A Sote I. mint meddőségi központ (beszélgetés)
Valóban gonapeptylt kaptam :) csinált a prof egy uh-ot, felirta a receptet es viszlát :D mondjuk koppantam, mert 4 hetit egyetlen receptre írt és bevallom nem készültem milliókkal, úgyhogy este visszamentünk a patikába, már túl is estem a bökésen. Kicsit para volt, mert 1000 éve nem szúrtam magam. Vinnyogtam, hogy csíp, a párom meg sajnált :D Egyébként senki nem volt rajtam kívül akkor ott, szóval max negyed órát vártam.
Szóval elkezdtük az első lombikot ma, a születésnapomon :)
Sziasztok! Már elég rég voltam itt. Nagyjából visszaolvastam mik történtek, kitartást mindenkinek 😊
Nálunk tegnap dőlt el véglegesen hogy elkezdhetjük az első lombikunkat, ugyhogy előszőr hétfőn csinálnak egy átjárhatóságit plussz a prof megakarja nézni nekem a méhűr állapotát, aztán gondolom a 20.napon nálunk is indulhat a menet 😊biztos lesz nekem is pár injekciós kérdésem 😁
Én nem voltam soha terhes, vetélésem sem volt, ez az első lombikos próbálkozásunk, tehát nem voltak olyan "gyanús" dolgok, amik indokolttá tettek volna speciális, vagy mélyebb vizsgálatokat.
Emlékeim szerint az immunológushoz vittem a Synlabnál készített immunológiai panelvizsgálat eredményét, ill. a hematológiai vizsgálatok eredményeit (vér+genetika), plusz megmutattam a cukorterheléses vizsgálat, cöliákia, TSH, AMH eredményeket. Egyetlen kiegészítő vizsgálatot kért: ANA-ENA szűrővizsgálatot, ami két eredményt adott, egy ANA Elisa és egy ENA screent, bármit is jelentsenek.:) A vizsgálati lapomra azt írta, hogy alloimmun vizsgálatsor készíttethető, de jelenleg nem aktuális. Azt is elmondta, hogy mivel a legszükségesebb vizsgálataim megvannak, panaszom viszont nincs, csak akkor menjek újabb vizsgálatokra (ölősejtes vizsgálat stb.), ha szórni akarom a pénzt, mivel ezek a vizsgálatok drágák, cserébe bizonytalan eredményt adnak.
De hangsúlyozom, nálam nem volt semmilyen előtörténet, nyilván egy sorozatos vetélés stb. más megközelítést kíván, akkor biztos én is tovább kutakodtam volna, de így megálltam. Egyébként dr. Kádár Jánosnál voltam a Genium Medben, aki úgy tudom, az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban is rendel.
Igen, a mostanira. Igazából csak kíváncsi voltam, hogy ültem e együtt valakivel közületek :)
Mert ami meglepő volt, hogy én egy eléggé kis létszámú cégnél dolgozom és ott futottam össze az egyik kollégámmal és a feleségével. Uh tuti kicsi a világ.
Előtte nincs kaja az altatás miatt, víz is max 1-2 korty.
Utána fog kelleni.
Én annó éjféltől nem ehettem.
Semmi ruha nem kell. A betétet tedd be előre ott, amikor pisilni mész, mert félkómásan vissza kell öltözz majd,és letolnak egy agyba. Akkor nem fogod tudni úgyse betenni. Ne szűk ruhába menj, és semmi olyat, amit nehéz felvenni, bár nekem az Anna az elsőnél segített, de a masodiknàl már készültek a következőre azonnal és otthagytak egyedül megoldani ezt, csak akkor jött a Kati, mikor be kellett ülni a tolószékbe.
A leszivashoz adnak mindent. Bemész oda, ahol a szurikat adják, átveszed, amit adnak (ilyen kórházi kötős hálóingféle cucc, meg a hajadra egy sapi meg a lábadra) be az asztalra, alvás. Mikor felkeltenek, ott visszaöltözől, és utána levisznek egy ágyba, ahol 1-2 órát fekszel. Kivéve, ha rosszul leszel, vagy valami, de úgyis minden rendben lesz :)
Enni és inni vigyél magaddal.
Hát nekem lehet, hogy a stressz, de nem jól tettem fel a tűt, nem jött ki a csepp a leírás szerint, idegbeteg voltam, hogy az időkorlát miatt hogy oldjuk meg, négyszer tekertem oda-vissza az első lépést, majd mikor kiszúrtam, hogy kicsit ferde a tű, vagy két óriás csepp kijött, úgyhogy a leszivásig aggódtam, hogy megrepedtek-e rendben a tüszőim. És eskü diplomával el tudok olvasni egy ekkora könyvecskét 😂 (amúgy megrepedtek, szóval senki ne aggódjon, tényleg nem lehet elrontani)
A csehek ovitrellje bezzeg egy sima szuri, mint a gona vagy a cetrotide, csak beadod és kèsz, imádtam.
Sziasztok
Ide tudok esetleg fotót belinkelni
mert kíváncsi vagyok a véleményetekre
2 napja ovutesztelek és nem tudom eldönteni hogy most pozitív e :)
További ajánlott fórumok:
- Pécsi Meddőségi Központ
- A budai Meddőségi Központba járunk
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Melyik a legjobb meddőségi központ és miért?
- Melyik a legjobb meddőségi központ?