Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nagyszerű!!! :D Remélem tartós lesz, és egyszer csak azt veszed észre, hogy egészségesen táplálkozol! :)
Hát hümm... Én elég vacakul vagyok, de majd lesz jobb is. Remélem.
Most kicsit meg vagyok ijedve, mert ma nem tudtam enni, hiába ittam Normaflore-t, meg vettem be a gyomorvédőm (ami gyomornyugtató is), hányással küszködve tudtam letuszkolni 2db Toffifee-t, amit amúgy imádok, és két pofára szoktam zabálni. Félek nehogy újrakezdődjön :(
Ugye hogy nem tudok tükörbe nézni (érthető okokból), barátnőm leírta részletesen, hogy hogy nézek ki. Hát nem lettem vidámabb :/
Lelkileg nagyon kaki vagyok. Nem volt elég hogy 3 hete műtöttek, még be kellett nyalnom egy rohadtul makacs fertőzést, a nyirokcsomóim miatt befigyel egy műtét, és mellhártya gyulladásom is lett, természetesen folyadékkal, mert miért ne...
És megint szédülök, és ájuldozok.
Hiszti vége. 14-én pszichológus.
Mesélj a pasiról, kíváncsi vagyok rá :)
Szia!
Valami fantasztikus Anyukád barátnője! Csodálatos hivatást választott magának, az ilyen emberek kitüntetést érdemelnének!
Ilyen háttérrel és az új gondolkodásmódoddal biztosan rendbejössz, és ez fantasztikus! :)
Mit táncolsz?
puszik
Hát, most így nem is tudom...
Tegnap ott aludtam Nála :) Reggel meg fürödtem a hatalmas fürdőkádjába (mert amióta itt lakom, nekem nincs, és én imádok kádba feküdni)... És most olyan jó minden :) Csak én nem akartam/akarok szerelmes lenni, mert félek ettől, hogy ennyire ki vagy szolgáltatva valakinek, nem szeretem ezt, főleg, hogy elég nehezen bízom a pasikban úgy alapvetően... De ez most annyira jó... (le is kopogtam)
Úgyhogy most boldogság van, meg kezdődik a rózsaszín köd...
És ma csinált nekem palacsintát, meg levest is. És még délután is ettem apáméknál tonhalas salátát krumplipürével... Szóval magamhoz képest... Kb. 3 napi kajámat sikerült ma megennem :D
Ó de csinálj nekem majd lila muffint légyszíí... :) Nemtudom hogy kell, de majd Te rájössz ;) Ja és csokis legyen :D
Na, jól elvoltatok? :D
Többiek is, kivel mi van? Lilimia, hogy vagy??
ugyee?!
miis kibékültünk. abszolút jól elvoltunk, és az egész heti nemevést bepótoltam sztem a hétvégén :'D
mesélj, mivaaan!!!:D csináltam muffinkákat megint, és lett rá olyan dzsuva is, olyan maszlag, de csak fehér mert nem tudtam h hogy kell színeset xD majd megtanulom! fincsi lett!:D
Princessgirl: ez csodajóó!!! FRO fantasztikus lehet!!!:D Tudsz franciául?:O Tiszta király!!:D Gyógyul és érezd magad olyan jól, ahogyan csak tudod!!:D áá örülök h végre jobb neked!!:D úgy megölelgetnélek örömömben!!:D
ma meggyek barátomhoz.. asszem kicsit jól elleszünk :'D
Annucciám, miújság??:)
Everybody el van tűnve... :o meg Dancegirl már majd' egy éve?!:(áá mi lehet vele?!
nah sietek készülök, midnenkinek további szép vasárnapot!:D puszii ölelés!!:D
Ésésés lányok, azthiszem kezdek végleg szerelmes lenni :)
És éhes is vagyok.
Sőt, eszem is...
Veletek miújság? <3
szia!
anyu egyik baratnojenel vagyok, meg az egyetemen ismertek meg egymast, anorexias es egyeb etkezesi zavarokkal kuzkodo embereket gyogyit. anya beszelt vele, es megegyeztek hogy egy ideig szivesen latna es kezelne. nagyon rendes no, nincs se gyereke se ferje, es nem is ugy kezel napi 24 oraban mint egy beteget, hanem mint csak egy baratnot. nagyon jo erzes, es a valtozast is erzem. elso dolgunk egy tanctanart keresni volt, igy sokkal jobban is erzem magam. foggalmam sincs meddig maradok, de remelem minel hamarabb mehetek haza, Nora azt mondta ha ilyen szepen osszeszedem magam akar hetek kerdese, de majd meg otthon is kell pszichologushoz jarnom. egyenlore varosnezes, vasarolgatas volt a program, meg persze ha mar kint vagyok fejlesztem a nyelvtudasom. :) veletek miujsag? puszilok mindenkit!!
Szia!
Örülök hogy jobban vagy! Drasztikus lépés volt Édesanyád részéről, de úgy látom megérte :)
Meddig maradsz Franciaországban? Mit csinálsz kint?
Sok sikert, és minden jót! :)
Szia!
Örülök, hogy hatott! Szerintem nem placebo, én is megérzem, ha egy ideig nem szedem, aztán megint elkezdem. Szóval én azt javaslom, hogy szedd rendszeresen, legalább addig amíg nem rendeződik a helyzet!
Írni akartam, de elolvastam princessgirl-t, és most mégsem tudok.
100%ig igazad van mindenben...
Neked is sok-sok erőt, és vigyázz magadra!
sziasztok!
mar igy az elso sorban bocsi, de nincs ekezetem :S
hat, reg nem voltam itt megint, de elmeselek valamit, remelem mindenki kicsiket atgondolja, es eröt is kaptok bellle.
az elmult 2 ev teljesen megviselt engem, anyukam, baratnöim. lasan mindenkit kezdtem elvesziteni agam körülm elüldöztem az embereket. vegig jartam minden fele megprobaltatast, es csak azt neztem hogy NEKEM MILYEN NEHEZ!! nem vettem eszre hogy kozbe az embereket akiket szeretek tönkreteszek. 3 ember allt mellettem mindig: anya, növerem, es a vilag legjobb tanctanarja es egyben baratnöje. bejartak ozzam a korhazba, fogtak a kezem, mikozben teljesen kimerultek mind lelkileg es fizikailag. aztan 2 hete amikor anya eszre vette hogy ismet hanytatom magam es fogyok ugy dontott ideje lenne egy uj lappal kedzenem valahol mashol, leult, elmondta h szeret de nem birja vegig nezni ahogy tonkre megyek, ra ket napra mar egy repulon ultem franciaorszag fele. sokat sirtam, hianyoznak a baratnoim, minden...mostmar rendesen eszek, 46 kg vagyok ismetelten, de mar annyira nem is zavar, csak az, hogy nem vettem idoben eszre hogy ezzel mindent tonkre teszek..MEGERTE?? mindent elveszitettem, idiota 10 kg miatt. nem ettol leszunk szebbek, hogy kint van az osszes csontunk, es jarni se birunk mert remegnek a labaink az ehsegtol. mert hiaba mondod hogy de bassza meg nem is vagyok ehes, de... iszonyatosan ehezel, de elfolytod az erzest!!! tudom hogy nehez, de ha belelendulsz mar menni fog. nem kell 100 kg nak lenned, csak kicsit gondolkodj el azon, hogy mennyt er meg neked ez a par kilo. meg eri hogy mindent elveszitesz??? nincsenek baratok, jo bulik, ahol felszabadultan tancolsz, csajos napok, amikor elkoltod az osszes enzed....nincs semmi, csak te, egy merleg, meg egy meroszalag es egy tukor. fenyes jovö tenyleg!!!!!!
soksok erot mindenkinek!!pusza
Szia, Gabi!
Azért van, mert a szervezet védekezik az ilyen természetellenesen alacsony testtömeg ellen.
1. Nem egészséges.
2. Nem szép.
3. Nem nőies.
És ezeket a tested is tudja.
Szia, Blondie!
Pedig jó lenne, hogy ha tudnál vele beszélni erről. Nem szeretnél tenni rá egy kísérletet? Mitől tartasz? Mit gondolsz, miért nem tudsz vele ezekről beszélni?
Sziasztok!!! Kérdés lécci vki segítsen!!
1 éve 170 cm-hez 43 kg vtam.
Annyi vt az egész h kettő után nem ettem és esténként 50 percet aerobikoztam.
Mindent ettem és tök jól vtam + még vékony is vtam imádtam...
Most meg nem tudom h, fél év latt fel szettem 7 kg-ot pedig semmit nem csináltam másképp. Fogalmam sincs hogy és nagyon nehezen akar visszamenni. Brutáliasan keveset kell ennem ahoz h foggyak.
Mi történik??
Hali!:)
Király h már tudsz enni!;)
Köszi a jó gondolatokat!:) Már írtam, végül úgy néz ki, megoldódott minden!:) Uhh, milyen hülyeségeket tudok csinálni!!! Néha magamon is meglepődök!! :s
Ma az angoltanárnőnk ilyen dumálgatós órát tartott, mert kevesen voltunk, és mondta, hogy ő, amikor elhatározta, hogy angoltanár lesz, akkor ő még egy szót se tudott angolul, spanyolos volt...De annyiszor álmodta azt, hogy angolul beszél, tanít, hogy rájött, hogy neki ezt kell csinálni, és megtanult angolul, elérte a megálmodott célt. Mikor vezetni tanult huszonévesen, akkor is rengetegszer álmodta, hogy vezet, már az elhatározása előtt is, és azért ment tanfolyamra. Minden amit megálmodott (így sokszor)meg lett valósítva, megcsinálta amit álmodott és nagyon szereti is. Ez szerintem olyan fantasztikus!..
Ezt most csak így leírtam... Szeretném én is, hogy megálmodjam az életem, és tényleg jó legyen.. Ki nem?:)
Sziaa!!
Tudom milyen érzés.. "Külső szemlélő"... Nagyon fura!!!De élvezhető xD Csak néha olyan sírós...
Sztem már elég a fogyásból!:)
A B6 tökjó:O kipróbálom én is. A gyógyszerem (hála az égnek?!) most elfogyott a szobámból, de remélem nem is kell már:) Most béke van, minden oké :)) csak irtó fáradt vagyok, alig bírok este elaludni mindig, enni meg ugyancsak...Ááá. Tuszkolom le magamba a napi 500kalóriát, mert olyan gyomoridegem van, hogy az valami hihetetlen.:s Nem is fogyózok(akarattal xD)erre reggel 49.5 voltam!!:O megtudná a doki, rögtön gyógyszert adna:S
165 cm-hez sem sok az 55? Mondjuk most 53 vagyok. :)
Jobban vagy? Eszegetsz már?
Szia!
B vitamin? Hm! Magne B6-ra gondoltam. Megpróbálom, köszi! Ma bevettem 2 db-ot meg még kettőt tervezek éjszakára mert ma jobban voltam, nem jött rám egyszer sem ez a fura érzés... nem is tudom megfogalmazni milyen. Mintha ilyen... kívülálló lennék a világban és nagyon nem találom a helyemet olyankor. Most meg így elvagyok, nem idegesít semmi. Lehet ám, hogy csak placebo hatás... bevettem vmit tehát jól vagyok.
Nem tudom Lilimia. :(
Képzeljétek, ma találkoztam egy régi ismerőssel és mi volt az elsp mondat? :)) "Mondták, hogy nagyon lefogytál, de hogy ennyire." :O)
El nem tudom mondani, hogy ez milyen jó érzés és ilyenkor akarom még, még, még.
Biztos tudjátok miről beszélek.
Szia!
A Valerianat hajítsd ki úgy ahogy van! Egyenes út a vényre kapható nyugtatókhoz. Nem biztos hogy egy esetleges gyógyszerfüggőség a babaprojekt előnyére válna... Nem?
Igen, a táplálkozásod miatt vagy ideges, valószínűleg B vitamin hiányod van. Tessék elmenni a gyógyszertárba, és megmondani, hogy szeretnél valami olyan B-vitamin komplexumot, ami legalább a napi szükségletet megadja. B-vitaminból sosem lehet elég, hiszen az agyadban, és a tested egészében lévő idegek állapotáért felelős.
Pl amikor lebénul valamim elképesztő mennyiségű B-vitamint kapok, mindegyik fajtájából, szájon át, vénásan, fenékbe, és ez, talán többet segít, mint a fizikoterápia, masszázs vagy a gyógytorna.
Szóval Valeriana kuka, helyette sok-sok B-vitamin :)
Szia!
Gyógyulgass! Ha rendbe jött a pocid eszünk együtt :D Rántott karfiol?
Most tömd magadba a bababpiskótát, a ropit, és a háztartási kekszet, akkor kevesebbet fogysz, jut beléd egy kis kakaó, nem leszel annyira legyengülve, és ugyebár hasfogó, és hányáscsillapító hatásúak, ami nem kis előnyük :)
puszik!
Tudom, tudom... egy kölyökkutya hozzám képest semmi :P
Szerintem vagy önkioldóval, vagy valakivel csinálj/csináltass magadról egy sima egészalakos képet, aztán bármelyik képszerkesztőben vágd le a fejed (csak a képen :P), tedd ki az adatlapodra, és írj ki egy név nélküli szavazást. Pl:
Szerinted fogynom kellene? (kép az adatlapomon)
1. Nem, már így is túl vékony vagy.
2. Nem, pont jó vagy így.
3. Igen, még néhány kilót leadhatnál.
Fontos, hogy a név nélkül opciót bejelöld, mert úgy sokkal őszintébbek az emberek. Kivéve a bunkóbbja.
Szerintem valahogy így kéne :)
Örülök, hogy normálisan eszegettél! :) A 3 kg-os súlyingadozás végül is belefér. Az egyik barátom napi súlyingadozása 4 kg, és ő teljesen egészséges.
puszik :)
Drágám!
Még a házasoknál is előfordul, hogy időnként állandóan együtt akarnak lenni, aztán a hátuk közepére sem kívánják a másikat, és így tovább. Meg kell találni az egyensúlyt az együtt töltött idő terén. Kontrollálnod kell önmagad, és őt is! Ha megtaláljátok az arany középutat, akkor lehet harmonikus a kapcsolatotok, és az érzéseitek is!
Eddig még nem nagyon volt barátod, ezért természetes, hogy vele, vele, és vele akarsz lenni, de aztán megcsömörlesz, túl sok lesz belőle.
Nálam akkor jött ki a jajj neeee túl sok dolog, amikor összeházasodtunk. Mert ugye miután összeköltöztünk esélye nem volt kijönni mert se idő, se energia, semmi nem volt rá, és kicsit jobban érdekelt, hogy hopsz, megvakultam, mint hogy túl sok e belőle úgy hogy együtt élünk, vagy jó e így is.
Az esküvőnket ugyebár hála az égnek semmi sem árnyékolta be, nem volt utána semmi feszültség, semmi ami rossz lett volna, és így azt éreztem, hogy nekem ez sok. Aztán rájöttem, hogy nem, nem sok, csak éppen akkor lett időm pánikolni az összeköltözés, az eljegyzés, és az esküvő miatt :D De feltettem magamnak egy kérdést, rávágtam a választ ösztönösen, és ezzel le is rendeztem.
Okosan szeresd!
Lehet hogy meg kéne próbálnod valahogy úgy étkezni, hogy nagyjából kitalálod előre, hogy mit eszel, és mennyit, én ezt már csináltam egy darabig és egész jól ment. Egyrészről előre össze tudod állítani, hogy minden fontos tápanyagból kapjon a szervezeted, másrészről kitűzöl egy célt, amit öröm lesz teljesíteni, kevesebb bűntudattal, mert tudod, hogy ez KELL Neked, nem pedig valami felesleges butaság, amivel csak tovább frusztrálod magadat.
55 pedig nem sok! Totálisan nem. És ezt nem azért írom, mert ezt akarom elhitetni Veled...
Amúgy ezt a gyógyszert nem ismerem, de nem szabad ilyenekkel "eltűntetni" a gondokat, mert csak több lesz utána...
Amúgy ma ettem pirítóst, két fél szeletet, de nagyon hányingerem lett, úgyhogy most Deadalon, muszáj, nem akarom azt, mint ami ezelőtt volt...
Ja, és ezekszerint hál'isten a bikinis csaj nem csak engem zavar, szóval le vele!!!!!!!!!!! :D
Sziasztok! :)
Annyira szeretnék többet írni de szinte sosem vagyok egyedül. :(
Nos, az történt, hogy elég rendesen eszegetek, tudjátok, mióta megfogadtam... habár most kis veszekedés volt így a babadolgot lehet, hogy halasztjuk... amitől megszakad ugyan a szívem de valóban ez egy olyan döntés, amit felelősségteljesen kell meghozni. Szóval az a lényeg, hogy eléggé nem vagyok jól. Állandóan sírok, feszült vagyok, ideges és totál utálok ilyenkor mindent és mindenkit és magamat is. Vettem ma Valeriana-t. Hátha jobb lesz. Itthon nem csinálhatom a feszkót, holott én sem tudom mi a baj.
Mit gondoltok, a táplálkozásom miatt lehet ez? Talán hiányt szenvedek valamiben és azért vagyok idegiled kimerült.
Megint tervezek egy kis visszavételt mert a normális embereknek való étkezés engem kiborít.
Valahogy úgy érzem mindig visszaesem és most megint nem motivál semmi, hogy normálisan éljek. :(
Lowpoint. :((((
Örülök, hogy Ti javulgattok, leszámítva VictoryPurple vírusát. :( Jujjj az nagyon rossz lehet.
Annucia, rajtam is így ugrál, talán pont három kg, így oda-vissza. Totál gáz. :( És amikor ez felfelé halad úgy érzem dagadék vagyok, pedig akkor is csak max.55 (de az már huhhhhúúúú) :)
Sok-sok minden történt de majd még irogatok Nektek.
Browning hogy vagy? 14 jujjj! Ilyeneket azért ne csinálj.
Én ma 3 Valeriana, abból nem lehet gáz, nem?!?! Az elvileg gyenge. Asszem. :(
HELP!
Sziasztok!
Harmadik napja fekszem itthon hányás-hasmenéssel, ma már azért sokkal jobb, ráadásul süt a nap, és unom a bezártságot. Mindenesetre amit sikerült magamra kaparnom az előző hetekben, az most úgy ahogy van el is tűnt rólam... Az asszisztensnéni mondta is, hogy vigyázzak, mert nekem aztán nincs tartalékom.
Akkor sorban:
Lilimia: Örülök, hogy tudsz enni!! :) Most akkor már jöhetnek lassan az együtt eszünk ezt meg azt projectek :)
Annucia: A sráccal nem kell foglalkozni ha ilyen, akkoris, ha ez nehéz... Nem érdemli meg és kész. És egyél továbbra is rendesen :)
Browning: Ne karcolgass és ne gyógyszerezz, kérlekszépen :( A pasis hullámzást meg most totál megértem. Ugyanez van velem is...
Többiek is, mindenki, meséljetek, miújság? <3
Annnnnnnnyira aranyos vagy :D
Ez tetszik...csak kéne egy kép, meg hogy hol lehet ki tenni.
Egyébként tök vicces, az elmúlt héten ettem, mint egy normális ember, tegnap is az előtt is, sőtt még sokat is, erre most ráálltam a mérlegre, és fogytam.
Normális, hogy ha eszek, akkor 3 kiló le fel ugrál rajtam? Legalábbis a mérleg szerint?
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?