Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Sziasztok!
Lányom nem beszél még, csak fantázianyelven.
Használ bizonyos hangokat ha dühös, ha kér,ha boldog...Nem igazán komunikált velem régen sem, talán ez volt az első jel ami feltünt.Nem hallgatott a nevére, nem igazán osztott meg velem érzelmeket.Sokszor nem tudtam mi a baja pici babaként,de az én kezdő ügyetlenségemnek tudtam be(nincs még testvére).
Nem volt hajlandó egy csomó olyan dologra ami más gyermekeknél teljesen szokványos(homokozás, csúzdázás, kanállal evés,babázás,stb).Fél a hangos dolgoktol úgy mint:porszívó,gyümölcscentrifuga
Nagyon boldog gyereknek látom őt, nagyon sokat nevet,ilyenkor repkes a kezével,szinte csak lábujj hegyen közlekedik,sikítva rohangál.Imádjuk.
persze hazudnék ha nem vallanám be,hogy néha nagyon nehéz.Szóval bölcsödei próbálkozás bizonyította számomra azt, hogy lányom nem egyszerűen rosszcsont, hanem autista.Ezt a vizsgálatok be is bizonyították.
Igazából pontos kérdésem az lenne hová vigyem őt fejleszteni(Budapest), hogyan fejlesszem esetleg itthon,tényleg fontos e a szoros napirend.
Olvastam a zene terápia jótékony hatásáról, van ezzel kapcsolatos tapasztalatotok?
Most igazából toporgok és információt szeretnék mindenről, mert azt sem tudom merre tovább.
Szia!
Az én kisfiam is két és fél éves.
Elvileg, ha megvan a hivatalos szakvélemény, akkor heti két óra fejlesztés jár a gyerkőcnek.
Sőt! Mi voltunk a Vadaskertben is, és ott még javasolták a szenzomotoros tornát, ami itt nálunk elérhető, és az is van nekünk heti egyszer. És mindez ingyenes!
Autizmus témában könyveket pedig a Kapocs kiadónál találsz!
Ha a Google-ba beütöd, hogy autizmus, egy csomó dolgot kidob, ott aztán kedvedre böngészhetsz!
Ja, és ahogy a Sirga is írta, nyugodtan kérdezz!
Szia!
Írnál még a kislányodról? Miből jöttél rá, hogy baj van? Viselkedési problémák? Nem tudom, miket olvastál, mi volt, ami tetszett, amivel esetleg azonosulni tudsz... Kérdezz nyugodtan, sokan vagyunk, ha tudunk, segítünk!
Üdv.
Sziasztok!
A mai nap járok itt először.
Van egy két és fél éves autista kislányom.
Szerettem olvasgatni a hozzászólásaitokat, így arra gondoltam becsatlakoznék.
Lányomról tudom egy idejem hogy nincs minden rendben...persze ez relatív ügye.De igazából, a bölcsödébe iratás után jöttem rá baj van.
Ott kezelhetetlenné vált bár megjegyzem a "pedagógusok" is visszautasítóak voltak vele szemben.
Bejelentkeztünk tehát a helyi nevelési tanácsadónál, hol vizsgálták, neurológushoz küldtek az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára Dr Gallai Máriához.Persze akkor már tudtam, ezer és ezer cikket, tünetet, feljegyzést, elolvastam...mégis annyira rosszul voltam mint még soha az oda vezető út alatt.
Ez még csak pár napja volt.
Most lenne egy csomó kérdésem tőletek.
Nem tudom hogyan toább.Járunk fejlesztésre hetente 1*, ez nagyon kevés.
Hová vihetném még, milyen témába vágó könyvet, oldalt ajánlotok.
Minden plusz infóért hálásan fogadnék.
A harccal nincs gond, csak eszközeim nincsenek, és a nélkül nehéz...
Köszönet.
szia!
én a dm-ben veszek magnézium rágótablettát, meg b komplexet, az egyik kicsit citromos ízű, a másik csokisszerű. az enyém cukornak tartja és boldogan ropogtatja őket.
szia!
írtam egy privát üzenetet.
Szia !
Miért tartaná bárki is butaságnak? Szerintem nagyon jó ötlet :)
Boldog szülinapot így utólag Marcellnek :)
puszillak benneteket :)
szia!
Hol lehet megszerezni? Engem is érdekelne...
Sziasztok !
Akik csinaljak a homeopataiat, milyen Magnezium termeket adtok ? Ki a gyarto ? Jo izu-e ? Melyik a legjobban bevalt ?
Koszi.
Te keltetted fel a figyelmem a film iránt, ezért megszereztem és tegnap este megnéztem. A végén megsirattam.
Még külön fórumot is nyitottam a filmnek. Szeretném ha meglátogatnád és elmondanád ott a véleményed.
Köszi: Adri
Szia!
Nem tudod, meg lehet szerezni valahol ezt a filmet DVD-n?
Sziasztok!
Kérem a postai címeteket, és (ha nem jön közbe semmi) jövő héten küldöm!
Kati
Szia!
Lehetnék olyan pofátlan és elkérhetném én is a szobatisztasági programot?A kisfiam 3,5 éves és azon kívül,hogy nagyon érdeklődik a Wc iránt még semmire sem haladtunk.
Előre is köszi!
Klendi!
Nagyon szépen köszönöm a szobatisztaság programot!
Sziasztok elolvastam a linket, amit többen is ajánlottatok. Ebben kiderült, hogy van egy kisfiú, aki autizmusban szenvedett, majd " meggyógyult " a Tinus féle terápiának köszönhetően.
Hallottam már róla, de van aki azt mondja, hogy nem kockázatmentes emiatt sokan nem mertek belevágni. Nektek mi a véleményetek erről?
Köszi: Adri
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?