Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Melyik a legjobb meddőségi központ és miért? fórum

Melyik a legjobb meddőségi központ és miért? (beszélgetős fórum)


1 2
2015. aug. 4. 19:35

Sziasztok.

Olvasgatom itt és más oldalaokn a hozzászólásokat a témában. Én is beszámonék egy s másról. Illetve a problémámat tekintve ha valaki hasonló cipőben jár/t szívesen venném a tanácsot. Mi 5. éve próbálkozunk 2 sikertelen lombik /Debrecen Kaáli/ utánna petevezeték átjárhatóság és 2 sikertelen inszem /Debrecen Meddőségi/ és kb 2 millió forint minusszal zártuk az 5 évet. Elég keserű szájízzel jöttünk el mindenhonnan. Minden beavatkozás előtt minden szép és jó volt és mikor nem sikerült a baba akkor meg jöttek a kifogások. Majd egyszer csak kibökték, hogy az én petesejtem és a párom hímivarsejtje nem "illik" össze. Magyarul megtermékenyül embrió lesz de olyan 6-os, 7-es osztódásnál megáll és nincs tovább.Ezek után mondták hogy persze menjük még akár lombik akár inszemre. De kérdem miért??!! És kérdezném azt is, hogy szerintetek ilyen problémávl hová érdemes fordulni? Hogy miért nem orvost kérdezek? Mert nem a sok pénzt sajnálom, hanem a rengeteg csalódástól akarom magunkat megóvni. Amiből sajnos már eddig is volt elég.

38. bertaerzs (válaszként erre: 34. - Kingicsek)
2012. dec. 15. 18:57
írtam priviben!
2012. dec. 15. 13:14

Sziasztok!

Szeretnék erőt adni azoknak, akik egy kicsit hasonló helyzetben vannak, mint amiben én voltam több mint 10 éven keresztül!

4 intézmény, 1 inszemináció, 12 lombik, alternatív kezelések sokasága, idő közben „kiszállt” apajelölt, több millió ft ablakon kidobott pénz.

Mindezek után sikerült egészséges kisbabát a világra hoznom 44 évesen. Veszélyeztetettség, koraszülés nélkül, a terhesség alatt minden vérképem és vizsgálatom eredménye tökéletes volt. Kivéve a Down kór vérképes szűrése során, tuti betegnek mondták.

A beavatkozások során nekem a legnehezebb akkor lett, amikor egyedül kellett a műtőbe bemennem és senki nem várt rám mikor kijöttem. A többi semmi ehhez képest, szóval kitartás, de csak addig, amíg valóban úgy érzitek, hogy megéri!

S hogy melyik intézmény? Magyarországon mindegyikben szakemberek dolgoznak, mindegyikben vannak sikeres beavatkozások és mindegyikben vannak elégedett anyukák. Az általam ismert intézmények mindegyike szakmailag megfelelő volt, csak a várakozás időtartama és az ott dolgozók „lelkesedése” között volt különbség. Nem hiszem, hogy ezek miatt érdemes az ország másik felébe utazni, kivéve akkor, ha egy orvoshoz ragaszkodunk.

Én azért jártam több intézményben, mert az elsőnél már nem bírtam elviselni a minimum félnapos várakozási időket, és a protekciós páciensek különleges bánásmódját az átlagos páciensekhez képest. A többinél pedig azt mondták keressek más megoldást, ők nem tudnak segíteni vagy majd telefonálnak (Még nem hívtak!). A tapasztalatom az elsőt kivéve nem volt negatív.

A Cirist ne keressétek, pár hónapja megszünt.

36. davider (válaszként erre: 32. - 8f3c54052d)
2012. dec. 15. 12:59

Ezt cáfolnom kell sajnos sehol nem néznek rögtön IR,immunológiát,genetikát ez mindenhol baj nem csak ott és mindenhol futó szalagos a dolog senki nem fogja a lelkünket ápolni....


Én Szűcs dokival mindig mindent megtudtam beszélni sosem volt gond bármikor hivhattam szabi alatt is én meg vagyok vele elégedve....

2012. dec. 15. 12:55
Mi már beszélgetünk de én a BMC javaslom nekem ott sikerült a lányom én bennük bízom nagyon ha még lenne sok sok lehetőségem vagy most kezdenék akkor BMC vagy a Győri Kaáli:)
2012. dec. 15. 11:35

Sziasztok

Véleményeteket szeretném kérni és tudnátok nekem ajánlani egy meddőségi központot ahol alaposan kivizsgálnak és segítőkészek már a neten több kórház honlapját megnéztem de nehéz a döntés,mert nem ismerem.Fontos lenne számomra,hogy egy "normális"kórházat találjak,mert nem szeretnék össze-vissza "ugrálni"

Várom mihamarabb segítségeteket és válaszotokat!

2012. júl. 19. 12:35

Sziasztok! A fórumindító azóta már biztosan eldöntötte, hogy melyik központot választja.

Én igazából hálás vagyok Kittus86-nak amiért leírta, hogy milyen a szegedi kaáli valójában!! Ez mind igaz! Annyit hozzátennék még, hogy szerintem ott az asszisztensek bunkók is, a doktornő, akihez jártam, hangulatember. Csak egy példa: amikor ott kellett helyben beadni az injekciót, az egyik asszisztensnő kedvesen annyit mondott: Csak nem gondolja, hogy én fogom beadni?

Most a pécsi meddőségibe járunk. Ja és Szeged tőlünk 140 km-re van, pécs meg 60...

32. 8f3c54052d (válaszként erre: 18. - Dd874e511d)
2012. máj. 16. 13:57
Ha tényleg rendben vagytok anyagilag, akkor a BMC-t semmiképp nem ajánlom (én kétszer lombikoztam náluk, futószalag, nem vizsgálnak ki alaposan, rengetegen vannak, sokat kell várni), szóval ha nem gond a pénz, akkor Ciris.
2012. máj. 16. 13:48
én június 6-án megyek a Forgácsba a férjemmel!!! drukkoljatok...a recepciós nőci(?) nagyon cuki volt a telefonba :) bizakodóbb lettem!!
30. Kittus86 (válaszként erre: 5. - Dd874e511d)
2012. máj. 16. 13:29
Szia! Én is Szegeden kezdtem,de nem voltam megelégedve! Úgy mentünk oda,hogy minden vizsgálatot megcsináltattunk amit kértek és már az első konzultációra eredményekkel mentünk! Sajnos így is 4hónap után kezdtük a stimulációt a lombikhoz mert mindíg kitalálltak valamit! Az volt a sláger náluk,hogy fogynom kell! :( A stimulációmat is elcseszték mert verébnek való adagokat kaptam és nem reagáltam így nem lett említésre méltó petesejtem! Ezzel a húzással kb. 100ezer forintot vettek ki a zsebünkből! Egy ismerősömet is csak annyi hormonnal kezelt,hogy leszíváskor egy petesejtje lett,gondolom azért,hogy nehogy véletlenül legyen fagyasztani való,mert akkor az nekik nem hoz annyi lóvét! Szerintem lehúzzák az embert anyagilag! Ja,és nagyon sok külföldi van akik nem tb-re mennek és azokat nyomják nagyon! Ezért is hagytam a Szeged-i Kaálit és most már a BMC-be járunk,és nagyon meg vagyunk elégedve! :) Imádom a recepciós csajokat és a dokimat,pedig ugyan annyit foglalkoznak velem is mint a többi páciensel,de nekem nagyon szimpik! November végén voltam ott az első konzultáción és Márciusban meg volt az első lombik úgy,hogy ott minden vizsgálatot újra csináltak és ráadásul 1hónap kiesett mert egy vizsgálatra pont karácsonykor kellett volna mennem! Szerintem,ha van rá lehetőséged akkor ne Szegedre menj! Bocsi,ha hosszú voltam! Szép napot! :)))
29. Bcicus (válaszként erre: 28. - Pethoevi)
2012. máj. 16. 00:22

Én 3*500al kezdtem majd végül 3*1000re mentünk fel.

Nem kéne ilyen gyakran nem kéne terheltetni.

28. pethoevi (válaszként erre: 26. - Bcicus)
2012. máj. 15. 23:38

Nekem szerencsére ciklusom mindig volt,azzal nem volt gond.Az éhgyomrim nekem 29 volt novemberben...

Te mit kaptál a 33-ra? (én alább írtam :))

27. pethoevi (válaszként erre: 25. - Dd874e511d)
2012. máj. 15. 23:37

Mondtam a dokinak minden egyes alkalommal...Gondolhatod,hogy nézett rám,de mindig elütötte annyival,h rámnézésre nem vagyok.Aztán mikor nem sikerült a 3. sem,akkor mondtam megint,akkor mit mondott?"Még nincs???" Pfff...

Azóta én is szedem a metet,a héten megyek terhelésre.Ami még car kicsit,h mentette magát,amikor kiderült és csak napi 1x850 mg-mot írt fel.Februárban kontroll volt,csökkent,de nem eléggé,akkor írt napi 2-t.De én még aznap bejelentkeztem a dokinénihez és ő azt mondta,h simán mehet a napi 3.Azóta annyit szedek,de szerintem nem mondom meg a nőgyógyinak,h voltam másnál és másként szedem...

Engem az érdekel,h ha szükség lesz rá,akkor az inszemet megcsinálja rendesen...Szülni nem szeretnék nála...Tudom,h gáz,de már nem akarom megint újrakezdeni új dokinál...A belgyógy dokinéni nagyon jó,így tudom,h ők ketten jók lesznek.:-)

26. Bcicus (válaszként erre: 25. - Dd874e511d)
2012. máj. 15. 13:09
Nekem 3 lombikom volt úgy hogy nem nézték meg a 3-ba majdnem belehaltam. Úgyhogy egyértelmű jelei voltak, folyamatos hízás, a siklus teljes hiánya. Után mikor végre hozzáértő kezekbe kerültem és megnézték kiderült, hogy már az éhgyomri értékem is 33.
25. dd874e511d (válaszként erre: 23. - Pethoevi)
2012. máj. 15. 12:40

Hűű ez durva- Mármint, hogy volt 3 inszem és utána derült ki az IR. Nem is értem, hogyan csinhatnak inszemet mig nincs megnézve az inzulin.

Én szedem rá a Meforalt.

2012. máj. 15. 11:33
Nekünk és néhány barátomnak, akiknek szükségük volt rá a Ciris Budpest jött be. Mostanában minden hónapban tartanak egy ingyenes előadást különböző témában. A legutóbbin voltunk mi is mert az 1 embrió beültetésről volt szó. A honlapjukon, vagy facebook oldalukon mindig kint van az aktuális, ha érdekel valakit.
2012. máj. 15. 09:02

Mi Debrecenbe járunk,de bevallom,csak a közelsége miatt.3 sikertelen inszem után kiderült,h inzulinrezisztenciám van (hiába kértem a dokit egy évvel ezelőtt,h nézzük meg)...De most találtam egy dokinénit Debiben (belgyógy),aki nagyon kedves,hozzáértő,szakmailag szerintem a legjobb és most hozzá járok.A klinikára csak akkor megyünk vissza inszemre,ha a dokinéni rábólint,mert kiderült,h a TSH-m is magas a babához (2,88 és a babához 1 körül kell lennie-a dokim ezt meg sem nézte,pedig meddőségi szakember...).

A kAáliról azt hallottam,h nagyon futószalagos.A Kaálik közül én a győriről hallottam a legtöbb jót.A Klinika azért "jobb",mert a beavatkozás ingyen van.Mondjuk én a doki magán betege vagyok,tehát legtöbbször magánrendelésén voltam,de volt,h a klinikára hívott,olyankor nem kellett fizetnem.Így 1 inszem kb 65ezer ft...Nekem az inszem kb úgy zajlott,h elmentünk,h szeretnénk.Megvizsgált,megbeszéltük,megkaptam a recepteket (a legelső inszem előtt 3. napi vv).A 12. napon UH,akkor a doki megmondta,h mikor kell menni inszemre és már csak akkor találkoztunk.

Bocsi,ha hosszú voltam... :)

22. e28c748947 (válaszként erre: 21. - E28c748947)
2012. máj. 14. 22:42
Bocs:OTT készültek
2012. máj. 14. 22:42
én a győri Kaálit istenítem.Persze, hogy azért, mert "készültek" a lányaim.Ja és persze Dr Kőrösi...
20. CsillagTM (válaszként erre: 18. - Dd874e511d)
2012. máj. 14. 22:38
jó neked...
19. Bcicus
2012. máj. 14. 22:25
Én BMC.ről csak rosszat halottam így oda nem mentem. KAáliban voltunk konzin a doki nagyon leakart húzni, de emelett elismerem, hoyg ért a dolgokhoz, AZ RK-ról inkább nem irnék 3 lombikom volt ott feleslegesen. Végül Pécsett kötöttünk ki ahol elsőre sikerült. De igazából Tűű dokinak vagyok nagyon hálás az MM.ben mert ha ő nincs soha nem lehetett volna még egy gyerekem sem.
2012. máj. 14. 20:03
Engem azért érdekelne, hoyg melyik a jó, mert nem akarok fölösleges hónapokat töteni a smemivel.Szerencsére az anyagiak rendelkezésre állnak.
17. geridina (válaszként erre: 14. - CsillagTM)
2012. máj. 14. 18:17

Persze, a BMCben nem kell fizetni. Így is sok a gyógyszer, hogy az is támogatva van. Ezért nem tudunk második babáért menni, nem megy anyagilag sajnos

Azt szokták mondani, hogy a hatchinget 4 sikertelen lombik után csinálják, de én úgy könyörögtem:) és megszántak. A négy embrióból kettő lézereztek, és kettő tapadt meg.

2012. máj. 14. 17:48
Debreceni Klinika komoly, hosszú múltra tekint vissza. 30 évvel ezelőtt jártam oda, sikerrel!
15. CsillagTM (válaszként erre: 12. - Geridina)
2012. máj. 14. 15:49
cuki:))
14. CsillagTM (válaszként erre: 10. - Geridina)
2012. máj. 14. 15:48
wow...és ilyen van sztk-ban is?
2012. máj. 14. 14:55
Én 2006-2007-ben a Nyírőbe jártam, az 1. lombik sikerült, nagyon szerettem őket. Sajnos azóta magánkórház lett. Most is csak az árakkal van számomra gond, a személyzettel, hozzáállással stb. nincs. Most Tapolcára járunk, itt elég sokat kell mindig várni mert sok a beteg, kedvesek, de kicsit futószalagszerű az egész.
2012. máj. 14. 14:42
HA valakit érdekel, az adatlapomon van kép az embriókánkról. Az egyik a kislányom:)
11. geridina (válaszként erre: 8. - Dd874e511d)
2012. máj. 14. 14:42
húha. Hát, az inszemnél és a lombiknál ugyanannyit kellett mennünk, ugyanúgy 2 hétig minden nap vérvételre, aztán csak 2 naponta, aztán a beavatkozás. Hú,utána kell számolnom. azt iszem, februárban voltunk először a konzultáción, abban az évben október 14-én, a férjem szülinapján ültették be az embriót, amiből a baba lett. Nem volt egy év, és mégis belefért 1 inszem és két lombik. De én nem akartam várni fél évet a két lombik között.
10. geridina (válaszként erre: 9. - CsillagTM)
2012. máj. 14. 14:40
amikor az embrió külső burkát megrepesztik lézerrel, hogy könnyebben kibújjon az embrió. Van, amikor azért sem sikerül beágyazódnia, mert eleve nem bír kibújni a burokból
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook