Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek? fórum

Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek? (tudásbázis kérdés)


1 2
58. nikus89 (válaszként erre: 19. - Gavrilo1)
2014. okt. 29. 14:05
JO NAPOT!EGY 4 ÉVES AUTISTA KISFIU ANYUKÁJA VAGYOK.jULIUS OTA TUDJUK HOGY AUTI ÉS MOST NOV.12-ÉN KELL MENÜNK DEB.-BE AMONTI EZREDES UTRA.BÁRMI FÉLE TANÁCCSAL HA VALAKI TUD SZOLGÁLNI AZT NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM.SAJNOS ADÜHKITÖRÉSEI EGYRE GYAKRABBAN FORDULNAK ELŐ ÉS AZ ÉTKEZÉST INKÁBB NEVEZNÉM ELNÉZÉST :FALÁSNAK:ABBOL A PÁR ÉTELBŐL AMIT ELFOGAD.
57. nanog
2014. jan. 14. 05:23
Az a legjobb, ha saját belátása szerint cselekszik az ember.A Vadaskertben vizsgálatra várva beszélgettem egy anyukával erről is többek között. Ő azt mondta, hogy hálás lett volna, ha valaki anno felnyitja a szemét ennek kapcsán. A diagnosztizálásról csak annyit, hogy már nem tartom számon, hogy hány orvos, pszichológus, pedagógus, terapeuta látta a lányomat igen rövid időn belül. Két egyformát még nem mondtak.
2014. jan. 13. 06:29
Biztos hogy nem, még azt hinné rossz szándékból mondom!
55. grizus
2014. jan. 13. 03:51
A diagnosztizálást meghagynám a szakértőknek.
2014. jan. 10. 18:10
Apa gyermekorvos, gondolod, hogy nem vette észre már? Vagy nem figyeli, nem vizsgáltatta volna már ki, ha gyanús neki? Ebbe ne avatkozz bele, biztos tudják mit kell tenniük.
53. nanog
2014. jan. 10. 06:13
Dehogyis! Én akkor sem haragudtam emiatt.Mint említettem, nekem az anyuka "mindenkinélokosabbvagyok" és nagyon lekezelő stílusa nem tetszett.
52. Naspolya4 (válaszként erre: 51. - Nanog)
2014. jan. 8. 22:15
Akkor te már nem neheztelsz ezekszerint arra, aki szólt.
51. nanog
2014. jan. 3. 06:39
Mindenképpen!Segíthetsz vele!Mikor nekem mondta egy anyuka,hogy szerinte a gyermekem autista, hát... nem esett éppen jól-inkább a hangnem miatt(igen lekezelő volt).Igaz, akkor már volt időpontunk a neurológiára,mert tudtam, hogy baj van.Más tészta, hogy az időpont majd 4 hónap múltára szólt.Ami az egészben sértett engem, az az volt, hogy az anyuka akinek csak tudta, elmondta. Elég nagy bánat ez, higgyétek el.De pluszban még jön a hátad mögötti összesúgás,megbélyegzés, a kiközösítés... Lényeg, én mindenképpen szólnék a gyerek szüleinek. Jól nem fog nekik esni, de a gyerekről van szó. És ha ezzel elindítottál "valamit", akkor máris nagyon sokat segítettél a gyereknek és még annál is többet a szüleinek!Aznapra biztosan megvan a jótetted! :)
50. Pacher22 (válaszként erre: 2. - Orsibigyu)
2013. máj. 16. 18:16

Bár tudom, több mint egy éve nem írt senki erre a témára, én azért gondoltam, hogy leírom a saját véleményem, (bár ne lenne)hogy ha valaki rá keres az autizmusra, akkor tanuljon az én történetemből...

Én is így találtam erre...

Nekem januárban közölték velem a Vadaskertben, hogy A tipusu autizmus a diagnózisa a 3 éves kisfiamnak.

Nem indult el a beszédfejlődése "időben", bár én aggodalmaskodtam, de mindenki azzal jött, hogy Óó hát fiú, azok lusták, majd elindul, hát nem...2 évesen elvittem párszor a bölcsödébe, játszóházba, de nem igazán foglalkozott a többi gyerekkel, tavaly szeptemberben be is iratkoztunk ebbe a bölcsödébe, és nekem itt mondta az gondozónő, hogy vigyem el a kisfiamat pszihológushoz, és járjak utána, mert nem csak nem beszél, hanem nem is figyel.

Persze először nem hittem a fülemnek, vagy inkább nem akartam, az ember sosem hiszi el hogy vele is megtörténhet a rossz.

Aztán jöttek sorra a pszichológusok, pszichiáterek, -- és a diagnózis, most már járunk fejlesztésre.

De az biztos hogy nem haragudtam meg, amikor szóltak, hogy menjek ez után, mert lehet, hogy probléma van a gyermekemmel.

Sőt azt bánom, hogy nem hamarabb figyelmeztetett valaki. Bár még mindig időben vagyunk.

2012. ápr. 28. 02:21
Szeintem az oviban is járnak a védőnők időnként felmérés készítéskor.Neki kellene szólni a gyanuról és ő a szülőt megfogja kérni hgy ide-vagy oda vigye el a gyermeket egy vizsgálatra.Így az anyuka sem fog senkire haragudni mert a gyermek érdekében történik minden.Gondolom a védőnőnek nem fog morogni hogy nem viszi.
2012. ápr. 26. 20:27
Mégvalami:tudom,hogy ez talán sablon szöveg de a gyerek érdekeit kell mindig nézni.Ha valóban autista agyermek minnél hamarabb meg kell kezdeni nála a korai fejlesztést.Arra is gondolni kell mi lesz a gyerekkel ha nem lesz a szülő.A gyereknek a lehetőségei(képességei)szerint megkell tanulnia minnél önállóbban élnie.És ehhez bizony szakemberre van szükség a szülői gondoskodás mellett.
2012. ápr. 26. 20:18
Az én gyerekem 1995-ben került óvodába normál csoportba.Szerencsénk volt az óvonéninkel több szempontból is.Nagyon türelmes és toleráns volt a kisfiammal.Én mint szülő észrevettem,hogy az én gyerekem kicsit más mint a többi:nagyon szeretetett pörgetni kerek dolgogat,ha izgatott lett valamiért pozitiv értelemben véve kezeivel úgynevezett röpködő mozdulatokat tett.Szeretett magában játszani,jobban mint a társaival.Akkoriban az autizmus még nagyon új dolognak számitott,de a mi óvonénink egy előadás keretein belül hallott róla.Hallott Budapesten az Autizmus központról,segitett megszerezni az elérhetőségüket,sőt el is jött velünk.Azt gondolom az autizmusnak a gyanúját is csak nagyon finoman gondosan előkészitve,apránként beadagolva szabad úgymond:tálalni.Az én fiam diagnózisa után az volt az első kérdésem:meddig fog ez tartani,mikorra növi ki?Miútán szembesültem azzal,hogy ez egy végleges állapot,na azt az érzést nem kivánom senkinek.Később kiderült,hogy a gyerekem nagyon jól fejleszthető.Valóban sokat változott pozitiv irányban,de van még hova fejlődnie.
46. orsibigyu (válaszként erre: 45. - Gyorgyi6740)
2012. ápr. 26. 19:54
Ez fura, mert eddig az is megallitott, hogya testvere ics hordoz autisztikus tuneteket, es gondoltam, lehet, amit autizmusnak hiszek, igy szakertelem nelkul az csak egy csaladi vonas. Koszonom, hogy hozzaszoltal. Te mint anyuka, hogy szeretned ha valaki felhivja ilyesmire a figyelmed. Milyen az a bizonyos " hogyan"?
2012. ápr. 26. 13:57
Sziasztok!Az én kisebbik fiam valóban autista,most 20 éves.Az ő bátya 24 éves,nem autista de vannak autisztikus jelei,ő csak hordozója az autizmus génnek de nála nincs kifejlődve a "rossz" gén.Nagyon bonyolult dolog ez szerintem is biztosat csak szakember tud mondani.Véleményem szerint a hallás vizsgálatra igen is szükség van.A gyerek érdeke.Az autisták nem hallássérültek!Sőt az én gyerekem sokkal hangosabban hall hangokat mint más emberek.Ez számára és számunkra is sokáig elég zavaró volt.Nagyon sokszor befogta a fülét,nem tudtuk,hogy miért.Mig ki nem derült,hogy úgynevezett "túl hallása"van.Zajvédő illesztéket csináltattunk neki,ami tompitja a számára hangos zajokat és igy sokkal jobban érzi magát.Hogy megmondja-e a szülőnek az autizmus gyanúját a kérdező?Szerintem mindent meglehet mondani cak tudni kell,hogy hogyan.
44. f64f0d9a69 (válaszként erre: 43. - Orsibigyu)
2012. ápr. 24. 18:12

oóÓÓÓ!

Hát így már egészen más! Szerintem akkor úgysem hallgatnának senkire:(

Akárhogy is van, lassan ki kell derülnie mi is a helyzet.

Reméljük a legjobbakat!

2012. ápr. 24. 17:57
A ferje gyermekorvos. Mashoz nem viszi pedig o lehet, hogyelfogult. Vagy lehet en reagalom tul a dolgot. Arra a dontesre jutottam, hogy nem az en dolgom, nem utom bele az orrom. Ha valami alkalom adodik, hogy finoman elgondolkoztassam, akkor jo, ha nem, akkor az ovonok es a tobbi ember akire biztak es aki felelos erte azok hibasak.
42. f64f0d9a69 (válaszként erre: 41. - Orsibigyu)
2012. ápr. 24. 16:55

A gyerekorvossal legalább kéne tényleg beszélnie, még akkor is, ha ez csak feltételezés.... :(

A dühkitörések miatt esetleg rá lehetne venni, bár ki tudja? :((

41. orsibigyu (válaszként erre: 39. - One euro)
2012. ápr. 23. 20:55
De o nem idegeskedik a lemaradasa miatt csak a duhrohamokto bukik ki. Amugy beszel a gyermek, de nincsenek onallo gondolatai. Mondokat ismetelget , meg megismetli a feltett kerdest. Ezzel el is konyveltek,hogy nincs baj, beindult nala a beszed.
40. zebracsikó (válaszként erre: 38. - Szanya)
2012. ápr. 23. 11:54
hivatalosan nem: ha már nev-okt.intézménybe jár a gyerek, a Korai már nem illetékes.
39. one euro (válaszként erre: 2. - Orsibigyu)
2012. ápr. 23. 08:01

Nem olvastam végig ,de ha fontos nekem az ismerősöm

mindenképpen megemlítem ,hogy és mikor ? Talán amikor idegeskedik vagy aggódik a gyermeke miatt és ezt velem megosztja :)

38. Szanya
2012. ápr. 22. 23:36

Nem fogadja a Korai, ha már oviba jár??

Ha nem kezd sürgősen beszélni, úgyis el fogják küldeni szerintem a NevTanba.

37. zebracsikó (válaszként erre: 36. - Szanya)
2012. ápr. 22. 21:40
így van. Ebben az életkorban a Korai a legjobb, de mivel a gyerek nev-.okt.intézménybe jár már (ovi), ezért már nem fogják fogadni . Nevelési Tanácsadóba mehetnének, ha Anyuka elfogadná, illetve az óvónők lépnének.
36. Szanya
2012. ápr. 22. 21:13
Diszfáziához nem tudok hozzászólni, de én elsőre a Koraiba vinném. Aztán ott el tudják dönteni, mi merre.
35. zebracsikó (válaszként erre: 33. - Szanya)
2012. ápr. 22. 20:06

"nem elszigetelt dolgokat vizsgálni külön."

én sem azt mondtam, hogy a hallásvizsgálat majd mindenre választ ad! Az az EGYIK vizsgálat egy diszfázia komplex vizsgálatának folyamatában.

34. zebracsikó (válaszként erre: 33. - Szanya)
2012. ápr. 22. 20:04
ez így van, ahogy írod.
33. Szanya
2012. ápr. 22. 20:03
Oké, de nem ez a fő gondjuk (ha egyáltalán van ilyen gondjuk). Ez ugyanaz a problémakör, mint amikor bekerültünk kórházba egy torokgyulladás miatti kiszáradással és kérdezték, hogy mit eszik a gyerek, és én mondtam, hogy csak pépeset, mert autista, erre rögvest gyomortükrözni akarták, nem ott van-e gond. Komplexen kell vizsgálni a gyereket és a valós problémát megtalálni, nem elszigetelt dolgokat vizsgálni külön.
32. zebracsikó (válaszként erre: 31. - Szanya)
2012. ápr. 22. 19:54

naná, 20 dB-es hallásvesztés mellett is echolálhat a gyerek, de az azért mégiscsak hallásvesztés.

Ezenkívül bizonyos frekvenciákos simán lehet neki akár nagyobb hallásvesztése is.

31. Szanya (válaszként erre: 30. - Zebracsikó)
2012. ápr. 22. 19:47
Aki echolálni tud, az hall.
30. zebracsikó (válaszként erre: 29. - Szanya)
2012. ápr. 22. 18:02

Felesleges vizsgálatra nem is!

De ha gyanú van, akkor szükséges.

Csak a vizsgálat után derül ki, hogy felesleges volt-e

29. Szanya (válaszként erre: 27. - Zebracsikó)
2012. ápr. 22. 18:00
Ilyen alapon az összes gyereken minden létező vizsgálatot végre lehet hajtani. Természetesen nem zárja ki az autizmus a hallásproblémát, de a gerincferdülést sem. Arra van a szülő, a védőnő meg az általános gyerekorvos, hogy az ilyesmit észrevegye, ha van. Attól, hogy egy gyerek nem beszél, mert autista, én nem vinném felesleges vizsgálatokra.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook