Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
sziasztok!
hát igazából az én sztorim nem durva, szóval nem voltam anorexiás soha nem hánytattam magam meg ilyenek! én 85 kg voltam és elhatározam h lefogyok. Sikerült is! Lefogytam 62 kg-ra! nagyon boldog voltam, csakhogy aztán kezdtem visszaesni a rendes kerékvágásba és persze a kilók visszajöttek. most olyan 75 kg körül mozgok és nagyon gyűlölöm magam h nincs elég akaraterőm hogy megint leadjam a felesleget. ezért is regiztem ide. Sokszor olvastam hogy segítetek egymásnak és reméltem hogy nekem is segítenétek, meg persze én is szívesen segítek ha kell. puszi mindenkinek
a cigi miatt. meg h "óvóbácsisat" akar játszani, nem bírja a haveri körömet, akik mellesleg mindig mellettem álltak...ő meg azért nem..mindegy erről nem nagyon tehet...de akkor nem most kéne akarni megváltani minket/engem. hogy tönkretesszük magunkat...ilyesmik...
megettem a 3.palacsintát is. nyekk XD
mennem kell..anya...majd jövök pussz<333
az a lényeg, hogy segít h kiírhatod magadból:) hát..egy pasi meg...nem tuti h mindent megoldana... XD lásd az én esetemet... 2és fél hónapja csak..áá..veszekedések stb. ma is..:S egész nap enni se bírtam mostmár, csak hazajöttem és nagyin csinált nekem palacsintát,abból 2-t és a 3.al már egy órája küzdök XD ajj:(
szeretnék én mindig oylna energgikus-optimista lenni mint tegnap siekrült:D majd pénteken oszt. kiránduláson...:D:D enyém..veszek egy doboz mentolos cigit :D(Y) és SZAROK RÁ mindenre :S
köszönöm szépen.. ma már sokkal jobban érzem magam, egyszer a belső dolgokat kell helyrerakjam ahoz h ismét normális tudjak lenni.. igyekszem és bízom magamban.. nekem is tetszik ez a találkozós ötlet.. én is benne vagyok:D
szép napot mindenkinek:*
Szia!
Én most találtam egy "szert". A neve Obesimed.
Bár borsos az ára ( 5000 valamennyi), de jó!
Még csak 2 napja szedem, de full nem gondolok a kajára!
Szia!
Nekem is hasonló!
Én kemény 40 kg vagyok, de sajnos, disznónak érzem magam, a cél 38. Pár hete sikerült elérni , pont húsvétkor , mikor mindenki zabált, én meg 3 napig kopiztam:-)
Kedves Kakaobaba!
Én ugyan nem láttalak, hogy hogy nézel ki, de abból, amit leírtál, úgy sejtem, hogy hasonló alkatunk lehet. 2-3 cm-rel vagyok magasabb nálad és nekem is 55 kg a súlyom. Veled ellentétben én ezt nem tartom soknak. heti 6-7 óra sporttal értem ezt el, és kb. 1 éve tartom. Nem gondolom, hogy tökéletes alakom, nagyon sok hibám van és olyan testrészem, ami nem tetszik (főleg a lábam), de örülök, hogy most így nézek ki, és nem tartom magam kövérnek. Biztosan te sem vagy az! Szerintem kezd el újra a sportot, és egyből jobban fogod magad érezni. A koplalást pedig felejtsd el!
Ami pedig mások kritikáját illeti, hát igen, ismerős. :S Gyerekkoromtól azt hallgattam, hogy milyen jó húsban vagyok, meg hogy milyen szép lennék, ha nem lennének ilyen vastagok a lábaim...stb. Ezek egy életre meghatározzák az ember énképét. + Nálam bulímia lett az eredménye. De ismétlem önmagam, a sport nagyon sok önbizalmat ad, és formál is, és végre kezdem megszeretni és értékelni azt, amim van. :)
Lilimia üdv újra "itthon" :) hiányoztál, és gondltam ám rád. És most épp leszarom a családot. Igaz, eredetileg el se tudtam dönteni melyik finomságot egyem vacsira, de úgy jött ki, hogy pont összevesztem anyával, és mégsem ettem. Talán nekem velük van a legtöbb bajom. A környezetükben egyszerűen megőrülök. Érzem, mintha elkezdene feszülni a mellkasom, és csak kiabálni tudnék... és ez enm áll meg utánna. mindegy.
Mellékhatások? Hajhullás, lassan nő a hajam és a körmöm, volt időszak amikor minden falat után hányingerem volt, a menstruációm rendszertelen, sértődékeny vagyok-érzékeny, mindenen felhúzom magamat vagy elsírom magamat, ingadozik a hangulatom... őőő most ennyi
Ma is akartam vágni. de leszartam és elmúlt az igerem. Nem tudom, én akkor vágok, ha valaki nagyon felhúz, és nem a kajával vezetem le, vagy ha sokat ettem és nem akarok hányni, vagy ha nagyon szomorú vagy csalódott vagyok.
Sziasztok!
Nekem igazából akkor kezdödtek a gondok mikor a legjobb barátnőmnek pasija lett és kezdett engem elhanyagolni.
Ő mondta hogy nem igaz de amig nem volt addig mindennap taliztunk mióta van neki meg szinte könyörögni kellet.
Aztán inkább nem talizok vele kerülöm stb...
Én őt is az okok mellé vettem a pszhichológusnál.
Evésbe menekülök.
Az a baj hogy túl jó hiszemü vagyok és teljessen a büv körébe csavart.
Mióta nem talizunk kezdek nyugodni de akkor is az jór a fejembe h talán azért nem talizott tovább velem mert nem 70kg-os vagyok.
Üdv újak :) Jó, hogy írtatok :)
Most kicsit ömlesztve, ami eszembejut, most nincs türelmem külön-külön reagálni, nincs olyan jó napom.
Szóval először is Lilimia örülök, hogy visszatértél!!! :) Aztán csak vigyázz magadra, harcold ki magadnak a pihit, megérdemled - sajnos túlságosan is. És sz.rjunk le együtt mindenkit. Nekem ez még mindig nem megy eléggé, de igyekszem... :) Vigyázz magadra! <3
Na akkor a többi. A mellékhatások és az alakváltozások: nekem az volt az egyik durva szembesülésem nem is olyan régen, amikor az egyik barátnőm kérdezte, aki látott fürdőruhában, hogy hova tűnt a fenekem? Leginkább azt sajnálom, hogy melleim teljesen elfogytak, bár remélem, hha most már egyre jobban megy az evés, akkor "visszajönnek", elvileg ugye zsírszövet, szóval... Amúgy nálam is ingerültség, az evésbeli örömök hiánya, meg persze alacsony vérnyomás, szédülés, fejfájás. A menzeszemet gyógyszerrel állították be, úgyhogy a sok hormontól nem volt sok választása.
A kettős érzés meg totál jellemző, erről már volt szó korábban, mintha két éned lenne: az egyik aki tudja, hogy mekkora baromságot csinálsz, és hogy ez igenis NEM normális; a másik meg aki elnyomja, és csak mondogatja, hogy kevesebb kalóriát, kövér vagy, nem látod a tükörben milyen hájas vagy??
Amúgy mostanában igyekszem enni. Persze negyedannyit, mint egy normális ember, de minden este megkérdezi a barátom mit ettem, mennyit, mikor, és miért csak annyit?! :D És akkor általában még eszünk :) A legjobb, hogy néha sikerül kikapcsolnom magamban a hangot, hogy kövér leszek... Főleg így, hogy én főzök, és olyan jó nézni ahogy a Drága eszik, és mondja, hogy milyen fincsiket csinálok :) Rögtön éhes leszek tőle én is :)
Szóval maradt a boldogság.
Csak a suli egy nagy kalap szar :( Lesz tantárgyam ami meg se lesz, és ááá. Elment a kedvem az egésztől :(
Kivel miújság? <3 :)
Hát nekem egy évet maradt ki a menszesz.. Múlt hónapban jött meg, és annyira örültem^^ (meg az egész családXD attól féltünk meddő leszek)
Meg amikor nagyon gebe voltam, rossz lett a hallásom, nagyon alacsony volt a vérnyomásom, mindenen elsírtam magam, nem álmodtam, nem izzadtam, nem zsírosodott a hajam (ez nem volt olyan rossz:), de tökre kiszőrösödtem (ez talán vmi reakciója a testemnek, hogy a téli hidegben legalább vmi védjen?:O:S), már az is szörnyen elfárasztott, ha le kellett mennem a boltba tejért, ja és fájt az ülés, annyira csontos volt a seggem..:S
Ez olyan hihetetlen.. BRrr
Ugyanmár! nem tökmindegy mit mutat a mérleg? A lényeg, hogy jól nézz ki! Szerintem a mérleget csak akkor kéne használni, ha vki fogyni, vagy hízni szeretne, és ellenerőrizni akarja magát.
(én itt rontottam el... nem ellenőriztem magam:S)
Én mondjuk anorexiás nem voltam, csak elég sovány, de nekem volt, hogy fél évig kimaradt a menstruációm, aztán, ahogy szedtem magamra vissza, fokozatosan helyreállt. Más kellemetlen következménye nem volt az esetemben, leszámítva, hogy semmi fenekem nem volt és felül is jól leeresztettem.
Most ilyen gondom már nincs, sőt mintha már sokan odakapnák hátulra a tekintetüket.:D
Szóval a fenéknövekedésnek nagyon örülök...és szó mi szó, a sok sport is megtette ezen a részen a hatását, mert nem hájas, hanem izmos.:)
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?