Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A Sote I. mint meddőségi központ fórum

A Sote I. mint meddőségi központ (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
8594. Conejo (válaszként erre: 8590. - Mancs75)
2019. aug. 31. 07:22

A kutyasétáltatás jó is, kivéve ha egy dándogot van és futva húz végig az utcán 😂 Na de félretéve a viccet, ne emelj nehezet, ne most fusd le a maratont vagy menj egy jó trx edzésre. Amúgy a mozgás szerintem kell, a méh vérellátása miatt. Pl a séta a legjobb.

Az ovitrelle a tuszorepeszto, kis toll, ott nem kell semmit felszíni meg átszívni vagy tűt cserélni. Lépésről lépésre le van írva hozzá egy kis füzetben, hogy hogyan kell a tollat beállítani, és nálam annak volt a legkisebb tűje. 😉

8593. de0d13662b (válaszként erre: 8585. - Mancs75)
2019. aug. 30. 23:24
Köszönöm szépen a választ :)
8592. de0d13662b (válaszként erre: 8587. - Delbuk)
2019. aug. 30. 23:23

Köszönöm

Kaptunk ma ide a mi kerületünkbe előjegyzést csak azt nem tudom hogy az már a vizsgálat időpontja lesz e vagy csak majd azután valmikor

8591. Mancs75 (válaszként erre: 8589. - Mobea)
2019. aug. 30. 22:09
Köszönöm. :) Uh, hát akkor te is megszenvedted a kezdetet...Most meg már milyen ügyes vagy. :) De miért, az Ovitrell milyen? Az valami tüszőrepesztő?
8590. Mancs75 (válaszként erre: 8588. - Conejo)
2019. aug. 30. 22:03
Köszönöm, nagyon kedves vagy. :) Egyébként mit nem szabad ilyenkor tenni, ami megterhelésnek számít? Mondjuk teljesítménytúrát nem most tervezek tenni.:) Csak a kutyámmal sétálok nagyokat, ilyesmi. Szeretem a nyugis dolgokat. :)
8589. mobea (válaszként erre: 8586. - Mancs75)
2019. aug. 30. 20:00

Ez nagyon szuper hír!

szerintem nem lehetsz hosszú protokoll, ha rögtön a merioferttel kezdtél. Hű, az mindig olyan izgi volt, amikor már közeledett a leszivas!

Ha vigasztal, tényleg belejössz a szurikba szuperül, és lombikra ne legyen szükség, de bármi más helyzetben is majd ez már megmarad. Az első szúrás előtt 10 percet sírtam, majd kb a 3. nap reggelén félig beadtam, utána még kihúztam a tűt, ahogy elkezdett zúgni a fülem, és elájultam. Utána megint sírtam, hogy soha többet... Ehhez képest 3 lombik után most nyáron egy reptéri wc-ben csak befordultam a fal felé és kb kettő másodperc alatt szúrtam be a vérhígítót pár hete.... ha nekem valaki ezt mondja tavaly ilyenkor, el se hiszem.

Amúgy az ovitrelle szerintem egy kisebb kihívás még a menopur után is, de azt is túl lehet élni 😁.

8588. Conejo (válaszként erre: 8586. - Mancs75)
2019. aug. 30. 18:49
Nagyon jó hír, látod, hogy jól csinálod! Termesztgesd őket továbbra is, és semmi megterhelés! Hajrá!
8587. delbuk (válaszként erre: 8584. - De0d13662b)
2019. aug. 30. 13:38
Bizonyos napokon rendel csak a doki,o ott a foigazgato is, azt hiszem kb. ket hetre volt idopont mindketszer (egyszer meg a kivizsgalasok elejen is voltunk). Eredmeny talan par nap volt, de miattunk, mert nem tudtunk hamarabb menni erte. Mi a 9. keruletiben inteztuk, de biztos mashol is van.
8586. Mancs75
2019. aug. 30. 13:12
Annyit nyafogtam a korábbi hozzászólásaimban az injekciók miatt, hogy meg szeretném írni, talán mégsem voltam annyira béna, vagy az anyag nagyon jó, de mai ultrahang után a doki közölte, hogy nagyon jól reagálok a stimulációra, úgyhogy ebből jövő héten leszívás lesz. :) Az injekciózást most szerdán kezdetük és azt hittem, minimum 3 hét lesz (eleve hosszú protokollról beszélt), szóval kicsit begyorsultak most a dolgok...:)
8585. Mancs75 (válaszként erre: 8584. - De0d13662b)
2019. aug. 30. 13:03
Még jó, hogy itt a melóhelyemen el vannak mentve az egészségpénztárba beküldött számlák.:) Szóval férjemnek az andrológiai konzultáció a Humancellben tavaly októberben 17 000 Ft volt. Novemberben volt ott egy kontrollvizsgálata, az csak 12 000 Ft-ba került. Ugyanakkor néztek neki nemzőképességi spermavizsgálatot, az plusz 16 000 Ft volt, illetve volt here ultrahang az még 12 000 Ft volt. Szintén novemberbebn volt hormonprofil vizsgálat 26 000 Ft-ért, kariotipizálás vérből 23 000 Ft, Y kromoszóma mikrodeléciós vizsgálata 31 000 Ft-ért. Remélem, tudtam segíteni.:)
2019. aug. 30. 11:05

Köszönöm csajok

Árakat tudnátok írni

Illetve a kerületibe sok volt a várakozási idő és az eredmény ideje?

8583. delbuk (válaszként erre: 8577. - De0d13662b)
2019. aug. 30. 10:02
Az en ferjem siman a keruleti rendelointezetben csinaltatta. SOTE-n egynek elfogadtak. (De kellett nekik meg egy, helyben csinalt is, azt mondtak, mindenkeppen ketto kell. )
8582. Bius86 (válaszként erre: 8580. - De0d13662b)
2019. aug. 30. 09:03
Én még a Medendet tudom ajánlani, mi odajárunk.
8581. Mancs75 (válaszként erre: 8580. - De0d13662b)
2019. aug. 30. 05:08
A férjem a Humancellbe járt andrológiára, ők a Keleti pályaudvarnál vannak. Legutoljára most tavasszal volt, és kb. 2-3 hétre előre tudtak adni időpontot.
8580. de0d13662b (válaszként erre: 8579. - Mancs75)
2019. aug. 29. 22:59

A honvéd kórházat néztem még de sztem is túl nagy a várólista.

Nem lényeg az állami, magánrendelő is jó

8579. Mancs75 (válaszként erre: 8577. - De0d13662b)
2019. aug. 29. 22:47
Csak állami jöhet szóba? Egyéb nagy kórházakat nem kérdeztél? Fizetős mondjuk rengeteg van de tartok tőle, hogy más államiban viszont hasonló hosszú lehet a várólista...
8578. Mancs75 (válaszként erre: 8576. - Mobea)
2019. aug. 29. 22:43
Te is sírtál? Most nem mondom, hogy ez milyen jó, de mégis egy kicsit vigasztal, hogy másnak sem volt egyszerű az indulás, és azért csak meg lehet tanulni...szóval van még remény...
2019. aug. 29. 22:35

Sziasztok

Tudnátok ajánlani olyan központot ahol csinálnak andrologiai vizsgalatot mert a Sotén csak januártol lehet idopontot kérni annyira be van telve :(

Köszönöm

8576. mobea (válaszként erre: 8575. - Mancs75)
2019. aug. 29. 22:13

Belejössz majd, ne aggódj. Az elején én is sírtam, meg habzott, minden bajom volt.

Amúgy elvileg két por mehet max. egy folyadékba, de az Anna bent hármat is egybe tett. Én azt másfélbe csináltam. A négyet, nekem az volt az alap adagom, azt két löttybe kellett oldani. Szóval, ha nagyon felmegy az adag, akkor nő az is. Csak azt szarabb keverni, mert jobban habzik. De én minden másnap velük adattam be, és árgus szemekkel figyeltem őket, és a végén tényleg belejon az ember lánya :)

8575. Mancs75 (válaszként erre: 8570. - Boci11)
2019. aug. 29. 11:12
Köszi a biztatást, hát sajnos reggel megint kiakadtam, bőgtem...mert a qrva injekcióba nem tudtam visszaszívni a folyadékot. Kb. semmit nem szívtam vissza. Férjem segített aztán, valahogy sikerült, de nekem mindig marad egy pici folyadék az alján. Mindegy, holnap megyek kontrollra, beviszek mindent, hogy mutassák meg még egyszer, illetve most már tudom, mire kell rákérdeznem...Nyilván nem bonyolult, meg biztos bele fogok jönni, csak ez a technikai rész teljesen kiakaszt...
8574. tarkabarka10 (válaszként erre: 8573. - Rékuc)
2019. aug. 29. 11:10

Szia. Igen uhra akarnék menni.

Csak úgy tudom a 3.és 5.nap között lehet menni ha megjött ugyebár. Lehet nem férek bele.

Gondolnom hétfőn meg ezren telefonálnak...😣

8573. Rékuc (válaszként erre: 8572. - Tarkabarka10)
2019. aug. 29. 11:04

Szia!

Én is kb így állok, inszemre készülve. Viszont szeptemberben még elutazunk, így muszáj lesz várnom még egy ciklust.

Szerintem telefonálj, ha uh-ra szeretnél menni.

2019. aug. 29. 07:55

Sziasztok.

2 hó kezelés kimaradt nekem a Sotén, mert pont úgy jött meg h.akkor zárva voltak. Viszont hétfőn nyitnak...nagyon esélyes h ma vagy holnap megjön...nem akarok még 1 hónapot bukni. Volt vki hasonló cipőben? Adjatok tanácsot légyszi..., 😣😥

8571. M.Reny
2019. aug. 29. 07:54

Sziasztok!

Esetleg valaki tudna abban segíteni hogy a tb-s lombikra mennyi idő mostanában a várakozási idő? Köszönöm🙂

8570. Boci11 (válaszként erre: 8568. - Conejo)
2019. aug. 29. 07:45
Nem írtál hülyeséget :) a Meriofert pont így működik. Illetve annyi különbség lehet, hogy van, hogy úgy emlékszem, a betegtájékoztatóban azért írtak valamennyi limitet, hogy hány por ampullát lehet felszívni egy folyadékkal. De ez túlzottan nem foglalkoztatott, mert kettőnél többet én sosem szúrtam egyszerre. De ha jól értem, Mancs75 is csak kettőt szúr, annyit meg simán fel lehet szívni 1 folyadékkal. Még annyi, hogy én (illetve a párom, mert Ő adta be mindig) a tűt sosem szúrta be tövig, mert túl hosszú az a tű sztem, nincs ennyi hájam :D szóval úgy kb. A 3/4-éig szúrtuk be a tűt, aztán nyomta löttyöt. Brrr... És igen, fáj kicsit, mikor beadod. És ha eret találsz el véletlenül, akkor vérzik és belilul, de ez normális. Mancs, jól csinálod ne aggódj. :) Az első után én is hiszti-rohamot kaptam, hogy bakker nem vagyok én ápoló, hogy ilyen műveleteket hajtsak végre, miért nem lehet ezt tablettán ám szedni?! De aztán egy-két alkalom után bele lehet jönni. Menni fog, mint a karikacsapás :)
8569. Mancs75 (válaszként erre: 8568. - Conejo)
2019. aug. 29. 06:41
Köszönöm a gyors és kedves választ. :) Szerintem mindegy, milyen szert hasznalunk, a technika és az elve gondolom, ugyanaz, nekem meg az okozott gondot. Bízom benne hogy tényleg ügyesedek, most reggel is be kell adnom és annyira már nem vagyok pánikban. Meg a Nagy Első Kiboruláson már túl vagyok. :):):)
8568. Conejo (válaszként erre: 8567. - Mancs75)
2019. aug. 29. 06:31

Akkor azért lehetett kellemetlenebb érzés... Mondjuk amúgy sem kellemes.

A tűt kb 30 fokban a has vonalától (a vízszintes síktól) kell szúrni, és csakis a kisebbiket (a nagyra mindig azt mondtam, hogy az elefántnak való 😉)

Beszurod a tűt teljesen, és utána nyomd be a benne lévő cuccot. Ne legyen levegő lehetőleg benne, mert akkor jobban feszít majd és belilulhat. Az Anna mindig azt mondta, hogy szovetbe kell adni, a bőr alá.

Igen, a Menopurnál mindig egy folyadék, és annyi por, amennyit felírtak. A por a lényeg a dologban.

Csajok, azért ha vki Meriofert használ vagy használt még korábban, nyugodtan javítson ki, ha hülyeséget írok...

Mancs, egy két szúrás még és úgy fog menni,mint a karikacsapás! Ne aggódj, szerintem nem rontasz el semmit.

8567. Mancs75 (válaszként erre: 8566. - Conejo)
2019. aug. 29. 06:23
Nagyon kedves vagy hogy írtál mert tegnap nagyon sokat bénáztam pedig oktató anyagokat is néztem a neten...akkor kb. értem a lényeget, szóval ha két ampulla port kell folyadékkal vegyíteni, akkor mind a kettőt ugyanazzal a fecskendős oldattal kell intézni, és ugyanazzal a hosszú tűvel, szóval nem kell új szettet bontani és akkor így töményebb oldatot kapunk. És a tűt teljesen be kell nyomni a bőrbe? És amikor be van nyomva, akkor kezdjük betolni az anyagot? Szerintem én tegnap már a tű betolása alatt kezdtem nyomni a cuccot...
8566. Conejo
2019. aug. 29. 06:07

Szia Mancs,

Ne aggódj, hidd el, pár nap és úgy fog menni, mintha mindig ezt csináltad volna egész életedben. 😉

Nekem Menopur volt, de ahogy leírod, kb uaz lehet. Volt egy ampulla folyadék, egy ampulla por, egy fecsi, két tű. Namost, fogtam a nagy tűt, azzal felszívtam a fecskendőbe a folyadékot. Rajta maradt a nagy tű a fecsin, igyekeztem a levegőt kiszedni a fecsiből (ez nem mindig sikerült) és így beleszúrtam a por ampullába. Ebben vákum van, vagyis egyből kezdi kiszívni a levegőt és a folyadékot a fecsiből. Én bele is nyomtam a poros ampullába az összes folyadékot, mert így oldódott fel a por. Lehetőleg lassan menjen bele és ne közvetlenül a porba, hanem felette kell kinyomni, úgy kevésbé habozott fel. Ha feloldódott, akkor kiszívtam az egészet újra a fecsibe. Ez gyakorlással fog igazán menni, az első időkben én is sokat bénáztam, de hát nem úgy született senki, hogy ezt tudja.

Volt, hogy két por kellett (volt 3 is), akkor annyiszor csináltam meg ezt ugyanezzel a fecsivel és tűvel, ahány por kellett. Persze hamar lett a gyógyszer dobozban sok folyadék és kevés por, ez nem baj, a folyadékokat némi biztonsági tartalék meghagyása mellett egy idő után kidobtam. Mindegy, mennyi por kellett, azt mindig egy folyadékkal kellett higítani. Szóval, most már minden a fecsiben van, akkor nagy tű a tokjával levesz, kis tű felrak. Szintén kiszedtem a levegőt és ment a szúrás fertőtlenítést követően.

Remélem, tudtam valamennyit segíteni, bár azt tényleg nem tudom, hogy a te gyógyszered olyan-e, mint az én Menopurom volt.

(és mobilról írtam, bocs az elütések miatt)

8565. Mancs75
2019. aug. 28. 22:55
És még nagyon nem értek valamit, ebben tudtok esetleg segíteni? A Meriofert kis csomagocskáiban van ugye egy ampulla oldószer, két tű, meg a fecskendő. Namost viszont van, hogy két ampullát kell beadnom, vagyis azt már egy másik csomagocskából kell kivennem. De akkor nem lesz ebből gond, hogy hamarabb elfogynak a csomagokból az ampullák, és ott állok majd egy csomó fel nem használt tűvel meg fecskendővel? Meg azt sem értem, hogy amikor két ampulla port kell felszívni, azt ugyanazzal a fecskendővel tegyem meg, vagy a két ampullát két külön tűvel és fecskendővel kell beadnom? Bár szerintem eggyel, de most totál össze vagyok zavarodva...
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook