Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

7440. Zsófiaxx
2010. máj. 21. 19:42

ők anosok szerintetek? leszámítva hogy "sztárok"...

ha találkoznál vele szimplán a buszon (nem a név a lényeg) mit gondolnál? anorexiás?

[link]

[link]

mert az ő BMI indexük alacsonyabb mint az enyém én mégis mindig megkapom a "pff de sovány" megjegyzéseket az utcákon. ez hogy van?

7439. Zsófiaxx
2010. máj. 21. 19:35
162 centi és 46 kg anorexiának számít? minek számít ez?
7438. bettus csajszi (válaszként erre: 7436. - Boriboo)
2010. máj. 21. 16:53
igen, ezt nagyjából én is így gondoltam/gondolom, csak az a baj hogy néha elvesztem a türelmem és inkább feladnám az egészet, vagy elkezdeném a nem evést. érted? köszi a jótanácsokat :)
7437. boriboo
2010. máj. 21. 16:00
izéé el tudsz égetni:)..bocsika s a többi hibáért is..
7436. boriboo (válaszként erre: 7435. - Bettus csajszi)
2010. máj. 21. 15:59

ha mindenképpen szeretnél fogyni, és nem érzed jól így magad, akkor az egésznek az alapja az a kitartás és a rendszeres evés, amit inkább délelőtt vagy kora délután jó elfogyasztani.. sok sok gyümölcs zöldség valamint a rendszeres testmozgás.. eleinte nem látsz nagy különbséget, 2 hét után érzed h jobb a közérzeted, h könnyebben mozogsz és rá mersz majd úgy állni a mérlegre is , h ne rettenj meg.. persze az is fontos h miből mennyit eszel.. a fehérkenyér helyett inkább teljeskiőrlésűt vagy graham kenyeret válassz, ehetsz tésztát is csak mindenből tudd h hol a határ.. egyelőre a sütiket csokikat és egyéb cukros édeségeket hanyagold, és mielőtt tornáznál, vagy szaladnál egyél banánt, vagy olyan gyümölcsöt amibe több cukor van, h bírd a testedzést és ez általál több kalóriát is le tudsz égetni..:)

csak ügyesen:)

2010. máj. 21. 13:30
szisztok! köszönöm, hogy vissza írtatok és bocsánat hogy letorkolltalak titeket. én általában napik kétszer eszek megszabott időben. egyszer 11 és 13 óra között aztán 16-18 óra között valamikor, mindig annak a felét eszem amit gondolok hohy meg szeretnék enni. remélem ez érthető volt. vacsira állt valami gyümölcsöt vagy zöldséget eszek. és 19 óra után már semmit nem eszek. eddig egész jól bírom, bár a mérleg nem mutat még semmit. amúgy ez mellé még napi 4-szer tornázok is itthon meg néha ha az idő engedi akkor megyek futni. azért keztem el fogyózni mert egyszer már sikerült leadni a kilókat, de nagy örömömben nem figyeltem oda és vissza is jöttek, és most rettenetesen nézek ki. nagyon durva, sztem. 164 cm vok kb és olyan 75 kg körül mozgok. nagyon utálom magam hogy nem tudtam odafigyelni. a kitűzött célom egyenlőre a 60 kg. mert sztem akkor jól néztem ki. boriboo, köszönöm a törődést kedves vagy. és mindenkinek köszönöm aki írt. szükségem van rátok csajok. kellenek az olyan emberek akiknek nem megyek az agyára ezzel a témával. :)
7434. lancaster (válaszként erre: 7427. - Boriboo)
2010. máj. 21. 12:14

Értelek, és köszönöm.

Érdemes volt ide regisztrálni.

7433. lancaster (válaszként erre: 7431. - VictoryPurple)
2010. máj. 21. 12:13

Köszönöm szépen!

Ezt mondtam, szinte ugyanezekkel a szavakkal. És most így kaptam egy nagyon erős megerősítést. Nagyon kedvesek vagytok. Köszönöm!

7432. VictoryPurple (válaszként erre: 7464. - Boriboo)
2010. máj. 21. 11:48
Csak művészeti óráink vannak, mert az egyetemnek van ilyen része, ami direkt művészeti, viszont kellően megutáltatták velem az egészet. Nem bírom ha egy ember szubjektív véleményétől függ, hogy hányast kapok, egy olyanétól, aki egész életébe ült a kis székébe, és soha nem szerzett se gyakorlati tapasztalatot, se semmit, mert Ő Művész. Na ilyenkor köpném le őket, amikor beviszem a terveimet, és akkor ez is szar az is szar, csinálok még neki gyorsan ott ötöt, hát nem tetszik neki egyik se...
7431. VictoryPurple (válaszként erre: 7478. - Lancaster)
2010. máj. 21. 11:27

Számomra nem derült ki egyértelműen, hogy ezt így amit leírtál elmondtad-e Neki szemtől szemben, egy hosszú-hosszú beszélgetés alkalmával :) Csak magamból indulok ki, és hogy a szerelem az, ami miatt most úgy ahogy rendbejöttem. Az, hogyha egyszer nem is olyan nagyon sokára gyerek(ek)et szeretnék, nem csinálhatom ezt. Ha boldogan sokáig akarok élni, nem csinálhatom ezt. Akkoris, ha most ezeket még csak mondogatom magamnak, és valójában nem így gondolom, de előbb utóbb tényleg el fogom hinni, és igenis erősebb bennem a valós cél, mint az, hogy még egy pár kilót, na még egy pár kilót. Szóval igenis mondd el Neki, hogy Te komolyan aggódsz, és szereted, és mellette vagy, de mellette is szeretnél maradni még nagyon sokáig. Nem csak az elkövetkezendő pár évben.

Hát remélem valami jót azért írtam...

7430. 43f8f699fa (válaszként erre: 7429. - Boriboo)
2010. máj. 21. 09:52
szerintem mindenki örül neki h kap választ a kérdéseire:) nem vesszük okoskodának:)
7429. boriboo
2010. máj. 21. 07:46
amm bénán érzem magam, h tanácsokat osztogatok miközben nekem is efélle bajaim vannak.. felmerűl bennem a kérdés h akkor ha ezt tudom így akkor gyakorlatban miért nem alkalmazom?! nemtudom..mindenestere bocsánatot szeretnék kérni az okoskodásért..
7428. boriboo (válaszként erre: 7477. - Hinaniko)
2010. máj. 21. 07:45
Szia! az nagyon de nagyon kevés! minimum 52 kéne legyél, de még akkor is alúltápláltnak számítanál.. juuj bocsánat a nyersességért, de ez a testsúly legalább jóóó 10kg-val kevesebb mint amennyi kéne legyél.. nem tudom h működik ez az anorexia betegséges dolog, mármuint h mikortól számít valaki anorexiásnak.. de a szakemberek szerint akkor amikor ki marad a menstruáció és nagyon hull a haj, bár sztem ez túlságosan nagy általánosítás.. mindesetre az jó az ha látod h ez nem jó így.. mert már ez is egy lépés a gyógyulás felé, öszintén nem tudom h mit csinálhatnál, mert hát énis nyakig benne vagyok az egészben.. viszont gondolj arra amiután ettél, h ez nélkül mennyivel roszabb lenne a testednek és enni pedig muszály ahoz h életben tudj maradni!
7427. boriboo (válaszként erre: 7478. - Lancaster)
2010. máj. 21. 07:34

Szia! pfúú nagyon szép amit teszel a barátnődért!

Ha már nem segít az h le ülsz vele beszélgetni, vagy próbálod jobb belátásra bírni, lehet ha jobb lenne egy szakemberrel szóbaállni, persze felnőtt s már nincs jog arra h beutalják a kórházba ahol kötelezően meg kell jelenjen, de talán egy lélekbúvár tudna hatni rá, tudna "mutatni" kézzzel fogható érveket..nemtudom..még sosem voltam kórházban ilyen próblémával, nem tudom h h működik, de magamból kiindúlva talán az az egyik legfontosabb dolog amit most tehetsz h minden egyes percben érezze azt h mellette vagy.. általában a közeli és nagyon közeli emberekkel nem szeretünk evés dolgában beszélgetni, nekem elcsépelt témának tűnik és fölöslegesnek tartom, viszont az h tényleg érdeklem őket az nagyon jól esik.. vagyis ezzel azt szeretném mondani, h beszélj vele, érezze h tényleg mindig számíthat rád, és nem kell féljen attól h egy ha megint beszélgetésre kerül a sor akkor előhozodik az evés téma.. lehet butaségokat beszélek, de nekem más nem jutott az eszembe..

7426. boriboo
2010. máj. 16. 13:45
hoppá.. labradort akartam..:)
7425. boriboo (válaszként erre: 7423. - Lilimia)
2010. máj. 15. 17:46

szia! nagyon csínos a cipőd és sexi a lábad is.. és igenis jó kép.. a lényeg látszik, más nem számít..:D

jaaajj nekem is a kedvenc kutyafajtám a labradir.. annyira szeretem őket és Rumi.. pf nagyon édes.. nagyon barátságosnak néz ki.. szerettem volna én is kutyát csak azt mondták h nem mert nincs hely.. aztán házbaköltőztünk úgy 6 éve de akkor már másfele figyelt mindenki, pedig még akkor sem álltam le az ötlettel, és én is labradort szerettem volna és el is terveztem h úgy fogják hívni h sebtapasz, vagy kenősajt!:D:D aztán szépen letehettem az ötletről mert közölték velem h semmikép sem lesz kutyám..

Aztán megtört a jég és elkerültem otthonról egyetemre és lett egy kutya a szomszédba.. és a színe hasonlít is a labradoréra, igaz nem fajtiszta de nem számít mert úgy szeretem mintha az enyém lenne.. Buksinak hívják, és látom a szüleimen is h megváltozott a kutyatartásról berögződött véleményük. apum viszi sétálni, és foglalkozik vele, de nem nagyon tudtuk eddig megnevelni.. igaz csak 8 hónapos de már akkor és még mekkora fog lenni:))

na jó kicsit elfutott a kezem a billentyűzeten..

szioka

és puszika mindenkinek:D

7424. boriboo (válaszként erre: 7418. - Bettus csajszi)
2010. máj. 15. 17:37

nekem az egéssz úgy kezdődött h le akartam adni prá kilót.. épp csak h ne lógjon ki sehonnann semmi.. aztán túlságosan gyorsan ment le minden és elégedetlen voltam még az után is a külsőmmel s végül úgy maradtam:)))

nem érzem magam se vonzóbbnak, sem boldogabbnak, sőt mintha nem is tudnám ki vagyokk.. sokkal boldogabb és szebb voltam akkkor mielőtt ebbe az egészbe belehezdtem volna.. semmilyen szempontból nem éri meg.. s gyakori a szívfájás meg szúrás, különben is jó pár felmenőmnek a szívével volt próblémája és most is van.. csak annyit tudok mondani h nem éri meg..

7423. lilimia
2010. máj. 15. 00:22
Cipőről kép a naplómban! :) Elvileg nem túl jó, de így éjféltájt már nem volt sok kedvünk egy komplett sorozatot csinálni :)
7422. lilimia (válaszként erre: 7421. - Boriboo)
2010. máj. 15. 00:21

Örülök, ha a szövegelésem tényleg segített valamennyit :)

A lábam: Van egy neurológiai eredetű, polineuropathya nevű betegség. Rengeteg fajtája van, és iszonyatosan szemét dolgokat tud művelni. Az a fajta ami nekem van a zsibbadástól a bénulásig, az érzékenységtől a pokoli fájdalomig, mindent produkálhat. A ráadás a vakság.

A lényeg az, hogy megtámadja az érző, és a mozgató idegeket a test valamely részén, és károsítja őket. Ha jól számolom a lábam 5x, a kezem 4x voltak lebénulva. Ilyenkor rengeteg B vitamint kell bevinni a szervezetbe, fizikoterápiára, és gyógytornára járni. Általában 3-4 hónap volt újra megtanulni járni normálisan. Ha időben elkezdik kezelni, akkor nem okoz maradandó károsodásokat. A látóidegeimet, és a szemmozgató izmokban lévő idegeket is megtámadta. A neurológus csak azt hajtogatta, hogy szimulálok (mindig ez volt a mániája), egészen addig, míg már nem lehetett segíteni, mert elsorvadtak a látóidegek 85-90%-a. A szemmozgató izmok szerencsére rendbejöttek.

A legrosszabb ebben a betegségben, hogy bármikor, szó szerint egyik pillanatról a másikra lebénulhat teljesen az embernek valamije, és hosszú hónapok kemény munkája árán jön a javulás.

Jó éjt!

7421. boriboo
2010. máj. 14. 23:48

azt hiszem a bénulásra.. nagyon szépen írsz bár gondolom már sokan mondták.. nagyon lelkesítően hatott az egész.. meg akarok élni minden egyes percet amit csak kapok, nem az élet értelmére akarom megtalálni a választ hanem csak arra h vegyem észre a színt az életben.. h ne csak panaszkodjak s csúnyákat beszéljek magamról, s arról ami nincs is, hanem azzal kezdjek valamit amim van.

Sikerült egy orbitálisat sírnom úgy h meglettem könnyebűlve és megpróbálok holnap másemberként ébredni, ha nem is teljesen másemberként, de valamivel többel, vagy csak tisztább fejjel.

Köszi szépen mégegyszer,de tényleg, nagyon pozitívan hatott rám a válaszod.

Biztos hamarosan túlleszel a mostani lelkiállapodon, erős vagy, ez mindenkkép érződik. Na nem akarom tovább húzni a szót

köszönöm még egyszer és jó éjszakát..

Szia.

7420. lilimia (válaszként erre: 7417. - Boriboo)
2010. máj. 14. 23:19

Szia!

A lábammal? Gondolkodom mire gondolhatsz. A bénulásra?

Nem vagy kicsinyes, sem önző! Belekerültél egy ördögi körbe, amiből pokolian nehéz kimászni!

Mindenkinek oszt valamit az élet, amivel meg kell küzdenie. Attól függetlenül, hogy sok dologtól megfosztottak a betegségeim, ugyanannyit kaptam is, csak az emberek hajlamosak megfeledkezni a jó, szép dolgokról, mert a fájdalom, és a szenvedés mindig intenzívebb élmény, hiszen az emberek általában pesszimisták, és depresszívek. Persze, depressziós vagyok, mint sokan mások, de taktikázok, és ehhez hozzá tartozik az is, hogy keresem a jó dolgokat, időnként szinte megszállottan, hogy egy-egy rosszabb időszakban legyen ami éltessen, és egyfajta szimbólumokként lebegjenek a szemem előtt, hogy lesz ez még jobb is. Jelenleg nagyon rossz passzban vagyok, de az utolsó vizsgám után kiborulhatok, aztán lesz pár napom, hogy felépítsem magam, majd kezdődik a nyári gyakorlat, ami szuper, mert addig sem foglalkozok a negatív dolgokkal, és rengeteg jó élménnyel, és tapasztalattal fogok gazdagodni.

Valamit még írni akartam, de mert miért ne, elfelejtettem... Iszok egy kis tejeskávét, meg elszívok egy cigit, hátha eszembe jut :)

Nem jutott eszembe...

7419. lilimia (válaszként erre: 7415. - VictoryPurple)
2010. máj. 14. 21:59

Próbálok enni, de nem mindig sikerül. Most abszolút egyértelmű, hogy a pszichés állapotommal kapcsolatos. Egyre rosszabbul vagyok, egyre nehezebb tartani magam, egyre zavarosabbak a dolgok, és a híres önkontrollom kezd fakulni. Elkezdett kiszaladni a lábam alól a talaj.

Ha ez a rohadt bpd nem lenne... Minden sokkal egyszerűbb, és könnyebb lenne.

Ha nem felejtem el később megkérem jóuram, hogy fotózza le a lábamon A Cipőt :)

Pasi? Evés?

puszik és ölelés

2010. máj. 14. 20:31
sziasztok! azt szeretném megkérdezni, hogy nálatok hogy kezdődött ez a dolog az evéssel vagy inkább a nem evéssel?
7417. boriboo (válaszként erre: 7416. - Lilimia)
2010. máj. 14. 15:43
ammm.. tudom h már sokmindenkinek el kellett mondjad de mi történt a lábaddal? visszaolvasgattam még a kezdetekből és megdöbbenve tapasztaltam h mekkora karaterőd van! ez annyira de annyira nagy dolog! hihetetéen! én nem eszem mert hülye vagyok és mert jobb dolgom nincs.. amúgy nem is lenne semmi bajom csak elkezdtem s már képtelen vagyok abbahagyni.. neked viszont mind eközben meg kellett " küzdj" a vaksággal és dúrvahangzatú betegségekkel. elszégyelem magam h mennyire kicsinyes vagyok és önző.. hát csak annyit tudok mondani h le a kalappal előtted.. és mind ez mellett annyi életerő sugárzik az arcodról ( képeken láttam) meg az írásodból h hihetetlen.. hát nagy nagy elismerésem!
7416. boriboo (válaszként erre: 7414. - VictoryPurple)
2010. máj. 14. 15:24
köszönöm szépen.. igazán jól esett.. nagyon kedves volt tőled.. a pasis dolog is csak azért foglalkoztat mert nincs.. szóval nem is foglalkoztat csak az ember kénytelen elkondolkodni azon h mi is a szerelem ha szembe megy vele egy túrbékoló pár, és nagyon szép dolog az ha tényleg öszinték az érzések.. néha összezavarodom a tükörképemmel.. vagyis látok egy nagy disznót,néha meg igazán vékonynak érzem magam s akkor elgondólkodom h melyik is a valós kép.. talán ez a legaggasztóbb az egészben.. h nem tudom mi a valóság és mi az amit a "betegség" miatt látok.. de mindenesetre kösszii mégegyszer.. főleg azért is mert nem is ismerjük egymást és megvolt aaz első benyomás vagyis na.. kicsit zavartan írok de remélem kihámoszható..:D szépnapot:D:D:D
7415. VictoryPurple (válaszként erre: 7416. - Lilimia)
2010. máj. 14. 08:41

Örülök az eredményednek, nagyon!!

A sétálásod se várathat már magára sokat :)

Enni meg egyél, egyél, eszünk együtt!!

Várjuk a képet a Csodacipőről.

És egyébként meg ne foglalkozz senkivel, tudd, hogy ki vagy és milyen vagy, és mi szeretünk Téged. :)

7414. VictoryPurple (válaszként erre: 7417. - Boriboo)
2010. máj. 14. 08:35

Ezt sokan így érezzük, hogy olyanok akarunk lenni mint voltunk. Teljesen ugyanolyan szerintem már soha nem lesz... De valami közeli és normális állapotot simán el lehet érni, és tartani, és boldognak lenni benne! :)

A pasi meg tényleg nem biztos, hogy mindent megold, vagyis szerencse kell hozzá, a nők meg általában hajlamosak nem jól választani.

(Azért van a ki jól válaaaaszt ;) )

7413. VictoryPurple (válaszként erre: 7406. - Boriboo)
2010. máj. 14. 08:32
Megnéztelek, egyáltalán nem béna a képed azzal ellentétben ahogy odaírtad :) És vékony vagy... Ja, és szerintem tudod, hogy én nem kötelességből mondom Neked :)
7412. VictoryPurple (válaszként erre: 7411. - Browning)
2010. máj. 14. 08:31

Remélem jól érzed majd magad, eszel fincsit, és minden rendben lesz :)

Ez a srác meg... Én üzenem, hogy vigyázzon Rád, mert muszáj. Vagy különben odamegyek!! :)

<3

7411. browning
2010. máj. 13. 21:18

sziasztok Drágák, most nem tudok írni, nemsokára megyek szunyálni, holnap osztálykirándulás, van cigim, barátommal béke van és szeretem. csak istenem...csak nyugi lenne mindig:) <333 imádom.csak lenne nyugi...:)

hnap hajnalban(4kor) kell kelnem O_O"

legyetek jók, vasárnap majd írok!!:)<3

sok-sok puszi,ölelés és optimizmus megy nektek az éterben!:D

üdv új(ak)!:D kellemes 7végét!^^

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook