Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2124. Alina33
2010. aug. 12. 18:11

Csajok már megint nagyon meleg van :(

Nem bírom!!! Ráadásul a hülye fejemmel most porszívóztam, most meg izzadok mint a ló

2123. Freny (válaszként erre: 2122. - Kisfari)
2010. aug. 12. 15:41

Szia!

Mi innen rendeltük:

[link]

Szerintem szuper jó kis kocsi :)

A fekete váz nekem sem tetszik, meg az a kocsi drágább is... De ha a vario-ból találok olcsóbbat, szólok.

Ruhákról: összeszedem amim van, és hétvégén írok egy listát, ha gondolod, mi az ami nagyon csajos, és nálunk már nincs kire feladni :)

2122. kisfari (válaszként erre: 2104. - Freny)
2010. aug. 12. 15:29

Szia!

Nekem szimpi ez a kocsi én is valami hasonlót szeretnék, próbáltam rákeresni, de csak használtakat találtam. ti hol vettétek?

Néztem egy másikat is ami tetszik, de fekete a váza meg a huzatban is van fekete,és félek hogy nyáron felforrósodna, na meg nem is túl olcsó:

[link]

2121. Babarózsa84 (válaszként erre: 2119. - Ella89)
2010. aug. 12. 14:01

Huhh,ez nem semmi:)

Jó étvágyat! :)

Köszönöm a felvilágosítást!

2120. Ella89
2010. aug. 12. 13:55
De sokat pofázok, lőjetek már le! Megyek is enni... :D
2119. Ella89 (válaszként erre: 2117. - Babarózsa84)
2010. aug. 12. 13:54

Ne aggódj, azt mondják a 18-20. hétig kell érezni első babásoknak.

Először olyasmi, mintha a verőered egy kis szakaszra korlátozódna, hogy is mondjam... Nem az egész ered lüktet, hanem csak egy kis pont és nem a szíveddel egy ritmusban, hanem önállóan. Lehet, hogy csak 1X "üt", de az is megeshet, hogy folyamatosan, kisebb-nagyobb kihagyásokkal.

Később inkább kezd hasonlítani a bélmozgáshoz, amikor erőteljesebb lesz. Nekem most félúton van valahol. Néha, amikor erősebb mozdulatot tesz, akkor egy ici-pici pukli lesz a hasamon. Ilyen, csak még kicsiben: [link]

2118. Ella89 (válaszként erre: 2110. - Freny)
2010. aug. 12. 13:50

Nálunk az a baj, hogy a földszinten lakunk, de van 5 vagy 6 lépcsőfok, persze a kukák a lépcsőn vannak és alig lehet elférni tőlük. Pl. ha ikreim lennének, akkor 2 babakocsit kéne használnunk, mert vagy a szélességük vagy a hosszúságuk miatt nem férnénk el. A széles nem megy be az ajtón, a hosszút meg a kukák miatt csak kedd-pénteken tudnám kivinni (akkor jön a "kukás tütü", Lea kedvence és olyankor kiviszik az összes szemetest az utcára).

Mivel nálunk pont 4-es metrót építenek, eléggé fel van túrva minden. A járdaszegély sokszor baromi magas, a mostani kiskerekű kocsit mindig meg kell emelnem, mert nem "ugrat fel". És sajnos többször kellett az úttesten mennünk babakocsival, mert sok bunkó tilosban parkol (persze senki meg nem bünteti őket).

A villamossínekkel az a baj, hogy némelyek közel vannak a magas járdához és volt, hogy zöldből villogó, majd világító piros is lett, mire kiszabadítottam a babakocsit (körtérnél volt a Meki előtt).

Utálom Budapestet, legszívesebben vidéken élnék, de a férjem nem költözne el semmi pénzért, hiszen "Budapest a világ közepe, rajta kívül sehol nem lehet semmit se megkapni". :(

2117. Babarózsa84 (válaszként erre: 2114. - Ella89)
2010. aug. 12. 13:49

Most már teljesen értem!:)

De,ha hátsó fali az jobb is most nekem,mert akkor hamarabb érezhetem.

Egyébként még semmi, egyáltalán nem érzem,pedig már a 17.hétben vok...bár ugye 1. baba...

Amúgy mit kellene érezni? Tudom,hogy már ezren kérdezték és ki is veséztétek, de egyértelmű érzésre számítsak?

2116. Alina33 (válaszként erre: 2114. - Ella89)
2010. aug. 12. 13:46

A placenta nem növekszik??? Bocsi ha hülyeséget kérdezek? Az oké, hogy a helyzete változik és általában fentebb kerül de szerintem növekszik is meg persze el is öregedhet.

Nekem például már olyan fura színe volt állítólag mert nagyon elöregedett...túlhordtam két héttel a babót.

2115. Alina33 (válaszként erre: 2113. - Babarózsa84)
2010. aug. 12. 13:45
Oké, közben megtaláltam. Eni26 írta azt hiszem, illetve ő találta és most nagyon jó áron van ez a kocsi.
2114. Ella89 (válaszként erre: 2112. - Babarózsa84)
2010. aug. 12. 13:43

A lepény ugye ott marad, ahol megtapadt, de a méh növekedése miatt kerülhet más helyre. Olyan, mintha a lufira tennél egy matricát és elkezdenéd fújni, az elején még közel lehet a lufi aljához, ahol fújod, de egy idő után már eltávolodik.

Azért írom, mert amikor a dokimat kérdeztem, hogy feljebb ment-e már a placenta, akkor jól leugatott, hogy ne legyen már hülye, a placenta nem vándorol, a méhem növekszik és emiatt kerül más helyre. Persze én is így gondoltam, csak nem fogalmaztam meg így, mert gondoltam, hogy így is egyértelmű a kérdésem, de úgy látszik ezzel kiborítottam az orvost. Na mindegy. Lényeg, hogy elvileg csak a baba fekvése miatt kéne császározni, de az is változhat még. :)

2113. Babarózsa84 (válaszként erre: 2111. - Alina33)
2010. aug. 12. 13:40
Huhh, fogalmam sincs. Én sem voltam most aktív a napokban.
2112. Babarózsa84 (válaszként erre: 2108. - Ella89)
2010. aug. 12. 13:39

Na, ezt nem is tudtam...azt hittem egy helyen marad a lepény végig. Akkor már nem is gondolkozom tovább.:)

Fejvégű,legalábbis ez van a lapon,de szóban nem mondta a doki...a nőci írogatta...ki tudja,lehet csak bemásolta.

2111. Alina33 (válaszként erre: 2105. - Babarózsa84)
2010. aug. 12. 13:39

Jaj de jó, örülök hogy minden rendben!!!

Babarózsa, nem tudod véletlenül ki akart baby merc kocsit venni? Mindjárt visszanézem a hozzászólásokat.

2110. Freny (válaszként erre: 2106. - Ella89)
2010. aug. 12. 13:38
Nagyon jól lehet vele lépcsőzni, nálunk a bejárati ajtó alapból 5 lépcsőfok az udvar szintjétől, de még mindig felhúztam eddig gond nélkül. Nekem a kiscsaj kifejezetten utálta az első kocsit, sajnos eltelt majdnem a nyár, mire rájöttem, mi a baja... lecseréltük a kocsit, és utána már semmi gond nem volt a sétákkal. De ez tényleg egyén meg igény függő, villamos sínen még nem próbáltam a miénket, remélem, nem is lesz rá szükség :)
2010. aug. 12. 13:36

KICSILÁNYKA1984!

Ma nem voltak tanulók, le is zavartak 2 perc alatt...tiszta futószalag az egész. Amúgy 10 percen belül be is kerültem,mert értesítővel mentem (ezt a sorszámot kellett húznom).

Dr. Nagy Miklós volt ma az orvos, elég halszavú volt. De! A lényeg,hogy mindent rendben lát.

A nemére rá sem mertem kérdezni,mert alighogy levette rólam azt a kütyüt,már szinte feküdt is a következő.

Most már kibírom azt a másfél hetet, aztán a 18 hetesen csak látni majd.

2108. Ella89 (válaszként erre: 2105. - Babarózsa84)
2010. aug. 12. 13:36

Jaj de jó, mondtuk, hogy nem lesz semmi baj! :))))

A lepény helyzete változhat, ahogy nő a méh, a lepény is vele együtt vándorol, mivel rajta tapadt meg. Ne aggódj miatta. Nekem is eltűnt a placenta az eredeti helyéről (méhszájra lógott, most jóval fölötte van).

Fejvégű? Na, hát ha úgy marad szülésig, akkor nem lesz probléma. Leám a 8. héttől fejfekvésű volt, sosem mozdult meg, de a picike harántban van, de nem aggódom, még bőven megfordulhat fejfekvésbe.

2107. Freny (válaszként erre: 2105. - Babarózsa84)
2010. aug. 12. 13:33
Szia. Nagyon örülök, hogy minden rendben Veletek :)
2106. Ella89 (válaszként erre: 2104. - Freny)
2010. aug. 12. 13:32

Hát azért ezt sem lenne egyszerű felhúzni a lépcsőn, nem tudom milyen a súlyeloszlása, egyenesben maradna-e, ha a hátsó kerekeinél fogva húznám fel vagy tolnám lefelé. Megemelni még a kis esernyős babakocsit sem tudom, főleg így, hogy terhesen görcsölök. :S

Belesülni szerencsére nem sült bele Lea, nagyon kényelmes volt neki 1 évig.

De az a jó a mi kocsinkban, hogy igazi "terepjáró", még a hülye villamossíneken és a magasabb járdaszegélyen sem akad fent. Hátránya meg hogy liftben nem fér el. :(

2010. aug. 12. 13:27

Sziasztok lányok!

Először is köszönöm mindenkinek a drukkot!

Hála Istennek úgy tűnik minden rendben a babával...állítólag azért lehet magasabb az afp-m,mert az utolsó mentsruációm szerint már 19-20 hetesnek kellene lennem és ugye ezt az időpontot is beleszámítják, vmi ilyesmit mondtak. Megnézett a doki uh-n, semmi rendellenességet nem lát,de 100%-san mindent pontosan nem lát még,ezért 2 hét múlva kontroll...de addig úgyis túl leszek a 18 hetesen is.

Ezt írták a lapra: "Egy élő magzat fejvégű fekvésben. A lepény a hátsó falon tapad, jó helyen. A magzatvíz mennyisége átlagos. BDP:37mm (31-43)

FL:22mm

Terhességi kor 16hét 4nap

2 hét múlva kontroll."

Mondjuk érdekes,mert a 12 hetesen még mellső fali volt a méhlepényem...

Az a 31-43 zárójelben milyen adat lehet? Ez a BDP mellett van írva közvetlen.

Most megnyugodtam kicsit. Másfél hét és 18 hetes UH (23-án), remélem ott is megnyugtató eredmények lesznek.

Most már nagyjából tudom számítani a heteket is, úgy tűnik mindig hétfőn kezdődik az újabb hét.

Mégegyszer köszönöm lányok,hogy gondoltatok rám!

2104. Freny
2010. aug. 12. 13:18

Sziasztok!

Megkerültem a dokitól, azt hiszem, megvan a kiszemelt "áldozat" a szülés levezetésére. Ennyit még egy doki sem beszélgetett velem, mint Ő. Finoman meg is kérdeztem, hogy ugye velem akar szilveszterezni? Vigyorgott, és azt mondta, legközelebb, ha megyek, megbeszéljük.

Megvan az AFP-m, 0,87 MoM. Ez jó?

Csinált UH-t, hát sztk-s rendelésen ennyi ideig szerintem még senkit nem nézegettek genetikai uh-n, mint engem. Vagy 10 percig méregetett, meg keresgélt a doki, mire minden porcikáját megtalálta :)

Babakocsi témához: nekünk Haberkorn Variosport van, csak ajánlani tudom, minden megvan benne, ami egy multifunkciós kocsitól elvárható, adapterrel lehet hozzá hordozót, mózest meg sport részt is csatlakoztatni. És nem utolsó szempont: nyáron nem sül meg benne a babóca, mert szuperül lehet szellőztetni, télen meg egy lábzsák, és kész. Én imádom. Hagyományos kocsink volt az első, mint amiket Ti is nézegettek, én nem tudok túl sok jót mondani róluk. Iszony nehezek, kocsiba művészet behajtogatni, és a vastag anyag végett nyáron kész kemence a babának. Szóval nekem nem jött be.

De természetesen kinek mi tetszik :)

2103. Alina33 (válaszként erre: 2102. - Alina33)
2010. aug. 12. 13:17

Gondoltam veszek 2-t belőle, mert valaki itt biztosra írta hogy szeretne de nem mertem megvenni nehogy rajtam maradjon... :)

Bocsiiiiiiiiiiiii

Ja és itt is bármilyen színt lehet rendelni és és szintén az olcsobabakocsi árulja.

2102. Alina33
2010. aug. 12. 13:13

!!! csajok-csajok

BABY MERC AGAT LUX 10ezerrel olcsóbban

csak ma a teszveszen

még 4 db van belőle, 5 volt de 1et megvettem gyorsan

aki szeretne vegyen most mert most csak 34.999 a 43ezer helyett

Ez is olyan mint a vaterás, ugyanaz árulja

Itt a link

[link]

De a teszvesz fő oldalán látszik a hirdetés

Jó vásárlást és sok szerencsét mert már csak 4 van és nagyon kapós szerintem.

2101. Ella89 (válaszként erre: 2099. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 12. 12:33

Jaj, az sok! :(

Én már az első vérvételre sem emlékszem, pedig májusban volt. 5 vagy 6 ampullát vettek le akkor, azt hittem nem marad bennem vér. :D

2100. bella1125
2010. aug. 12. 12:32
Nekem csak egy ampullával vettek afp-re és még enni is ehettem előtte....
2099. kicsilányka1984 (válaszként erre: 2098. - Ella89)
2010. aug. 12. 12:30
nekem a cukorra + 16 heti vérvétel együtt 5 ampullával vettek le:(((((((((((
2098. Ella89 (válaszként erre: 2076. - Babarózsa84)
2010. aug. 12. 12:12

1 kémcsővel az AFP-hez? Nekem hárommal. :( És még nem is ettem előtte, mert azt mondták, nem szabad, aztán írtátok, hogy mégis.

Jaj, nem emlékszik valaki, hogy a terheléses cukornál ÖSSZESEN mennyit vesznek le? Én már elfelejtettem. :P

2097. Ella89 (válaszként erre: 2046. - S700)
2010. aug. 12. 12:11
Hát azért sokszor érzem magamat furán, főleg amikor nagyon vékony hurkapálca csajok jönnek velem szembe az utcán. Még nem akkora a pocim, hogy lássák a babát, viszont sokan azt hiszik, híztam. Na mindegy. Várom, hogy igazi, nagy kismamás pocakom legyen. :D
2096. Ella89 (válaszként erre: 2039. - Eni26)
2010. aug. 12. 12:06

Nekünk is hasonló "klasszikus" típusú van, mi innen vettük: [link]

Amit kinéztél, az is hasonló, szerintem jó, főleg egy téli babához, masszív kerekek és nem fog megfázni sem benne!

2010. aug. 12. 11:07

Hali csajok!!!Én nagyon szarul járok!!!:O(

Evvel kapcsolatban!!!...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook