Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Csak annyit, hogy az én fiam 1,5 éves koráig leszámítva egy ételallergiát, teljesen normálisan fejlődött. Akkor (az MMR-es védőoltás után) nagyon beteg lett, és többé már nem az a fiú volt mint előtte. Nem beszélő autista vált belőle. Nekem ezek után mondhatja bárki, hogy az oltásoknak nincs köze hozzá. (Akkor mindig azokra gondolok, akik azt mondták Kolombusznak, hogy a föld lapos.) Szóval 4,5 éves koráig nem beszélő autista volt. Akkor szólalt meg először. Most 8 éves, második osztályos egy normál, de kis létszámú általános iskolában, mindenféle gyógypedagógiai segítség nélkül.
Persze vannak még dolgok, és sok mindent csináltunk már azért, hogy ez az állapot teljesen elmúljon, de azt gondolom a TS terápia teszi fel végül az i-re a pontot.
Hát csak ennyit arról, hogy nem gyógyítható. Csak azzal értek egyet, hogy a fejlesztések nagyon fontosak.
Sok sikert: nzs
Szia!
Nos, az MMR és a Act-HIB kötelező védőoltások. A szülők egy része elkezdte a homeopátiás kezelést alkalmazni autista gyermekén - természetesen homeopata segítségével.(Májusban járt Pesten Dr. Tinus Smits homeopata orvos, aki Hollandiában él, és többszáz autistát meggyógyított a homeopátia segítségével. Tudását átadta a jelentkező homeopatáknak, akik így országszerte kezelhetik a gyermekeket.)Ezeknek a homeopátiás szereknek ugyanaz a nevük - illetve a HIB esetében csak hasonló -, mint a korábban megkapott oltásoké, gyógyszereké. Így próbálják a mellékhatásokat megszüntetni. Nem tudom, érted-e, mert nehéz röviden megfogalmazni. Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel! :)
Kedves Sirga!
Lentebb írtam az első hozzászólásomat, hogy új vagyok itt. Semmi tapasztalatom és tudásom sincs az itt fórumozókhoz képest. Csak pár hete derült ki, hogy a 4 és fél éves kisfiam autista. Nem tudom így azt sem, mi az az MMR, HIB, mit és hogyan vizsgálnak, vagy javítanak ezekkel a gyereken. Örülnék, ha kicsit írnál róla, vagy hogy hol tudnék meg erről többet.
Kedves Tárnics!
Üdvözöllek én is itt. Ha bármiben tudunk segíteni csak írj nyugodtan meghallgatunk, és ha tudunk segítünk. Nekem egy 15 éves autista fiam van, állítólag középsúlyos értelmi sérült is, de ez nem egyértelmű. A családnak borzasztó nehéz feldolgozni, hogy a gyermek sérült. Sok idő kell hozzá. Remélem, hogy sikerülni fog nektek is. Sok sikert és kitartást kívánok hozzá!
Köszi Sirga a hozzászólásod :))
Igen én is azt mondom, hogy elsősorban kazeinmentes menüt kellene biztosíttatni az óvodában is, de ha a Junior nem tud ilyet, akkor viszont tej-, tejtermékmenteset kell kérni. Hát, hogy még miben lehet kazein azt nem tudom. Nekünk nagy vonalakban csak annyit mondott a doki, hogy tej- és tejtermékmentes diétát tartsunk és ihat rizstejet, szójatejet... Ő a kazeint nem is említette, lehet, hogy egy nem teljesen szigorú diétát gondolt így elsőre.
Milyen kórházhoz forduhatnék? Nem értem?
Szia!
Itt nem a tejjel, hanem a kazeinnel van a gond. Nem tejmentes diétára van szükség, hanem kazeinmentesre! Szójatejet, rizstejet nyugodtan ihat!(arról nem beszélve, hogy rengeteg tejmentes élelmiszer összetevője közt van kazein.) Meg kell kérdezni tőlük, hogy vállalnak-e kazeinmentes diétát. Ha nem, akkor - orvosi javaslattal - fordulhatsz a kórházhoz. Ott biztosan vállalják.
Sziasztok!
Én a kisfiammal másfél hete kezdtem a tejmentes (kazein) mentes diétát. Otthon nem is volt probléma, de az óvodában most gond a normál étrend miatt. Az óvónőnk mondta, hogy orvosi igazolást kérjek, hogy milyen menüt kaphat. Ugyebár a legtöbb óvodában a JUNIOR szállítja az ételeket ahogy nálunk is. Szerintetek tőlük lehet ilyet kérni, hogy kazeinmentes étrend. Mert ugyebár az nem ugyanaz mint a tejmentes étrend, mivel akár szójatejjel is főzhetnek, ahogy én otthon, attól az még nem tejmentes. Mit tudtok, tud a Junior ilyen kéréseket teljesíteni??
Szia!
Sajnálom, hogy Te is Esőemberkét nevelsz! Üdv. a fórumon! Azt hiszem, ezt nagyon sokan ismerjük: a család nemigen akarja elfogadni, hogy a gyermekeink mások. Itt ugyanazok a problémáink, bár a tünetek - természetesen - mások, változóak, de részben azért vagyunk itt, hogy egymást meghallgassuk, támogassuk. Legalább egy jó szóval. :) Úgyhogy írj nyugodtan!
Mindenkit üdvözlök!
Nagyon örülök,hogy ráleltem erre a fórumra, nekem is van egy 16 éves súlyos értelmi fogyatékos és autista kislányom, akivel rengeteg problémám van. Sajnos egyáltalán nem beszél,pedig 3-4 éves korában úgy nézett ki, hogy fog beszélni, mert időnként,már mondatokat is mondott, aztán egy influenza kerékbe törte reményeimet. Azóta nem mond semmit. Csak 13 évesen derült ki róla, hogy autista, pedig rendszeresen hordtam szakemberhez.Talán veletek meg tudom beszélni a problémáimat, mert néha még a család is elzárkózik.
Beszélhetünk priviben?liszkaim@freemail.hu
ez a messenger azonosítóm és az e-mail címem is.Ott leírnám mi van velünk,és miért akarok inkább így...és köszi!
Drukkolok!!!
Üdv.Mary
Szia!
Dehogy haragszom! MMR-rel kezdtünk, enyhe reakciók voltak. Most a HIB ismétlésénél vagyunk. Érdekes volt a gyerek, mert eleinte egyik potenciára sem reagált, azt hittem, ezzel gyorsan végzünk. Homeopatánk azt mondta: akkor is ismétlünk. Rendben, ő a szakember! Képzeld, az ismétlésben jöttek ki a reakciók! Igaz, nem volt vészes, de 4x ismételtük a 30-ast. Ma megyünk tovább. :)
Veletek mi a helyzet?
Üdv.
Szia Sirga!
Remélem nem haragszol,hogy érdeklődök,hogy áll a Tinus féle kezelés?Érintett vagyok a témában azért érdekel!De ha gond ide kiírni,priviben is válaszolhatsz...
Köszi!ÜdvMariann
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?