Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

2910. d541350465 (válaszként erre: 2909. - Yomanda)
2007. aug. 28. 14:04

Yomanda....örülök neki nagyon:)

csak így tovább...

további szép napot:D

2909. Yomanda
2007. aug. 28. 12:29
Sziaztook! Képzeljétek ma ettem pár kanál levest!! Ez jó nem?:)
2908. d541350465 (válaszként erre: 2905. - Mono27)
2007. aug. 28. 06:39

Szia mano27!!

Én próbáltam barátoknak elmondani....hát nekem nagyon nem jött be....sajnos, nem nagyon akarták megérteni, sőt egyik barátnőm kb úgy viselkedett mint a nagymamám amikor lemegyek hozzá és meg akar tömni...és ezt kb egy éven át csináltuk, hát nem tett jót a barátságunknak....na nem azt mondom, hogy minden barátnő ilyen, csak, hogy én nagyon megszívtam:(

Persze tudom, hogy jót akart, de a módszer nem a legjobb volt, szerintem...

2007. aug. 28. 06:34

Sziasztok...szép jó reggelt mindnekinek....

Na hát túléltem a tegnapi napot, bár elég szar volt, alig ettem:( Remélem nektek jobban sikerült...

Yomanda: Te milyen kapcsolatban van a nevelőapuddal? És az egész családoddal? Ha nem akarsz ne válaszolj, de kiváncsi vagyok, hogy másoknál ez, hogy megy....

2906. Mono27 (válaszként erre: 2904. - S.Tünde)
2007. aug. 27. 23:10
Ez is igaz,jó ha van egy ilyen valaki,de azt hiszem kevés az ilyen ember!!Legalábbis az én környezetemben!
2905. Mono27 (válaszként erre: 2903. - Yomanda)
2007. aug. 27. 23:09

Szia Yomanda!

Igen,biztos,h nehezebb!! És nem is biztos,h egy pszichológus kell,lehet,h elég egy barát aki meghallgat!!Bár azt mondják,h egy idegennek könnyebb elmondani,a barátok meg nem biztos,h mindig megértenek!!!Szóval nem tudom,de az első az az,h Te tisztában legyél a dolgokkal!És ha ez meg van,akkor nagy akaraterő kell és a "gyógyulás útjára léphetsz"!:)Remélem ez velem is így lesz!!:)

2904. S.Tünde (válaszként erre: 2902. - Mono27)
2007. aug. 27. 19:41
Én depreesziós vagyok a honvágy miatt.Nem hiszek a pszihológusnak,de jó volt kiadni valakinek a bajom,aki tudom,hogy nem adja tovább,és megpróbál tanácsot adni.
2903. Yomanda (válaszként erre: 2902. - Mono27)
2007. aug. 27. 17:57

Mono2z szia:)

Én se tudnám elmondani egy idegennek. Pláne egy orvosnak az ilyen dolgaimat. És 100%ban igazad van h magában kell először ezt tisztáznia ezt az embernek. Szerintem ez nehezebb mint elmondani egy pszichiáternek.

2902. Mono27 (válaszként erre: 2896. - D541350465)
2007. aug. 27. 17:28
Hát nem tudom, h elmerném e mondani egy idegennek!Azt olvastam, h ez legtöbbször lelki eredetű probléma,talán egy pszichológus tudna segíteni!!De szerintem először megpróbálom magammal tisztázni a dolgokat,hátha "meggyógyulok"!!!
2901. Yomanda
2007. aug. 27. 17:07

Szijasztok!!

Osri: Az én családi állapotom dettó mint a tied ezekszerint. anyával élek, nevelőapum van:) Amúgy tök igazad van... majd megpróbálom a helyükbe képzelni magamat. ez lehet h tényleg segít köszi:)

Amúgy csak kitartás a mai naphoz!:)

Az én napom sem olyan jó ám.. Anya ma a régi kedvenc sütimet sütötte....wáá

Rajnai Andrea: Nálam ez az egész akkor kezdődött amikor gimibe kezdtem járni (3 éve). előtte is utáltam a testemet, mert 75kg voltam 176centihez, és folyamatosan diétáztam mindent kipróbáltam, még a 90naposat is végigszenvedtem, de mindig visszajött amit leadtam, és egyszer beteg lettem és lefogytam 68 kg-ra. Iszonyat jóléreztem magamat úgy,és ezért onnantól mindig csökkentettem a "kajabevitelt".Mert mindenki azzal piszkált, h ááh úgyis visszahízod, mert betegségben ment le... hát nem híztam vissza. Szerintem sajnos már eléggé belefojtam a dolgokba, de enni nem tudok:( mert ugyanúgy vagyok mint te: beleőrülök a bűntudatba. Már őróbáltam amúgy hogy eszek, meg minden, de sajnos rögtön utána megbánom és... Az a legnagyobb baj, hogy jólérzem így magam. :( Nemtudom mit csináljak, mert nem akarok többet 70 vagy akár 60akárhány kilós sem lenni:(:(:(

Elhiszem neked tényleg hogy enni kéne.. De nem megy.

További szép estét mindenkinek!!

2900. RAJNAI ANDREA (válaszként erre: 2886. - Yomanda)
2007. aug. 27. 12:23
Szia!Ha csak gyümölcsöt eszel egész nap,és ezt huzamosabb ideig csinálod,akkor már gáz van.Tök mindegy, hogy betegnek érzed-e magad.mindenki kezdi valahogy .Én 11 éve kezdtem, és azt hittem, le tudok állni. Végleg még nem sikerült.Ha nem akarsz belefolyni most kezdj el enni:Hidd el nekem!
2007. aug. 27. 12:16
Sziasztok! Nagyon nehéz,de megpróbalok beszélni róla! Kb. 11 éve küzdök, kisebb (pár hónapos) megszakításokkal az evésproblémámmal.Tipikus eset. Középosztálybeli értelmiségi szülők, maximális elvárásokkal, olyan partner,aki Claudia Schiffer rajongó volt. Ez a kezdet. Aztán utána már nem tudom,miért estem vissza mindig újra és újra!Aztán egyetem,ott sem sikerült! Utána megismerkedtem a férjemmel és jobb volt,nem érdekelt a súlyom, szültem egy kisfiút ,híztam 23 kilót! Aztán valami történt és elindultam a lejtőn! jelenleg 48 kg vagy ok,és nem tudok enni. Még a családom sem tud rávenni, ha plusz 1 almát megeszem, beleőrülök a bűntudatba és ideges leszek,amit rajtuk adok ki!
2007. aug. 27. 10:36

huhh....sziasztok....milyen napotok van??

nekem elég szar....ma megettem egy körtét és már attól olyan bűntudatom van, hogy az elképesztő...alig bírom elfoglalni magam, hogy ne erre gondoljak....már takarítok 1000rel, meg ide írogatok....de nagyon nehezen bírom ezt a napot:(

2897. d541350465 (válaszként erre: 2886. - Yomanda)
2007. aug. 27. 07:24

Yomanda szia...

Nekem a szüleim elváltak és én anyukámmal és a férjével élak és Őket nem igazán érdekli, hogy mi van velem....de amikor apukámnál vagyok az összes ottani rokon és persze apum is azzal jön nekem, hogy nem vagyok-e beteg...

Szerintem próbálj meg a szemük láttára is enni valamit...és abba gondolj bele, hogy azért viselkednek így mert szeretnek, tudom néha ez idegesítő, de ha ebbe belegondolsz akkor szerintem könnyebb egy kicsit a kedvükre tenni....

2896. d541350465 (válaszként erre: 2895. - Mono27)
2007. aug. 27. 07:15

Mano27 szia....azt hiszem én is hasonló helyzetbe kerültem a hétvégén....alig ettem...és amit megettem az is kijött belőlem(bár nem magától), mondjuk velem már volt ilyen és egy idő után alább hagy a "lelekesedés"-em és utána újra kezdtem...de eddig a hétvégéig úgy gondoltam, hogy túl vagyok az ezen:( majd fél évig megáltam, de ez a hétvége kihozta belőlem!!

Én úgy gondolom, hogy ha úgy érzed hogy ez betegség...(és szerintem úgy érzed, mert ha nem éreznéd akkor nem járnál erre a fórumra) akkor BÁRMIKOR elmehetsz dokihoz....én mondjuk azt hiszem sose fogok orvoshoz menni, de ez az én saját hülyeségem, és nagyon tudom tisztelni aki képes elmenni és elmondani egy totál idegennek....én nem vagyok rá képes.

2895. Mono27
2007. aug. 27. 00:02
Szerintetek mennyi idő után kell vagy lehet ezzel orvoshoz fordulni?? Mikortól számít vki betegnek??
2894. Mono27 (válaszként erre: 2892. - Kyra16)
2007. aug. 27. 00:01
Remélem ez nem így lesz,talán annyira még nem vagyok benne ebben a dologban!Tegnap mondjuk én is 3x csináltam, úgyhogy most próbálom többet nem csinálni!!! Talán a betegségek amiket okozhat majd visszatartanak!!!
2893. Tincybaby
2007. aug. 26. 23:32
sziasztok segitséget szeretnék kérni! szeretnék találni egy olyan fogyókúrát, ami hatásos de még sem esek át a ló tulsó oldalára mert attól félek.! sokan baszogatnak h pocis vagyok meg minden de én magamat nem látom annak a képeket, de amikor magamra nézek akkor már igen!, 1szer sikerült leadnom 10 kilót 2 honap alatt, ugy h koplaltam de ezt abbahagytam mert a barátom féltett, és most visszajött egy kevés és azt meg még pár kilót le szeretnék adni , ! ha valaki tud segíteni léccy irjon! köszi puszy!
2892. Kyra16 (válaszként erre: 2889. - Mono27)
2007. aug. 26. 20:16
Szerintem idővel "csendesedni" fog benned ez a hánytatási kényszer. Aztán újra elő jön majd. Nálam legalábbis így van, van hogy naponta 3x is egy héten keresztül aztán pl. 2 hétig meg semmi.
2891. szenyó (válaszként erre: 2844. - 91d4989ab9)
2007. aug. 26. 11:13

Aha!

Ilyen ember még nem született, s addig marad a tükör és az önkritika!

2890. Yomanda
2007. aug. 26. 09:36

Szép napot mindenkinek!!:)

Szia Mono27. Nálam a hánytatás elő elő jön néha, pl amit írtam tegnap is, de van amikor énis huzamosabb ideig csinálom, de aztán abbahagyom. Azért szoktam abbahagyni, mert tisztában vagyok a "mellékhatásaival" de aztán megint csinálom:( Énsem tudom hogy lehetne erről leszokni....

Kyra16: Jó neked... én ha semmit nem eszek akkor sem fogyok le annyit pár nap alatt:(

2889. Mono27
2007. aug. 25. 23:55
Sziasztok!Van itt valaki aki bulémiás??Jó lenne vkivel beszélni erről a betegségről, mert az ismerőseimnek nem mondhatom el!!Még csak kb egy hete hánytatom magam,de egyre rosszabb lesz!!Más is jár ilyen cipőben?Hogy tudnék erről leszokni?
2888. Kyra16 (válaszként erre: 2886. - Yomanda)
2007. aug. 25. 22:06
Rám is rám vanak szállva. :S azt amúgy bírom mikor megdicsérnek ha eszem az olyan jó érzés (márint nem a kajálás hanem a dicséret) Amúgy én nemtom miért kell felfújni egy egy zabásabb napot, 2 max.3 naig ha ujra tartom azt a kevés kaja szintet akkor én visszafogyom akás 3 kilót is.
2887. Joyce (válaszként erre: 2886. - Yomanda)
2007. aug. 25. 21:14
Nekem is mindig azzal jönnek a szüleim, hogy nem eszem. Olyankor eszem egy kicsit, amikor látnak, azt amit egyébként is, vagy ha kérdezik, hogy valamiből szeretnék-e enni, akkor azt mondom, hogy igen. Ha rákényszerít a helyzet, akkor eszem egy kicsit másból is, de ez eddig leginkább csak rokonoknál fordult elő. Aztán persze lelkiismeret furdalás és nagyon rosszul érzem magam. Nem nagyon tudom mit lehetne ezzel a helyzettel tenni, pedig nagyon idegesít, ha azzal piszkálnak, hogy mit ettem aznap.
2886. Yomanda
2007. aug. 25. 20:33

Sziiasztok! Most találtam rá erre a fórumra...Tök jó örülök nektek:)

Nektek hogy vieléik a szüleitek h keveset esztek, vagy egyáltalán nem akartok enni? Mert az enyéim folyamatosan csak prédikálnak nekem:( És mindig csinálják a kedvenceimet, hogy egyek belőle... és nekem olyan lelkiismeretfurdalásom van, h eszek belőle, de utánna rögtön víz és irány a wc... Olvasom hogy joghurtot és gyümölcsöt esztek... egész nap. Énis, csak én mindig összeveszek miatta a szüleimmel. Nálatok hogy megy ez?? Most 54kg vagyok és 176cm. Nem érzem magam betegnek. Válaszoljatok;) köszi:)

2885. 4912cc9864 (válaszként erre: 2880. - D541350465)
2007. aug. 25. 14:55
napi 800-1000 lenne a jó... te beteg vagy, orvoshoz kellene menni, hogy rendbe rakják a gyomrocskádat:)
2884. d541350465 (válaszként erre: 2883. - Aluap)
2007. aug. 24. 18:23

ez ismerős érzés aluap....ilyen velem is elő szokott fordulni...sajnos, nekem utána sincs mindig jó kedvem...sőt általában nekem lemegy a vérnyomásom és szédelgek amíg nem iszom egy kávét amibe általában teszek tejet mert anélkül nem bírom meginni....de cukrot azt már nagyon régóta nem ettem...

az a baj, hogy amikor ilyet csinálok mindig megfogadom, hogy többet nem...de amikor olyat ettem amitől már komolyan mondom rosszul vagyok akkor mindig rám jön...valakinek ere esetleg van valami jó tippje, hogy ezt hogyan tudnám abba hagyni??

2883. aluap
2007. aug. 24. 14:40
Most az egész család diétázik már egy hónapja az annyit jelent hogy a négy napos kúrát csináljuk. Én még annyi pluszt hozzáteszek hogy reggel nem mindig eszem meg az adagomat ami gyümölcs és az esti étkezést rendszeresen elhagyom vagyis csak ebédelek ami ki van porciózva. Nomármost ezt már 1 hónapja így csinálom és mondhatni igencsak kivagyok purcanva. Nem tudom lányok ti hogy csináljátok de azért szerintem néha beiktattok evős napot mert ezt hosszútávon igen csak türelemjáték. Ja és vannak olyan helyzetek is amikor már nem bírom megállni és mindenfélét összeeszek és olyan nehéznek érzem a gyomromat és olyan mértékű bűntudatom van, hogy az a megoldás hogy visszahívom a vécé fölött, és utánna mintha elvágták volna minden szuper, jólérzem magam és jókedvem van.
2882. Joyce (válaszként erre: 2881. - D541350465)
2007. aug. 24. 14:18
Gyümülcsöt, zöldséget és 0%-os joghurtot eszem. Mást csak ha muszáj valamiért, vagy egy falatot megkóstolni néha. Egy nap max.3-szor eszem. Alkalmanként egy adag salit, vagy egy gyümölcsöt, ha nagyon kicsi db, akkor 2-t, vagy egy0%-os joghurtot, esetleg 2-t. Ha ezeket eszem is bűntudatom van, érzem, hogy hízom, de mást már szinte nem is tudok enni. Pontosan nem tudom hány kcal-t eszem, mert a gyümölcsökben és salátában nem tudom kiszámolni mennyi van, de pár száznál többet én sem ehetek. Nem is szeretnék, nem szeretem az olyan alkalmakat, amikor kell.
2881. d541350465 (válaszként erre: 2878. - Joyce)
2007. aug. 24. 13:59

hát...tegnap megpróbáltam elég tudatosan enni....ettem joghurtot,gyümölcsöt meg egy kis főtt rizst is....

a jót arra értettem, hogy tegnap alig volt bűntudatom....csak egy nagyon kevés....

Joyce te, hogy állsz?!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook