Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

2009. febr. 12. 17:15
Szia! Nekünk nagyon jó a zeneterápia, a Vető Annához járunk, szívesen elküldöm a számát priviben. Ami még a korai fejlesztés mellett nagyon jó szerintem, az a tsmt, ezt otthon is tudjátok csinálni, nagyon hatékony (ahogy itt már párszor megjegyezték). Ilyen picivel én a korai fejlesztőbe mennék, az ottani zeneterápia is nagyon jó, mi csoportoson voltunk, még a kislányommal. Ezek, persze mind önköltségesek, nekünk csak a nevelési tanácsadóban, és a Bárcziban nem kell fizetni, őket érdemes esetleg megkeresni. A tsmt-t mi a bhrg alapítványnál csináljuk, náluk van hidroterápia is, ami szintén nagyon-nagyon jó.
2009. febr. 12. 13:11

Sziasztok!

Lányom nem beszél még, csak fantázianyelven.

Használ bizonyos hangokat ha dühös, ha kér,ha boldog...Nem igazán komunikált velem régen sem, talán ez volt az első jel ami feltünt.Nem hallgatott a nevére, nem igazán osztott meg velem érzelmeket.Sokszor nem tudtam mi a baja pici babaként,de az én kezdő ügyetlenségemnek tudtam be(nincs még testvére).

Nem volt hajlandó egy csomó olyan dologra ami más gyermekeknél teljesen szokványos(homokozás, csúzdázás, kanállal evés,babázás,stb).Fél a hangos dolgoktol úgy mint:porszívó,gyümölcscentrifuga

Nagyon boldog gyereknek látom őt, nagyon sokat nevet,ilyenkor repkes a kezével,szinte csak lábujj hegyen közlekedik,sikítva rohangál.Imádjuk.

persze hazudnék ha nem vallanám be,hogy néha nagyon nehéz.Szóval bölcsödei próbálkozás bizonyította számomra azt, hogy lányom nem egyszerűen rosszcsont, hanem autista.Ezt a vizsgálatok be is bizonyították.

Igazából pontos kérdésem az lenne hová vigyem őt fejleszteni(Budapest), hogyan fejlesszem esetleg itthon,tényleg fontos e a szoros napirend.

Olvastam a zene terápia jótékony hatásáról, van ezzel kapcsolatos tapasztalatotok?

Most igazából toporgok és információt szeretnék mindenről, mert azt sem tudom merre tovább.

1606. Klendi (válaszként erre: 1604. - 96e15e3f8a)
2009. febr. 12. 12:38

Szia!

Az én kisfiam is két és fél éves.

Elvileg, ha megvan a hivatalos szakvélemény, akkor heti két óra fejlesztés jár a gyerkőcnek.

Sőt! Mi voltunk a Vadaskertben is, és ott még javasolták a szenzomotoros tornát, ami itt nálunk elérhető, és az is van nekünk heti egyszer. És mindez ingyenes!

Autizmus témában könyveket pedig a Kapocs kiadónál találsz!

Ha a Google-ba beütöd, hogy autizmus, egy csomó dolgot kidob, ott aztán kedvedre böngészhetsz!

Ja, és ahogy a Sirga is írta, nyugodtan kérdezz!

1605. Sirga (válaszként erre: 1604. - 96e15e3f8a)
2009. febr. 12. 08:51

Szia!

Írnál még a kislányodról? Miből jöttél rá, hogy baj van? Viselkedési problémák? Nem tudom, miket olvastál, mi volt, ami tetszett, amivel esetleg azonosulni tudsz... Kérdezz nyugodtan, sokan vagyunk, ha tudunk, segítünk!

Üdv.

2009. febr. 11. 22:45

Sziasztok!

A mai nap járok itt először.

Van egy két és fél éves autista kislányom.

Szerettem olvasgatni a hozzászólásaitokat, így arra gondoltam becsatlakoznék.

Lányomról tudom egy idejem hogy nincs minden rendben...persze ez relatív ügye.De igazából, a bölcsödébe iratás után jöttem rá baj van.

Ott kezelhetetlenné vált bár megjegyzem a "pedagógusok" is visszautasítóak voltak vele szemben.

Bejelentkeztünk tehát a helyi nevelési tanácsadónál, hol vizsgálták, neurológushoz küldtek az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára Dr Gallai Máriához.Persze akkor már tudtam, ezer és ezer cikket, tünetet, feljegyzést, elolvastam...mégis annyira rosszul voltam mint még soha az oda vezető út alatt.

Ez még csak pár napja volt.

Most lenne egy csomó kérdésem tőletek.

Nem tudom hogyan toább.Járunk fejlesztésre hetente 1*, ez nagyon kevés.

Hová vihetném még, milyen témába vágó könyvet, oldalt ajánlotok.

Minden plusz infóért hálásan fogadnék.

A harccal nincs gond, csak eszközeim nincsenek, és a nélkül nehéz...

Köszönet.

1603. mimi-rita (válaszként erre: 1591. - Mimicike)
2009. febr. 11. 19:45

szia!

én a dm-ben veszek magnézium rágótablettát, meg b komplexet, az egyik kicsit citromos ízű, a másik csokisszerű. az enyém cukornak tartja és boldogan ropogtatja őket.

1602. mimi-rita (válaszként erre: 1600. - Marcellmanó)
2009. febr. 11. 19:43

szia!

írtam egy privát üzenetet.

1601. Fortuna79 (válaszként erre: 1600. - Marcellmanó)
2009. febr. 11. 15:32

Szia !

Miért tartaná bárki is butaságnak? Szerintem nagyon jó ötlet :)

Boldog szülinapot így utólag Marcellnek :)

[link]

puszillak benneteket :)

2009. febr. 11. 11:55
Sziasztok! Már elég rég nem írtam ide, de szoktam olvasni a hozzászólásokat. Arról lenne szó, hogy a kisfiamnak keresek barátot. Nehezen barátkozik, de én úgy látom, meg van a szándék, csak az eszközök nem jól működnek (ahogy ez az esőmanóknál lenni szokott, ugyebár). Most volt a 4. szülinapja, oviba jár, egészséges gyerek csoportba, ami vegyes életkorú, szeretik őt, de nem tud velük még úgy játszani, hogy azt ők is jól vegyék. Így aztán, inkább egyedül játszik, de a foglalkozásokba be tudják vonni. Nem is próbáltam, barátok segítségét kérni, az lenne a jó, ha egy másik különleges kisfiú lenne a barátja, akinek ez szintén nagyon jót tenne. Ő még alig-alig beszél, de szépen lassan fejlődik, különben, okos, szelíd, kedves, vicces, vidám, kisfiú. Budapesten lakunk. Ha valaki úgy gondolja, az ő kisgyerekének is jól jönne egy barát, várjuk a találkozást. Köszönöm. Remélem nem veszi senki butaságnak.
1599. Sirga (válaszként erre: 1598. - Megryan)
2009. febr. 11. 08:51
Én is kiváncsi vagyok rá. A Hósütit még nem tudtam végignézni, de eddig nem tűnik hitelesnek az alakítás - az Esőemberben Dustin H. jobb volt.
1598. megryan (válaszként erre: 1590. - Fortuna79)
2009. febr. 10. 21:13

szia!

Hol lehet megszerezni? Engem is érdekelne...

2009. febr. 10. 21:04
Másik filmajánlat: Snow Cake, Hósüti.
1596. sztolyka (válaszként erre: 1595. - Ligi)
2009. febr. 10. 17:53
A kártyát a szülő írja alá,a saját nevét.
1595. ligi (válaszként erre: 1592. - Princildi)
2009. febr. 10. 12:48
Ha jól emlékszem a kártyát miután megkapjátok, is alá kell(ene) írnia a gyereknek.De nekünk még nem szóltak érte.
1594. diorissimo88 (válaszként erre: 1590. - Fortuna79)
2009. febr. 10. 10:14
Szia!Megkérdezhetem hol tudtad megszerezni a filmet? Én is szívesen megnézném!Nagyon kíváncsi vagyok rá!
1593. Sirga (válaszként erre: 1591. - Mimicike)
2009. febr. 10. 09:05
Én nem adok magnéziumot, csak omega3-at, c-vitamint, Ascorbyl Palmitate-ot, cinket.
1592. princildi (válaszként erre: 1588. - Oanita)
2009. febr. 9. 16:46
Én is pont ezt gondoltam, hogy egy kiskorú nem lehet igénylő szerintem. A nyomtatványt kellene (illene) értelmesebben megalkotni az illetékeseknek.
1591. mimicike
2009. febr. 9. 10:54

Sziasztok !

Akik csinaljak a homeopataiat, milyen Magnezium termeket adtok ? Ki a gyarto ? Jo izu-e ? Melyik a legjobban bevalt ?

Koszi.

1590. Fortuna79 (válaszként erre: 1578. - 580dbd446c)
2009. febr. 9. 10:35

Te keltetted fel a figyelmem a film iránt, ezért megszereztem és tegnap este megnéztem. A végén megsirattam.

Még külön fórumot is nyitottam a filmnek. Szeretném ha meglátogatnád és elmondanád ott a véleményed.

Köszi: Adri

1589. anyamedve (válaszként erre: 1578. - 580dbd446c)
2009. febr. 9. 10:30

Szia!

Nem tudod, meg lehet szerezni valahol ezt a filmet DVD-n?

1588. oanita (válaszként erre: 1587. - Princildi)
2009. febr. 9. 09:28
De ugye, hogy mennyire nem egyértelmű? ( bár tényleg, ugye a picinek jár, na de a -2 éves- az igénylő?..)mindegy, mehetek új nyomtatványért..Nagyon szépen köszi -princildi-!
1587. princildi (válaszként erre: 1586. - Oanita)
2009. febr. 9. 09:07
NEM! Én is pár hete adtam be az igénylést, a gyerek nevére kellett újra írnom az egészet. Így a belső oldalon a hozzátartozók részt már nem is kellett kitölteni, csak az aláírás a végén a sajátod és az orvosi igazolás kell hozzá a kicsi állapotáról.
1586. oanita
2009. febr. 9. 07:00
Sziasztok! A közgyógy igazolványt a saját nevemben igényeljem ugye? És a hozzátartozók feltüntetésénél , kisfiam neve után jelezzem a fennálló tartós , súlyos fogyatékosságot, ami miatt a magasabb összegű csp jár, és ami alapot ad a közgyógy igénylésére?
1585. Klendi
2009. febr. 6. 20:08

Sziasztok!

Kérem a postai címeteket, és (ha nem jön közbe semmi) jövő héten küldöm!

Kati

1584. Fortuna79
2009. febr. 6. 19:03
én is, én is, én is :) puszi
1583. Móni8 (válaszként erre: 1581. - 82d8f847a1)
2009. febr. 6. 18:17

Szia!

Lehetnék olyan pofátlan és elkérhetném én is a szobatisztasági programot?A kisfiam 3,5 éves és azon kívül,hogy nagyon érdeklődik a Wc iránt még semmire sem haladtunk.

Előre is köszi!

1582. Klendi (válaszként erre: 1581. - 82d8f847a1)
2009. febr. 5. 19:00
Szívesen!:)
2009. febr. 4. 16:51

Klendi!

Nagyon szépen köszönöm a szobatisztaság programot!

1580. Sirga (válaszként erre: 1578. - 580dbd446c)
2009. febr. 4. 10:59
BenX? Hol láttad? Film? Nekem erről a címről a Ben10 című sorozat jut eszembe, a Minimax csatornáról... (Fiam kivette a könyvtárból a Hósütit - még nem tudtam megnézni, de tartalmilag az is idevág, úgy hallottam.)
1579. Fortuna79
2009. febr. 4. 10:19

Sziasztok elolvastam a linket, amit többen is ajánlottatok. Ebben kiderült, hogy van egy kisfiú, aki autizmusban szenvedett, majd " meggyógyult " a Tinus féle terápiának köszönhetően.

Hallottam már róla, de van aki azt mondja, hogy nem kockázatmentes emiatt sokan nem mertek belevágni. Nektek mi a véleményetek erről?

Köszi: Adri

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook