Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

7560. boriboo (válaszként erre: 7556. - Bettus csajszi)
2010. jún. 1. 14:22
szija! kösz9 ez kedves tőled:).. s amúgy mi újság veled? h vagy?
7559. boriboo (válaszként erre: 7557. - Lili92)
2010. jún. 1. 14:21
nem igazán gondolkodtam a témán, de már sokan mondták.. 183cm azért a modelleknél is magasnak számít.. nekem a kifutómodellkedés inkább bejön, csak nem szeretem ha sokan látnak ahogy megyek vagy plakátokon a képeim, a bikini és fehérneműs képeket nem vállalnám be, még magam sem tudtam a testemet elfogadni, nem hogy másnak mutogassam:)nektek mikor kezdődik a szűnidő?
2010. jún. 1. 13:31

Üdv, Hoxa portálja Olvasói!

Lehetséges, hogy posztunkat már olvastátok korábban, de bemutatkozunk újra.

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet és Járóbeteg Osztály kutatókból és pszichológusokból álló csapata vagyunk, Professzor Dr. Túry Ferenc koordinálásával. Munkánk része egy kiterjedt EU kutatási projektnek, melynek célja az evészavarral küzdők segítése egész Európában.

Az EDINA program (www.e-mental-health.eu/edina) egy interneten működő támogató program olyan nők számára, akik az elmúlt év során már vettek részt kezelésben evészavaruk miatt, és akik részére ez folyamatos ingyenes online támogatást nyújt.

Ez a következő elemeket tartalmazza: online információs anyagok az evészavarokkal kapcsolatban, személyi és csoportos chat ülések egy tapasztalt terapeuta felügyelete alatt, fórum, valamint heti ellenőrző és visszajelző elemek. A program teljesen anonim, a résztvevők személye nem ismert egymás előtt, személyes találkozások nincsenek.

A tavalyi év óta már több nő regisztrált a programba, hetente találkoznak a csoportos chat üléseken, hogy kérdéseket tegyenek fel és egymásnak, és támogatást nyújthassanak.

Csak a tanulmány regisztrált felhasználóinak van hozzáférése a fent említett modulok mindegyikéhez. Így ha az elmúlt év során részesültetek evészavar miatt kezelésben, és szívesen részt vennétek a programban, küldjetek egy e-mailt nekünk: edina@net.sote.hu.

Amint megkapjuk e-mailjeiteket, megosztjuk veletek a programban való részvétel feltételeit.

Ha még sosem részesültetek kezelésben, vagy úgy gondoljátok, hogy talán jelenleg is segítségre lenne szükségetek, Prof. Dr. Túry Ferenc és kollégái ingyenes csoportterápiát tudnak biztosítani Budapesten. Miután részt vettetek a kezelésben, regisztrálhattok az EDINA programba.

Akkor is várjuk jelentkezéseteket, ha már meggyógyultatok, és úgy gondoljátok, tapasztalataitokat másokkal megosztva tudnátok nekik segíteni,

Nyugodtan küldjetek nekünk e-mailt, amennyiben érdekel benneteket a program, vagy bármilyen kérdésetek van ezzel kapcsolatban: edina@net.sote.hu.

Várjuk visszajelzéseteket!

Üdvözlettel: az EDINA Csapat

7557. Lili92 (válaszként erre: 7554. - Boriboo)
2010. máj. 31. 21:31

És egyébként nincs kedved modellkedni?

Én már voltam modellválogatáson, de nem vagyok elég magas..min 173cm-nek kell lenni.

Szeretem a szép ruhákat. :) Inkább fotómodell lennék mint kifutó modell.

Szerintem se aggódj azon az 1 szelt tortán! Nem szabad! Ma én is megettem 3 palacsintát.

jóéjt!

7556. bettus csajszi (válaszként erre: 7554. - Boriboo)
2010. máj. 31. 20:04
örülök neki hogy ettél :)) és ne érezd magad rosszul mert hosszú idő óta jólesett egy szelet torta. szerintem is csini vagy, örülnék ha ilyen alakom lenne :) amúgy én is észrevettem hogy mindenki el van tünedezve, tiszta punnyadás van, de majd úgy is mindenki ír hogy mi van vele :)
7555. Dorneo
2010. máj. 31. 19:34

Kedves Fórumozók!

A Wellness Magazin újságírójaként kéréssel fordulok Hozzátok. A magazin "Hónap Hőse" rovatába keresek olyan 20-36 év közötti lányokat, akik sikeresen túljutottak a bulimián, és szívesen szerepelnének névvel és egy fotóval a lapban. Ezekben a cikkekben olyan fiatal nőket mutatunk be, akik egy komoly betegségből gyógyultak meg. A történetük példa a többi olvasónak, hogy a nehéz helyzetekből is van kiút.

Aki kedvet érezne az újságcikkben való szereplésre, kérem, írjon a galgoczi. dora@chello. hu címre!

Előre is köszönöm a válaszokat, sziasztok!

Dóra

7554. boriboo (válaszként erre: 7553. - Bettus csajszi)
2010. máj. 31. 16:25

Tegnap volt a legjobb barátnőm szülinapi bulija és hát igen bűnőztem, mert azt mondta, hogy legalább a szülinapján egyek, és vágott nekem egy szelet tortát, persze csak jelképes szelet volt mert nem hagytam, hogy lekanyarítson egy nagy szeletet, és igen gondoltam, hogy ennyít igazán megtehetek, s láttam rajta, hogy jól is esett, és finom volt a torta is, bár utánna rosszul éreztem magam, de úgy érzem belefér..

A másik pizitív dolog ami történt a tegnap, hogy a barátnőm bátyjának ott volt a barátnője, aki divaton van, és megkérdezte, hogy miért nem megyek modelnek, mert megvan hozzá az arcom, a magasságom és a testem, és bevallom nagyon jól esett, főleg,hogy szakmabeli mondta.. remélem mindenki jól van.. bár mostanában mindenki el van tünedezve, gondolom éretségi, vizsgák.. szóval mindenkinek nagyon sok sikert, és azért hallassatok ti is magatokról! szép délutánt mindenkinek.:)

2010. máj. 31. 16:15
sziasztok! kinek hogy telt a hétvégéje? az enyém vegyes volt :S lilimiával mi van?
7552. Kakaobaba
2010. máj. 31. 15:23
VictoryPurple Nagyon boldog Szüólinapot!! 20 év? Nem semmi! A legszebb kor most jön neked!:)
7551. VictoryPurple (válaszként erre: 7549. - Boriboo)
2010. máj. 31. 11:59
Köszönöm, igyekeztünk :)
7550. Lili92 (válaszként erre: 7529. - Bettus csajszi)
2010. máj. 29. 23:24

Sziasztok! Bocsi, hogy csak most írok!

próbáltam már a diabetikus csokit de én jobban szeretem a bio boltban kapható csokis-müzlis szeleteket.és ezek még egészségesek is.

Ettem ma grapefuitot és annyira jól esett :)

Én úgy érzem, hogy lábalok ki a ebből az egész helyzetből. 3 hét alatt csak egyszer fordult elő hogy hánytam. És sokkal boldogabbnak érzem magam.És az a legjobb hogy ezt mások is így látják.Apukám, aki eddig mindig azzal piszkált hogy milyen csont vagyok meg milyen kedvtelen, ma azt mondta, hogy nagyon jól nézek ki és hogy csak úgy sugárzik belőlem az energia és a jó kedv..A barátnőim is azt mondták, hogy milyen jól nézek ki és hogy ők is ilyen csinosak akarnak lenni mint én..Annyira jót tett ez a mai nap a lelkemnek, hogy szinte leírhatatlan. Ez plusz motiváció ahhoz, hogy végig csináljam! Annyira örülök, hogy viszonylag hamar rádöbbentem arra hogy vmi nagyon nincs rendben velem, és ez ellen teszek.

Pénteken unokatestvérem ballagásán voltam. A ballagást ünnepi vacsi követte. Mindenből ettem, sőt a somlóiból 2szer is szedtem és egyáltalán nem volt lelkiismeret furdallásom utána, mert annyira jól esett. Ezelőtt ha úgy éreztem hogy sokat ettem, másnap nem ettem egy falatot sem, de ez most nem így történt.:)

Nem rég érkeztem haza anyukámhoz, mert a hétvégeket apukámmal szoktam tölteni. Hazaértem és ezt a nagy jó kedvemet anya lelőtte..:S Pedig úgy örültem, hogy végre jó kedvem van. Nem hogy ő is örült volna neki, hogy boldognak lát...

Jóéjt nektek!

7549. boriboo (válaszként erre: 7548. - VictoryPurple)
2010. máj. 29. 18:26
Akkor nagyon boldog előnapiszülinapi bulit neked! Érezd jól magad, és csak pozitívan! Jó bulizást!:):D
7548. VictoryPurple (válaszként erre: 7539. - Annuccia)
2010. máj. 29. 18:00

Szülinap... Minden csak rosszabb lett. Ma tartottuk Anyuéknál. Sikerült úgy összevesznem nagyapámmal hogy kiszálltam a kocsiból, és busszal jöttem haza. Mondjuk anyuék jót nevettek rajta, tudják milyen nagyapám, és néha én se tudom tolerálni már az önzőségét és nagyképűségét, persze szeretem, csak amikor a semmin elkezd kötözködni, na akkor mondtam, hogy most állj meg, mert kiszállok a kocsiból. És így is lett.

Csajok, ráálltam ma a mérlegre... 51,5 kg. Totál kiakadtam. De össze kell szednem magam, holnap jön haza a Drágám végre, most nem eshetek vissza. Jól kell lennem.

Ma megyünk el este egyet barátokkal szülinapozni (persze alig leszünk páran, senki nem ért rá(m):S), szóval most talán már tényleg mindjárt holnap.

Amúgy kaptam egy pár ruhát, meg fürdőköpenyt, meg egy üveg bort, ami 1990-es, merthogy akkor születtem, és apám 15 éve őrizgette nekem :)

Na megyek tusolni, mert ma még napoztam is, meg már így is túl sok infót osztottam meg veletek :)

És mindjárt jön barátnőm segít hazacipelni a piákat :)

2010. máj. 29. 17:55

Boriboo, ismerem az ilyen "típusú" emberek, szerencséd van, hogy valamennyire tudod kezelni, nekem ez még mindig nem megy... :S

Kakaobaba, tarts ki, csak magadra kell hagyatkoznod az első és a legfontosabb Te vagy, ezt meg kell tanulni! Nem számít más, először magadat kell rendbe tenned és ezt úgy, hogy minden más 'hangot' kiszűrsz. Csak így megy.

7546. bulika
2010. máj. 28. 22:27
Kata vagyok,én még új vagyok, de segítene nekem valaki??Nincsen sok barátom, mert senki nem tud a kényszer betegségemről, de szeretnék újra normális lenni, de mi is a normális??Utálom ezt a szót!!!Szóval, szabo.katha12@freemail.hu az e-mail címem, szóval írjatok
7545. bulika
2010. máj. 28. 22:19

Sziasztok!!!Kata vagyok és annyira örülök, hogy végre társakra találtam bennetek, mert eddig úgy érzetem csak nekem vannak ilyen gondjaim, de örülök, hogy nem vagyok egyedül :))

Én is pont ezekkel a gondokkal küzdök. Az öcsém, akivel eddig baromi jóban voltunk, most nem szól hozzám és fenyeget, hogy elmondja anyunak. amit nagyon utálok!!!!

Ráadásul gyakran van bűntudatom, hogy kieszem a családomat a vagyonából, mert én rengeteget zabálok, és néha azt érzem, hogy ők mellettem éheznek és anyám amikor meg nem akarok bekajálni és odafigyelni, hogy mennyit eszek, akkor odanyög egy olyat hogy vigyázz, hogy be ne egyél. hát erre csodálkozik, hogy bekajálok???

Szeretnék kecskeméti barátokat találni, szóval írjatok, légyszi

2010. máj. 28. 18:03
örüljetek hogy legalább van mit enni, még ha nem is aktok! nálunk annyira rossz most a szitu hogy már kajára sincs lóvénk, nem mintha ennék, de akkor is . . .:((((((((((((((((((
7543. Kakaobaba (válaszként erre: 7542. - Boriboo)
2010. máj. 28. 17:58

Köszi!:) Jobban is látom a helyzetet.

Bár a tesóm tényleg bántani akart, mert neki is mánia a fogyókúra (hánytatta is magát), és tudja, hogy rosszul esik, amit mond.

De mindegy, próbálom leszarni..

Ha végre kimegy a szobámból, talán még tornázni is tudok...

7542. boriboo (válaszként erre: 7541. - Kakaobaba)
2010. máj. 28. 17:55
A testvéreket ilyen szempontból nem kell komolyan venni. Az én bátyám amikor meglát az asztal mellett mindig azzal jön, hogy megint eszel te hájas disznó?! Tudom, hogy csak viccel és csak azért mondja mert tudja, hogy felhúzódom, sőt legtöbbször amikor elmegy mellettem azt mondogatja, hogy te kövér te kövér. Eleinte nagyon rosszul esett, de mostmár nem veszem fel, mert tudom, hogy úgy sem gondolja komolyan.. ritkán talákozunk a távolság miatt, s amikor legutóbb találkoztunk, volt egy olyan beszólása, hogy tudod ugy-e miért nő jobban a szőr a karodon?! s kérdeztem, hogy miért?! azért mert így védekezik a tested a kihűlés ellen.. nézzél tükörbe te dagatt! neki csak így megy.. és nekem már nem esik rosszul, megszoktam, meg amúgysem tehetek semmit a testvérem marad, és mindezek ellenére szeretem őt.. Néha a családomnak is van egy egy hülye beszólása az evéssel kapcsolatban, de ez csak azért esik nekünk rosszul, mert másképp fogjuk fel az egéssz témát, nem megbántani akarnak vele, sőt ők nem értik, hogy ilyenen miért húzódunk fel! Hidd el nem akarnak rosszat, csak szerencséjükre ők "egészségesek", az a baj, hogy amiután megbírkoztál a saját démonjaiddal valamennyire is még mindig nem számoltál le a "családdémonnal".. kitartás!
7541. Kakaobaba
2010. máj. 28. 17:38

Annyira rossz kedvem van:( Itt bőgök semmiségeken.

A családom megint elkezdett baszogatni. Végre jóízűen eszek, csak minden második falatnál van lelkiismeret furdalásom.

Délelőtt még azt mondja anya: kezd formás derekad lenni, most meg: hagyjad meg a zsemlét a nővérednek! Azt ne mondja, hogy nincs pénz több zsemlére (épp ma mondta hogy még 60 000 maradt erre a fizujából) Tesóm meg: Mit ettél? Elmondom neki, erre ő mennyit?!

Hát bassza meg el is ment mindentől a kedvem. Elkezdtünk tornázni tesómmal, erre jól kézenbasz 1,5 kiló súllyal. Na elszakadt a cérna-.-"

Most mi van velük? 1 hete nemettem regglit, az a baj, uzsonnáznék, az a baj...

Mellettük legyek egészséges??:(((((

2010. máj. 28. 09:23
szépjóreggelt mindenkinek!!! vére süt a nap :)
7539. annuccia (válaszként erre: 7537. - VictoryPurple)
2010. máj. 27. 20:57

Igen, elég szar hogy az ember várja azt a bizonyos szülinapot, ami különleges, amikor jönnek a vendégek, amikor mindenki ünnepel :) Jó volt kicsinek, egy nap amikor minden körülötted forgott. Most meg? :S Az én 17. szülinapom is elég szar volt... :S

Lilimia: remélem minden rendben lesz és nem fognak benn! Jobbulást!

Browning még mindig kirándul? vagy mi van?

tegnap vágtam :( apával összevesztünk :( és nagyon megbántott... ne haragudjatok. Haragszom én magamra eléggé... :(

Holnap megyünk kirándulni! :) Szentendrére :) úgyhoyg szombat v vasárnap jövök!!!

Puszi mindenkinek!

7538. boriboo (válaszként erre: 7537. - VictoryPurple)
2010. máj. 27. 20:57
A legjobb barátnőmnek is vasárnap lesz a születésnapja!!:D:D és gondolom milyen érzés lehet egyedül, mert miattam a tavaji szülinapja elcseszödőtt kegyetlenül. Nem tudom még most sem megbocsájtani magamnak, hogy ezt tettem. Úgy volt h családi ünnep után felmegyek hozza és együt bulizunk, de nekem nagyon megfájdúlt a fejem és hányingerem is lett, és nem tudtam felmenni, és egéyz nap csak rám várt, és ez miatt nagyon kibórúlt és jogosan, mert végülis az Ő napja volt és én igazán összeszoríthattam volna a fogam és felmehettem volna, de nekem így könnyebb volt. Nagyon csalódott bennem, és én is magamban, ha akkor tudtam volna, hogy mennyire megbántom ezzel akkor talán nem így történt volna, annyira szerencsés vagyok, hogy megbocsájtott és már nem haragszik, többet biztos nem fogok ekkora hibát elkövetni!! A szüleim és ő a legfontosabb személyek az életemben! Meg tudlak érteni, hogy el vagy keseredve, este veled lesz, gondolj arra, addig pedig csinálj valami érdekeset, és hidd el csak rólad szól az a nap! tudom mondhatom az okosságokat főleg azok után amit csináltam, de gondlj arra, hogy nem vagy egedül! Nagyölelés:D:D
7537. VictoryPurple (válaszként erre: 7516. - Lilimia)
2010. máj. 27. 20:13

Hát nem örülök a kiütéseknek, gondolom persze, hogy Te se, szóval ez hülyén hangzik, de akkoris... Remélem miharabb rendbejössz, igazán megérdemelnél már egy kis pihit!!

Nálam most épp rövid hullámvölgy van. A párom elment ma külföldre zenekarral fellépnek, vasárnap este jön csak haza. Furcsa és rossz ez így, hogy két hónapja gyakorlatilag együtt lakunk. Itt maradtam Nála a lakásban, az utolsó pillanatban még elugrott habfürdőt venni nekem, merthogy mivel fogok akkor fürödni ha nincs itthon? Szóval nagyon aranyos. Csak megint elképesztően kövérnek látom magam. És persze Ő ezt észrevette, mondjuk talán jobb is, most is mondta, hogy de most egyek vasárnapig, akkoris, ha nincs itthon. Tegnap főztem finom frankfurti levest, abból ettem. Amúgy képzeljéket, már saját szekrényrészt kaptam Nála a ruháimnak :)

Vasárnap lesz a szülinapom, a huszadik, és senki nem ér rám. Jó, a párom nem tehet róla, ez nem olyan dolog volt, amire elvihetett volna, és már sokkal régebben volt az időpont, meg elvileg estére hazaér (főzök Neki finom vacsit), de hogy amúgy senki :( Jó, ez legyen a legnagyobb problémám, de nagyon elszomorít :(

7536. boriboo (válaszként erre: 7534. - Bettus csajszi)
2010. máj. 27. 20:11
nem tudom.. sokszor az összes "ismeröst" idegennek érzem.. valószínű, hogy a szüleim sem egyeznének bele a dologba.. és azt hiszem kicsit tartanék az egéyztől.. na de megyek is vissza.. kell írjam a művészettöri dolgozatomat..
2010. máj. 27. 19:42
amúgy jelentem, 3 napja nem bírok enni. ma rááltam a mérlegre és hát fogytam is 3kg-ot :S
2010. máj. 27. 19:39
és mit tennél ha idegennel kellene laknod?
7533. boriboo (válaszként erre: 7532. - Bettus csajszi)
2010. máj. 27. 19:37
400km.. a bentlakást én sem vállaltam be.. nem szeretek osztozkodni több emberrel ( több mint 2) fürdön, meg konyhán, meg frigón.. egy volt osztálytársammal lakunk együt jóbarátnő:), nincs baj, de jövőben szeretnénk a legjobb barátnőmmel összeköltözni.. jó lenne ha összejönne a dolog:).. nem bántam meg, hogy ide jöttem, és szeretem a várost is:):D
7532. bettus csajszi (válaszként erre: 7531. - Boriboo)
2010. máj. 27. 19:18
és milyen távol otthonról? nekem sosem volt ehez "bátorságom". . .valahogy sosem jöttem ki olyan jól az emberekkel hogy beválaljak egy koleszt vagy lakótársakat :((((((
7531. boriboo (válaszként erre: 7522. - Bettus csajszi)
2010. máj. 27. 18:48
szia! hát én igazi székelyleány vagyok, nem az a bicskás:))de kiállok magamért ha arról van szó.. de most elkerültem egyetemre és hamarabb felérek budapestre mind haza..:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook