Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ria!!! Én is járok a proed-re(remélem tudod miről van szó) és ha te az ana mellett vagy akkor nem hiszem, hogy ide kellene ilyeneket beírogatnod, hogy úgy is visszafogysz.Erre a fórumra sztem azok járnak akik gyógyulni szeretnének. Vagy nincs igazam?
És egyébként tényleg létezik, hogy az anákat nem érdekli a szex és a fiúk sem.
Kyra neked viszont sztem teljesen igazad van, hogy ezek az űres "tanácsok" semmit nem érnek.
Tényleg létezik,hogy az anákat "nem érdekli a szex",nem foglalkoznak a fiúkkal?
Ugyanis én 17 éves vagyok,és nincs fiúm.És iagazából nem is érzem hiányát.Néha van 1-1 nap,hogy úgy érzem vénkisasszony maradok,ha így folytatom,de elég ritka.
Évi!Én is járok pszichológushoz,magamtól mentem el,már az elején,amikor elkezdtem fogyózni 1 éve.Mert tudtam,hogy nagy gáz van.Azóta nagyon sokat segít,bár nem tudott leállítani.Mellettem volt ha sírtam,ha jókedvem volt.Nagyon jó a viszonyunk,átölelt,ha más nem tette.És bár nem érti milyen ez,mellettem van,és ez nagyon jó!!!
És Ő utalt be a pszichiátriára is,amint mondjuk nem köszönök meg neki.Utálom már!Elegem van belőle.De remélhetőleg pár hónap,és elengednek!!!Mondjuk utána úgy is hamar visszafogyom,amit felhízlaltak!
Üdv mindenkinek!Ria
én vagyok....folyamatosan olvasom a hozzászólásokat, csak épp semmi pozitivat nem tudok írni:((( de azon vagyok hogy ezen változtassak...
puszi és vigyázzatok magatokra
szia!
Szerintem én írtam ezt valahol....úgy van ahogy írod, tényleg az voltam két-három évig, és soha nem lennék megint az. Nincs kifejezetten eszmém....talán a bűntudat sokat segített, hiszen (írtam ezt is valahol) nem bírtam hogy anyuék megfőzik nekem, én meg kihányom, most meg, hogy magamnak főzök, a saját pénzemből, pláne nem fogom. Buzigyuri vagy ki volt aza bunkó aki beírt ide múltkor, egy dologban igazat mondott : ezekben a lánykban nincs harmónia. Bennem sem volt,ez egy rossz énkép. Ebből adódik hogy aki vékony, még az is kövérnek látja magát. Nagy szerepe van ebben a médiának sajnos, amit szinte lehetetelen kizárni az életünkből, hiszen kimegyünk az utcára, és kapjuk mindenhonnan a tökéletesre RETUSÁLT nőket.Nem mondom hogy tök meg vagyok elégedve magammal, pl. utálom a narancsbőrömet amihez nagyon hozzájárult ugye a bulímia.Ez lett az egyik mellékhatása.Egy barátnőm pl évekig nem menstruált. Örüljön ha gyereke lesz.Benne sem volt harmónia....régen azt hittem pasidolog áll a háttérben, hogy tetszeni akar, de ez sem igaz , hiszen a barátnőnek volt barátja, és szegény fiú teljesen kétségbe volt esve miatta.
Az a baj, hogy mondhat az ember amit csak akar, se az átkozódás, se a fenyegetés, se a tolerancia nem segít. Ezt csak az zárhatja le magában, aki csinálja.Fel kell ismernie magában az értékeket, át kell látnia a szitán, tudnia kell, hogy amit tesz, az nem önmaga, hanem egy olyan képet hajszol, ami elérhetetlen, mivel nem is léteznek olyan nők, akikhez hasonlítani akar, átverés az egész.Tudom hogy nagyon nehéz, rettenetesen, hiszen én is átestem rajta.Akkor, mikor abbahygtam persze nem tudtam megfogalmazni ilyen világosan hogy miért, nem is tudtam...most már ezek miatt nem kezdeném el. Van saját életem, amit én irányítok, vannak dolgok, amikből öbizalmat merítek, rájöttem hogy nem a külső a legfontosabb , közhely, de így igaz.Ezt persze nagyon nehéz megértenie egy olyan nőnek aki tényleg duci, vagy csak azt hiszi magáról hogy az.
Azt hiszem az ok amiért abbahagytam, egyrészt az, hogy anyukámon láttam mennyire emészti magát miattam, másrészet pedig egyszerűen meguntam.Tényleg.Úgy voltam vele, akinek nem kellek így, az menjen a francba, nem csinálom tovább.
Mikor abbahgytam, és visszahíztam, képzeld kb. 15 kilót, tökjól éreztem magam.Élveztem hoyg van rajztam hús...be is pasiztam azonnal :)
A fiúk NEM szeretik a csontos nőket.
A harmónia a lényeg valóban, mindenkinek rá kell jönnie arra, hogy mi nem stimmel a lelkével. a kérdések amiket fel kell tenniük:
-miért csinálom ezt?
-kinek jó az hogy ezt csinálom?
-jó nekem hogy ezt csinálom?
-mit akarok elérni ezzel?
Úgy gondolom abszolút valaminek a kompenzálására való dolog az anorexia, és a bulímia is, mint ahogy egy fickó szürreálisra gyúrja magát, a nők szürreálisra fogynak, és még el is hiszik hogy ez vonzó, sőt, még mindig nem elég!
LÁNYOK NE CSINÁLJÁTOK EZT MAGATOKKAL!!
Nem éri meg egyszerűen, gáz.
Bocs a hosszú, és kimerítő válaszért, de belemelegedtem, és nagyon őszinte is voltam.
hello mindenkinek
lenne egy kérdésem
a barátnőm ma bejelentette, hogy pár napja hánytatja magát, és én nem tudom mit csináljak, de segíteni szeretnék neki, hogy ebből ne legyen nagyobb baj, szóval örülnék ha vki tudna tanácsot adni
Ma ettem, és hányingerem van és baromi nagy bűntudatom :(
Aza gond most hogy ugyanannyi kg vok mint a "vékony" korszakaimban de mégis sokkal de sokkal kövérebbnek látom magam :S
A multkori kosár edzésen leméretkedztünk (nemotmhogyírjákbocsíí) cm meg kg-ra és olyan jó volt ahogy a többi csaj irgykedve azt mondta hogy: Olyan jóóó neked! na ennyi pozitívum is kell.
=) további cépecske estécskét!
ahelyett hogy ezeket ide leírod, enned kéne valamit....ezzel csak fusztrálsz pl. engem is, hiszen a jótanácsra nem hallgatsz, de beszámolsz arról, hogyan sanyargatod magadat...szörnyű.
Rettenetesen szeretnék olyan kommenteket olvasni, hogy igen ma ettem, és jó volt..ma jól éreztem magam a bőrömben, stb.Sajnálom hogy nem így van. :(
Én meg nem ettem ma semmit du.5ig és kosáredzésen jópárszor le kellett ülnöm vagy meg kellett állnom mert majdnem összeestem :S csak 2 db energia italt ittam :S (az is cukormentes volt) most anniyra baromian hányingerem van hogy ihaj.
Pussz all
Igen Evernek teljesen igaza van. Sok kórházban, ha nem mindegyikben csak a beteg testével foglalkoznak, hogy lelkileg hogy van az senkit nem érdekel:(
Viszont én a mai nap a 178 centimhez elértem az 50 kilót-tehát újra a régi súllyomnál vagyok és ennek rendkívül örülök:))))) Bocsi, hogy ezzel traktállak titeket,de olyan jó elmondan mindenkinek:)
Évice vigyázz magadra és egyél,fogadd el magad olyannak amilyen vagy, mert mindenki szép valakinek;olyan ember meg nem létezik, akit mindenki szépnek tart.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?