Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Szia Móni!
Debrecenben laktok? Jártatok már a Bethlen úti ambulancián? Ha nem , keressétek ott DR. Váradi Gizellát.Csak pozitívan tudok nyilatkozni róla, biztos segít nektek.
Szia!
Nekem van meg a program, de nagyon húzós!
Ha kéred, írd meg priviben a címedet, és elküldöm neked is.
Szia Móni!
Nem tudom, megnyugtat, vagy inkább felzaklat, ha leírom: én is így voltam az elején - gondolom, mindannyian. Volt még néhány emlékezetes fázis, a tagadás. Hogy biztosan tévednek, biztos nem is igaz, és az én gyerekem biztos nem! Aztán a hátha meggyógyul, az enyém lesz a kivétel, stb. A beletörődés inkább átmeneti, és az sem jó. A gyereknek és önmagunknak egy későbbi - nálunk jelenlegi - elfogadás a legjobb. Persze, ahhoz, hogy tisztán az ő érdekeit tudd nézni, pontosan erre van szükség. Ha gondod, kérdésed van, nyugodtan oszd meg velünk! :)
Kedves Móni8!
Nekem is 3 gyermekem van, ebből 2 autista.Meg tudom érteni, mit érzel most.Nekem személy szerint rengeteget segítettek az ehhez hasonló fórumok,az hogy "sorstárs "szülőkkel beszélgethettem. Ma már nem látom annyira tragikusan a helyzetet mint az elején.Persze, mindenki másképp dolgozza fel. Én még barátokat is szereztem így, az egyik anyuka el is jött hozzánk a nyáron a kisfiával Debrecenből!
Kedves Fórumosok!
Én három csodálatos gyermek édesanyja vagyok.Két kislányunk után végre megszületett egy szem kisfiunk,aki annyi örömöt hozott az életünkbe amit már nem is képzeltünk.Hat hónapos koráig teljesen normálisan fejlődött,majd váratlanul egy enyhe "nátha" következtében görcsöt kapott.A debreceni klinikán összesen még háromszor begörcsölt és végül KOMPLIKÁLT LÁZGÖRCS-öt diagnosztizálva(nem volt lázas)küldtek minket haza úgy,hogy "nehogy epilepsziává fajuljon",Convulex szirupot kell neki szedni.Innentől fokozatosan "bezárult",nem kellőképpen fejlődött,és amikor ezt szóvá tettem az orvosnőjének,neurológus kezelőorvosának, mindig csak annyit mondtak,hogy ne hasonlítgassam össze a többi gyerekemmel,biztos csak lusta,és különben is nézzek csak rá milyen gyönyörű.Három éves lett mire elindultam egyénileg,hogy nézzék meg mi baja van.Egyből gyanakodni kezdtek arra,hogy autista.Amit mi kis egyedi vonásoknak hittünk,arról lassan kiderült "tipikus vonások".Azóta teljesen lelki betegek lettünk(én és a férjem),sokat veszekedünk,és én magam sem tudom,hogy csak a struccpolitika miatt-e,de állandóan nyugtatgatjuk magunkat,hogy ő mégsem autista.A helyzetünket csak tovább rontja,hogy lassan fél év telt el és még mindig nem történt semmi(Debrecen!).Bámulatos amilyen lelki erővel rendelkeztek Ti,akik itt írtok.Tudom nekem is ilyennek kellene lennem,de jelenleg haragszok az egész világra és nem értem hogy történhetett ilyen az én drága kisfiammal.Segítsetek,ti hogy tudtátok ezt feldolgozni?
Sziasztok !
Itt a fórumon korábban szó volt arról, hogy van egy szobatisztaság program amelyet autista gyermekeknél alkalmaznak. Egy fórumtársunk azt mondta, hogy elkéri valamilyen csoportból. Nem tudom, hogy sikerült -e és meg lehet-e ezt kapni.
Előre is köszi.
Üdv.
L
Hello,
Nekünk össszeségében jók a tapasztalataink.
Persze voltak hullámvölgyek, de az igazi fejlődés egy-egy félremagyarázhatatlan reakció után indult meg. Mi hisszük és végigcsináljuk.
Szerintem ez egy komoly esély...
Üdv.
Sziasztok !
Szeretnem kerdezni azokat, akik mar csinaljak a homeopatias kezelest, hogy osszegezzek mennyire hatasos.
Ugy latszik lenne lehetoseg igy tavolbol is elkezdeni, azonban elotte egy kis tapasztalatot szeretnek toletek.
Ugye sok terapia van, de nem minden hat minden gyereknel ( pl. a dieta kinel bevalt, kinel nem, kelacio sem mindenkinel,....).
Szoval van-e aki elkezdte es esetleg abbahagyta ? Illetve az atmeneti rosszabbodas nem szunt meg ?
Vagy mindenki javulast tapasztalt.
ELore is koszonom.
Ancsa
Sziasztok!
Hűűűű, nagyon régen jártam itt. Boldogan mondhatom, hogy ma reggel megkezdtem kicsi kincsem homeopátiás kezelését. Ha lenne olyan, aki már csinálja egy ideje, és vannak tapasztalatai, akkor szívesen venném, ha megírná véleményét illetve tapasztalatait a kezeléssel kapcsolatban.
Akár privátban, akár itt!
Előre is köszönöm!
Anikó
Egy gyönyörű vers:
Mosoly
Egyszer, nagyon-nagyon régen,
amikor az Isten egy pillantásra megálmodta a világot,
igen, pont abban a pillanatban Rád is gondolt.
És elmosolyodott. Örült neked.
Az Isten, már akkor hallotta
az összes gyermekkori gügyögésedet;
látta az első bizonytalan lépéseidet a fűben,
és az első "a" betűt amit belerajzoltál az elemista füzet csíkjaiba.
Isten tovább mosolygott, és szívesen nézett téged.
Ő már akkor előre látta a durcás sértődéseidet,
a toporzékolós kiabálásodat, a barátaid melletti kiállásodat,
az első szerelmes pillantásodat...
Minden percedet előre látta, hallotta, érezte és értette.
És minden perced szépségéért előre lelkesedett.
Az Isten jól megfigyelt téged.
Megnézte a kezed, a vállad és a lábaidat.
Megnézte hátad ívét, gerinced vonalát, csigolyáid alakját és erejét.
Ebben az ősrégi teremtő pillanatban,
őszinte szeretetből teremtett neked egy pont a hátadhoz illő KERESZTET. Amilyet senki másnak nem adott.
Rád nézett az Isten, és tetszettél neki a KERESZTEDDEL. Örömmel látta, hogy mindaz, amit alkotott-, jó.
Búcsúzóul, amikor még egy röpke mosoly erejéig visszapillantott rád, MEGERŐSÍTETTE A LÁBADAT, HOGY KÖNNYEBBEN VIDD A KERESZTED...
Arra gondolt, hogy ha majd eljön az idő, és világra jössz, akkor szívesen segít majd Neked, ha kéred.
Mert ezalatt a teremtő pillanat alatt még jobban megszeretett a kereszteddel együtt.
Szia!
Eképzelhetőnek tartom, hogy esetleg úgy is megoldható, ahogy leírtad. De erről homeopatát kellene megkérdezni! Szerintem nézd meg az orvoslistát, vedd fel valakivel a kapcsolatot, és egyeztessetek! Ő már biztos választ tud adni. Sok sikert! :)
Sziasztok!
Jó hír! (Sajnos csak Győrben lakóknak, illetve akik a közelben vannak.)
Az egyik suli indítana ősztől AUTISTA OVIS csoportot.
Hiánypótlás lenne. A középsúlyos, és súlyos állapotú Manóknak van a Bárczi. Aki olyan ügyes, lehet integrálni. Ez olyan csoport lenne, amibe olyan gyerekek járnának, akiket eddig igazán nem lehetett elhelyezni. Szóval, mint nekem Boti. Most a Bárcziba jár, de oda "túl jó". Sima ovi nem veszi fel, mert nem szobatiszta. No meg 25 gyerek között nem hiszem, hogy bírná. (Normál bölcsibe járt, de ott 12 gyerek volt)
Itt 4-6 Manó lenne. Van gyógypedagógus (szuperek!!!), logopédus, eszköz, és arra hajtanak, hogy mindent kihozzanak a kicsikből. Iskolás autis csoport eddig is volt, de ha lenne igény, indítanak ovisat is.
Szóval, ha valakit érdekel, akkor írjon!
Sziasztok!
Kedves Forumtarsak !
Szeretnelek kerdezni benneteket a homeopatias kezelessel kapcsolatban, hogy milyen surun kell orvoshoz vinni a gyereket illetve mennyire komolyan kell ezt orvosi ellenorzes alatt csinalni.
Kulfoldon elek, itt nem ismerik, s gondoltam, ha lenne egy orvos akivel e-mailen konzultalnek es a szuleim elkuldenek a "gyogyszereket " akkor ezt igy tavolbol el lehet -e kezdeni, vagy muszaly otthon lenni.
Ha igen, akkor van-e vki Zala megyei, aki ismer es tud ajanlani ottani homeopata orvost ?
Koszonom.
Hát abban egyetértünk, hogy oltások. De amúgy a később válaszoló Sirgához csatlakozom. Az én fiam meg B+. De az biztos hogy valami valahol megbomlott az egyensúlyban. Allergia, candida, immunrendszer, emésztés vagy ki tudja mi, és ezért tudott a védőoltás olyat ütni, amit sok más gyereken nem. De meg lehet és meg is kell találni a kiutat. Van rá módszer, terápia, több is. Nyilván mindenkinek más-más lesz a jó, de amíg lehet, mindent meg kell próbálni, ki kell próbálni.
nzs
Hát megpróbálom.
Mindent kipróbáltunk, ami az utunkba került. Tényleg mindent. Mindent megkerestünk, utánanéztünk, érdeklődtünk és ha lehetett leellenőriztünk. Ezt lehetett a legkevésbé.
Amik talán mondhatom, hogy biztosan hatásosak voltak, az a mi hozzáállásunk megváltozása, megváltoztatása. (Ezt nagyon jól elmondta Tarnóczy Barnabás a MA alapítvány előadásán.)
-A biorezonancia.
-A megfelelő táplálékkiegészítők és a megfelelő táplálékok (ha lehet bio) adása.
-A nehézfémmentesítés.
-A Proetz methodus szerinti kezelés.
-A PK protokoll alkalmazása.
-A Tinus terápia alkalmazása.
-Az integráció mindig és minden helyzetben. (Egyszer a nejem olvasott egy cikket, ahol egy autista kisgyerek anyukája írt arról, hogy mennyire szeretné, ha egyszer a gyermeke azt mondaná reggel, hogy anya, és nem csak megrázná az odakészített csengő. Nagyon szép írás volt. Megkérdeztem a nejem hogy akar-e rajta segíteni. Persze-volt a válasz. Akkord írd meg neki, hogy vegye el tőle a csengőt. Nem tudom megírta-e. De ha itt van a listán, akkor most én megírtam:)--Ez így persze kegyetlennek tűnhet, de a lényeg hogy addig elvinni mindig amíg lehet, néha kicsit tovább is. Hiszen az Esőember végére a "Keymarkt egy szar" lett.) Persze ez egy nagyon hosszú és nehéz folyamat.
-És persze fejleszteni teljes gázzal.
-Meg élményeket adni neki.
Ja, orvos az az utóbbi időkig nem nagyon segített. Sőt, egyáltalán nem. Ha valahova mentünk a teóriáinkkal, ott jobb estben csak hülyének néztek.
De voltak csodálatos óvónénik, fejlesztő pedagógusok, tanárok-igazgatók, néhány segítőkész ember, "véletlenek" és most már van néhány orvos is, ki pénzért, ki önzetlenül.
Hát nagyjából ennyi.
nzs
szia! Igen, az én kisfiamról egy hete állapította meg Büky dr. hogy valószínűleg gyermekkori autizmusa van. Miért kérdezed? Tejmentes diétát tartunk, és felírt különböző táplálékkiegészítőket, amiket már megrendeltem, de még nem hozták, szóval nem tudom, milyen hatásuk lesz. A tejmentes diéta egyelőre még látható javulást nem hozott, ugyanúgy ordít ha olyanja van, (nem tűri a mondókákat, verseket, meséket, azt se ha énekelek neki, ilyenkor mindig visít, vagy rámüt, ma például a fejemet is megfogta és húzta a hajam, hogy hagyjam abba) szinte csak a papírtépéssel lehet hosszabb időre lekötni, egyébként meg csak fel alá rohangál a lakásban és mindent de mindent szétszed, és eldobál.
Hát ez van. Remélem a legjobbakat. Már a korai fejlesztőhöz is kaptunk időpontot meg a vizsgáló bizottsághoz is, ahol megvizsgálják és ovit vagy bölcsit ajánlanak majd, mert a doki is mondta, hogy mindenképpen vigyem közösségbe, mert az jót fog tenni neki. Eddig csak velem volt, falun laktunk, zárt közösség, mi bevándorlók, nehezen lehetett kapcsolatokat teremteni, meg kevés volt a hozzá illő korú gyerek.
Hogy az oltás okozhatja, ahhoz csak annyit tennék hozzá, hogy kb 1,5 koráig semmi baj nem volt vele! Már azt vártuk mikor fog beszélni, mondott szavakat, este mondogatta hogy tej, meg baba, hinta, szia stb. Aztán úgy két éves korában mintha megfordult volna benne valami, visszafejlődött, már nem is gagyogott, csak kiabált, vagy hallgatott mint a csuka. Az ételeket elutasította, nagy ordítás után evett csak, úgy kellett lenyomni a torkán. (néha még most is cirkuszol, hogy nem akar enni)Pedig azelőtt jó evő volt. Most hirtelen ennyi jut eszembe, de a Páromnak és nekem is az a véleményünk, hogy valószínűleg az oltás, amit 18 hónaposan kapott, az válthatta ki nála a tüneteket. Én szeretném hinni, hogy ki lehet ebből gyógyulni, és élhet normális életet, mint a többi gyerek. Tudom, hogy a fejlesztés nagyon fontos, meg a közösség. Remélem, nemsokára elindulunk már végre az úton, és nemcsak az eddigi tespedés lesz. Nagyon haragszom azokra a "szakemberekre", akik látták az állapotát, mégsem szóltak, mondtak valamit, hogy merre hova forduljak. Most remélem a legjobbakat.
Elnézést, ha hosszú voltam. Mindenkinek boldog új évet kívánok és kitartást!
Szia!
Meglepett, amit írtál, és még leginkább a saját reakcióm. Az első gondolatomat inkább nem írom le - :) -, de már a szkepticizmusom se a régi. :( Szóval, végigolvastam, és el kellett jutnom oda, hogy itt már semmi se biztos! Kíváncsi lennék én is a részletekre, bár van bennem kételkedés.
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?