Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Van itt, aki már beleesett, de hogy ki mennyire van benne?
Véletlenül nincs közetek valaki, aki hozzám hasonlóan, kezd beleesni a fogyás rejtelmes és sötét világába, ami esetleg komplikált dologgá válhat?
anorexia? kigyógyulni?...át én épp most kezdek belemélyedni a dologba..és eddig nem olyan rossz az ügy:)
hát de túl kövér se vagy. inkább akkor csinos a vékonyak sorában. nem igaz? :) el is hiszem hogy jól érzed magad mert az élet felfogásod is segít benne. Ezek a kellemes emberek akik így tudnak viszonyulni saját magukhoz.
A széles váll (nekem is feltűnően az van, sokan megjegyzik, hogy biztos úszom vagy kézilabdázom) szép, én szeretem. Persze én nem vagyon valami hipervékony hozzá (167/53). De nekem így pont jó.
Nagyon jó pozítív felfogás, tetszik. Mikor nekem is sikerül ilyen szintre jutnom akkor én is boldog vagyok, nem érdekel senki hogy mit gondol, csak az hogy én jól érzem magam a bőrömben.
Én meg szép vagyok:) Főleg amikor mosolygok és a pasim azt mondja nekem, hogy boldogszemű:))))(Pedig 170cm, 76kg vok, duci irtószéles vállakkal)
Különben sose hittem volna hogy egyszer igy fogom gondolni! Keressétek meg azt az embert akiben biztok, barát, barátnő , tesó, szülő, pasi...és higyjétek el ha ő azt mondja szépek vagytok, és mosolyogjatok akkor azok is lesztek!!!
Nekem meg az orrom és a térdem tök ronda.
Nekem a hatalmas mellkasommal van baj. Akármilyen vékony lennék, a mellkascsontjaim nem lesznek kisebbek.:((
énis igy vok a csípőmmel, csak hát a csonttal akkor semtudok mit csinálni, ha van rajta felesleg ha nincs :S kiskoromba kellett volna egy satuba fogatva járnom :D
Ez teljesen tipikus, én is ugyanígy vagyok vele. Nekem leginkább a széles vállammal van problémám amin nem tudok segíteni viszont ha nincs rajta háj már egy fokkal jobb.
Ebben az agyas dologban van valami. Nekem azt monda az egyik barátom (egyetelen aki tud erről) hogy valószinűleg az agyamban az rögzült hogy kövér vagyok és fogynom kell, mert három éve ezt állapitottam meg.
Amugy énis látom a nagy hasam és a hájas combom, a széles csípőmet amit gyűlölök. érdekes hogy ami csontos rajtam az baromira tetszik, pl az orrom meg a csuklóm. Lehet hogy beteg de én még az ujjaimon is ki szoktam feszíteni a bőrt hogy milyen lenne véknyabban...
Szia:) én sem tudom mitől van ez a testkép zavar, de ez duciknál is ugyanígy van, sajnos. Én 69 kilósan nem éreztem magam ducinak és hiztam, hiztam és még elég sokáig nem éreztem hogy dagadt lennék, aztán 91kg nál már nagyon rosszul éreztem magam, azóta már fogytam most 77vok de még mindig ugyanolyan kövérnek érzem magam mintha 90 lennék... valószinűleg az agyunk lassabban alkalmazkodik, mint ahogy a súlyunk ingadozik:)))
Ez igaz, de nem feltétlen szeretetből mondják.
Tudnám mi mégis miért nem látjuk azt, amit ők! Erre még nem mondott senki semmit?
Mások reálisabban látnak bennünket, mint mi magunkat. Mert nekik sokmindenkihez van viszonyítási alapjuk, mi pedig csak a tegnapi és mai magunkat látjuk. S ha szeretnek bennünket, akkor szépnek, csinosnak látnak, s nem a hurkákat számolgatják. Ami talán nem is hurka.
de miért van az, hogy más vékonynak, viszont magamat meg kövérnek látom? Egyszerűen látom a hurkáimat, a nagy hasam, a hájas combom. Annyira nem tetszik!!!!
Nagyon igaz, amit írtál! Remélem, Neked van elég bátorságod és motivációd hozzá!:o)
Engem nem bántottál meg.Ezen az oldalon meg föleg megszoktam,hogy csak kifogások vannak.
Egy dolog biztos az anorexia és a bulémia terén, hogy lelki eredetű. Az elején kell megfogni a gyógyulást vagyis a lelki állapotunkat rendbetenni. Mondjuk ehez is bátorság kell.
Bocsánatot kérek S.Tünde hogy kiforgattam a szavaidat, kellett volna értenem amit írtál. Remélem a többieknek sem okoztam maradandó kellemetlenséget.
Most tényleg marhára "mindegy", hogy 0 vagy a napi 2 kóla adta 2 kcal-ról beszélünk, ne forgassátok ki Tünde szavait, nagyon is jól értitek, mit akar mondani. Nem normális az a menniység amit eszetk/isztok, fel kellene tornázni, és higgyétek el, nem sok az az 1000 kcal, és nem 2 nap alatt kellene elérni.
Ne kelljen megmagyaráznom minden szavam.Majdnem 0-ra gondoltam,de valahogy úgy is írtam.Egyébként nekem egy ismerösöm 0diétázott egy hónapig.Mondjuk ö nagyon kövér volt,de 1 hónap alatt fogyott 17 kilót,és nem halt bele.
Szeretném azt hinni hogy nem de szinte minden jel arra utal hogy igen. Nem tudom ti, hogy vagytok vele de rájöttem, a vegetatív idegrendszerem nagyon hadilábon áll. Most kivizsgálások, orvosok tanácsait kérem hogy ez rendbejöjjön mert nem érzem így jól magam. Annak örülök és nagyon szupi érzés hogy fogyok csaképpen a mellékhatásai kellemetlenek.
Olyan nincs hogy 0kcal, mert akkor csak 40napig élne az ember. Anyit úgyis eszik hogy fent tartsa magát az kérdés milyen minőségben.
fú te ( is) tényleg ana vagy!
Ritkán eszem mást és keveset, de úgy van, ahogy írod, rosszul is érzem magam, meg bűntudatom is van, úgy érzem csődöt mondtam, de néha muszáj, ha olyan alkalmon vagyok, vagy ha már úgy érzem nem jó, amit csinálok.
Ja,bocs.Ez egy anorexiás oldal,és azt hittem,valaki a majdnem 0kcal-ról indul,és be akar állni egy normális mennyiségre.A 100 nem sok,föleg nem egy 1200kcal-t fogyasztó embernek,tapasztalatból mondom,és nem csak a saját,de ismeröseim tapasztalatából is,akik próbálták,Nem híztak,de ezen nem fogok tovább vitatkozni,és már 2-szer írtam,hogy akkor emeld csak 50kcal-val.Ez a módszer nagyon jó egy lalassult anyagcsere beindítására,plha fogyózol,de már nem fogysz,akkor egy lassú emelés után újra visszaállni az 1200-ra,akkor megint fogyni fogsz.Vagy egy anorexiásnak,akinek már amúgyis nagyon læassú az anyagcseréje,és ggyenge a gyomra,annak is jó egy lassú emelés,ha neadj Isten meggyógyulna,és vissza akarna állni egy normális étrendre.Te viszont nem a lelassult anyagcseréröl beszélsz,hanem egy rossz emésztésröl.Igen,valóban rostos kajákat kell fogyasztani,hántolatlan gabonaféleségeket finomított helyett,és nagyon sok zöldség-gyümölcs.Az tuti,hogy így nem lesz szorulásod.
Valahogy én is így vagyok ezzel a felfogással. Most szinte teljesen helyre állt a lelki békém ezzel kapcsolatban mert az egész család belekezdett egy fogyókúrába ami abban segít hogy nem kell olyan ételeket néznem és megennem amit alapestben nem szívesen.
Ha mást eszel, mert gondolom eszel mást is, akkor nagy kínok keservek árán megpróbálsz belenyugodni és győzködöd magad, hogy szüksége van a szervezetednek erre?
Lényeg a lényeg minőségi ételek fogyasztása, nem pedig kalória orientált ételek fogyasztása.
További ajánlott fórumok: