 18. 17:43

Köszi!

Felírtam a naptáramba, nehogy elfelejtsem!:)

1627. Klendi (válaszként erre: 1624. - Nyúlanyó)
2009. febr. 18. 17:42

Az enyém is imádja a havat!:)

Kinyújtott nyelvvel rohangált a hóesésben!:D Zabálnivaló volt!

1626. Sirga (válaszként erre: 1624. - Nyúlanyó)
2009. febr. 18. 10:10

:) Ez aranyos!

Rita! Köszönöm, megnézem.

2009. febr. 17. 22:26

Vasárnap, M2, és nem(!) a TV2, 23.45h-kor: Téli álom, Szerb filmdráma, amely film történetében egy AUTISTA Kislány is szerepel...

Szerbia, 2004 tele. Lazar tíz hosszú év távollét után tér haza. Más ember lett belőle: miután visszanyerte a szabadságát, úgy döntött, megszabadul múltja nehéz terhétől, és új életet kezd abban az országban, amely szintén szebb jövőre vágyik.

Korábbi lakásába Jasna költözött be, aki egyedül neveli 12 éves autista lányát, Jovanát. A boszniai menekültek már egy ideje elfoglalták Lazar otthonát. Jasna, akinek a férje sosem volt képes elfogadni, hogy lányuk AUTISTA, szintén le akarja zárni a múltat, hogy tiszta leppel indulhasson az életében.

Mivel anya és lánya nem tud hova menni, Lazarnak nincs szíve elküldeni őket. Lassanként a társadalom peremére szorult három teremtmény között különleges rokonszenv ébred...

Díjak: 2004 - FIPRESCI- díj Velence, Európa Filmdíj a legjobb filmért 2004-ben, San Sebastian Filmfesztivál, 2004: A zsűri nagydíja (Goran Paskaljevic), Tromsř Nemzetközi Filmfesztivál, 2005: Fipresci-díj (Goran Paskaljevic).

2009. febr. 17. 16:40
Esőmanómat ezúton ünnepélyesen Hómanóra keresztelem. Imádja :))))))))))
1623. anyamedve (válaszként erre: 1620. - Minerva223)
2009. febr. 16. 10:32
Köszi! Majd megnézem!
1622. 96e15e3f8a (válaszként erre: 1614. - Anyamedve)
2009. febr. 15. 22:53

Köszönöm a tanácsokat "anyamedve"!

Szeretnék én is címet,nevet,telefonszámot a szerotonin vizsgálattal kapcsolatosan.

budapesti kórházak egyike nem készít ilyesmit?

Csak azon gondolkodom ha mindezt nem eheti mit fog...kb ezeket eszi,issza most.

No majd kikotyvasztok valamit a boszorkány konyhámban.

:-)

1621. Fortuna79 (válaszként erre: 1618. - Anyamedve)
2009. febr. 15. 21:19
Igen, köszönöm :)
1620. minerva223 (válaszként erre: 1619. - Anyamedve)
2009. febr. 15. 17:30

Nem értem a válaszod:-(

Milyen vetités és hol?

Feltettem nektek a Ben X c. filmet a saját naplómba. Ezt írtam:-)

1619. anyamedve (válaszként erre: 1616. - Minerva223)
2009. febr. 15. 16:54

Szia!

h a jól tudom március 11-én újra lesz vetítés, amely zártkörű lesz. De még lehet rá jelentkezni.

1618. anyamedve (válaszként erre: 1617. - Fortuna79)
2009. febr. 15. 16:52

Szia!

Küldtem, remélem megkaptad!

1617. Fortuna79 (válaszként erre: 1614. - Anyamedve)
2009. febr. 15. 16:22

Kedves Anyamaci:)

ezt írod: "Magyarországon, Székesfehérváron csinálnak labor vizsgálatot ( teljesen ingyen). ha valóban magas a szerototnin szintje, akkor speciális diétát lehet tartani:"

Tudnál nekem priviben címet, nevet, esetleg telefonszámot adni?

Köszönöm

1616. minerva223 (válaszként erre: 1594. - Diorissimo88)
2009. febr. 15. 15:45

Sziasztok Anyukák!

A filmet(Ben X) amit fortuna79(a lányom) ajánlott nektek,és többen kerestetek,sikerült megtalálnom. Gondoltam örülni fogtok neki ,ezért feltettem a "videó és zene gyerekeim "című naplómba.Jó szórakozást kívánok,bár ez sajnos nem az a kategória,de azért szeretettel ajánlom mindenkinek.

Edit

1615. Sirga
2009. febr. 15. 13:10
A hangos dolgokról jut eszembe: az én fiam is befogja a fülét, ha valami - hangerő szempontjából - nem tetszik neki.(Bár néha akkor is, ha nem szeretné (meg)hallani, amit mondunk.)Tegnap elvittem koncertre. A kedvenc együttese járt a városban. Gondoltam, ha nem bírja, eljövünk - vagy be se megyünk. Az első sorba furakodott, és onnan nézte-hallgatta végig, pont úgy, mint a többi rajongó - illetve ő nem tombolt. :) Sose láttam még annyira spontánnak, egészségesnek! :) Meghatódtam.
1614. anyamedve (válaszként erre: 1607. - 96e15e3f8a)
2009. febr. 14. 18:18

Szia!

A terápiák mind nagyon jók lehetnek. A zeneterápia mellett nagyon jót tehet az úszás és a lovaglás./ ha gondolod mindkettőre tudok címet adni/Ezek nem olcsó terápiák, de nekünk bejött.

Írtad, hogy fél a hangos dolgoktól, repdes a kezével. Szerotonin vizsgálaton voltatok már? AQ szerotonin "boldogság" hormon, amit nagyon sok autista nem tud feldolgozni. Ilyenkor állandóan pörög, visítozik és az érzék szervei is sokkal " érzékenyebbek". Magyarországon, Székesfehérváron csinálnak labor vizsgálatot ( teljesen ingyen). ha valóban magas a szerototnin szintje, akkor speciális diétát lehet tartani: Nem ehet banánt, tejet, tojást, paradicsomot, állati belsőségeket, kakaót és olajos magvakat.Az én fiamnak nagyon bevállt a diéta. Azóta nincs gondunk az éles hangokkal és egyáltalán nem pörög.Jobban lehetett fejleszeteni, mert nőtt a koncentrációs képessége. De hozzá teszem, hogy nem mindenkinek jött be ez a fajta diéta.

2009. febr. 14. 10:17

Sziasztok!

magyon szépen köszönöm mindenkinek az információt,segítséget.

1612. diorissimo88 (válaszként erre: 1603. - Mimi-rita)
2009. febr. 13. 17:10
Szia! Én is pont ezeket veszem már régóta, az enyémek is szívesen megeszik. :)
2009. febr. 13. 15:25
Sziasztok! Rég írtam már a falra, de rendszeresen olvasom. Mostanában azóta van egy dolog , amire nem tudom egyedül a megoldást. A suliról lenne szó. A fiam szereti, jól is megy. Most már a fegyelmezéssel sem lenne gond, ha.... Van olyan osztálytársa, aki(k) órán feláll, kiszalad. No, ekkor jön a gond. Mert ez az én gyerekemet is kizökkenti a ritmusból , és nehezen kezelhetővé válik. Mikor a többiek is dolgoznak, vagy csak néznek ki a fejükből (ilyen is akad ugye) olyankor ő is fegyelmezett, dolgozik. Eszébe sem jut, hogy megbontsa a rendet. Szerintetek mit tudnék tenni? Próbálok beszélni a kis fejével, elmagyarázni, hogy mi minek a következménye, de falra borsó lepereg. Mit tehetnék? Igaz, még elsős, Végül is mások is azt mondják, több év is eltelhet, míg kialakul az osztály rendje, de én akkor is boldogabb lennék, ha erre nem kellene annyit várni. Minden tippet szívesen fogadok, hátha az egyik hatásos lenne.
1610. Fortuna79
2009. febr. 13. 10:58

Az én fiam is autista (gyanús) Nem tudom mi a különbség az autistától.

".5 éves és én is kialakítottam neki egy napirendet. Most már ott tartunk, hogy amikor ebéd után kiveszem az etetőszékéből, megfogja a vizesüvegét és a cumiját és megy aludni :) Persze én is megyek, mert anya nélkül nem megy :)

Vagy amikor este levetkőztetjük, szalad a fürdőbe, mert tudja hogy jön a pancsi.

Amikor azt mondom neki ebéééééééééééd, megpróbálja hozni az etetőszékét. :)

1609. Sirga (válaszként erre: 1607. - 96e15e3f8a)
2009. febr. 13. 10:43

Szia!

Sajnos a legtöbb kérdésedre - fejlesztés, stb. - nem tudok érdemi választ adni. Az egyetlen, amihez hozzászólhatok, a napirend. Fontos, sokat segíthet. Szerintem nem annyira a szoros, mint a pontos napirend segíthet. Ezt eleinte képekkel segítik, és a mindennapi rutin megszokásához nyújt segítséget.(Iskolában, óvodában 1-1 rajz jelzi pl. az öltözést, stb.)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook