Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Próbálkozott már valaki a son-rise programmal? Tudtok róla részletesebben, mint amennyi itt olvasható?:
Bocs, de kis javítás (ami sokat jelenthet):
nem A-típusos, hanem atipusos autizmus. "Atipusos" vagyis, nincs minden lényeges jellemző jelen, és nem áll fenn születéstől fogva.
Sziasztok!
HA ÚGY GONDOLOD, NEM KELL NEKEM HINNI!!
SENKI VILÁGNÉZETÉT, AKI AZT A KOMOLY MUNKÁT ELVÉGZI, HOGY ANYA, NEM AKAROM BÁNTANI.
-----------------
Nagy alázattal elmondom az alábbiakat.
(Most az előrehaladott orvostudomány /sok tiszteletem, de nem minden, az Övék/ ellenében beszélek "egy kicsit".)
Az autista gyermekek minden esetben megszálló szellem fogságában vannak.
Óh, neeee, ne hagyjátok abba az olvasást. FŐLEG NE IJEDJETEK MEG!!
Ez nem lökött babonáskodás.
Most már nem is tudom, hogy folytassam..., hogy ne nézzetek valami eszementnek...
Indiában töltöttem másfél évet. (Jógát, harcművészetet, és filozófiát tanultam)
Most, amit mondani szeretnék:
OLYAN TÜNETEKKEL, VISELKEDÉSI FORMÁKKAL VITTEK ODA GYEREKEKET HÁROM MESTERNEK, AKIK kb. 20 perc alatt levették róluk a megszálló erőt, és TELJESEN BEÁLLTAK ÉLETKORUK SZINTJÉRE.
Lehet, hogy kiröhögtök.
Lehet, hogy nem vagyok egyik orvosi akadémia tagja sem.
DE A SAJÁT SZEMEMMEL LÁTTAM KB. 30 4-16 ÉVES GYEREKET AKIKRŐL "LEVETTÉK" A MEGSZÁLLÓ ERŐT, S ŐK RENDBE JÖTTEK.
Ismétlem: ne higyj nekem, ha ez benned visszásságot szül! De ha már egyszer is elgondolkodtál a helyzet fonákságán, mégegyszer gondolj bele.
Üdv: Travels
Sziasztok! Az én fiaimat a Vadaskertben diagnosztizálták gyeremekkori autizmussal.Ott is lehet kezdeményezni a vizsgálatot. A lányommal is odajárunk.
Amúgy amiket leírtál a gyerkőcödről, több mint gyanús.Nem is vetette fel eddig egyetlen szakember sem, aki vizsgálta, az autizmust?
Szia!!
Az én Kisfiam teljesen ugyan ezeket csinálta...
Be kéne jelentkeznetek Bp.-en az Autizmus Kutatócsoportba, VIII. ker.Delej u., Ha beírod a Google-be, akkor ki fogja dobni, a telefonszám,ha jól emlékszem: 06-1/334-11-23.
Nemrég indítottam el itt Kanzsán ey kétségbeesett Anyukát, ezen az úton, bár sajnálattal hallottam, hogy az is térítésköteles lett, a vizsgálat kb.120.000.-Ft, az, hoy kimondják róla, hogy Autista.
Azt mondták Neki, hogy 30.000.-Ft-os részletfizetést engedélyeznek havonta.
Én tavalyév elején a szoc.Osztályon voltam GYakorlaton, itthon, amikor tanultam, és mivel Mindenkit megismertem ott, az Osztályvezetővel még azt is lerendeztem, hogy ennek az Anyukának valamennyi támogatást tudnak adni, mert szociálisan rászorult, de méga vizságlat előtt kellett bemennie, amikor megkapták a behívót az összeggel...
EGyébként az én Kisfima is kulcsmásniás a mai napig, de sajnos olyan is volt, hogy a kulcs-csomóval bevert 3 nagyablakot...
Ő is Nekimegy annak, Aki nem szimpatikus, vagy felbosszantja...
Olvasd el az én cikkemet, minden Hoxa-tagnál az interaktivitásnál megtalálható minden, hogy mit írt eddig...
Próbáljneki szilvakompótot adni szorulásra, vagy csak a levét, de szerintem bármilyen kompótlé, mivel édes, le fog menni Neki...
Vagy jól beédesített kamillatea...
Az én Kisfiam meg nem hajlandó levetni a zoknit, még éjszakára is követeli, még forró nyáron is...
A Lurkóm is mindenkinekeldugja a cuccait, sokszor hetekig nem voltak meg a dolgok...
Lehet, hogy a Te GYermeked is olyan lesz, mint az enyém, Aki az Autizmus összes jegyével rendelkezik, vagyis Pervazív fejlődési zavarú...
(Pervazív: az egész személyiséget átható)
Szia!! Hajni
Köszi Hajni! Engem meg kicsit hülyének néz a gyerekorvos, amikor panaszkodom az evéssel kapcsolatban, mert egyáltalán nem látszik a kisfiamon, hogy nagyon rosszul eszik. A Vitacolan-t azért is javasolta főleg, hogy hátha rendezi a szorulást, de nem történt változás. Meg azt is mondta, hogy az evés gondok és hogy pl. lehetetlen megvizsgálni, mert ellenáll, ezeknek pszichés oka van, így jutottunk el a gyermekpszichiátriára. Ott semmi sem történt, szóbajött egy agyműködésserkentő gyógyszer, ami beindítja a beszédfejlődést, de mivel állítólag borzalmas ízű, fel sem írta, miután mondtam, hogy nem tudnám beadni. Mindenképp a gyerekközösséget javasolta, napi 3 óra ovi, még pelenásan is, ennyit kibír egy pelenkával. Az ovi nem vállalta be, mivel nem tud kommunikálni a gyerek és csak pelenka nélkül vihettem volna be amúgy is. Innen keveredtünk el több lépésben, nagy nehezen a Szakértői Bizottságig, akik javasolták az integrált bölcsit. Csak azon bosszankodom, hogy a bölcsődei gyógypedagógus, aki egyénileg foglalkozott vele fél éven át heti két órában, hogy nem ismerte fel az autizmusra utaló megnyilvánulásait és miért nem küldött csak a biztonság kedvéért az autista szakorvoshoz, hogy kizárjuk, vagy megerősítsük a betegség fennállását?! Már rég a megfelelő oviban lenne a kicsi.
Van valaki Köztetek, akinek a gyermeke nem hajlandó zokniban lenni otthon? Az enyém csak házon kívülre tűri meg a lábán, ahogy belép a lakásba, azonnal lecibálja, hangoskodva kifejezve nemtetszését. Egyre több kis rituálét alakít ki magának, minek hol a helye pl. Ha visszatesszük a dolgokat eredeti helyükre, akkor mérgesen újra átrendezi. Pl. a krumplinyomó helye a WC helyiségben kell, hogy legyen egy bizonyos padlólap közepén pontosan. Pár napja eltüntette a kulcsaimat, azóta sincs meg, szerintem a WC-be dobta és az onnan lecsúszott, hajnal fél 3-ig kerestem, mindent kipakoltam. A szemetest mindig át kell nézni, oda is szeret elhelyezni játékokat és az ablakon kidobálni. Már nem tudom hová rakni a saját cuccaimat, hogy ne tegyen kárt bennük. A játékokat tönkreteszi, de nem ez a legnagyobb gond, hanem amikor hajigálja a keményebb, súlyosabb darabokat. Sokszor csak úgy játékból nekifut és fel akar lökni engem, elég nehéz talpon maradnom, olyan ereje van. Most egyfolytában próbálok visszaemlékezni, megnézve az itt olvasott oltásfajták dátumát a kiskönyvében, hogy milyen gyerek volt előtte. Arra jutottam, hogy mindenféle ételt szivesen evett és teljesen rendben volt a széklete, szépen játszott, csak a beszédfejlődés késett.
Szia Kedves Princildi!!
HA ez vígasztal, az enyém anno...(olvasd csak el az interaktívitásnál az Autizmus kálváriát, és azt hiszem itt írtam le Valakinek, hogy milyen volt az enyém kiskorában...
Szóval, ha ez vígasztal, az én Kisfiamat annak idején lehetetlen volt etetni, a szomszédok is hallották mindig azt az ordítást, amikor nagy nehezen belediktáltuk az ételt, volt, hogy a lábát feeltette az asztalra az etetésnél, és azzal rúgta le a tányért...
Félt az ételektől, bizonyos állagú, és színű ételektől is,
ÉS MOST...EGÉSZ NAP ESZIK, SOKSZOR AZT SEM TUDJUK, HOVÁ FÉR BELE AZ A SOK KAJA, BÁR IGAZ, HOGY MÉG MINDIG VANNAK OLYAN ÉTELEK, AMIT NEM AKAR MEGENNI, DE ÁLLANDÓAN ÉHES, ÉS RENGETEG KAJÁT TÖM A "PICI POCIJÁBA"...
Az igaz, hogyennek ellenére olyna, mint egy kiéheztetett, anorexiás Kisfiú, mert nagyon vékony testalkatú, ezt örököle az Apukájától, pedig ha elkezd enni...
Annak idején őbelé is csak a vitacolan szirupot tudtuknagy nehezen belediktálni, mert nem akart enni, és állandóan sápadt volt, hozzá Peritol,(Magnézium) szirupot írt fel a Gyermekneurológus...
Akkor még hozzá jártunk,mert nem volt még egyértelmű, hogy Autista lesz...
Ő azt mondta, hogy a Peritol éhség érzetet fog nála kelteni, és a vitaminszirup arról tesz, hogy ey picit jobban érdeklődjön...
Bár ehhez még kapott Nootropilt is, ami figyelemfelkeltő hatást vált ki az agyi funkcióiban...
Szóval, ne keseredj el, Autistaként is ki fogja nőni a nemevést...
Szia!!
üdvözlettel: Hajni,Nagykanizsáról
Sziasztok.
Csak egy megjegyzést biggyesztenék ide..
Nem tudom hányan látták a Molly vár a világ című filmet Elizabeth Shue főszereplésével.
Óriásit alakított,ezt a filmet nagyon sokszor megnéztem.
Ebben a filmben egy autista lányt egy műtéttel próbálják "gyógyítani" ami többé kevésbé egy kis időre sikerül is.
Aki még nem látta érdemes megnéznie.
Köszi az infókat:))
A glutén nem került még szóba, gondolom első körben a kazeinmentességet próbáljuk ki...
A kazeinmentes, az a tejmentes diéta, mert a tejfehérje, gyakorlatilag minden tejtermékben benne van, ha 100%os diétát akarsz tartani, minden tejszármazékot kerülni kell, erre vonatkozólag nagyon sok infót találsz az interneten, mindenképpen nézd meg az erre vonatkozó oldalakat ( [link] pl.) mindig meg kell nézni az étel összetevőit, ha vásárolsz, ha nincs rajta inkább ne vedd meg, de vannak listák, amin rajta van, mi az ami garantáltan az, az említett oldalon találsz ilyet.
Érdemes elmenni a Kis Erikához, aki majd mindent elmagyaráz, ő pl. a táplálékallergia boltban is tart tanácsadást, ez teljesen ingyenes. Szóval, a rizstej, szójatej, nem tej. Az igazolást gond nélkül odaadták, gond nélkül elfogadták. Mi gluténmentes diétát is tartunk, az sem okozott gondot nekik. Az oviban a reggelit, úgy oldják meg nálunk, hogy én viszem a péksütit, rizstejet,biomargarint (de a liga is tejmentes, pl. csak hát elég műanyag) az enyémke nem eszik felvágottat, de szoktam néha pástétomot bevinni,amit a táplálékallergia boltban veszek, ez hosszú ideig eltartható, kis kiszerelésben van, és gabonagolyót, a császári csemege reggeliző golyóját, ez 150 ft. és garantáltan tejmentes (és gluténmentes). Az igazolásért, ha odatelefonálsz, bemehetsz szerintem korábban is, akkor nem kell 6 hetet várni. Nektek a glutén nem okoz gondot?
Sziasztok!
Nem hiszem, hogy a vércsoportnak köze lenne az autizmushoz.(Nem csak azért, mert a fiam A-s.)
Az oltásokról annyit, hogy sajnos tartalmaztak higanyt. Eleinte tagadták, hogy ez gondot okozna, mert kötelező oltásokról volt szó. Aztán - évek múlva - halkan bevallották, hogy igaz, és büszkén hangoztatták, hogy bevonják. Történt ez úgy 2 éve. Vigyázzatok, mert pl. a pneumoccocus (bocs, ha nem jól írtam!) elleniben megint van higany!(A szégyen az, hogy az orvosok sem tudják, hogy a thimerosal=etilhigany!)
Csatlakozom az "egészséges gyerekem volt"-táborhoz. 2 évesen MÁR nem beszélt a fiam, míg másfél évesen korának megfelelően beszélt.(Kb. 20 szóból lett 4-5.)
Úgy gondolom, most a Tinus-terápia az egyetlen reális esély. Veszíteni valónk nincs. Sok sikert mindenkinek! :)
Kedves Marcellmanó:) nagyon örülök a válaszodnak!
Igen hát így is lehet mondani, hogy tejmentes, persze, mert az is...:) a rizstej meg a szójatej. Bennem az vetődött fel, hogy ha nem tud a Junior kazeinmentes menüt vállalni, tehát nem tudja vállalni, hogy a tejes ételeket mondjuk rizstejjel főzzék... stb. Pedig ez lenne a legjobb, például ha a gyerekek párizsi szeletet esznek, ehessen ő is azt, csak más tejpótlással elkészítve. De ha ezt nem tudják vállalni akkor viszont tej,tejtermékmenteset kell kérni. Konkrétan annak a diétának mi volt a neve, amiről neked igazolást kiállítottak? Az az igazság, hogy 6 hét múlva kell kontrollra visszamennünk a dokihoz és akkor majd kérek mindenképpen igazolást róla, hogy mire gondolt. Nem is tudom miért nem adott eleve.
Az óvoda viszont ragaszkodik az igazoláshoz, nem elég, ha annyit mondok, hogy lehetőleg kazeinmentes, de ha ez nem megoldható tejmentes menüt kérek.
Sziasztok!
Nagyon érdekelne ez a homeopátiás kezelés. Nem tudom ismertek-e jó homeopátiás orvost, akihez fordulhatnék Székesfehérvár közelében. Sok mindenben már nem bizakodom, kislányom a fejlesztő foglalkozások ellenére évek óta nem fejlődött, s iszonyatosan agresszív lett.Gyógyszerek nem váltak be,mellékhatások miatt,s már nem nagyon bírok vele.Egyik pillanatban tündér, a másikban szétveri a házat. Repül a tv, a ruhák a szekrényből, és minden ami a keze ügyébe kerül. S néha verekszik is. Sajnos már erősebb nálam.Érdekes, hogy az iskolában hasonló gyerekek közt meghúzza magát,de ez engem nem nagyon vigasztal. Legnagyobb problémám vele,hogy nagyon szorulásos, születése óta csak beöntésre tud vécézni, s így sem könnyen.Főleg emiatt szívesen megpróbálkoznék a homeopátiával, mert a gyógyszerek és egyéb gyógyhatású szerek csak átmeneti javulást hoztak idáig.Egyáltalán nem beszél,emiatt, s a markáns viselkedési zavara miatt értelmi szintje nagyon nehezen mérhető.Sajnos epilepsziája is van, meg alvászavara.Legnagyobb baj,hogy nem tudja elfoglalni magát, örökösen menne valahová, de sehol sem érzi jól magát.A nap 24 órájában figyelni kell rá, nincs fájdalom érzete, veszélyes saját magára és a környezetére is.
Szia!!
VAn köze hozzá az oltásoknak, mert összefüggésbe hozták az oltást a "0"-s vércsoporttal, és az enyém is "0"-s vércsoportú Autista...
CSecsemőkorában meg beadattam Neki a Pedvax oltásokat is...
De ki tudta, hogy dühöngő Autista lesz belőle...
Nem folyamatosan dühöng, de ha rájön a roham, akkor nagyon nehezen lehet lecsillapítani...
De a fejlesztések megtették a hatást, mert nagyon szépen fejlődött...
Minden le van írva a nevem alatt, jó pár hozzászólással...
Kedves Zsolt !
Érdekes amit írtál. Szerintem itt a fórumon engem is és szerintem mindenkit érdekelhet, hogy mit tettetek a gyermekért ? A gyermekorvosotok javasolt valamit, vagy egyedi módszerrel fejlesztettétek? Ha nem beszélt, akkor hogy viselkedett pl az oviban ? Szerintem itt az is kérdés, hogy a beszédértése milyen volt ? Amennyiben lehetséges írj röviden a fiad fejlődéséről. Előre is köszönöm. További sikereket.
L
Szia!
Orvost kell keresni hozzá, aki segít (van lista, hogy kik vállalnak ilyet. ha kell, elküldöm privibe, melyik oldalon találod). El kell vinni Kismanót. Megnézi, és kikérdez, milyen oltást, gyógyszert, altatószert....tömtek eddig szegénykébe, milyen az emésztése (kazein, gluténérzékenység esetleg) Minden gyerek személyre szabottan kap étrend kiegészítőt (C vit., cink, omega 3...), és homeopátiás szerekkel vezetik ki a mérgeket.DE feltétlenül orvos kell.Évekig tarthat. Nem tudom, gyógyítható-e vele, mert Magyarországon nincs egy éve ez a fajta kezelés. Azt tudom, hogy az én fiam sokat fejlődött, és megszűnt az állandó hasmenése.
Az oltások mellékhatásáról sosem fog kiderülni az igazság.Ha beigazolódik, hogy van, akkor is tagadják. Gondolj a perekre,meg arra, hogy a szülők nem fogják beoltatni a gyereküket.Csak picit furcsa, hogy tagadják, hogy a higanytartalom bármit is okozna, de szépen kivonják a forgalomból. Ha olyan baromira ártalmatlan, miért kell lecserélni?
Remélem érthető voltam, igyekeztem nem kínaiul írni.Biztosan lesz még sok kérdésed, azt hiszem a Többiek nevében is írhatom, hogy tedd fel bátran, ha tudunk, segítünk.
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?