Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Kakaobaba elolvastam a történetedet és az enyém is nagyon hasonló. Mondjuk engem nem cikiztek a szüleim és a barátom is csak finoman közölte velem hogy figyeljek jobban oda, hogy mennyi csokit eszek. Az elején engem is dicsértek hogy milyen ügyes vagyok..de most..azt mondják, hogy úgy nézek ki mint egy vészmadár..ami sztem nem igaz..170cm és 55 kg vagyok..Én még nem szoktam meg így magam..Nem tudom, hogy hogy voltam boldogabb..A plusz kilóimmal vagy anélkül, de az tuti hogy nem akarok hízni!! Kb olyan az esetem mint a tied Boriboo..Van hogy én is úgy látom hogy nagy a hasam, máskor meg h milyen vékony vagyok..És ha látom hogy akár pár dkg-val többet mutat a mérleg akkor rosszul érzem magam..De a következő elhatározásom, hogy mostmár csak heti 1* fogom magam megmérni..Nem érzed magad legyengülve mert csak reggel eszel? És nem is vagy egész nap éhes? Nem szeretnék okoskodni meg ilyenek, de sztem próbáld erőltetni egy kicsit az evést. Mióta megy ez így nálad? Mert hosszú távon nem biztos, hogy ez jó lesz.
Utoljára decemberben menstruáltam. Ez azért van mert így lementek rólam a kg-k? Pedig decemberben 3 kg-val voltam több.
Ha vkit megbántottam elnézést, semmi rossz szándék nem volt bennem! puszi
Én debreceni vagyok.
Én is mindig előre megtervezem, hogy mit egyek. De annyira jó, hogy érzem hogy kezdek kilábalni ebből az egészből. Tudjátok hogy csinálom? Úgy, hogy többször eszek egy nap, és nem nagy mennyiségeket. Mondjuk este után már nem eszek, csak zöldségeket. Annyira jó hogy itt a tavasz, nemsokára a nyár és lehet kapni sok-sok gyümölcsöt. :) Ilyenkor tudok kapni grapefuitot? Mert amúgy nagyon szeretem. Ha kimegyek a piacra találok? És a gondolataim is csökkenek a kajára tekintve. Csak pl most se tudom hogy mit reggelizzek. Szeretnék enni körtét is, sárgadinnyét is és müzlit is tejjel..Hát igen, ez a bőség zavara..:D
És szerintetek ha netalántán megesne hogy megint oda kerülök 2 vagy 3 hónap múlva hogy kihányom az ételt akkor már visszaestem? Vagy vannak ilyen kis botlások másoknál is?
Ez természetes, hogy csak az ételre tudsz gondolni. Hiszen éhes vagy és így jelez a szervezet. Én is alig várom már a reggeleket. Hihetetlen! Este tervezgetem, hogy milyen lesz az első falat, aztán mire odakerülök, már nem is vagyok éhes, aztán ráveszem magam, hogy valahogy egyek, de néha azt is megbánom.
A hánytatás az nagyon nem jó, és jó dolog, hogy ezt te is érzed, mert sokan vannak akik nem akarják beismerni, hogy mennyire ártalmas, ha rádjön a falásroham, akkor inkább egyél graipfruitot, mert az a gyomrot megtölti, megszívja magát, és elnyomja az éjhségérzetet, vagy még ott a banán, lehet ha 100 kalória van benne, de te is tudod, hogy mennyire egészséges, és fele annyira sem "ártalmas" mintha egy hatalmas roham után kiadnád magadból a megevett ételt.:)
Szia! Hát elvagyok. Gratulálok a vizsgákhoz!:D Hát nagyon eléggé lefoglal a vizsgadolog.. eddig jól ment, de eredmény még nem szertnék mondani, mert kicsit babonás vagyok. Az evés téma elég gyatra, mostanában szédűlgetek, s nem merek vásárólni mennei, mert ha csak a sarki abc-be kell is menjek az nekem egy óra, mire végignézem az összes összetevőt és kalória mennyiséget a termékeken, ha pedig hipermarketbe megyek akkor legalább 3 óra mire végzek.. Tegnap délután volt 3 óra kőkemény művészettörim, és úgy éreztem, hogy bevállalhatok egy kávéscsésze tejszínhabot. Aztán nekiálltam egy almának is, de nem olyan volt az ízze mind amire számítottam ezért kidobtam.. Elkezdtem tervezgetni, és szombaton ha minden igaz megyünk egy ütős drumm n' bass partyra.. szóval alig várom:D:D a legjobb barátnőm szülinapja is lesz.. szerintem jól fog telni, csak ne szóljam el magam:D:D ja és úgy döntöttem, hogy bepasizok, azthiszem a vizsgaidőszak ellenére bevállalom, ha nem is olyan komolyat, vagy valami, de kicsit ki akarok rugni a hámból:D:D..
Szorítok nagyon neked! Szüksége van a csapatnak rád! Meg kellett nézzem, hogy mi az az ödéma, most már akkor értem miért kell a vízhajtó..
A foltok nem lehet, hogy valami allergia? vagy a stressz miatt és valami külső tényező hatására valami " megviccelt"?! és egy hatalmas idézőjel..
Mindenesetre szurkolok, hogy hamarosan gyere helyre!:)
kedves Lili! ha nincs evésroham nincs hánytatás sem!! az tényleg nem jó hogy egyfolytába csak ezen jár az agyad. sztem hogy elkerüld a falásrohamokat inkább egyél többször keveset amiből csak akarsz, legyen benne édesség is. ha mellette tényleg rendszeresen mozogsz akkor nem fognak visszajönni azok a kilók. a gyógyulás is a kontrollról szól, ha ahoz van akaraterőd és kitartásod hogy lefogyj és hánytasd magad meg ilyenek, akkor a gyógyuláshoz is legyen. tudom hogy könnyebb mondani mint csinálni. kísértések mindig is lesznek, ezt meg kell tanulni kezelni. sok sikert és kitartás menni fog
szóljatok ám ha hülyeségeket dumálok :)
Victory, Bettus, Brow, 'többiek'? Hogy vagytok? Suli, vizsgák, evés?
Jelentem, én végeztem a vizsgákkal, bár még augusztusban lesz 3. Eddig minden 5-ös :)
Csak szokás szerint szívok ezerrel... Most, hogy a műtétek után kezdtem jobban lenni, és hála az égnek a közérzetem is tűrhető, sőt, egyre fittebb is vagyok, letudtam még a vizsgákat is, életem legnehezebb 5 napján is túl vagyok, és... Mert miért ne alapon, most, amikor pihenhetnék, és készülhetnék a szakmai gyakorlatra... Rejtélyes óriási kiütések jöttek ki a testemen, de még az arcomon is. Úgy nézek ki, mintha olajjal leforráztak volna. 1 nap alatt majd hogy nem beborították már a lábszáraim, a karjaim, a combom, és a hátam egy kis részét, és az arcom bal felét. Egész éjjel nem aludtam, mert féltem, nehogy ödémás roham jöjjön rám, nem soká megyek a bőrgyógyászatra. Előzetesen azzal rémisztgetnek, hogy lehet hogy be kell feküdnöm, mert ha rám jön egy ödémás roham, mire kiér a mentő már annyira megduzzad a légcsövem, hogy intubálni sem tudnak... Szóval a várva várt pihenés, bulizás, szánsájn, és hepinessz helyett mehetek orvoshoz :( Megint.
Hízni csak akkor hízok, ha elfelejtem bevenni a vízhajtót, márpedig néha szándékosan felejtem el, mert minden nap kellene, csak gyengébb vagyok tőle :/
Helyzetjelentés vége. De élek, és azt hiszem ez a lényeg...
Hashajtó:
Sokadjára adunk már felvilágosítást arról, hogy a hashajtóval nem lehet fogyni, mert a gyomorban, és a vékonybélben szinte azonnal felszívódik a cukor, és hízlaló, de hasznos társai, ellenben a további létfontosságú tápanyagokkal, vitaminokkal.
Ideiglenesen ugyan felgyorsítja az anyagcserét, de csak csak a vizet, és a már a vastagbélben lévő székletet hajtja ki, ami kiszáradáshoz vezet!!!
Ha pedig valaki rendszeresen szedi a hashajtót, és egyszer abbahagyja, jó pár hónapra búcsút mondhat a normális emésztésnek. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nem sok kedvem lenne 2-3 hónap székrekedéshez...
A hánytatás szintén gáz, mire elértek a wc-be, a hízlaló dolgok java már fel is szívódott a gyomorban...
Ha már annyira kínozni akarjátok magatokat, legalább tegyétek egészségesebben. Sportoljatok! Enni, aztán mozogni...
Sziasztok
Régebben már írtam ide. Jó régen volt már.
Ha valaki ki akar szállni ebből az egészből akkor azt h lehet megállni h ne vagy koplaljon vagy zabarohama legyen? Olyan nehéz vagy binge vagy fast. Átmenetet nehéz megtalálni. 300kcal felett már olyan mintha elrontottam volna olyan mindent mind1 érzés. Kérlek adjatok tanácsot.
Néha olyan mintha ebből lehetetlen lenne kiszállni. Elmúlt héten is fastoltam telezabáltam magam hashajtó és még hányni is próbáltam csak az nekem nem jó mert nem jött ki minden. Bocsi az undi részletekért...
most 55 kg vagyok, és egyáltalán nem vagyok normális:S Állandóan arra gondolok mekkora a hasam, s bár most tényleg meghíztam, nem ennek kéne kitöltenie az életem... Lassan lassan egyre kevesebb gondolok az ételre, de a szihodokim megmondta, legalább 2 év mire kilábalok az evészavarokból. Igaza is van. Már szilveszter óta rendesen (néha falásroham) eszek, s mikor fogyózni akarnék azt mondom magamnak: leszarom! Mi a fontos?: hogy jó legyen majd az érettségi, szeressenek az emberek, boldogok legyenek a szeretteim. Ez csak úgy lesz meg nekem, ha teljes energiával élek, s nem vagyok szomorú. Úgyhogy azt eszem amit akarok, ahogy jólesik.
A felesleget meg sporttal rendezem.:)
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?