Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

7530. boriboo (válaszként erre: 7528. - Lili92)
2010. máj. 27. 18:45
szia! engem nem bántottál meg abszólut:).. hát kb másfél éva van így a dolog, és hát 183cm és 58kg tartok.. persze érzem, hogy néha nem bírom, de valahogy mégis erőt merítek és nem szédelgek annyit.. nem szoktam méretkezni mert nem szeretem a mérleget, és a csontjaim is nehezek, ezzel csak felidegesíteném magam, ha egyfolytába a mérlegen állnék.. hát az éjhséget úgy nyomom el h 2-3 óra fele megiszom egyy kávét, majd este egy almát és sok vizet iszom.. most h itt vannak a vizsgák esténként már az almát se tudom bevállalni, mert olyan fáradt vagyok... a menstruációm, eddig még nem maradt ki, de azért félek.. nekem az egyik barátnőm 163cm és 55kg és nem az a csont csont de vékony, szóval vannak " uszógomii", de ha arra gondolok h te 7cm magasabb vagy, akkor az nagyon kevés.. ne parázz a kilók miatt!!!:)
7529. bettus csajszi (válaszként erre: 7527. - Lili92)
2010. máj. 27. 18:23
a diabetikus csokit próbáltad már? tudom hogy nem ugyanaz, de ha találsz finomat sztem az jó :) nálam bevált :)
7528. Lili92
2010. máj. 27. 17:22

Kakaobaba elolvastam a történetedet és az enyém is nagyon hasonló. Mondjuk engem nem cikiztek a szüleim és a barátom is csak finoman közölte velem hogy figyeljek jobban oda, hogy mennyi csokit eszek. Az elején engem is dicsértek hogy milyen ügyes vagyok..de most..azt mondják, hogy úgy nézek ki mint egy vészmadár..ami sztem nem igaz..170cm és 55 kg vagyok..Én még nem szoktam meg így magam..Nem tudom, hogy hogy voltam boldogabb..A plusz kilóimmal vagy anélkül, de az tuti hogy nem akarok hízni!! Kb olyan az esetem mint a tied Boriboo..Van hogy én is úgy látom hogy nagy a hasam, máskor meg h milyen vékony vagyok..És ha látom hogy akár pár dkg-val többet mutat a mérleg akkor rosszul érzem magam..De a következő elhatározásom, hogy mostmár csak heti 1* fogom magam megmérni..Nem érzed magad legyengülve mert csak reggel eszel? És nem is vagy egész nap éhes? Nem szeretnék okoskodni meg ilyenek, de sztem próbáld erőltetni egy kicsit az evést. Mióta megy ez így nálad? Mert hosszú távon nem biztos, hogy ez jó lesz.

Utoljára decemberben menstruáltam. Ez azért van mert így lementek rólam a kg-k? Pedig decemberben 3 kg-val voltam több.

Ha vkit megbántottam elnézést, semmi rossz szándék nem volt bennem! puszi

7527. Lili92 (válaszként erre: 7519. - Bettus csajszi)
2010. máj. 27. 17:10
Az oké Bettus, hogy többször keveset abból amit szeretek..A gyengém a csokoládé és ha én nekikezdek a csokievésnek akkor húúú...én lenyomnék egyszerre akár 2 táblát is... a csoki evést nem tudom még kontrollárni. Mondjuk most arra szeretnék ráállni, hogyha csokit eszek akkor az étcsoki legyen és min70%..azt hallottam, hogy az nem hízlal annyira..És serkenti az agyat! ;)
7526. Kakaobaba
2010. máj. 27. 15:27
Fehérvár^^
2010. máj. 27. 11:19
én mosonmagyaróvári vagyok
7524. bettus csajszi (válaszként erre: 7523. - Lili92)
2010. máj. 27. 11:18
örülök hogy pozitívan állsz a dolgokhoz. mindig jó ilyen hozzászólást olvasni :) az is nagyon jó hogy többször eszel keveset. ilyenkor már szinte minden nagyobb boltban, zöldségesnél és a piacon is lehet grapefruitot kapni. visszaesések előfordulnak, ezen dolgozni kell, hogy minnél kevesebbszer történjen és hogy ne is gondolj rá. biztos meg fogsz gyógyulni. :)
7523. Lili92
2010. máj. 27. 06:24

Én debreceni vagyok.

Én is mindig előre megtervezem, hogy mit egyek. De annyira jó, hogy érzem hogy kezdek kilábalni ebből az egészből. Tudjátok hogy csinálom? Úgy, hogy többször eszek egy nap, és nem nagy mennyiségeket. Mondjuk este után már nem eszek, csak zöldségeket. Annyira jó hogy itt a tavasz, nemsokára a nyár és lehet kapni sok-sok gyümölcsöt. :) Ilyenkor tudok kapni grapefuitot? Mert amúgy nagyon szeretem. Ha kimegyek a piacra találok? És a gondolataim is csökkenek a kajára tekintve. Csak pl most se tudom hogy mit reggelizzek. Szeretnék enni körtét is, sárgadinnyét is és müzlit is tejjel..Hát igen, ez a bőség zavara..:D

És szerintetek ha netalántán megesne hogy megint oda kerülök 2 vagy 3 hónap múlva hogy kihányom az ételt akkor már visszaestem? Vagy vannak ilyen kis botlások másoknál is?

2010. máj. 26. 21:38
amúgy ki hova valósi csajok?
7521. boriboo (válaszként erre: 7517. - Lili92)
2010. máj. 26. 19:12

Ez természetes, hogy csak az ételre tudsz gondolni. Hiszen éhes vagy és így jelez a szervezet. Én is alig várom már a reggeleket. Hihetetlen! Este tervezgetem, hogy milyen lesz az első falat, aztán mire odakerülök, már nem is vagyok éhes, aztán ráveszem magam, hogy valahogy egyek, de néha azt is megbánom.

A hánytatás az nagyon nem jó, és jó dolog, hogy ezt te is érzed, mert sokan vannak akik nem akarják beismerni, hogy mennyire ártalmas, ha rádjön a falásroham, akkor inkább egyél graipfruitot, mert az a gyomrot megtölti, megszívja magát, és elnyomja az éjhségérzetet, vagy még ott a banán, lehet ha 100 kalória van benne, de te is tudod, hogy mennyire egészséges, és fele annyira sem "ártalmas" mintha egy hatalmas roham után kiadnád magadból a megevett ételt.:)

7520. boriboo (válaszként erre: 7516. - Lilimia)
2010. máj. 26. 19:04

Szia! Hát elvagyok. Gratulálok a vizsgákhoz!:D Hát nagyon eléggé lefoglal a vizsgadolog.. eddig jól ment, de eredmény még nem szertnék mondani, mert kicsit babonás vagyok. Az evés téma elég gyatra, mostanában szédűlgetek, s nem merek vásárólni mennei, mert ha csak a sarki abc-be kell is menjek az nekem egy óra, mire végignézem az összes összetevőt és kalória mennyiséget a termékeken, ha pedig hipermarketbe megyek akkor legalább 3 óra mire végzek.. Tegnap délután volt 3 óra kőkemény művészettörim, és úgy éreztem, hogy bevállalhatok egy kávéscsésze tejszínhabot. Aztán nekiálltam egy almának is, de nem olyan volt az ízze mind amire számítottam ezért kidobtam.. Elkezdtem tervezgetni, és szombaton ha minden igaz megyünk egy ütős drumm n' bass partyra.. szóval alig várom:D:D a legjobb barátnőm szülinapja is lesz.. szerintem jól fog telni, csak ne szóljam el magam:D:D ja és úgy döntöttem, hogy bepasizok, azthiszem a vizsgaidőszak ellenére bevállalom, ha nem is olyan komolyat, vagy valami, de kicsit ki akarok rugni a hámból:D:D..

Szorítok nagyon neked! Szüksége van a csapatnak rád! Meg kellett nézzem, hogy mi az az ödéma, most már akkor értem miért kell a vízhajtó..

A foltok nem lehet, hogy valami allergia? vagy a stressz miatt és valami külső tényező hatására valami " megviccelt"?! és egy hatalmas idézőjel..

Mindenesetre szurkolok, hogy hamarosan gyere helyre!:)

7519. bettus csajszi (válaszként erre: 7517. - Lili92)
2010. máj. 26. 11:55

kedves Lili! ha nincs evésroham nincs hánytatás sem!! az tényleg nem jó hogy egyfolytába csak ezen jár az agyad. sztem hogy elkerüld a falásrohamokat inkább egyél többször keveset amiből csak akarsz, legyen benne édesség is. ha mellette tényleg rendszeresen mozogsz akkor nem fognak visszajönni azok a kilók. a gyógyulás is a kontrollról szól, ha ahoz van akaraterőd és kitartásod hogy lefogyj és hánytasd magad meg ilyenek, akkor a gyógyuláshoz is legyen. tudom hogy könnyebb mondani mint csinálni. kísértések mindig is lesznek, ezt meg kell tanulni kezelni. sok sikert és kitartás menni fog

szóljatok ám ha hülyeségeket dumálok :)

7518. bettus csajszi (válaszként erre: 7516. - Lilimia)
2010. máj. 26. 10:16
szia! köszi jól vagyok, én is éppen kérdezni akartam tőled mert láttam hogy nem nagyon írogattál. nekem június végén 23-án 24-én lesznek vizsgáim. gratulálok a jó eredményekhez, nagyon ügyi vagy :)az evéssel most nem állok túl jól. .. egyszerűen nem bírok enni egy falatot sem, nem tudom miért, talás a stressz az oka :(( sajnálom hogy megint betegeskedsz, nincs túl nagy szerencséd e téren, de bizti nem komoly, és hamar meggyógyulsz!!!!!!!!!!! és már mehetsz is pihizni, bulizni meg amit még akarsz :P pussz és vigyu magadra
7517. Lili92
2010. máj. 26. 09:18
Sziasztok! Egy fél éve küzdök evészavarral, de szeretnék belőle kigyógyulni. 17 éves vagyok, és egész gyerekkoromban ducika voltam. 12 éves koromtól többször fogyiztam, de mindig visszaszedtem magamra a plusz kilókat. De volt egy nagy elhatározásom 16 évesen, hogy mostmár tényleg lefogyok. Le is fogytam csaknem 20kg-t 1 év alatt. Ezt a súlyomat tartom, de félek hogy visszajönnek a kilók és fél éve evésrohamok törnek rám, ezért van hogy meghánytatom magam. Utálom magam miatta. Nem beszélek róla senkinek. Elolvastam egy bulimiáról szóló könyvet ami segít abban h leálljak a hánytatásról. Tanácsokat írnak le benne. 2 hétig nem is hánytattam magam, betartottam amit leírtak a könyvben. Annyira jól éreztem magam ezalatt az idő alatt. De a hétvégén egy csomó kaja volt otthon, és szószerint habzsoltam. Főleg édesség volt az amit megettem, de töménytelen mennyiségben. Rosszol is éreztem magam, hogy nem tartottam magam az elhatározásaimhoz, és kiadtam magamból ezt a töménytelen mennyiségű kaját. De azóta megint odafigyelek arra hogy mennyit eszem. És annyira rossz, hogy a gondolataim állandóan a kaján járnak. Mellette viszont rendszeresen sportolok és egészségesen élek. Mások ortorexiásnak mondanak, mert tényleg nagyon odafigyelek h mit egyek. Fontos számomra az egészség és az egészséges kaják. Annyira jó lenne ha vki leírná, hogy mit gondol erről. Előre is köszönöm! Lili
7516. lilimia
2010. máj. 26. 07:52

Victory, Bettus, Brow, 'többiek'? Hogy vagytok? Suli, vizsgák, evés?

Jelentem, én végeztem a vizsgákkal, bár még augusztusban lesz 3. Eddig minden 5-ös :)

Csak szokás szerint szívok ezerrel... Most, hogy a műtétek után kezdtem jobban lenni, és hála az égnek a közérzetem is tűrhető, sőt, egyre fittebb is vagyok, letudtam még a vizsgákat is, életem legnehezebb 5 napján is túl vagyok, és... Mert miért ne alapon, most, amikor pihenhetnék, és készülhetnék a szakmai gyakorlatra... Rejtélyes óriási kiütések jöttek ki a testemen, de még az arcomon is. Úgy nézek ki, mintha olajjal leforráztak volna. 1 nap alatt majd hogy nem beborították már a lábszáraim, a karjaim, a combom, és a hátam egy kis részét, és az arcom bal felét. Egész éjjel nem aludtam, mert féltem, nehogy ödémás roham jöjjön rám, nem soká megyek a bőrgyógyászatra. Előzetesen azzal rémisztgetnek, hogy lehet hogy be kell feküdnöm, mert ha rám jön egy ödémás roham, mire kiér a mentő már annyira megduzzad a légcsövem, hogy intubálni sem tudnak... Szóval a várva várt pihenés, bulizás, szánsájn, és hepinessz helyett mehetek orvoshoz :( Megint.

Hízni csak akkor hízok, ha elfelejtem bevenni a vízhajtót, márpedig néha szándékosan felejtem el, mert minden nap kellene, csak gyengébb vagyok tőle :/

Helyzetjelentés vége. De élek, és azt hiszem ez a lényeg...

7515. lilimia
2010. máj. 26. 07:42

Hashajtó:

Sokadjára adunk már felvilágosítást arról, hogy a hashajtóval nem lehet fogyni, mert a gyomorban, és a vékonybélben szinte azonnal felszívódik a cukor, és hízlaló, de hasznos társai, ellenben a további létfontosságú tápanyagokkal, vitaminokkal.

Ideiglenesen ugyan felgyorsítja az anyagcserét, de csak csak a vizet, és a már a vastagbélben lévő székletet hajtja ki, ami kiszáradáshoz vezet!!!

Ha pedig valaki rendszeresen szedi a hashajtót, és egyszer abbahagyja, jó pár hónapra búcsút mondhat a normális emésztésnek. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nem sok kedvem lenne 2-3 hónap székrekedéshez...

A hánytatás szintén gáz, mire elértek a wc-be, a hízlaló dolgok java már fel is szívódott a gyomorban...

Ha már annyira kínozni akarjátok magatokat, legalább tegyétek egészségesebben. Sportoljatok! Enni, aztán mozogni...

2010. máj. 25. 22:58

Sziasztok

Régebben már írtam ide. Jó régen volt már.

Ha valaki ki akar szállni ebből az egészből akkor azt h lehet megállni h ne vagy koplaljon vagy zabarohama legyen? Olyan nehéz vagy binge vagy fast. Átmenetet nehéz megtalálni. 300kcal felett már olyan mintha elrontottam volna olyan mindent mind1 érzés. Kérlek adjatok tanácsot.

Néha olyan mintha ebből lehetetlen lenne kiszállni. Elmúlt héten is fastoltam telezabáltam magam hashajtó és még hányni is próbáltam csak az nekem nem jó mert nem jött ki minden. Bocsi az undi részletekért...

2010. máj. 25. 22:04
amúgy ma nem ettem semmit, és asszem kicsit túladagoltam a koffeint. ez van
7512. bettus csajszi (válaszként erre: 7511. - Boriboo)
2010. máj. 25. 21:47
köszönöm :))
7511. boriboo (válaszként erre: 7510. - Bettus csajszi)
2010. máj. 25. 21:37
nagyon is egyet értek.. kisebesedik a végbélnyílás és rengeteg fertőzésnek van kitéve.. nagyon veszélyes.. és nem éri meg, mert a hashajtó a gyomrot tönkreteszi, és az anyagcserét is lelasíthatja szóval pont az ellenkező hatást éri el vele az ember hosszú távon, de ez mindenki maga döntése, csak nem tudom mennyire éri meg a vékonyság az olyan súlyós fertőzést amit talán sosem lehet kikezelni.. azért jobb lenne elgondolkodni rajta..
2010. máj. 25. 20:41
sziasztok! már nem azért de sztem a hashajtó semmivel sem jobb a hánytatásnál. a végbeled ugyanúgy kikészül egy idő után mint a torkod mint a szád és talán még veszélyesbb is. gondoljatok bele tényleg véreset akartok szarni??? már elnézésta kifejezésért. az még rendbe van ha felgyorsítod az emésztésed, de túlzásba vinni ezt sem kéne. . .szerintem! vagy tévednék?
7509. 40ae8fa448 (válaszként erre: 7499. - Hinaniko)
2010. máj. 25. 19:34
én 175 vagyok és 44 voltam szal nem veszélyes.de nem is egészséges gondolom... én tisasent szedek ha már a hashajtókról van szó itt olvasgatok....
7508. 40ae8fa448 (válaszként erre: 7506. - Kakaobaba)
2010. máj. 25. 19:28
jól nyomod, jó vagy ha ilyenekre gondolsz. velem ma barátnőim beszélgettek, azt mondják hogy csak én látom kövérnek magam meg h nem vagyok az. ajj de én meg egy kocának érzem magam.ma egy falásroham volt aztán ennyi, de jobb lett volna ha semmit nem eszek egész nap attól olyan boldog szoktam lenni
2010. máj. 25. 18:32
a faszom ki van a fogyóval
7506. Kakaobaba (válaszként erre: 7502. - Hinaniko)
2010. máj. 25. 17:34

most 55 kg vagyok, és egyáltalán nem vagyok normális:S Állandóan arra gondolok mekkora a hasam, s bár most tényleg meghíztam, nem ennek kéne kitöltenie az életem... Lassan lassan egyre kevesebb gondolok az ételre, de a szihodokim megmondta, legalább 2 év mire kilábalok az evészavarokból. Igaza is van. Már szilveszter óta rendesen (néha falásroham) eszek, s mikor fogyózni akarnék azt mondom magamnak: leszarom! Mi a fontos?: hogy jó legyen majd az érettségi, szeressenek az emberek, boldogok legyenek a szeretteim. Ez csak úgy lesz meg nekem, ha teljes energiával élek, s nem vagyok szomorú. Úgyhogy azt eszem amit akarok, ahogy jólesik.

A felesleget meg sporttal rendezem.:)

2010. máj. 24. 18:00
Lányok, ez még mindig nem pro fórum, csak úgy osztogassatok egymásnak tanácsokat! És nem akarok senkit megbántani :) De úgy gondolom, hogy a cél az hogy mindenki újra egészséges legyen :) Több értelme van, mint éhezni és szenvedni, és hányni, és hashajtót szedni és ki tudja még mi sok rosszat csinálni!!
7504. bulika
2010. máj. 24. 17:40
amúgy én a guttalax hashajtó cseppet ajánlom, mert recept nélkül kapható és nekem nagyon bevált sok sikert!!!! Írd meg hogy sikerült
7503. bulika
2010. máj. 24. 17:38
sziasztok. én is bulémiás vagyok és szeretnék valakit találni aki ugyanezzel küzd, mert nagyon egyedül érzem magam. Kecskeméti vagyok, ki az aki kecskeméti, mert nincsenek barátaim és szeretnék. e-mail címem: szabo.katha12@freemail.hu Jah, amúgy kata vagyok , írjatok.
7502. hinaniko (válaszként erre: 7500. - Kakaobaba)
2010. máj. 24. 15:20
ma néztem én is magam a tükörbe és kilátszanak a bordáim...:S nem hányom ki csak hányingerem van nemtudom kihányni, csak nagyon rosszul érzem magam utána , te most hűny kiló vagy? és mit tettél h ujra ugymond, "normális" lettél ?
2010. máj. 24. 13:31
Lányok a stadalax hashajtó recept nélkül kapható nem tudjátok? rájöttem h még a hányásnál az is jobb:( képzeljétek h már tiszta sebes a szám:( lécci segítsetek milyen hashajtót vegyek!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook