2011 januári babák (beszélgetés)
Szia!
Köszi szépen!
Egyenlőre a Fanni nevet választottuk, de még nem tuti.. bár nagyon hajlunk rá.
Sziasztok!!
Minden rendben volt az uh-n is , és az AFP is jó lett!!
És a legnagyobb hír: KISLÁNY!! :)))
Tudtam én, de most már tuti!
Nagyon örülünk neki (bár fiúnak is nagyon örültünk volna, a lényeg hogy egészséges legyen..)
Ja, megyek majd aminora, de az csak szeptember 1.-jén lesz.
Szerintetek melyik pontosabb, az integrált tesztnél nézett AFP, vagy az úgymond SZTK-s?
Segítsetek csajok, kicsit aggódom!!!!:
Ugyebár az itegrált tetszhez a második vérvételnél nézik az AFP-t is. Nekem ez a 15+3 napon volt. Az eredmény: 0, 76. Aztán el kellett mennem az sztk-s AFP-re is, ami 1 héttel később volt, és ma hívott a védőnő, hogy alacsony, 0, 52 lett. Hogy a fenébe lehet, hogy a korábbi időpontban magasabb volt? Valahol olvastam, hogy a testsúly is számít, amit az sztk-s nál nem is kérdeztek, csak az integráltnál. És nálam nem mindegy mert jóval 100 fölött vagyok (184 cm). Valahol olvastam, hogy nem mindegy, hogy az AFP-amit a baba termel- egy 60 vagy egy 120 kilós testben oszlik meg. De nem értem, és kicsit aggódok!
Segííítsetek! Köszííí!
Tényleg jó sokat írtatok, én szerintem majd csak 31.-é jutok el Uh-ra, addigra már bőven 19 hetes leszek, én is nagyon kiványsi vagyok, h mit rejt a pocakom:-))) Az első időkben olyan biztosan éreztem, h fiú, de az utóbbi időben nézték, ingával, pálcával stb, mind azt atta ki, h kislány.
Lehet, h kinevettek, h hitelt adok ezeknek, de ilyenkor az ember minden hülyeségben hisz.
Igen, volt megérzésem. Először is végig fiút éreztem (pedig nagyon lányt akartam és lányom is lett) és most is fiút érzek. A férjem akart még egy kislányt és úgy is érezte, hogy a picike is az. Aztán a 4D ultrahangon megláttuk az arcát és annyira fiús volt... Már ő is azon a véleményen van, hogy Nimródunk lesz (már ő sem akar lányt, csak egészséges babát, de kicsit fél egy fiútól és valamiért én is).
Amúgy a környezetemben szinte mindenki azt hiszi fiúra vágyunk, mert úgy tartják, hogy egy családban MUSZÁJ fiúnak lennie, főleg, ha az első gyereknek az volt a "bűne", hogy lánynak született (főleg a férjem nagyapja van ezen a véleményen, de most mondtam egy nagyon csúnyát, mert ő is csak egy lányt tudott csinálni, az anyósomat, szóval mehet a francba, ha még egyszer ezzel jön).
Hello Csajok!
Üdv.Acyre,AFP-re nem kell éhgyomorra menni,majd a terheléses vércukorra kell úgy menni.
Húúúú,köszi a tanácsot a nevekkel kapcsolatban Ella és Lindi.Nekem is a Benedek a favorit...na majd látjuk,még van apának bő 4 hónapja,hogy megszokja!:))
Lépek,mert vendégeket várok én is,pussza nektek!
Én is üdvözöllek!
Én ezt ovastam, hogy ha magas akkor magasabb a kockázat az ún. idegcső- (velőcső-) záródási rendellenességre, melynek sok formája van, de a két legismertebb az agyhiány (anencephalia) és a nyitott gerinc (spina bifida). Ha alacsony akkor a Down-kór kockázata emelkedettebb a normál tartományhoz képest.( Na ezt persze úgy másoltam ki)
Az hogy éhgyomorra kell-e menni szerintem kórházfüggő, nekem úgy kellett de van akinek nem, de vizelet nem kell csak vért vesznek.
El is felejtettem: egy másik fórumra írta Klészi, hogy az AFP kicsit alacsonyabb lett, de csak minimálisan, amúgy minden rendben velük és valószínűleg kislányuk lesz.
Nem tudom, jön-e majd errefelé, de gondolom akkor majd részletesen beszámol mindenről.
Sziasztok!
Meg van az afp eredményem. Bár a normál érték nincs oda írva, úgyhogy nem tudom biztosra, de azt hiszem 0,8-2,5 között kell lennie? Nekem 1,35 a MoM. Ez jó???