Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

2009. jan. 4. 01:19

Sziasztok!

Én külföldön dolgoztam Autista 9 éves gyermekekkel két évig. Csodálatos élmény volt, és rengeteg mindent tanultam magamról tőlük! Most próbálom visszaolvasni amit Ti írtatok. Komárom-Esztergom megyei vagyok. Ha a közelben tudtok olyan intézményt, aki ezekkel a lurkókkal foglalkozik, szívesen venném, ha megírnátok. Előre is köszi!!

2009. jan. 4. 01:01
Kissé megkésve, de mindenkinek boldog új évet kívánok!
1396. princildi (válaszként erre: 1369. - Berenik)
2009. jan. 3. 00:57
Abszolút új vagyok itt, debreceni, fél órája regisztráltam. ! 4 és fél éves kisfiam van, pár hete derült ki, hogy A típusos autista. A Kemény Zsigmond utcai ovi az illetékes, de ott most nincs férőhely az autista csoportban. Ajánlották még a Thaly Kálmán utcait, ezt jövő héten keresem fel. A Honvéd utcán is van állítólag és a Trombitás, vagy Krónikás utcán.
1395. 64fa0801a6 (válaszként erre: 1394. - Anyamedve)
2009. jan. 2. 20:15

Szia E.!!

Ha beírod a Google-be, bármilyen alkalomra szeretnél versikét, idézetet, stb..., akkor ott találsz egy csomót...

Szia!! Hajni

1394. anyamedve (válaszként erre: 1393. - 33d480e050)
2009. jan. 2. 18:19
Ez nagyon jó! Én nem tudok ilyen jót írni! De minden sortársamnak kívánok sok-sok kitartást, erőt és egészséget az új esztendőre
2009. jan. 1. 21:44

Újévi recept

Vegyél 12 hónapot!

Gondosan tisztítsd meg a

keserűségtől,

kicsinyességtől,

félelemtől,

haragtól!

Aztán oszd fel a hónapokat

30 vagy 31 napra!

Minden napot készíts el

1 rész munkából

3 rész jóakaratból

1 gyűszűnyi derűből!

Mindehhez adj

3 evőkanál optimizmust

1 csipetnyi iróniát

1 késhegynyi tapintatosságot!

A kapott masszát bőven öntsd le

szeretettel!

A készételt mindig díszítsd

apró figyelmességgel,

és tálald fel mosolygó arccal!

2009. jan. 1. 15:00

Sziasztok!!Nagyon boldog 2009-es esztendőt kívánok minden kedves autistát nevelő családnak!!! Ja és persze eredményekben gazdag, kiegyensúlyozott évet a kis (vagy éppen nagy) esőemberkének.!!!

Azt gondolom, hogy különleges, fájdalmasan szép feladatot kaptunk az élettől.Sok-sok erőt, kitartást mindannyiunknak!!!

1391. hagymi (válaszként erre: 1390. - 33d480e050)
2009. jan. 1. 14:45
Szeretném kivánni hogy a terápia eredményes legyen mind annyiunk csemetéjének.Valósággá váljon minden álmunk ezzel kapcsolatban.Kivánok eredményekben gazdag sikeres új évet mindenkinek.HHHHHHHHHHHHagymi
2008. dec. 31. 14:38

Ezuton szeretnem megkoszonni mindazon kedves sorstarsak segitseget akikhez fordulvan,megertest es lelki tamogatast kaptam akkor,amikor arra a legnagyobb szuksegem volt!!!!!

Kozeleg az ejfel,ismet eltelt egy ev,

Szivunkben feleled egy-egy regi emlek.

Felidezzuk,az elmult szep pillanatokat,

A tovaszallt,meg nem elt,tuno almokat.

Titokban remeljuk,boldog evek varnak,

Nem lesz benne tobbe,szomorusag banat.

Koszontsuk hat egyutt,a kovetkezo evet,

Kivanjuk,hogy almunk,sose erjen veget.

Ehhez kivanok Nektek:

Nagyon-Nagyon Boldog Csodalatos Evet!

1389. 64fa0801a6 (válaszként erre: 1387. - Reni123)
2008. dec. 31. 13:10

Szia Reni!!

Szerintem ne aggódj a beszéd késése miat, az enyém kb. 4 éves koráig csak gagyogot,, halandzsázott, vokalizált..., és 4 éves kora után, már jó idő eltelt, hogy járt a helyi Autista csoportba, amikor nagyon sokára, nagyon lassan elkezdett beszélni, de akkor is máshogy mondta ki a szavakat, Ő teljesen ép értelmű Kisfiú, sőt mechanikazseni lesz, és most annyit beszél, megállás nélkül, egyetlen pillanatra sem áll be a pici szája, még mással sem lehet mellette beszélni, nem szabad félbeszakítani...

Mindig végig kell hallgatni, mert különben dühöng, és rágja a kezét...

Egyébként naptármániás is, vissazmenőleg több évre napra pontosan betéve ismeri a naptárt, melyik év, melyik hónap, hányadika milyen napra esett, milyen névnapok voltak, arra is emlékszik, melyik évben pontosan mikor volt itthon, melyik hónapokban, mettől-meddig...

Az Intézetben az összes gondozónő név-,és szülinapját tudja, már a jövő évi naptárt is memorizálta...

Egyik évben azon dühöngött, és tépte szét a naptárt, hogy július 4.-e, és aug.24.-e miért olyan napra esik, amilyenre, és miért nem olyanra, amilyenre Ő akarja...

Annyit kellett Neki magyrázni, hog yminden évben eggyel odébb csúsznak napok, és van szökőév, és hogy az mit jelent, és akkor márciustól 2 nappal mennek odébb a napok...st...stb...

Az én Kisfiam pervazív fejlődésű Autista, amit azt jelenti, hogy az Autizmus összes jegyével rendelkező Típusos -autista...

Ezt írták le a Kutatócsoportban...

Eyébként az iwiwen a Kutatócsoport psychológusa is ott van az ismerőseim közt, és szoktunk egymásnak írogatni, érdeklődik, hogy mi van a Kisfiammal...

Kálmánkám sokáig csak pépes ételeket evett kicsikorában, nem akart rágni, ami szintén az egyik tünet a sok közül, nem akarta használni a fogát, és félt az ételtől, félt bizonyos színű, és állagú ételektől...

Ugyanakkor, amikor pépesítettük neki a krumplit, a gyümölcsöt, pl. akkor meg a háztartási gépek zajától félt annyira, hogy üvöltött, amíg készült az étel...

Takarítani, porszívózni sem lehetett akkor, amikor itthon volt...

Még a hajszárítás is siralmas volt, mert mi is alig tudtunk hajat szárítani...

Kiemelek pár sort az Autizmus Kutatócsoport szakvéleményéből...

Ez a szakvélemény 11 éve készült...

4 oldalas szakvéleményt írtak Róla, mindet so lenne leírni, csak néhány sor:

Bizarr, sztereotíp mozgásminták megfiyelhetőek, (lábujjhelyen járás, furcsa kézmozgások, pörgés megfigyelhetőek).

3 évesen: jelenleg nem beszél, szülők elmondása szerint egy-egy szót-, szótöredéket ismétel, vokalizál, gagyog.

Hangjával strukturálatlan helyzetben játszik, morog.

Kavánságait sírással, sikítással, toporzékolással, a felnőtt kezének lökdösésével fejezi ki.

Kálmán kívánságit ki kell találniuk, mert a gyermek toporzékol, földre veti magát, ha szüksége van valamire.

Beszédértése erősen korlátozott.

Kifejezési nehézségeit nem kompenzálja gesztusokkal, változatos mimikával.

Szemkontaktust az interakciók szabályozásában nem használ.

Ajtókat, fiókokat nyitogat, ha teheti, kirámol a fiókból.

Gyakran destruktív, mindent szétdobál, eltör tárgyakat, képeskönyveit széttépi.

Gyűjti a Pickwick gyümölcsösteák filtereinek csomagolását, valamint az üdítős,(rostos dobozos)-, és kakaós dobozokat(a nyuszis kakaó).

Ezeket magával cipeli.

A vizsgálat során többnyire céltalanul járkál, miközben mindent kinyit, kipakol, szétdobál.

A különböző játékeszközöket ide-oda rakosgatja, de tartósan nem evéenykedik egyikkel sem.

Változatos játéktevékenység, fantáziajáték nem figyelhető meg.

Klinikai megfigyelések szerint mentális képességei korától elmaradnak.

Figyelme nehezen keltheető fel, és nehezen irányítható, könnyen terelődik, és rövid ideig köthető le.Az elvégzett feladat eszközeihez ragaszkodik, a feladatváltás nehézséget okoz számára.

Alkuhelyzetet nem értette meg.

Otthon a háztartási gépek zajától fél.

Ragaszkodik eyes útvonalakhoz, megváltozatásukra dührohammal reagál(földre fekszik, fejét a földbe veri, kezével üti).

Idegen környezetben fél, a várakozást nem tűri, ezért nehézséget okoz a lakásból való kimozdulás Kálmánnal.

Étkezések alkalmával nem ül asztalhoz, szaladgál.

A vizsgálat során frusztrációra-új helyzeteekben, számára ismeretlen eszközök felkínálásakor, vagy ha akarat nem érvényesül, visít-, nyüszít, toporzékol, majd váratlanul megnyugszik.

A számára veszélyes helyzeteket nemismeri fel.

Nem szobatiszta, pelenkát visel.

Kb. 10 éves koráig kellett éjjel-nappal pelenkázni, még az Intézetben sem sikerült sem bilire, sem WC-re ültetni, mert félt tőle, majd 10 éves korától kb. csak éjjel kellett pelenka, kb. egy éve már éjjel sem kell Neki pelus.

Vélemény: a részletes kórelőzmény, a korábbi vizsgálatok, illetve jelen vizsgálat alapján Kálmánnál az általános fejlődési elmaradás mellett minőségileg károsodott kommunikáció, és szociális viselkedés, valamint szűk spektrumú, repetitív érdeklődés tapasztalható.

Diganózis: Típusos Autizmus, pervazív fejlődési zavarral.

1388. reni123
2008. dec. 31. 12:16
Mindenkinek nagyon Boldog Ujj Évet kívánunk és CSODÁT ahogy Sirga írta !!! Reni Tibike Tamika
1387. reni123 (válaszként erre: 1379. - 64fa0801a6)
2008. dec. 31. 12:13
Szia írok a gyerekekről Tami 4 és fél éves amikor megszületett a testvére akkor tudtuk meg hogy valószínű autista azelőtt nem is gondoltunk ilyesmire mert úgy láttuk hogy csak a beszéd késik egy kicsit sokat beszélt halandzsa nyelven és mondott pár szót úgy voltunk vele hogy ez jó nem tudtuk hogy a halandzsa nyelv is tünetnek számít nála .Sokszor nem figyelt ránk de elég ötörvényű volt úgy gondoltuk hogy csak nem akar figyelni hogy egy kicsit rossz gyerek a védönőnk magyarázta el hogy Tami mért viselkedik így . Pipiskedve járt érdekesen mozgatta a kezét nem volt jó a szemkontaktusa sokat pakolt rakosgatott síkitozott most speciális oviba jár a beszéd értés még mindig elég alacsony de már mond pár mondókát és vannak ujj szavak is csak sajnos ha ezeket megunja akkor már nem mondja többet választ magának megint ujj szavakat így a szókincse szinte mindig ugyan annyi már kb két éve . Nem akarom elkiabálni de most az ünnepek alatt nem tudom mi van vele de elkezdte mondani hogy inni pisilni ,hol a labda ,kész vagy ,hamm meg még pár dolgot ilyet eddig nem csinált nem használta a szavakat kommunikációra most attól tartunk hogy majd ezeket is megunja sokszor hittük azt hogy beindul a beszéd és tévedtünk .Voltunk vele az autizmus kutatóban októberben az intelligencia teszt alapján értelmi sérülés nincs nála. A testvére most 21 hónapos nála az volt elösszőr furcsa hogy sok szülő a mellkasára fekteti a csecsemőjét és úgy alszik a baba hát ezt Tibikével nem lehetett megcsinálni sírt nem tetszett neki meg az ujjamat sem akarta úgy igazán fogni most már tudom hogy nem szereti ha hozzáérnek a gagyogás nála is kevés volt és sokszor volt nyűgös nem igazán foglalták le a játékok ezért egyéves korában elvittük vizsgálatra ott azt mondták hogy nincs semmi baja kommunikatív ő jobban figyel mint Tami. Másfél éves korában megint elvittük vizsgálatra mert nekünk csak gyanús volt akkor már a fejlesztők is látták rajta a tüneteket ,ő is érdekesen használja a kezét autókat tologat ezzel nyugtatja magát nem szereti az érintést nála nincs halandzsa beszéd ha tetszik neki valami kiabál sokszor nyűgös nem érdeklik a játékok úgy mint a többi gyereket nála is a kommunikácio és a szocializácio a legnagyobb probléma most öt is hordjuk fejlesztésre.
1386. Klendi
2008. dec. 31. 10:51

Virradjon Rád szép nap,

köszöntsön Rád jó év,

kedves hajlékodba

költözzön a jólét.

Lelkedben boldogság,

szívedben béke,

Ezt kívánom

az új évre!

MINDENKINEK BUÉK!

2008. dec. 31. 10:51

Tovább görgettük a köveket, és nemrég Kanizsai Autista Kislány Anyukája nevében is írtam levelet az APEH-nek, hogy menjenek ki az adott intézethez, Akik jogtalanul vették fel éveken át az állami normatívát, és Családi pótlékot, ami havonta összesen 100. 000. -Ft, és nézzék át az intézet könyvelését, hogy mire fordították ezeket az összegeket, és el tudnak-e számolni vele. . .

Megjött a levél. . .

Az APEH-nek nem reszortja a térítési díj vizsgálata. . .

Megjegyzem, ha a szülő hosszú távon nem fizet, mert esetleg nem tud, mert nincs miből, akkor átadják az Adóhivatalnak, hogy adótartozás fejében hajtsák be Tőle a kinntlévő összeget, és az Adóhivatal, ha kell, elárverezi bárki lakását, házát a feje felől, és a részletek nem érdeklik. . .

Ebben az esetben reszortjuk a térítési díj behajtása, de ha a Szülő kéri ezt, mert az ellátó intézet nem fizette ki az Autista Otthonnak ezeket az összegeket, amiket felvett az Autisták után, hanem visszatartotta, akkor már nem reszortja az Adóhivatalnak. . .

Az Államkincstárban segítséget ígértek, hogy behajtják az ellátó Intézettől visszamenőleg a jogatlanul felvett összeget, hisz az állami normatíva, és a Cs. P. együtt összesen havi 100. 000. -Ft, erre felküldték Győrbe a Regionális Igazgatóságra a levelet, és onnan. . . kitérve a kérdés elől, azt a választ írták, hogy megállapítják, hogy a Családi Pótlék szabályosan kifizetésre került az ellátó Intézet felé. . .

Nem ez volt a kérdés, késrés feléjük, hisz eddig is kifizették feléjük, hanem az, hogy mire fordította az ellátó Intézet ezeket az összegeket, ami visszamenőleg többmillió Ft.

Nem tudom. . . óriási hatlamuk van ezeknek a vezetőknek, mert bárhová fordulok, falakba ütközöm, és csak kitérnek a válasz elől, szabályosan hülyének nézve az embert. . .

Ilyen nincs, . . . és mégis. . .

Ki tujda, ki van még benne ebben az ügyben, ahol milliókat vettek fel éveken át, visszaenőleg, összesen, "FELTEHETŐEN", mert ezek csak feltevések, nem rágalmak, de lehetetlen megdönteni a hatlamukat ezeknek a vezetőknek. . .

Csak az a kár, hogy a személyiségi jogok miatt nem lehet Őket megnevezni, mert megérdemelnék, hogy országosan szemközt köpjék Őket az emberek, és hogy országosan megszégyenítsük Őket, azokkal a Sorstársaimmal, Akinek az Autista GYermeküket miattuk kiszakították az Autista otthonból, Boncodföldéről. . .

Isten Bocsássa meg Nekik a rengeteg szemétséget, Amit Autista GYermekek ellen követtek el!!

Ennél több követ már nem lehet megmozgatni. . .

1384. Sirga (válaszként erre: 1374. - Klendi)
2008. dec. 31. 09:00

Ne haragudj, de már majdnem egy éve, hogy igényeltem a támogatást, nem emlékszem! Gondolom, ehhez kell a jövedelemigazolás, tehát van valamilyen - 1 főre jutó - jövedelemhatár, de nem lehetetlenül alacsony az összeghatár! Viszont, ha kérsz papírt, abból egyértelműen kiderül, hogy jogosult vagy-e rá - már, mielőtt kitöltenéd. Sok sikert!

Minden kedves sorstársamnak, szülőknek, rokonoknak, egyéb érintetteknek, és legfőképp a gyerekeknek CSODÁT kívánok! Történjen meg az, amit csak remélni merünk! Legyenek egészségesek ezek a gyerekek(is)! BUÉK! :)

2008. dec. 30. 23:18
B.U.É.K. Minden Sorstársamnak-, Kedves Családjaiknak, és Mindenki Másnak!!
1382. reni123 (válaszként erre: 1379. - 64fa0801a6)
2008. dec. 30. 21:28
Szia holnap írok a gyerekekről ma már nincs ídöm rá , én is fent vagyok iwiwen a nevem Vincze Renáta és szegedi vagyok a gyerekek képei is fent vannak bejelölhetjük egymást
1381. Klendi (válaszként erre: 1380. - 64fa0801a6)
2008. dec. 30. 18:49

:DDDDD

Nagyon jók !:)

2008. dec. 30. 17:55

Ha olykor mégis gyötör az élet,azért most örülj a jónak a szépnek.S szívedbe csendüljön mindig az ének:Hogy vannak akikszeretnek téged!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A mai nap szebb, mint más, a mai nap senki sem hibás. A mai nap öntse el szívedet a jóság és a szeretet, s ez tartson ki ameddig lehet! Boldog Új évet!!

Erdő szélén ezüst fenyő havasággal büszkélkedő őz és nyuszikörbe járja tekintetük megcsodálja. Képzeld el, hogy ott állok és BOLDOGÚJ ÉVET KIVÁNOK! By:B.Ú.É.K

Lágy esőben, tömör ködben,holt részegen,mély gödörben,szilveszternek nehéz napján,négykézláb az árok partján,átölelem a világot:BOLDOG ÚJÉVET KIVÁNOK!!!

Mikor kigyúlnak a fények, pajkos tündérek zenélnek.

Huncut mosollyal egy rád kacsint, kicsi kendőből csillámport hint.

Így adja át az üzenetet: Boldog új évet neked!

Ma be fogsz rúgni mint a szamár

holnap olyan leszel mint a lajhár,

sarokba csak azért fogsz állni,

hogy kapaszkodva tudjál hányni!

BÚÉK!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elsején amikor kialszanak a fények,

A detoxban akkor kezdődik az élet!

Kómás tekintetek,a fejek zöldek-kékek,

Kívánok most Neked Boldog Újévet!

1379. 64fa0801a6 (válaszként erre: 1377. - Reni123)
2008. dec. 30. 17:33

Szia Reni123!!

Kérlek, írjál a GYermekeidről nekem...

Ha nem akarsz itt nyilvánosan, akkor írd le nekem privát üzenetben...

nagyon érdekel a Sorstársak GYermekeinek története...

Az iwiw-en engem megkeresett több Sorstárs az Autizmus különböző személyek által létrehozott profiljainak ismerősei közt, és van egy olyan Anyuka köztük, Akinek szintén kettő Autista Kisfia van...

Ha esetleg Te is fennt vagy, akkor megkereshetnénk ott egymást...

Szia!!

ÜDvözlettel: fhajnalrita

1378. 64fa0801a6 (válaszként erre: 1375. - Oanita)
2008. dec. 30. 17:29

Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, ez ne is panaszként írtam ki magamból, ahoy a cikket sem, hanem egyszerűen csak kiírtam magamból a fájdalmat...

Hacsak ide, akkor is leírtam...

Utánna egésznap nagy pakolást csináltam a lakásban, le kellett kötnöm magam valamivel, mert potyogtak a könnyeim...

Szia!! HAjni

1377. reni123
2008. dec. 30. 17:07
Sziasztok az Aut-Info alapítvány oldalán ha rákerestek a támogatásokra ott van írva a gépjármű vásárlási kedvezményről is egy kevés.Nálunk sajnos valószínű hogy Tami testvére aki 21 hónapos Tibike is autista lesz ,ugyan úgy a kommunikációval és a szocializációval van probléma nála is mint a nővérénél .Nem érti a beszédet nem mond semmi értelmeset nagyon keveset gagyog vagyis mindig ugyanazt ismételgeti rőppködő kézmogássai vannak nem kötik le a játékok ,a figyelemmel is vannak problémák nem szereti ha hozzáérnek az autóit szereti tologatni legtöbbször. Vele is járunk fejlesztésre ott is autizmust mondanak nagyon remélem nem lesz súlyosabb mint Tami mert nem tudom hogy hogy bírnám végig csinálni így is nagyon nehéz lesz.Reni
1376. oanita
2008. dec. 30. 14:31
sztolyka!Légyszi majd írd le az igénylés menetét, miután elintézted, mert talán jövőre mi is igényelnénk a támogatást gépkocsivásárláshoz.(jó tudni, hogy van!) Sirga!Köszi én is az infót!
1375. oanita (válaszként erre: 1370. - 64fa0801a6)
2008. dec. 30. 14:28
fhajnalrita! Örülök, hogy kisfiaddal együtt tölthettéttek a karácsonyt!!!!! s most nagyon megérint a szívszorító fájdalmad.. Talán írd le az együtt töltött napok szép élményeit egy napló félébe, hogy addig is erőt adjon ez, míg újra találkoztok!!
1374. Klendi (válaszként erre: 1373. - Sirga)
2008. dec. 30. 10:17

Szia Sirga!

És nem kötik jövedelemhez? Mert nekem valami ilyet mondott az ügyintéző nő!

Te tudsz erről valamit?

1373. Sirga (válaszként erre: 1367. - Sztolyka)
2008. dec. 30. 09:23
Az Önkormányzati irodában lehet kérni űrlapot. Már nem emlékszem pontosan a megnevezésre, valami gyermekekkel kapcsolatos ablaknál, és sérült gyermekre vonatkozó papírt kell kitölteni. Kell majd hozzá pl. jövedelemigazolás is - ez tulajdonképpen egy szállítási kedvezmény, évi 24.500 Ft. Szükség van egy jogosítvány fénymásolatra attól, aki vállalja a fuvarozást - és ezen a lapon belül lehet igényelni a gépkocsivásárlási kedvezményt is annak, aki 7 éven belül nem kapott. Ennek értéke 300.000 Ft, de meg van kötve, hogy hány százaléka lehet az autó árának. Sok sikert! :)
1372. Sirga (válaszként erre: 1367. - Sztolyka)
2008. dec. 30. 09:23
Az Önkormányzati irodában lehet kérni űrlapot. Már nem emlékszem pontosan a megnevezésre, valami gyermekekkel kapcsolatos ablaknál, és sérült gyermekre vonatkozó papírt kell kitölteni. Kell majd hozzá pl. jövedelemigazolás is - ez tulajdonképpen egy szállítási kedvezmény, évi 24.500 Ft. Szükség van egy jogosítvány fénymásolatra attól, aki vállalja a fuvarozást - és ezen a lapon belül lehet igényelni a gépkocsivásárlási kedvezményt is annak, aki 7 éven belül nem kapott. Ennek értéke 300.000 Ft, de meg van kötve, hogy hány százaláka lehet az autó árának. Sok sikert! :)
2008. dec. 29. 22:52
javítva: az első két nap kivételével Tündérbogárka volt, mert akkor volt pár arénázása......
2008. dec. 29. 22:51

Az én Kisfiam az első-két nap kivételével, amikor volt pár arénázása, mert ha valamit akar, akkor azt azonnal akarja, és nem volt nyitva semmi...

A másik 4 napon Tündérbogárka volt, és azt észleltem,hogy Boncodföldén, az Autista Otthonban megtanították az ágya rendbetételére, a pizsamáját sarkosan összehajtogatta, és a polcán egész nap pakolt, és katonás rendet csinált magától...

De már nem ott van, hanem egy másik helyen, és félek, hogy ott minden elveszik, amit felépítettek nála, és visszaesik a nullára...

De ma lejárt a 6 nap, reggel 09h-kor jött érte az Intézet kocsija, és elvitték...

Nagyon sírt, Senkinek sem kívánom azt az érzést, amikor el kell válni, és messze van még a 4 hét, amire újra láthatom, és a húsvét, amikor újra hazahozza a kocsi...

Meg milyen érzés Neki, hogy az OTTHONI fát már nem láthatja a következő Karácsonyig, mert a fények nagyon tetszettek Lurkókámnak...

Nagyon fáááj, hogy már nincs itt velem...

Hatalmas űr maradt bennem, most üres a szobája, és nem mormolja a mondandóját, és ez leírhatatlan fájdalom...

Tényleg...még az "ellenségeimnek sem kívánnám"...

CSak megszakad a szívem...

1369. Berenik
2008. dec. 29. 21:56
Érdeklődni szeretnék, hogy van köztetek aki debreceni? Az érdekelne,hogy hol van Debrecenben autista intézmény óvodások számára.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook