2011 januári babák (beszélgetés)
Amúgy aki még nem szült. Ti felfogtátok már mi fog napok múlva történni?
Én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy babuci itt lesz velünk...
Sziasztok! Aludtam kicsit. Fáj a hátam.
Amúgy csináltam kis krumplis tésztát, amibe egy kicsit több bors került. Ma kipróbáljuk a fűszeres kaját is. Csak a gyomorégéstől fogok elpusztulni....
Sziasztok!
Csak gyors bekukk, nem tudok most visszaolvasni.
Jan. 22-én 4:18-kor megszületett Polett (sajnos császár lett a vége) 2730g és 51 cm, nagyon jól van. sokat eszik, most is megyek megetetem, utána visszaolvaslak benneteket. Ha lesz egy kis időm dobok fel képet is.
Annyira nevetem én is, hogy a doki tök lazán tudja mondani ezeket, meg "nyugalom anyuka, pihenjen még 1-2 napot, nem marad bent.."
Ezek azok a mondatok, amelyeket nem akarok már hallani.
Palacsintát fogok vacsorázni (nem túl tápláló, de ÉDES)
Nálunk egyformán hideg van kint (tegnap is, ma is ).
Gondolod, hogy a pocak ettől fáj és keményedik ? Sajna rám eddig nem volt hatással a front soha.
Sziasztok!Voltam dokinál,még mindig semmi.Azt mondta 10 napot engednek ráhúzni.Csütörtökön megint mehetek.Én is keményedek sokat,mondtam is neki,azt mondta az jó akkor dolgozik a méhem:-)
Hát ezt eddig is tudtam:-)))))
De mikor lesz már vmi?
Az tényleg nem semmi, de szerintem 40 perc szopizás után nem igazán lehet éhes 20 perc múlva, inkább csak cumizik, szerintem.
eddig az 1-es méretet használtuk, de most már vettem eggyel nagyobbat is és azzal is így jártunk. lehet veszek én is másikat.
Klassz ezeket olvasni, úgy irigykedek :-))) én is azt hallottam barátnőimtől, ha kifolyik a cucc a pelusból akkor méretet, vagy típust kell cserélni. Egyik volt csoporttársam mesélte, hogy mind a 3 gyerekénél más típusú pelus jött be.
AMi azt illeti jó korán kell vinned a picikédet csípőszűrésre, nálunk is 1 hónaposan végzik.
Egyfolytában keményedik a pocim.
Novemberben cseréltünk első és hátsó ajtót. Egy hónapra rá szóltam az ablakosnak, hogy az első zár rossz. Addig azt hittem bejáratós, azért nehéz bezárni.
Szóval 2 hónapja várom a javítást, vagy a zár cseréjét. Most megtörtént, 10 perces melóért kellett ennyit várnom
Eddig nálunk ment az alvás napközben, szépen minden kajcsi után 2-2,5 óra, ma kísérletezik ezzel a nem alvással..
Az éjszaka viszont elég gáz, 1 körül ébred és akkor eszik úgy 40 percet majd 20-30 perc alvás megint hami és így megy reggelig.
Az a baj talán,hogy belealszik a szopizásba és nem eszik eleget vagy nem tudom, de remélem azért ha picit erősödik akkor egyszerre többet eszik majd éjszaka is beáll az alvás.
Ez a pelus dolog idegesítő lehet, Jázminnál próbáltam ki a liberot, de nem vált be nála.
Egyébként mekkora méretű 2-5 vagy már 3-6kg?
Mi csak azzal szenvedünk éjszaka hogy mostanában egyfolytában kifolyik a pisi a pelusból és nedves az oldala, ezért át kell öltöztetnem, amitől persze felébred, és ez minden éjjel 1x-2x, már tele van a hócipőm ezzel a hülye pelussal, pedig libero és úgy odafigyelek hogy jól ráadjam.... nem tudom miért csinálja.
Ti hogy alszotok? Kamilla bírja a kiságyat?
Mert nálam Zalán sem volt hajlandó csecsemőként aludni benne csak velem és Maja sem. Zalán is kb 2-3 hónapos volt amikor elkezdett nyugiba lenni az ágyban. egyébbként nekem ő csinálta ezt hogy egész nap nem aludt, kb 2 hónaposan állt be hogy aludjon napközben is.
Köszi!:)
A nagytesója tündér segítőkész csajszi, így egész jól megy velük minden, persze vele is kell sokat foglalkozni, játszani meg minden,hogy ne érezze rosszul magát, de szereti a Picit és ezt olyan jó látni:)
Lehet ezt kéne nekem is,hogy éjszaka magam mellett hagyni talán ott visszaaludna? Csak annyira nem akartam elszoktatni a kiságytól. De lehet a "szükség törvényt bont..":p
Itt nálunk 2 hetesen van a csípő szűrés, de úúúgy nem volt kedvem kimenni ebben a hidegben még nem is voltunk kint, na de már túl vagyunk rajta.
A hallás vizsgálatra meg azért kellett mert amit a kh-ban csináltak nem lett jó, ugyanis belesírt a végébe Kamilla. ( az a vizsgálat amikor alszik és valami kis műszert beledugnak a fülébe)
Na de most egy ideig nem kell sehová sem mennünk, ahogy néztem nekünk csak majd 3 hónapos szuri lesz:)
Jééé, már ilyenekre jártok???
Nekünk azt mondta a doki hogy 5-6 hetesen csípőszűrés, de hallásvizsgálatról szó sem volt.
Háát Maja sem viszi ma túlzásba,mert gyakoroljuk a kiságyban alvást és nincs tőle elragadtatva, de azért tűrhető, napközben ált.-ban minden evés elött kb1 órát alszik, ez van hogy fél óra van hogy 1,5.éjszaka 2x kel, eszik és rögtön visszaalszik, de ezt úgy hogy fekve szopizik és ott marad mellettem, lassan kipróbálom hogy hogy alszik vissza ha berakom a kiságyba csak eddig nem mertem, inkább aludtam.
Sziasztok!
Ezen mosolyogtam egy jót most..ismerős:)
Kamilla ma úgy döntött kipróbálja milyen az ha nem alszik napközben:)
Az éjszakák még mindig neccesek nálunk.
Viszont ami jó, voltunk ma hallás vizsgálaton és csípő szűrésen s mindkettő rendben van!
Maja mennyit van ébren napközben? Hogy alakulnak az éjszakák?
csak 4 nappal, de akkor rengetegnek tűnt
Ezek az anyósok ilyenek, az enyém is úgy viselkedik amióta megszületett a fiam, mintha én csak azért lennék hogy kihordjam meg megszüljem és onnan már ők átveszik.
Most is megköszönte a kórházban a gyereket, de nem úgy mint unokát, hogy köszönjük hogy van egy újabb unokánk, hanem mint gyereket.Ezek tényleg azt hiszik hogy nekik szüljük őket.
Ja , szóval tegnap felhívott és meg sem kérdezte, h mi van velünk. Próbáltam elmondani, hogy " ..képzeld most jövök a kórházból, azt mondta a doki... "
szóhoz tovább nem jutottam, elköszönt és letette. Na ezért nem kell nekem az anyós segítsége, nézze meg az unokáját és menjen vissza. Mert amikor itt lesz mindent Ő akar csinálni majd a bébi körül (sógornőm tapasztalata mindkét gyereknél).
Áhhh, persze mindenki tudja, h mára vagyok kiírva. 12 hogy vagyok sms-nél és megszámolhatatlan hívásnál járok... anyósomnak persze ma sem jut eszébe megkérdezni, h mi van...
Úgy érzem én (és a sógornőm is) csak eszközök vagyunk számára, akik biztosítják az utódlás folyamatát...