Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

1548. Sirga
2009. jan. 28. 16:51
Az AOSZ-t inkább kihagyom. Úgy utasítják el a dolgokat, ahogy vannak - anélkül, hogy bármit is tudnának róluk!(Hétfőn hallottam a rádióban egy beszélgetést: az okozta a legnagyobb csalódást, amikor kiderült, hogy ismerem az elnökhelyettest, aki annyi butaságot mondott! Már elnézést.)Nem akarok általánsítani, de ez esetben nem rólunk szóltak. :(
1547. Fortuna79 (válaszként erre: 1545. - Oanita)
2009. jan. 28. 14:23

Szia!

Az én fiam 2.5 éves és nem kap csak c vitamint, de azt napi szinten. Nekünk a doktornőnk cebion cseppeket ajánlotta, napi 10 csepp a teájába vagy a vizébe, illetve ilyenkor télen naponta - kétnaponta belefacsarok egy narancs levét az innivalójába. Mivel az uraság a zöldséget nem nagyon eszi a reggelihez, uzsonnára megpucolok egy répát, vagy a kezébe nyomok egy negyed kígyóuborkát és megeszegeti.

2009. jan. 28. 13:42

Anita!

Próbáld ki az Actival Kid narancsos rágótablettát. Sokunknak bevált. De vigyázz mást ne adj mellé, mert szinte mindent tartalmaz amire a gyerkőcöknek szükségük van. Teva halolajkapszula mehet mellé, ha megeszi a fiad. ( Viki imádja szétrágni a halas kapszulát is

1545. oanita
2009. jan. 28. 12:40
Azt hiszem sokunknál nagy probléma, hogy nem eszik túl sok fajta ételt meg a picink-nagyunk. A kis Levimnek eddig nem adtam semmilyen vitamint,ill. a Multitabs Omega3Kid-et próbáltam , kinyomkodva a kapszula tartalmát, de megfigyeltem, mintha attól lenne hasmenése.Ti tapasztaltatok ilyen mellékhatást ennél a kapszulás készítménynél?Szeretnék neki valamilyen folyékony multivitamin készítményt, ill. immunerősítő folyadékot rendszeresen adni, de nem tudom milyenek vannak. (tablettát nem akarná szerintem szétrágni, ezért kellene folyékony szer)Ajánljatok legytek szívesek ilyen készítményeket, aki már használ, és jó tapasztalatai vannak az adott vitamin készítménnyel. Nem tudjátok, c-vitaminból esetleg folyékony készítmény létezik?Köszi szépen előre is!
1544. oanita (válaszként erre: 1543. - Anyamedve)
2009. jan. 28. 12:24
Igen, én már megyek is a helyire!De igyekezzetek jelentkezni a képzésekre a megfelelő helyeken, mert ha jól tudom, sajnos, igen korlátozott a létszáma(gondolom anyagi okok miatt..)azoknak, akik részt vehetnek a szülő-tréningen, s így sajnos szinte versengenünk kell..Azért azt remélem mindenkinek sikerül elmennie, akinek sokat segíthet a képzés!
1543. anyamedve
2009. jan. 28. 11:29

Kedves kezdő és gyakorló Szülők!

Az AOSZ autista gyerekeket nevelő családok részére 2 napos képzést tart 2009 tavaszán az ország különböző területein. A képzés ingyenes. további info: esoember.hu oldalon. Debrecenben is lesz!

2009. jan. 28. 10:47

Tapasztalt Tinus módszerezőktől szeretném megkérdezni, milyen cink-készítményt használnak?

Köszönöm!

Én a Bio-C-Cinket adom Vilmosnak, de egy tablettában csak 2,5 mg cink van, ez elég kevés.

+most náthás.

1541. Móni8 (válaszként erre: 1537. - C95c921ae7)
2009. jan. 27. 22:37

Szia Milla!

Gergőke most 3,5 éves.Már 1 évesen és előtte is éreztem,hogy más.Tudod ő a 3. gyermekem és a két lányhoz képest nagyon "jó" kisfiú volt(evett,aludt,nyugodt baba volt).Túlságosan is elvolt magának a kiságyban(a lányok útálták),és mindent nagyon későn csinált pl:1,5 évesen indult el;2 évesen kb 15-20 szót mondott.Ha valami tetszett neki akkor a lábával topogni kezdett,vagy a kezével repkedett.2,5 évesen kedvenc játéka a zsinór pörgetése lett,ezzel rohangált a lakás egyik sarkából a másikba,nem volt hajlandó enni magától,és ami nagyon furcsa volt,hogy egyszer-egyszer nehezebb szavakat is kimondott,viszont rendszeresen használt szókincse nem gyarapodott.3 évesen sem lett szobatiszta,bár ekkorra már 2-3 szavas mondatokat is mondott,de csak ha kedve tartotta.Mostanában felvett szokásai:Papírtépkedés,ragicsálás,nyálazás és sajnos harap vagy csíp ha valamit nagyon nem akar.Hát kb ennyi.De ő Gergő!Minden gyerek más,bár lehetnek hasonlóságok.Miért kérdezed?

1540. mimi-rita
2009. jan. 27. 20:00

ne vedd magadra.

tudod, akinek nem inge...

de ha nagyon akarod, akkor meg nyugodtan. :)

amúgy meg annyira unom már azt, hogy attól mert a gyerekünk "más" mint az átlag, attól szent szeressük egymást gyerekek légkörnek kell uralkodnia, és egy röpke kis hülye sem hangozhat el.

basszus.

én IRL is egy viszonylag indulatos, ami a szívemen a számon fajta vagyok, meg amúgy se kifejezetten szeretem azt, ha a valós érzéseink és indulataink ellenében kedveskedünk.

én az őszinteség híve vagyok, a negédes máz szerintem mérgez.

és lécci senki ne sértődjön meg, nem a szelídebb típusú emberek ellen írok, hanem azért, hogy jelenhessen meg a valódi mivoltunk.

ehhhhhhhhhhh.

abbahagyom, mert itt tényleg nem ez a téma.

megyek vissza...

1539. gerna (válaszként erre: 1538. - Mimi-rita)
2009. jan. 27. 19:35
Szívd vissza "hülyéket" és "barmokat", és lesz peace. Mert ez erős volt.
1538. mimi-rita (válaszként erre: 1532. - Gerna)
2009. jan. 27. 19:06

nem kell paranoidnak lenni, nem rád gondoltam...:)

ugyan nem mondom, hogy túl megnyerő a hozzáállásod számomra, de ez van.

amúgy meg viszont ha én lennék paranoid, akkor azzal kezdtem volna sértődötten, hogy na látjátok...de nem így történt :)))

peace gerna, egy hajóban evezünk.

1537. c95c921ae7 (válaszként erre: 1536. - Móni8)
2009. jan. 27. 18:56
Kedves Móni8, leírnád mik azok a tünetek, ami miatt arra gondoltatok, hogy valami nincs rendben a kisfiaddal?Köszi.
1536. Móni8
2009. jan. 27. 18:45

Anyukák!

Nem lehetne békésen,egymás véleményét tiszteletben tartva,csak a gyerekekre koncentrálva Fórumozni?Egyébbként is minden gyerek más,és mindenkinek más kezelés a hasznos.Mi pontosan abban tudunk egymásnak segíteni,hogy elmondjuk a TAPASZTALATAINKAT és akinek szimpatikus,az kipróbálja.

Más!

Én még kezdő vagyok,de minden érdekelne a fejlesztésen kívüli lehetőségekről.Honnan tudjam,hogy mi kell a kisfiamnak?Labort ki csináltat?E nélkül is el lehet kezdeni vitaminok adását(Eskimo-Kids)?Debrecenben tud valaki orvost akihez el lehetne menni?Már korábban írtam,hogy gyakorlatilag csak tejeset,tésztafékéket és húst eszik Gergő,mindenkinek kell ezt a kazein és gluténmentes diétát csinálnia a homeopátia mellé?

Előre is köszönöm mindenkinek!

1535. gerna (válaszként erre: 1533. - Fabianne73)
2009. jan. 27. 18:08
Nem jogos, mert véleményt lehet nyilvánítani. Amúgy fapinázás nem volt, csak "hülyék" és "bunkók". Megsértődve nem vagyok, anyázni nem anyáztam... mit mondjak még? szép, hogy megjegyezted a hozzászólásomat, ráadásul egy eléggé átfogót.
2009. jan. 27. 18:04
És még valami, én csak olyan dologról, termékről stb. mondok véleményt amit már próbáltam.És persze ebben az esetben is ,csak akkor ha kérdezik a véleményem.
1533. fabianne73 (válaszként erre: 1532. - Gerna)
2009. jan. 27. 18:01

Gerna miért vagy megsértődve? Ha rád is gondolt mimi , jogos vagy nem de? Véletlenül olvastam egy bejegyzésed, nem tetszett de megtartottam magamnak. De ilyen fennhangon "anyázol" idézlek: Téma( amit te kreáltál, és persze jogod van hozzá, csak akkor ne legyen sértődés, ha valaki „le fapináz”. Lehet moderálni):

Mi a véleményetek, tapasztalatotok a "non-stop" szülőkkel kapcsolatban?

gerna 2008-07-08 21:49

Én mindenki olyanra gondolok, aki mindent jobban tud. . . és akivel nem érdemes vitázni ;-)

A non-stop szülők köztünk vannak! most már idesorolom az amatőr védőoltás- és immunrendszer szakértőket is. . . stb.

Amikor az orvosok, a kórház, az intenziv osztály szerepét is átveszik a szülők.

1532. gerna (válaszként erre: 1527. - Mimi-rita)
2009. jan. 27. 15:51
Azért én ezt a barom, hülye dolgot nem egészen értem. Én vagyok az egyik, aki a Tinus-módszer ellen mertem szólni pár dolgot. De ígérem, békén hagylak.
1531. ligi (válaszként erre: 1501. - Anyamedve)
2009. jan. 27. 13:16
Köszi.
1530. ligi
2009. jan. 27. 13:15

sziasztok!

Ha már így előjött a "Tinus téma", ideírom, hátha érdekel valakit.

Febr.21-én Dr. Szűcs Erika tart előadást: A védőoltás szindróma és az autizmus kezelése Tinus Smits módszerével.

Göd, József A. Műv. Ház, Pesti út 72. (Bp.ről 15-30 perc)

Ha valaki megy, de nem szeretne egyedül szóljon, én kiváncsi vagyok az előadásra.

2009. jan. 27. 11:00

Kedves Mindenki!

Azóta is a méregtelenítésen agyalok. Találtam egy olyan homeopátiás cseppet, ( amely állítólag koriander levelet tartalmaz ) mely hatására megindul a méregtelenítés. Ha adagolható gyerekeknek, Ti kipróbálnátok.

Itt a link:

[link]

Várom a véleményeteket!!

Használ valaki víztisztító berendezést?

1528. anyamedve
2009. jan. 27. 10:06

Sziasztok!

Kérdezni szeretném, hogy van-e köztetek olyan szülő, akinek nagyobb autista gyermeke van, lehet felnőtt is.Esetleg Dunakeszi, vagy Vác környékéről? Nagyon szeretném felvenni a kapcsolatot vele. Érdekelne, hogy hogyan oldjátok meg a felnőtt, fiatal autista gyermeketek elhelyezését. Mi is sokféle terápiát, diétát kipróbáltunk. Van amelyik bevállt, van amelyik nem. Én úgy érzem, hogy itt nálunk, Pest megyében nagyjából 18 éves korig megoldott az iskoláztatás. Legalább is az ország többi részéhez viszonyítva. Viszont a felnőtt kora miatt teljesen kétségbe vagyok esve. Nekünk még kb. 3 év van az iskolából. Hogy aztán mi lesz vele, azt nem tudom. Bentlakásos lakóotthonban, vagy intézményben még nem gondolkodunk. A fiam, Balázs nem a legjobb képességű. Tud írni, olvasni, számolni. Imádnivaló nagy gyermek. Remélem, hogy találunk neki valamit, ahol továbbra is társaságban lehet és a szükséges fejlesztést is megkapja

1527. mimi-rita (válaszként erre: 1521. - Zannamaria)
2009. jan. 27. 09:36

szia annamari,

köszi, hogy örülsz nekem, jólesik :)))

megértem a lelkesedésed, engem is ez "éltet", hogy meggyógyulhat a gyerekem, de azért vigyázz, mert ez sem egy fáklyásmenet, nagyon össze kell kapnunk magunkat, hogy bírjuk a kiképzést...

mi a torbenkova doktornőhöz járunk, én nagyon kedvelem őt.

a büki tud a tinus terápiáról, nem ellenzi.

szerintem ha a homeopátia mellett döntesz, egyszerűen mond el neki. ő egy nagyon rendes ember, mi is voltunk nála, de én is úgy döntöttem, hogy nem teszem ki a gyerekem egy újabb "kémiai", gyógyszeres beavatkozásnak, így is épp elég az amit eddig okoztak az oltások, altatások, antibiotikumok stb.

szerintem nézz utána alaposan a dolgoknak, nagy elkötelezettséget kíván, ha belevágsz. első körben én mindenképp ajánlanám, hogy olvasd el a doki könyvét.

maga a kezelés, nem higanykivezetés kifejezetten.

a homeopátiás orvossal felméritek, hogy mi okozhatta a kisfiadnál az autizmust ( ennek több oka is lehet ) és a gyanús dolgokat elkezditek kivezetni a szervezetéből homeopátiás szerekkel.

most csak azon gondolkodtam el, hogy vajon erre a beírásra hány barom fog ugrani, többek között azért is vonultunk el egy zárt listára, mert megjelentek a hülyék...remélem most békén hagynak :))

szóval csak ügyesen :)

megírom privát az emailcímem.

1526. Sirga (válaszként erre: 1522. - Fortuna79)
2009. jan. 27. 09:32

Szia Adri!

Nem minden autistánál áll fenn felszívódási zavar, de elég soknál. Mi egész egyszerűen kivontuk a kazeint - ez hamarabb ürül, látványosabb az eredmény. A gyerek először nagyon pörgős volt, aztán sokkal nyugodtabb, mint előtte.(Ez a pörgősség átmeneti, a nyugalom viszont addig tart, míg nem kap kazeint, vagy, míg fennáll a felszívódási zavar.)Az orvos azt mondta: aki a kazeinmegvonásra így reagál, annak nagy valószínűséggel jót fog tenni a glutén kivonása is.

Higany VAN az oltásokban! Igaz, hogy anno nagy büszkén hangoztatták, hogy mostantól nincs, de a maradék (higanyos) oltóanyagot az orvosoknak el kellett használni! És a mostani influenza elleniben, meg a pneumoccocus elleniben (bocs, ha nem jól írtam!) is van! Mi csináltunk higanykivezetést: egy amerikai laborba küldték ki a mintát, megvizsgálták nehézfémre, és kiderült, hogy a fiam sok ólmot és higanyt ürít a kelációs szer hatására.

Ha kérdésed van, csak nyugodtan tedd fel, igyekszünk megválaszolni! :)

1525. Bea41 (válaszként erre: 1524. - Laci179)
2009. jan. 26. 21:08

Szia Laci!

A Tinus lista egy zártkörű levelező lista a Tinus Smith protokollt követőknek. Tinus szerint az autizmus gyógyítható homeopátis készítményekkel(oltás kivezetés)és étrend kiegészítők adagolásával.

1524. Laci179 (válaszként erre: 1520. - Mimi-rita)
2009. jan. 26. 20:37

Szia !

Mi az a Tinus lista ? Valaki árulja el Nekem !

ÜDv:

Laci

1523. Fortuna79
2009. jan. 26. 17:15
bocsi , 2.5 éves :) :)
1522. Fortuna79
2009. jan. 26. 17:14

Sziasztok lányok !

Az lenne a kérdésem, hogy minden autista gyerek szenved felszívódási zavarral, mert én nem vettem észre a fiamon? (Ti hogy vettétek észre, milyen jelei vannak?)

A másik kérdésem kinek van szüksége higanykivezetésre, hogy derül ki? Az án fiam 2006. májusában született és valahol olvastam hogy Magyarországon 2006.01 - tól nincsen higany alapú oltás. Nálunk szerintem inkább az oxigénhiányos állapot játszik szerepet, ami a szülésnél merült fel, de persze nem vagyok orvos. Mi még csak nagyon az elején vagyunk, hiszen Peti m ég csak 2.65 éves.

Köszönöm a válaszotokat és segítségeteket és mindenkinek kívánok kitartást, boldog perceket és legfőképpen egészséget.

puszi : Adri

1521. zannamaria (válaszként erre: 1519. - Mimi-rita)
2009. jan. 26. 15:01

Kedves Mimi-rita!

Nagyon örülök, hogy megjelentél újra, már teljesen elkeseredtem. Eddig csak olvasó voltam, mostmár én is kérdezni szeretnék.

Nagyon fellelkesített a gyógyulás lehetősége.

6 éves a kisfiam, sokat volt kórházban, rengeteg antibiotikumot szedett, jelenleg nem beszél, a beszédértése már jó, nem rág és nem szobatiszta.

Pest megyében lakunk.

Érdekelne, hogy Ti melyik homeopátiás orvoshoz jártok?

Február 5.-én megyünk Büki doktor úrhoz, de hogy mondjam meg neki, hogy nem akarok gfcf diétát, és inkább homeopátiás higanykivezetést szeretnék???

Köszönöm,

Annamari

1520. mimi-rita
2009. jan. 26. 10:37

és bocs, egy kis off.

Sirga, hova tűntél, nem látlak a tinus listán.

Valami baj van?

mimi

1519. mimi-rita
2009. jan. 26. 10:35

sziasztok!

nagyon régen jártam erre, de most elszégyelltem magam, hogy ilyen hűtlen vagyok.

szóval. pár szót írok magunkról, a régieknek, újaknak :)

nekem 3.5 éves a kisfiam, most szeptembertől autista oviba jár, már nagyon szereti, az egyik óvónénibe szerelmes is :))

most már nem mondanám rá, hogy nem beszélő, mert - önmagához képest - szépen beindult a beszéde. májusban még 3 szót használt, most már vagy 40-50-et, és rengeteggel próbálkozik, a beszédértése nagyon nagyot nőtt.

mi májusban kezdtük a tinus terápiát, most vagyunk a 3. kivezetésnél, marcellra nagyon jól hat.

az oviban is nagyon sok fejlesztést kap, de azt gondolom, hogy ehhez az alapot a tinus terápia adja, és így együtt tényleg nagyon szépen halad.

egybehangzóan állítja a családom és a baráti köröm, akik ritkábban látják marcellt, hogy nagyon nagy a változás. nyitott, kedves, vicces, fantáziajátékok jelentek meg, és sokat kotyog.

persze vannak visszaesések, ami kétségbeejtő néha, de utána mindig egy újabb intenzív fejlődés következik, szóval egyik fórumos társunk szerint hullámvasút, amire felültünk, de én nem bánom, mert már tényleg kezdek hinni a végeredményben, hogy az autizmus gyógyítható.

szóval mindenkinek azt mondom, keressétek a lehetőségeket, ne adjátok föl, fejlesztés, fejlesztés, fejlesztés, és alternatív terápiák.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook