Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2184. kisfari (válaszként erre: 2181. - Antonka)
2010. aug. 15. 09:44

Már ég a gyomrod? az elsőnél nekem is nagyon égett, de már nem emlékszem mikor kezdődött, de talán későbbre emlékszem.

Egy mende-monda kezdek elhinni, hogy a lányokkal többet hízik az ember, ismét felugrott 1-2 kg, ez most már kezd nagyon durva lenni, mindenesetre veszek egy másik mérleget, hátha csak ez szórakozik velem, de ha nem, akkor már 7kg-nál tartok.:(

2183. RLindi (válaszként erre: 2176. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 15. 09:17

Én is jót vigyorogtam ezen a védőnős sztorin:)

Amúgy képzeljétek, tegnap találkoztam a családban egy terhes csajjal (ritkán találkozunk csak) most 31 hetes, és Ő azt mondta,hogy pont 13.héttől érzi a babiját.

2182. RLindi (válaszként erre: 2170. - S700)
2010. aug. 15. 09:15
Szia:) De szuper,hogy már érzed a kisbabit:) most már biztos egyre többször ad majd jelet magáról!
2181. antonka (válaszként erre: 2180. - Kisfari)
2010. aug. 15. 08:30

Szia! Én sem vittem az alvást túlzásba, na de majd délután bepótolom.

Itt is esett az eső, úgyhogy kicsit frissebb a levegő.Most kifejezetten jobban vagyok.:)

Én is azt mondtam, ha igaz az , hogy ha ég a gyomra a kismamának akkor sok haja lesz a babának, akkor a mi babánknak nagyon nagy haja lesz!:)

Mindenkinek szép napot!!!

2180. kisfari
2010. aug. 15. 07:03

Jó reggelt Mindenki!

Már megint nem tudok aludni, pedig még most kellene.

Remélem akik rosszul voltak mára már jobban vannak, én sem éreztem valami fényesen magam a napokban, ez a hülye meleg, pedig felénk még vihar is volt...,alapesetben szeretem, de most nem bírom.

én most már rendszeresen érzem mozogni a hercegnőt és ahhoz képest hogy lány néha nagyon nyomja, van hogy valahogy áthelyezi magát a hasam egyik részébe és eldeformálódik az egész hasam egy oldalra, feszít és lehet érezni hogy van ott egy kemény gombóc és ezt leginkább hajnalban szereti csinálni. :)

Ti hogy álltok a pocakmérettel, mert nekem tényleg nagyon-nagy, a fiamnál ennyi idősen még semmi nem látszott, most meg már van hogy a szandimat apa csatolja be vagy a kishercegem. Van egy ismerősöm aki több mint két hónappal előbbre van kiírva mint én és ugyanakkora a pocakunk. Ez mitől függ? bár én azt hallottam hogy a lányokkal nagyobb a has mert szétterül és nem csúcsos mint a fiúkkal, bár szerintem ennek is annyi tudományos alapja lehet, mint amit Stúdio64 írt hogy a fiús anyáknak fordul ki a hasa, vagy hogy ha ég a gyomrod hajas baba lehet. Hát nekem ki sem fordult, égett is a gyomrom megállás nélkül, de haja sem volt vagy 2 éves koráig...

Zsuzsanna: én is jót kuncogtam, de a védőnő sem túl okos kérdést tesz fel 13 hetesen. :)

2179. pe80
2010. aug. 14. 21:36

Nekem a kisfiamnál nem dudorodott ki a köldököm. Mondjuk alapból mély a köldököm és azért sokkal kijjebb jött, de nem dudorodott ki.

Viszont most nem tudom milyen lesz, kíváncsi vagyok, h nagyobb lesz e a hasam ennél a terhességnél, mert hirtelen akkorát nőtt... Zalánnal sokkal később volt ekkora. Meg valahogy amióta elkezdett Babó rendszeresen mozogni, azóta sokkal gyakrabban érzem mint a kisfiamat anno és annyira másképpen. Sztem tutira a lepény helye a különbség oka. Most sokkal finomabb mozgásokat is érzek, Zalán, ha mozgott, nem finomkodott... Sztem amiatt, h nem érzitek a babát mozogni, nem kell egyelőre izgulni. Attól ők még mozognak.:)

Hehe, Zsuzsa, ez baromi jó! Jót nevettem. :) Na nem rajtad, hanem veled. ;)

2178. Studio64 (válaszként erre: 2177. - ENIE)
2010. aug. 14. 20:09

Anyósom szerint csak a fiús pocakoknál dudorodik ki a köldök.

Csajos anyukák nálatok mi volt?

2177. ENIE (válaszként erre: 2176. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 14. 17:29

Jót derültem Zsuzsa én is,hogy persze hogy mozog a baba 13 hetesen,csak épp az uh-on láttad.:))))

Azért kérdeztem,mert nekem is kezd már kidudorodni a köldököm,olyan fura érzés amúgy.

Szép napot!

2010. aug. 14. 16:49

Bocs, kisfari, te voltál a kakaós. Aztán gondoltam is később, hogy biztos néztek vércukrot is, vagy valamit, amihez kell az éhgyomor. Hát akkor én szerencsés vagyok, hogy 1 nap alatt megvolt az eredményem.

Studio, nem akartam ellened beszélni, ne haragudj, ha úgy érezted! Csak azért védtem meg Bellát, mert nem akartam, hogy elmenjünk egy vitatkozós stílus felé, végülis ahány ház... Nálam pl. a szenya biztos nem férne bele, viszont a "kis szemét" kedves hangsúllyal simán. Biztos vagyok benne, hogy Bella sem tartja szemétnek a kisbabáját, és ugyanúgy szereti, ahogy te vagy én. De már így is túlbeszéltük a témát.

Enie, én is alul érzem az óvatos kis mozgást, és még nem is minden nap. Majd később följebb is fog mozogni, de ilyenkor még a méh egész lent van. A köldököm nekem már most kezd kidudorodni :(

RLindi, egy pillanatig se aggódj, majd fog mozogni, ráér még.

Erről jut eszembe, elmesélem hogy kiröhögött -joggal- a védőnő. 13 hetesen voltam nála, kérdezi, mozog-e a baba. Mondom, mozog hát. Erre nagy lelkendezve, örömujjongással mondja, hogy ilyen korán, ilyen még nem volt a praxisában, hogy valaki ilyen korán érezze... Erre mondom neki, hogy "Ja, érezni még én sem érzem, de láttam ultrahangon". Majdnem megfulladt úgy nevetett. Gondolta szegény, 4. gyereknél nem lehetek ennyire hülye :)

2175. antonka (válaszként erre: 2161. - ENIE)
2010. aug. 14. 16:09

Már most kicsit jobban vagyok,de most is baromi meleg van, pedig esett este az eső. Lehet hogy azért fájt annyira a fejem. Bár most is nyilallgat a hasamba baloldalon alul, de kedden megyek dokihoz és elmondom neki.Remélem nincs semmi gond.....

Mikor lesz már ősz????!!!!

2174. Studio64 (válaszként erre: 2154. - ENIE)
2010. aug. 14. 14:08

Én is lent érzem, olyan mint egy kis sikló de csak néha. Holnap töltöm a 18-at. Az a fura, hogy másfajta mozgásra emlékszem, de biztos azért van mert az maradt meg bennem ahogy már a kifejlett kis Krisz tombolt a pocakomban. Na az kemény volt. Kidugta a lábát vagy kezét és végig széntotta a hasfalam vele..

A köldök nekem kb a 30. héten fordult ki, mondjuk nem volt nagy hasam csak a végére. Nekem van egy pocak giffem, ahogy hétről-hétre nőtt a hasam.

2173. Studio64 (válaszként erre: 2148. - ENIE)
2010. aug. 14. 14:05

Enie előző babámmal ilyenkor én is 4kg nál jártam, és akkor azt mondta a dokim, hogy az 6. hónapig felszedett kilókat meg kell szorozni 3-mal, és annyi lesz a vége....elég sok lett basszus...kb 20 kg.

Most plusz 1-nél tartok, de nem éppen topp formában estem teherbe.

Bababmozival mi sztem megint várunk a 28. hétig, mert akkor még van elég helye és 1160 grammal úgy nézett ki a picúr pofija mint amikor megszületett...hihetetlen :O)

2172. Studio64 (válaszként erre: 2146. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 14. 14:02
Nem veszek én mindent komolyan, sőőőőőt.....de azért ez a "szemét" dolog mégis erősnek tűnt. Mondjuk szenyaként benne van a kedvesség is...de így.....
2171. ENIE (válaszként erre: 2170. - S700)
2010. aug. 14. 13:13

Persze hogy az...örülök neki!

Én főleg akkor érzem,ha lefekszek,és odateszem a kezem,olyan jó érzés!!!!

2170. s700
2010. aug. 14. 12:51

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.

Nem nagyon van időm visszaolvasni, bocsi...

Mi jól vagyunk. 2 napja egyre erősebben érzek valami pulzálás félét a pocimban, gondolom ez már a baba lehet.

Szép hétvégét mindenkinek!

2169. kicsilányka1984 (válaszként erre: 2168. - Babarózsa84)
2010. aug. 14. 12:16

igen bocsi,hogy nem válaszoltam!!!!!!!!

az a doki nagyon jó orvos engemet is az nézett meg a genetikán.akkor mondjuk be nem állt a szája-lehet a kis fiatal tanuló lánykák miatt:D-

a nemét nekem kérdés nélkül megmondta.

örülök,hogy minden rendben van!

2168. Babarózsa84 (válaszként erre: 2167. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 14. 12:07

Pihenj sokat!

Korábban írtam neked itt,hogy mi volt Győrben...

2010. aug. 14. 11:37

sziasztok:)

sajnos elég beteg vok:(

begyulladt a torkom s így eléggé rossz passzban vagyok:(

én majd szeptemberbe akarok 4d.-re menni.

Kittikém minden nap énekelget és puszilgatja a hasamat.és már válogatja a játékokat,hogy melyiket adja a babának:)

már délbe nem szopizik csak este:))))és mindig mondja,hogy az egyik cici a tesóé a másik az övé.meg ölelgeti is a pocim!

imádom:))))

2166. ENIE
2010. aug. 14. 10:39

Lányok!!!

Ki,mikor tervez 4D-s babamozira menni???????????

2165. ENIE (válaszként erre: 2164. - Pe80)
2010. aug. 14. 10:39

Köszi,tényleg jobban vagyok ma már...lehet,hogy a lángos tett be tegnap...na nem eszek egyhamar az biztos!

Itt csak készülődött,de nem volt vihar,pedig 1 kis esőnek úgy örülnék!!

2164. pe80 (válaszként erre: 2161. - ENIE)
2010. aug. 14. 10:23

Simán lehet, h ez a nagy vihar is betett (felénk legalábbis baromi nagy vihar volt az éjjel), nekem is eléggé nyomott a fejem előtte.

Reméljük ma jobban lesztek!:)

2163. pe80 (válaszként erre: 2160. - Ella89)
2010. aug. 14. 10:20
De fura, azt hittem, h most mondta a doki. Meg mertem volna esküdni, h egy ilyen kijelentés mögött kisfiú van a dologban. :) De akkor félreértettem...:) A kislányod nagyon aranyos lehetett a puszival. Zalán még nem ad puszit, csak bújik, ha mutatom neki a pocimat. Persze nem kistesónak szánja a dolgot, de akkor is majd megzabálom.:)
2162. RLindi (válaszként erre: 2160. - Ella89)
2010. aug. 13. 22:42
Jaj de édes lehetett:)
2161. ENIE (válaszként erre: 2159. - Antonka)
2010. aug. 13. 21:18

Nem hiszed el,de én is nagyon szarul voltam ma du.Délelőtt még hagyján,aztán UH,jó volt látni a kicsit,de utána alig bírtam haza vezetni.:( És úgy éreztem,hogy azonnal mennem kell a wc-re,mert úgy görcsölök,és semmi.

De lehet,hogy nekem a reggelim okozta,mivel úgy megkívántam a lángost,vettem is sajtos-tejfölöset,jó fokhagymásan...nagyon jól esett,de egész nap émelyegtem utána.

És ez a meleg is kiakasztott,pedig borult az ég,de nem ért ide az eső,csak nyomta....:(

Hogy vagy azóta???

2160. Ella89 (válaszként erre: 2144. - Pe80)
2010. aug. 13. 20:38

Ezt még Leánál mondta. :)

Most nem nagyon tudok visszaolvasni, mert Leát fürdetjük lassan, de muszáj megírnom, hogy a lányom ÉLETE ELSŐ IGAZI PUSZIJÁT A KISTESTVÉRÉNEK ADTA!!!! :)

2159. antonka
2010. aug. 13. 18:23

Sziasztok? Ti hogy bírjátok ezt a meleget?

Én ennyire rosszul még sosem voltam. Fáj a fejem, fájdogál a hasam is. Meg is ijedtem. Azt sem tudom, hogy wc-re kell e mennem vagy mástól fáj a hasam. Éjszaka úgy begörcsölt a vádlim, hogy még most is érzem. Elkezdtem nyomni a magnéziumot ezerrel. Ja és ég a gyomrom, és fáj is kicsit.

Főzni akartam egy kis levest magamnak, de inkább csak fekszem.

De szerencsére jövő héten csak 2 napot dolgozok, aztán végre irány Nyíregyháza(az anyukám biztos főz nekem vmi fincsit, aztán Szerencs esküvő miatt.Eddig 3 kilónál járok,amit nehezen viselek, de szerintem jövő hétvége után 1 hétig meg sem mérem magam. Bár majd a védőnő megmér...

2158. ENIE
2010. aug. 13. 17:58

Köszi lányok a válaszokat!

RLindi,biztos hamarosan érzed te is!:)

2157. RLindi (válaszként erre: 2154. - ENIE)
2010. aug. 13. 17:50

Szia!

A köldök nem mindig fordul ki, nekem a lányomnál pl.nem szerintem most sem fog, mert elég mély.

Az első felére csak múltbeli tapasztalataim alapján: miért ne mocoroghatna ott, még sok helye van:)

2156. kisfari (válaszként erre: 2154. - ENIE)
2010. aug. 13. 17:42

Én is ott érzem, pedig a lábát az uh-on már a köldökömnél nézték, úgyhogy egy boxolóval van dolgom.

Szerintem a köldök kifordulása hasmérettől és köldöktípustól függ, nekem pl. a fiamnál nem fordult ki egyáltalán.

2155. kisfari
2010. aug. 13. 17:39

Üdv Mindenki!

Én már nagyon vártam ,hogy megtudjam ki lakik a pocakomban, így már a nevén merem nevezni, eddig nem tudtam hogy hívjam, mindig csak azt mondtam hogy "a gyerek":)

Nálunk az első pillanatban megmutatta, mert amíg bekenta doki kérdezte a fiam hogy mit szeretne és mondta hogy elöbb megnézzük hogy egészséges-e és utánna a nemét, de ahogy rám tette az uh-ot már mondta is hogy hugi lesz.:)

Hugi mégpedig ő is csintalankodik már most, tegnap is kettő akkorát rúgott, hogy belerengett a hasam és úgy szerettem volna megmutatni Zalánnak is de persze ahogy rátette a kezét a hasamra abbahagyta, úgyhogy én is megdorgáltam hogy ez így nem túl szép dolog, de szegény ő sem valami gép amit ha akarunk bekapcsoljuk és jelez.

Telejesen beleestem ebbe a babakocsi lázba, ma elmentünk az állatkertbe és mindenhol csak a babakocsikat néztem, és láttam is olyanokat amiket kinéztem magamnak, gondolkodtam rajta hogy odamegyek és felteszem a kérdéseimet, de végül nem volt hozzá bátorságom. :)

Zsuzsanna68: én voltam akit hazaküldtek az afp-ről a kakaó miatt, és a kórház védőnője mondta, meg a beutalóra is rá volt írva, csak azt későn néztem meg. A sógornőm orvos és azt mondta hogy az afp miatt nem kell éhgyomorra menni, de ahol ezt kérik ott biztos néznek mást is, akár egy kémcsőből is. Nekem is 10 nap az eredmény, amit ma már átvehettem volna, de péntek 13-a lévén úgy gondoltam inkább kibírom hétfőig, pedig nem vagyok túl babonás, de a jelek szerint 100-as sem. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook