2011 januári babák (beszélgetés)
De jó lehetett!
A nevek közül nekem is a Benedek tetszik a leginkább, de a többi sem rossz egyébként. Na ezzel sokat segítettem:)
Nekem ezek közül a Benedek tetszik. Nekem az egyik nagybátyám Zsolt. :D De szerintem a vezetéknévhez is kell passzolnia.
A meleget nagyon jól bírom, de a férjem mániája a nyitott ablaknál ill. ajtónál alvás, mert neki mindig melege van. Reggelre úgy érzem, mintha jégveremben aludtam volna. Meg is fáztam. :(
Szerintem kislány, de van egy csaj, akivel együtt voltunk terhesek, neki sokáig lányt mondtak és a 26. héten derült ki, hogy fiú. De ha ennyire megnézte, így fogalmazott és mosolygott hozzá, akkor szerintem kislány.
Ez a kidudorodás meg alkatfüggő. Unokatestvérem kimondottan húsos alkat, sosem volt nádszál, mégis kibukott a köldöke.
Sziasztok!
Igen Vick, eddig úgy néz ki,hogy kisfiú, igaz 100%ra még nem merte mondani a doki. Legközelebb szeptember 2-án megyek, remélem addigra jobban látszik majd minden.
Akkor már 20+4 leszek úgyis.
Bár ha rajtam múlna én elmennék már ma, annyira idegesít már,hogy nem érzem a Kisdrágaság mocorgását.
De hát szabin van a dokim.Így marad a várakozás.
A meleget már én is nagyon unom, pedig alapvetőleg szeretem a nyarat, de most már ellennék 20 fokokkal nagyon.
Sziasztok!
A meleget én is egyre nehezebben viselem. Nálunk nem nagyon volt eső, csak a hülye nyomi idő. Tiszta pára minden, meg lehet fulladni tőle és még éjszaka is alig hűl ki a lakás...
UH ügyben már én is nagyon türelmetlen vagyok, de most már remélem csak 1 hetet kell várnom. Hétfőn derül ki mikor és hova mehetek.
Krisztina! Szerintem egyáltalán nem sok. Havi 1 kg teljesen rendben van. Én a 20. héten 3 kg-nál járok, viszont a 164 cm-hez 95 kg vagyok. Hiába kezdtem 92-vel, nem nagyon szeretnék 100 fölé menni, pedig úgy tűnik lehetetlen vállalkozás:-)
Sziasztok!
Csak beszólok, hogy ma megyünk uh-ra (ugye a 18.héten elmaradt, így ezen a héten a 20.on megyünk!) Már nagyon izgulok! remélem minden rendben lesz..
Remélem mindenki jól van!??
Szép napot!
Sziasztok, szép jó reggelt mindenkinek.
A hétvégén sajnos nem voltam gép közelében, de ma délelött visszaolvasom, mi volt a téma, és kivel mi történt. Remélem mindenki jól van?! Én pénteken voltam a védőnőnél, 2 kg-ot híztam, most a 173cm-hez 60Kg vagyok, a baba a 17.hétben van, szerintetek ez sok?
Pusz mindenkinek.
Nekem 18.hetes uh-n mondták meg, h kislány, és nálunk sem a "fütyihiány" bizonyította, h lány, hanem mutogatta a dokinő a szeméremajkakat nekünk is. Ugyebár fütyihiányból lehet még fiúka, de szeméremajakból már nem igazán. ;) Szóval sztem még ne legyél biztos egyelőre semmiben a nemét illetően.
Egyébként sztem egy jó minőségű uh-val ügyes szakember már szinte biztos meg tudja mondani. Sztem ilyenkor azért már igen szégyenlős gyerkőc kell ahhoz, h ne lássák, de persze nem vagyok szakember, szóval csak az alapján mondom, amiket hallok a környezetemből. Ha annyira kíváncsi vagy, vannak helyek, ahol dvd, meg 4d meg ilyesmik nélkül egész elfogadható áron csinálnak sima 2d-s uh-t és abból valszeg kiderül, h kicsoda lakik odabent. Vagy legyél türelmes. ;) Ami tudom, h nehéz, már én is nagyon türelmetlenkedtem...
Képzeljétek!
Pénteken voltam uh-on,és ugye minden OK volt,de nem kaptam fotót,mert nem tudtak nyomtatni,de mondták,hogy ha akarok,hétfőn délbe ha megyek,majd kapok.Így is lett,ma mentem,és olyan jó sokáig foglalkozott velem a csaj(nem doki volt,csak Ő csinálja a 4D-ket,itt de dvd itt nálunk nincs),olyan boldog voltam!!!!!Hallgattam a kis szivét,láttam a kis fütykösét,ahogy izeg-mozog...csinált 1 csomó képet,és elhoztam az 5 legjobbat,féláron adta!:)))
Olyan kis édi-bédi az én kis Ficánkám!!!Egyenlőre így nevezzük,mert 4 közül még nem döntöttünk: Benedek,Balázs,Ádám és Zsolt.(persze apa is Zsolt)
Adjatok ötletet,kinek melyik jön be jobban???
Én most vagyok 20 hetes,ide UH-ra majd a 22-23. héten megyek,de eldöntöttük,hogy 4D-re majd 25-26 hetesen,mert az ajánlották,hogy akkor a legélvezhetőbb a babamozi!
Hogy bírjátok ezt a nyomott meleget???Illetve a viharokat???Én rólam folyik a víz,izzadok agyba-főbe.
Puszi Nektek!
sziasztok lányok!
Jó régen írtam nektek.
Velünk minden rendben és úgy tűnik kisfiúnk lesz :-))
Én hétfőn megyek magánrendelésre, ott akarom a dokimmal megbeszélni a !D mozit.
Úgy lenne jó, hogy 2 UH között. Ha most nem akar megnézni, akkor minél előbbre kérek időt tőle. Én most pénteken már 20 hetes leszek.
Szia!
Nekem 150%-ra mondták hogy kislány és azt mondta a doki hogy nem onnan tudja, mert nincs fütyi,hanem mert vannak valami apró pöttyök amik a szeméremajkak. én 18hetes voltam akkor.
Nem hiszem hogy a vékonyságtól függne a kidudorodás, legalábbis én voltam vagy 50kg, amikor a fiammal terhes voltam és nem dudorodott ki, most viszont már 59kg-val kezdtem és már most nagyon szét van húzódva a köldököm, amúgy most tartok 66kg-nál és én sem értem, hol egy hónap alatt jön föl 1kg, hol meg 1nap alatt, pedig majdnem kevesebbet eszem mint amikor nem voltam terhes, de ez szerintem is durva...
Sziasztok!
Ma elmentünk anyuval a háziorvosához, hogy megnézze Edikénk nemét és nem is hittem el, de ő sem látta biztosra!Pedig nagyon alapos volt és mégsem.Azt mondta nem tudja bebizonyítani, hogy fiú, de ennyi idősen már látszania kellene ha van valami a lába között. De azt meg nem mondta ki, hogy lány!Amikor megkérdeztem hogy akkor most melyik, megint csak azt mondta, hogy nem tudja bebizonyítani, hogy fiú és mosolygott!
Szerintetek?
Rlindi!Neked fiad lesz, nem?vagy mégsem?
Akinek kislányt mondta hány hetesen mondták és egyértelműen megmondták?Jaj, már betegesen szeretném tudni a nemét!
szerintem csak annak dudorodik ki a köldöke aki vékony.Akinek van a hasán egy kis plusz annak szerintem nem.Nekem a fiammal nem dudorodott és volt is rajtam vagy 5kg plusz.Még most sem dudorodik, de szerintem most ki fog mert most annyi plusz nem volt rajtam.De már én is 4 kg-nál járok és felháborít, hogy egyik napról a másikra 1-1.5kg-ot hízom, ami nem megy vissza ha pl. voltam wc-n.Nagyon durva.Mitől van ez??
Nagyon csini vagy!!!
Nekem is kb. ekkora a pocim.
Amúgy tényleg! Nálatok mérik a védőnők a pocak körfogatát? Mert nekem sem az előző, sem a mostani nem mérte, de a nőgyógyász sem.
Ja, legközelebb csak szeptemberben megyek védőnőhöz, szerinte előbb felesleges meg amúgy is be van táblázva 1 hónappal előre. Vizeletmintához sem ragaszkodott, de én kértem, hogy nézze már meg, ha elmegyek hozzá, mert már egész kis társaság verődött össze a pisimben és az nem normális. De ő is rögtön kizárta a toxémiát a vérnyomásom miatt.
Otthon fekvés... Nem is ezzel van a baj, hanem a stresszel. Most is pihentem egy picit, még jó, hogy Lea is bealudt a hiszti után. De lassan elkezdődik az egyetem, szombaton be kéne járnom, szakdolgozathoz könyvtárba menni, októbertől novemberig kedvezményes vizsgaidőszak (ha megkapom az engedélyt rá). Persze megfordult a fejemben, hogy halasztok, de akkor egybe fognak esni a 2 szak előadásai, mert teológiára is csak levelezőre tudnék visszamenni és sajna mindkét helyen kötelező bent lenni, katalógus van.
Persze ezek jelentéktelen dolgok a baba egészségéhez képest, de nagyon stresszel a tudat, hogy esetleg csúszni fogok és még se jogi szaknyelvi felső, sem általános középfokú nyelvvizsgám sincs még. Ráadásul fogalmam sincs, milyen témában írok szakdolgozatot.
Komolyan mondom, ha 100%-ra tudnám, hogy ugyanezt a 2 gyereket kapom (Leát és a picikét), akkor most jobban odafigyelek a védekezésre. De tudom, hogy később nem ők születtek volna. Jó, hogy vannak, csak iszonyat nehéz ennyi mindent csinálni egyszerre. És most még takarítanom se kell, csak főznöm, azt is csak 2-3 naponta. Mégis az idegesség miatt vagyok rosszul állandóan, pedig mi van, ha csúszok? Jó, baromi nehéz lesz, sokkal nehezebb, mint most, de legalább lesz 2 egészséges, aranyos gyerekem. Aggyal felfogtam, csak ezt még az idegrendszeremnek is el kéne fogadnia, hogy no para, csak egészséges baba. :)
Sziasztok!
Én még nem voltam sem ekg-n, sem fogorvosnál. Lassan meg kellene ejteni.
Tettem fel pocakfotót a naplómba.:)
Ma beléptünk a 18.hétbe,de még egyelőre nem érzek mozgolódást odabentről. Már nagyon várom és figyelem is magam ezerrel.:)
Ella! Most már tessék kímélni magad és nem gugolgatni! vigyázz magatokra!!! Inkább kezd el otthon a fekvést mint hogy kórházba küldjenek.
Én voltam már az elején a háziorvosnál meg ekg-n is. Ma megyek fogorvoshoz. Nagyon parázok. Nem tudom van-e aki jobban retteg nálam a fogorvostól, pedig a dokit imádom, de nem nyafoghatok mert jön velem a fiam is és nem akarom rá is átragasztani ezt a fogorvosfóbiát.
Sziasztok!
Gyors bekukk. Én 70 kg vagyok, 4-et híztam, de 69-ről indultam, tehát fogytam az első néhány hónapban. Tegnap voltunk cipőt vásárolni, szerencsére most se nőtt a lábméretem (alapból 42-es, alig kapok cipőt) és vásárlásnál elpanaszoltam az eladónak, hogy régen sok 42-es modell volt, most meg alig és hogy reményeim szerint ezalatt a terhesség alatt sem nő a lábméretem. Kérdezte mikorra várom a picit, mondtam, hogy dec. 31. - január 1. Ki volt akadva, hogy félidősen semmi hasam nincs, ő meg nem mondta volna, hogy babát várok, max. első trimeszteres kismama lehetnék. Pedig az arcom is felpuffadt, olyan, mintha 10 kilóval több lennék. Na mindegy.
Ja, igen, tegnap elég furcsát éreztem és nagyon beparáztam: pakolásztam a ruháim között, guggoltam, amikor valami nyomást éreztem a hüvelyemben, kissé felül. Azonnal sikítani kezdtem, hogy nyílik a méhszájam, el fogok vetélni. Még fekve is éreztem, nagyon rossz volt, fájt, de elmúlt. Ma nem éreztem, remélem nem is fogom, de félek, hogy ebből bizony szigorú fekvés lesz. :(
Lányok!
Ti voltatok már háziorvosnál/belgyógyászaton? Én szeptember-október környékén gondoltam, hogy megyek, de a kardiológiát is meg kell ejtenem legalább 2X, szóval majd beutalót is kell íratnom. Fogorvost is lehet fel kell keresnem, mert letört megint egy darabka a jobb első alsóból és eléggé érzékeny, pedig Sensodynét használok.
Kicsilányka!
Gyógyulj meg minél előbb!
S700!
Szerintem is a babád mocorgott. :)
Ok. Ezt megdumáltuk!
Én sem szeretnék 100 fölé menni!!!
De majd kiderül. Persze most nem ez a legfontosabb, hogy ki hány kilós. A babák és mi legyünk egészségesek!
Uhhhhhhhhh de azért ne azon versengjünk, hogy ki éri el hamarabb a százat jóóóóóóóóó :)
Én nem annyira szeretnék 100 fölé menni de valszi elkerülhetetlen lesz.
:-)
Én is 95 vagyok:-)
Úgy látszik nagyon együtt haladunk:-)
Én is 3 kilónál járok... ööööööö tehát közeledek a 100hoz :( mert 95 vagyok.
Fogyózni kéne, illetve nem enni édességet.
Sajnos ma is befaltam egy tábla csokit.
Kell az energia a lányomhoz mert egyszerűen nem akar elaludni. Reggel 7:30 óta ébren van, másfél órát jászóterezett és még mindig ébren van. Én meg már aludnék.
Persze emberem elvonult a hálóba aludni, amitől égnek áll a hajam, én meg persze tartom a frontot.
Komolyan mondom, nem tudom mi lesz itt két gyerekkel...
Hát nekem is meglepő volt, de hát ki tudja..végül is?:)
A hízás miatt ne aggódj, a lánykámmal én is sokat híztam, kb. 20 kg-t de le is ment.
Most még nem tudom ki lakik odabent, de most is feljött majdnem 4 kg.
Szuper lehet,hogy sokat mocorog már a kishercegnőd! Ahogy leírtad,hogy odakuporodik egy helyre stb. ez az érzés nekem is ismerős, de azt gondoltam olyankor,hogy keményedik a pocakom..
Nem tudom..Hihetetlen mintha először várnék babát.