Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szió...ilyen velem is szokott lenni(elég gyakran), de ezen meg kell próbálni tudatosan elérni azt hogy ez nem így van...mert hát ez tény...NEM így van...persze tudom hogy az hogy az ember mit érez meg hogy mit tud az agyával az nem mindig ugyanaz sőt elég gyakran totál más....de akarat erő kell hozzá, szerintem.
puszi és vigyázz magadra
Nemtom, van mikor vékonynak látom magam, meg van mikor iszonyat kövérnek, a multkor az utcán jött ez rám és ugy undorodtam ááá szégyeltem magam hogy ilyen kövér vagyok, ott néztem jobbra balra hogy más iy ilyen vagy más vékony? :S
Aza fura hogy mikor hazajövök és beesek az ajtón azaz első hogy a tükör elé lépek és azt nézem hogy kövér vok-e... :S
na min1
Pedig én aszittem hogy azért érzem magam kövérnek, hogy könnyű a csontom és sok a háj rajtam de akkor már végképp nemtudom hogy miért... :S
na mind1, azért köszi.
wow...nagyon ügyes vagy...örülök nkei, hogy jól érzed magad..:))))))
csak így tovább....
sziasztok!%
Ez már a 6. nap:)
és kezdem magam jobban érezni.....
eszegetek(de utána nem rohanok a mosdóba....bár néha nehéz megállni....)
szóval happy vagyok nagyon!
kitaláltam egy étrendet(amiben csak olyan van amit szeretek)
bár fogyni nem valószínű hogy fogok vele,de legalább nem hízok és mégis eszek:)
Üdv mindenkinek!
a tz azt jelenti hogy testkép zavar (lehet hogy egybe irják :D nemtom)
Huuu megmondod priviben annak a myvipes csajnak a nevét??
:D
Nekem bizti teccene, mármin nem úgy, hanem hogy az hogy vékony :P
Volt ma a tévében h aza olasz fotós vagy a modell volt olasz (nemtom már) meg hogy 31 vagymennyi kiló a nőci, de hallod olyan szép vékony volt. Bár az arca meg a szája meg a bőre az randa volt de uuh :D
Beteg mi? :P
2 hónap alatt 13kg, az azér szép. Bár barominan lóghat a bőr a hasán :S ami meg vagy vissza feszesedik idővel vagy nem (ez a 3verzió van csak :P)
ööö...a Tz minek is a rövidítése? Nem hallottam még ezt a kifejezést. Vagy lehet, hogy tudom mi, csak most nem fogom fel. ^_^
Lehet, hogy neked sok azaz 50 kg, de engem elborzaszt, hogy ezt 2 hónap alatt érte el, úgyhogy semmit nem sportolt (tanusíthatom, nagyon lusta!). Ez pedig azt jelenti, hogy 13 ment le róla tulajdonképpen azzal, hogy pusztán nm evett. Nekem ez akkor is egy kicsit debil...Ha fogalmazhatok így.
Van egy osztálytársam, aki viszont tényleg benne van, úgy igazán rendesen. Megmutattam ennek a barátnőmnek a myvip-es képeit, hogy egy kissé elborzasszam. Két lehetőségem volt:
- vagy tényleg megrökönyödik rajta vagy
- klassznak tartja, hogy így néz ki.
Szerencsére az ő reakciója is nagy részben hasonlított az enyémhez.
Na jó...a te kedvedért megpróbálok lassan puhatolózni nála egy s másról.=)) Biztos történt vele valami az utolsó találkozásunk óta.
sziasztok.
örülök, h megtaláltam a fórumot!
Tz-je lehet. Bár ez gyakori. Nemtudok a tz-vel kapcsolatban mit mondani am. mert nekem is azvan (vagy mégse?) és fogalmamsincs hogy abból hogy kell kimászni.
Szerintem növeld neki az önbizalmát. Ha ennyire aggódsz érte akkor ne hagyd hogy egy-két kötsögebb beszólással lerázzon, sztem hadd érezze csak hogy foglalkozva van vele. az kéne hogy újra a bizalmába fogadjon és akkor lehet hogy többet adna a szavadra.
De most érted azzal ő se tud mit kezdeni hogy: te vagy számára a 4553. sorszámú ember aki azt mondja neki hogy álljon le meg egyéb ilyen szépségek :P
De am ez nehéz, ha a bnöről van szó, még szarbb.
(amugy sztem az 165cm-hez az 50kg...hát nekem monnyuk sok lenne, de nagyban függ a csontok nehézségétől)
Igen, van igaszság abban, amit mondassz, de azaz egy hátrányom van, hogy úgy összevesztem ezzel a bizonyos barátnőmmel, hogy egymáshoz nem szóltunk már vagy egy hónapja. Szerintem már megint "ez" játszott közbe. Én mindig mondogattam neki mikor még jóban voltunk, hogy elég lesz már, kezdj leállni, hiszen ezt akartad, nem?!(50kg-ot 165cm-rel)
Aztán egy kissé elszállt magától, ha lehet így fogalmazni és ha én bármit tettem, ami nem illett bele az ő idilli világába, akkor lehurrogott.
Hogy ne beszéljék vakon mondok példát is: A hasam sosem tartottam olyan nagynak, ezért vele ellentétben én felvettem a bikinit is. Ez neki nem tetszett...:S Kikérte magának, hogy ne égessem le.
Ennek ellenére van olyan közös ismerősünk, akitől szoktam kérdezősködni, hogy s mint van. Még mindig fogy...hiába.
Én azt hiszem itt már nem nagyon tudok rajta segíteni, csak tényleg azzal, amit már említettem.Hátha észbe kap.
Szia, most nem azért hogy buzditsalak téged de amit a szöveged végén írtál sztem nem olyan hülyeség (csak te ne ess át a túloldalra)
Sztem azért használna vmit mert pl.: én magam miatt sosem állnék le (lehet h a bnöd is ilyen).
De lehet hogy azis elég lenne ha azt mondogatnád neki hogy de "szép(!) vékony vagy" és nem azt hogy "fúj(!) de vékony vagy", megilyesmi. Mert az jól esne neki és ha boldogabb az embert akkor nem jut eszébe koplalni.
Sziasztok!
Igazából nem is tudom, hogy miért ide írok. Talán mert nem merem kimondani másoknak.
Az egyik legjobb barátnőm beteg. Napi 300 kcal-nál nem eszik többet. A nyár elején kezdte és ami a legszörnyűbb, hogy az én unszolásomra.
Panaszkodott, hogy ő ilyen kövér meg olyan kövér. Mondtam neki, hogy jól van, akkor tedd azt, ami nekem bevállt.
Nem hittem, hogy komolyan is gondolja. A nyár folyamán keveset találkoztunk és beszéltünk egymással. Körülbelül augusztus elején láttam először...10 kg-mal kevesebbel.
Nem tudom, hogy mit tehenék. Nem csak én mondtam neki, hogy le kellene állnia, hanem más is. Eddig imádott bulizni, járni az éjszakába, de mostanra a 3 dl light kólán kívül nem iszik egész este semmit sem.A viselkedéde is sokban megváltozott, amit véleményem szerint már megint ennek köszönhetünk.
Amikor én próbálkoztam az ilyen dolgokkal, hamar le lettem állítva, mert anyukám orvos és nem tudtam átverni. Az övé viszont semmit sem tud erről az egészről. Gondolom sejthet valamit, mert nem hülye, de...nem vagyok benne biztos, hogy el tudok-e érni én vagy esetleg bárki más valami javulást nála.
Gondolkoztam azon, ha esetleg újra én is elkezdhetném, akkor esetleg rádöbbenne arra, hogy mibe is csöppent bele.Igazából nem tanácsra lenne szükségem, mert úgyis tudom, hogy nincs más lehetőség. Csak jól esett volna ezt valakivel/valakikkel megosztani. =)
Szia! Szerencsére nem kellett kezelni, nem volt olyan súlyos a probléma.
Akkoriban jöttem rá, hogy hogyan tudok anélkül hányni, hogy használnám a kezem, így nagyon elszaladt velem a ló, iszonyat sokat hánytattam magam, napi 4-5ször biztos. És elkövettem azt a hibát, hogy mindent ki akartam hányni, addig sose álltam meg, amíg még nem csak sav jött fel.
Egy idő után azt éreztem, hogy picit kellemetlen lenyelni a kaját, meg nagyon szúr picivel a gyomrom felett, ha hányok. És utánna megjelentek ilyen apró vérfoszlányok is, aztán egyszercsak nagyon sok, és az nem volt megalvadva. Iszonyatosan kétségbeestem :( Elmondtam anyunak, hogy mi történt (akkor ő már rég tudta, hogy bulimiás vagyok). Anyu megitatott kortyonként vagy fél liter tejet velem, attól jobban is lettem. Mivel már jó késő volt, nem mentünk vele dokihoz, meg nem is kezdtem rosszul érezni magam, mármint nem szédültem, és nem hánytam vért (ha nagy a gáz, és valaki nagyon vérzik, akkor akaratlanul is elkezd hányni)Utána persze nem mertem hányni, meg elmúlt 2 nap alatt a rossz érzés a torkomban is, és nagyon nem akartam orvoshoz menni, amit anyukám sem nagyon erőltetett. (Ugyanis akkor annyira sovány voltam, hogy benntartottak volna valószínűleg.)
A barátnőmmel is megtörtént ugyanez, ő el se merte mondani a szüleinek. Az eset után nagyon sokáig nem mertem hánytatni magam, és ez alatt a kényszerpihenő alatt nagyjából le is tudtam róla szokni.
Egyébként nem éri meg csinálni, rengeteg gond lehet belőle, és ezek közül nem is a vérzés a legdurvásabb.
Örülök, hogy már két napja nem csinálod, csak így tovább!
Szisztok
Először is megszeretném köszönni hogy válaszoltatok...jó hogy hozzám ,,hasonlóak,, segítenek:)
Fogalmam sincs hogyan alakult nálam ki ez a betegség(az előzményei ezek lehetnek:)..... kb 8 éves voltam és volt 2 nagyon jó barátnőm(ők nagyon gebék voltak...a szüleik meg nekem mondták azt hogy én vagyok husos és az ő gyerekeik a pontjó súlyúak)....aztán általánosban meg a fiúk folyton szekáltak a súlyommal(pedig nem voltam annyira dagi...8.ban kb 68kg-173cm)
aztán megúntam hogy cseszegetnek és a suli utáni nyáron(amikor középsuliba kerültem)akkor elkeztem fogyózni....és azóta csak egyre rosszabb lett......
az egész problémáról a családom nem tud....valahogy mindig sikerült elintéznem hogy ne bukjak le....azonban 2 barátnőm észrevette(kb 1 éve de ők már azt gondolják abbahagytam)
szóval ez most ilyen ,,magánszám,,.
megpróbálom egyedül végigcsinálni....
remélem van hozzá elegendő akaraterőm.....
amióta ide írtam azóta nem hánytam:)
szóval az már több közel 2 nap:D
ez már nálam haladás!!!!!!
És ettem is rendesen:)
Lehet jó úton haladok!
Ever!!!! van egy kérdésem:amikor felszakadt a nyelőcsöved akkor hogyan kezeltek?vagy mi volt pontosan?elötte volt valami tünet hogy felfogszakadni?bocsi hogy ennyire részletekbe megyek csak ez nagyon megijesztett...
tényleg köszönöm mindenkinek a segítséget!
jó érzés a körődés:)
szia Patricia!!
én is azt javaslom hogy próbáld elfogadni magad...bár maximálisan megértelek,hogy miért érzed rosszul magad...én is eléggé belekerültem ebbe...szerintem az már nagyon jó ha nem tudtad megtenni...sajnos én még nem voltam én így...ha bementem a wc-be...:((((
Szerintem az nagyon fontos hogy odafigyelj hogy mit eszel és mennyit...szerintem ha ezt kordában tudod tartani akkor mindnek ok...
Szerintem a koplalás nem jó(vagyis én is csináltam, meg olyan is volt hogy egyszerűen nem bírtam enni...) és most odafigyelek hogy mit és mennyit....remélem menni fog...
Lenne egy-két kérdésem...azt tudod hogy mért alakult ki nálad ez a betegség??A szüleid, barátok, rokonok mit szóltak hozzá??ha gondolod priviben is írhatsz...
hajrá, és vigyázz magadra:))))
Szia, Patrícia8!
Bár énb a hánytatásig sosem jutottam el, tisztában vagyok vele, hogy mit érzel. Én is minden nap tornázom, szedek fedzés mellé szedhető fogyasztószert, igazából nincs súlyfölöslegem (MÁR), de rettegek attól, hogy meghízom, nem ettem egész nap, fájt a gyomrom meg a fejem... Aztán rájöttem: ez így nem mehet tovább. Az a megoldás, hogy elhidd és tudd: edzéssel és egy kis odafigyeléssel (táplálkozás szempotjából) jobban lehet alakot formálni, mint a szélsőséges koplalással, hiszen lelki harmóniába kell kerülnöd önmagaddal. Arra törekedj, hogy el tudd fogadni: Te mindent megteszel és nem önmagad ellensége vagy!!! A sport szabadidős tevékenység legyen, kapcsoiljon ki és érezd jól Magad tőle. A kajálásról pedig annyit, hogy sok zöldség, gyümölcs, ásványvíz, fehér husi,stb.
Remélem tudtam segíteni!
sziasztok!egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni!kb 4 évvel ezelött rájöttem,hogy kövér vagyok(178/73)ekkor voltam 14éves.....aztán elkezdtem fogyózni....leadtam elég sokat kb 3 hónap alatt....52 kg lettem...aztán folytattam mert még mindig kövérnek láttam magam....aztán nyáron egy kép hatására meggondoltam magam-pontosabban felnyitotta a szemem...ekkor már csak 48kg voltam....szóval újból elkeztem enni ..és hízni....
1 év alatt visszahíztam kb 60 kgra.....ekkor kétségbe estem....és elkeztem hánytatni magam.....először nagyon rossz volt(de könnyen ,,beletanultam,,).ekkor visszatértem kb 55 kg-ra.Azóta nagyon figyeltem mindig a súlyomra....de a kilók mégis visszajöttek annak ellenére,hogy szinte nap mint nap hánytatom magam és tornázok legalább 1,5-2 órát.....jelenleg 67kg vagyok.....nem bírom már.....iszonyat rosszul érzem magam...olvastam itt a neten,hogy milyen következményei vannak a hánytatásnak...rájöttem hogy én nagy családot szeretnék(legalább 4 gyereket)azonban rádöbbentem hogy tönkreteszem magam(akár meddő is lehetek).....ma is ettem egy csomó mindent...mert úgy indultam neki a reggelinek hogy úgyis kihányom,de aztán amikor már a wc-ben voltam(nem tudtam megtenni)....csak az lebegett a szemem elött hogy megölöm magam.....
tehát hosszas levelem befejezve.
csak arra szeretnélek titeket kérni,hogy segítsetek nekem...hogy tartsam magam...sohatöbbé nem akarok hányni.....
az lenne az álmom,hogy 60 kg legyek
segítsetek,hogy ne hánytatással vagy koplalással adjam le....
köszönöm
Patrícia
Szia. Nekem is zűrös az életem, pláne mostanában és egyre inkább úgyérzem hogy most nem lesz kiút a gondokból...
Járj el futni, én közben sosem tudok gondolkozni, egy kicsit kikapcsol az agyat - a zihálásra meg a levegővételre koncentrálj-, olyan mintha egy rövid ideig, minden tökéletes lenne, és csak úgy vagy a világban, gondok meg minden sz*rság nélkül.
Sok sikert! Rem. Te túl tudod majd tenni magad a dolgokon. =)
(amúgy ha az emberrossz passzban van tényleg nem tud enni, akkor próbálj meg enni mikor kicsit vidámabb vagy, vagyis amikor nem olyan szomorú.)
Happy,tök jó.
A mályvatea megint hat ezerrel,már....alig bírom szusszal.
Én bulimiás volltam majdnem két évig...az anorexiát nem bírtam volna, mert imádtam enni.amikor elkezdtem ezt az egyszerűnek tűnő dolgot, akkor tényleg kövérnek láttam magam.plátói szerelem, meg gimis hülyeségek, minden közbejött, 16 éves koromra egy ronda kövér disznónak láttam magam, és mindenáron le akartam fogyni.sikerült is, 60 kilórol 45-re fogynom. 178 centi magas vagyok, gondolhatjátok hogy néztem ki....anyukám persze gyanakodott, de egyszer rendesen rajtakapott, és akkor annyira elszégyelltem magam (meg ő sírtis ) hogy soha többé nem tenném....ma már ott tartok,hogy örülök ha van rajtam pár kilo felesleg :)) mert gyorsan lefogyok akármilyen stressz ér, vizsgaidőszak, szerelmi balhé, meg egyéb válságok.leghamarabb a combomról fogyok, amit utálok, mert pont oda kéne egy kis hús :))
mélyen felháborít aki lenézi azokat a lányokat akik anorexiások vagy bulimiások.ez súlyos pszichés betegség, és nem cseszegetésre van szükségük, hanem megértésre.főleg , hogy ez a világ , a média hibája, akik súlykolják a kitalált , photoshopban összerakott műnőket szépségideálként.ami sajnos nemcsak a nők, de a férfiak tudatát is megfertőzte.
én is voltam tegnap kirándulni nagyon jó volt:))))csak a társaság volt egy kicsit fura....na de nem baj azért jó volt.
Majd mesélj hogy milyen volt románia?!:))))
szió....sajnálom, hogy mostanában nem vagy annyira jól....de ha gondolod privibe is leírhatod, én személy szerint szívesen olvasok rólad hogy mi van veled még akkor is ha most nem vagy annyira jó passzban....
azért vigyázz magadra!!!!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?