Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

9714. Fóka74 (válaszként erre: 9712. - Exlappango lepke)
2011. febr. 20. 22:03
Azt elfelejtettem írni, hogy az önmagában nem jelent problémát, hogy most teljesen üresnek érzed a melleidet. Ez így természetes, hiszen megkezdődött az apasztás. De a szervezeted hormonális működése most még lehetővé teheti az újrakezdést. Ha változott, nőtt a melled várandósság alatt és éreztél tejbelövellést a szülés után, az mindenképp bíztató jel.
9713. Fóka74 (válaszként erre: 9712. - Exlappango lepke)
2011. febr. 20. 20:28
Gondolom cüvegből eteted Botit. A legnagyobb kérdés az, hogy elfogadja-e még a melledet, és tud-e jó technikával szopni. Ha igen, akkor első körben csak annyi a tendő, hogy szopizzon minél többször ciciből. A nehezebb része az, hogy a cumisüveget le kellene cserélni olyan etető eszközre, ami nem zavarja a szoptatást. Nagyon jó, de kicsit drága megoldás az SNS készülék [link] ,olcsóbb változat az etetőszonda fecskendővel kombinálva. Ezekkel cicin szopizás közben kaphat pótlást, amíg nem elég a tej mennyisége. Ha nem akar már ciciből szopni, akkor pohárból, fecskendőből kaphatja a pótlást, és a szopási igénye vissza fogja csalogatni a cicire, ha nem kap más szopnivalót. Mindkét esetben szükség lehet fejésre a folyamat gyorsítása érdekében. Nagyvonalakban erről van szó, de persze ha belevágsz,pontosabb infókra lesz szükséged. Szólj bátran!
9712. exlappango lepke (válaszként erre: 9707. - Fóka74)
2011. febr. 20. 19:16
szia!mindenképpen érdekelne, de igazából nem bízom benne h visszajön, mert semmi de semmi nincs még egy csepp se és olyanok a melleim mint a kirabolt szatyrok.
9711. Fóka74 (válaszként erre: 9710. - Kj201)
2011. febr. 20. 19:10
Úgy tűnik,Zolcsinak valamiért most nem jó élmény a szopizás. Talán segítene, ha nem tennéd mellre, hanem csak próbálj meztelen felsőtesttel összebújni vele úgy, hogy Ő is csak 1 pelusban van, és takarózzatok be. Így lehetőséget kap a szopizásra, Ő dönti el, hogy akarja-e. Ha továbbra sem akar hatékonyan szopizni, akkor el kell kezdeni a fejést a tejmennyiség fenntartása miatt. A lefejt tejet pedig megkaphatja pohárból, fecskendőből, vagy kanalazva. Mivel ebben a korban óriási a szopásigény előbb-utóbb el fogja fogadni a cicit, ha nem kap más szopnivalót. Az elmult napokban nem érezted azt, hogy kevés neki a tej? Néhány baba attól is bepörög, ha nem jön annyi tej, amennyit szeretne. Amíg nem akar rendesen szopizni, addig fejéssel növelheted a tejmennyiséget. Ha sikerülne rábírni a hatékony szopira, akkor a gyakori szopival(min. 8-12/ nap)néhány nap alatt növelhetné Zolika a tejmennyiséget. Nem fáj mostanában a mellbimbód szopi közben, nincsen rajta seb? Azért kérdezem, mert ha valamitől romlik a szopási technika, és nem jut elég tejhez a baba, akkor is hasonló balhézást szoktak csapni. A bukások gyakoribbá válása egybe esik a szopi elutasításával? Ha igen, akkor érdemes lenne gyermekorvossal megbeszélni a problémát, mert egy esetleges reflux okozhat szopi közben fájdalmat és hasonló viselkedést.
9710. kj201 (válaszként erre: 9709. - Fóka74)
2011. febr. 20. 18:21
Nincs se cumi, se tápszer, csak anyatej. az 1. honapban 60 dkgmot gyarapodott,nincs bimbóvedo, 6-7 pisis peli, 1 kakis naponta de az brutál kakis, bukás van frissen, és túros is.
9709. Fóka74 (válaszként erre: 9708. - Kj201)
2011. febr. 20. 18:11

Szia!

remélem együtt találunk megoldást! Először is néhány kérdés: Kap valamit anyatejen kívül Zolika? (víz, tea, tápszer) Használtok cumit, cumisüveget,bimbóvédőt? hány pisis, kakis pelusa van 24 óra alatt? Mennyit gyarapszik hetente? A bukáskor friss vagy már emésztett tej jön vissza?

9708. kj201 (válaszként erre: 9707. - Fóka74)
2011. febr. 20. 17:37
Kedves Fóka!Vártalak mint megváltást. Kérlek adj tanácsot mit tegyek. Pár napja olyan gondom van, hogy a kisfiam vigasztalhatatlanul sírdogál evés után, de akár órákat.ha mellre teszem tépi marja a mellem de el nem veszi, ha elveszi is csak pár percre azonnal sír és nem tudok mit kezdeni vele. Eléggé sok a bukás is és deléggé sok tej jon vissza. Szerinted mit tehetnék. Megszakításssal szoptatok, hogy tudjon pihenni és min. 4szer bofiztetem is, nehogy sok levego menjem a pociba. Kérlek adj vmi tanácsot.
9707. Fóka74 (válaszként erre: 9693. - Exlappango lepke)
2011. febr. 20. 16:08

Szia!

Gratulálok Botihoz! Sajnálom, hogy már nincs elég tejcsid, de még semmi sincs veszve! Az utolsó szoptatás után még 40 napig vissza lehet hozni a tejcsit. Ha szeretnéd, szívesen leírom hogyan kell csinálni. Egy hányós-lázas vírusfertőzés az én tejemet is lenullázta, de szerencsére sikerült visszacsalogatni! :D Úgy látom a másik zavarótényező is elköltözött, így talán esélyes a dolog...

9706. Fóka74 (válaszként erre: 9699. - Antonka)
2011. febr. 20. 15:54
Hú, ez biztos nagyon fárasztó lehet neked...Az lehetséges, hogy amit nappal kihagy szopcsiban és összebújásban, azt éjjel próbálja bepótolni. Talán megoldás lehet, ha néhány napig napközben sokat öszebújsz vele. Ha érzi a közelséged, akkor biztosan gyakrabban jelentkezik szopizni. Az összebújás éjjel is beválhat, ha már akkor megszoptatod amikor félálomban mocorog, cuppog, keresgél, akkor biztosan könnyen visszaalszik, és persze te is! :-)
9705. Fóka74
2011. febr. 20. 15:43

Sziasztok!

Újra gépközelbe kerültem! Jó olvasni, hogy milyen harmóniában vagytok a babákkal! Mióta nem jártam erre mindenki tök jól megismerte a babóját! Ilyen jó gyarapodások mellett biztos minden rendben van a szopcsival... :D

9704. kisfari (válaszként erre: 9699. - Antonka)
2011. febr. 20. 13:28
Nekem napközben minden szopi elött 1órát alszik, az éjszakák meg változóak általában 2xkel, de most éjszaka csak 1xkelt fel, 4kor evett és utána aludt fél 8-ig. :))
9703. kisfari (válaszként erre: 9698. - Audrey79)
2011. febr. 20. 13:26

Szia.

Nekem is 2hét után ért oda a doki, de szerintem is jobb még az elején váltani.

Én hétköznap nem főzök, Zalán eszik az oviban, apa a melóhelyén, magamra meg nem fogok főzöcskézni, úgyhogy rendelek minden héten egy ilyen kaja kiszállítótól vagy mi ez, hát nem hiszem hogy olcsóbb lenne sokkal ha főzöcskéznék, ha menüt rendelek akkor heti 3800ft.

2011. febr. 20. 11:15

köszönöm aranyosak vagytok.megsértődni?mégis min?:D

jó baba amúgy,rossznak sose mondanám:),csak kézben szeret elaludni, azt hiszem el van kényeztetve.keveset alszunk, eddig egyszer fordult elő h 4 órát aludtunk amúgy kettő az átlag.

sokat vagyunk egyedül, kicsit rossz így,de ma hazamegyünk a szülőkhöz, mert apa nem tudjuk meddig nem lesz itthon.

9701. antonka (válaszként erre: 9693. - Exlappango lepke)
2011. febr. 20. 10:45

tök jó hogy visszatértél! Gratulálok a picikéhez, nagyon szép!!

Hogy boldogultok? Jó baba?

9700. antonka (válaszként erre: 9698. - Audrey79)
2011. febr. 20. 10:42
Mi a párommal főztünk ezen a héten, de mikor egyedül vagyok akkor egy gyors levest össze tudok dobni. És 3 órám napközben szokott lenni. Az kb elég egy gyors kaja megfőzésére.
9699. antonka
2011. febr. 20. 10:41

Sziasztok. Nektek hogy alszanak a gyerkőcök?

Nekünk éjszaka 2 napja kihagy egy alvást, és a reggeli elsőt. Nem tetszik a rendszer. Ma is fent voltam kettőig, utána felkelt negyed 5 kor. én fél 6 kor aludtam el, erre fél 7 kor ismét felelt, és fél 9ig fent voltunk.Napközben gyakrabban fel kellene ébreszteni ugye? Vagyis nem hagyni elaludni.

9698. Audrey79
2011. febr. 20. 10:36

Képzeljétek megmértem tegnap evés és fürci előtt 3995 gramm volt a lányom (19 naposan, 1 textil pelussal), szóval gyarapszunk rendesen.

Azt hiszem hétfőn telefonálok a védőnőnek, hogy másik orvost szeretnék... aki eddig sem jött ki......hát ne is jöjjön. Állítólag egy vén nyanya, aki nem is túl kedves...

Anyósomnak vissza kell mennie Dújvárosba, anyu pedig vírusos nyavalyával küzd. Nektek van energiátok főzni ????

Most kértem meg a barátnőmet, hogy jövő héten hoz nekem kaját az egyik étteremből minden nap. Takarításban pedig remélem segít a párom.

Korábban írtam, hogy Melike születésétől kezdve emelgeti és átfordítja a fejét. Most olyanokat produkál, hogy kifeszül és az oldalára fordul.

9697. Audrey79 (válaszként erre: 9693. - Exlappango lepke)
2011. febr. 20. 10:19

Úgy örülök, hogy újra itt vagy ! Már mindenfélén gondolkodtunk, hogy megsértődtél valamin.. vagy ilyesmi.

Gratulálok a Boti babához! Jó egészséget kívánok nektek !!!

9696. Audrey79 (válaszként erre: 9692. - Alina33)
2011. febr. 20. 10:17
Nem semmi túrát nyomsz minden nap !! Szereti a hordozó kendőt ??
9695. kisfari (válaszként erre: 9692. - Alina33)
2011. febr. 20. 10:04
Most már csak nem lesz cudar idő!!!:)
9694. kisfari (válaszként erre: 9693. - Exlappango lepke)
2011. febr. 20. 10:02

Szia! Örülünk hogy újra itt.

Gratulálok!!!

Sokat emlegettünk, hogy hova tűnhettél....

2011. febr. 20. 09:03

Sziasztok!

Fú jó rég nem voltam mit ne mondjak. Volt itt egy kis kavarodás az oldalon aztán mentem szülni utána meg nem volt netem szóval összejött minden! :D

Nem tudok visszaolvasni egy hónapnyi termést remélem nem bánjátok, de nagyon hiányzott a fórum.

Botond január 17-én született 3600g-mal és 54 cm-el. Egy jó kis westendes ebéd után indult be a szülés, de még elmentünk vásárolni pár cuccot neki, mert nem gondoltam, hogy lesz valami, előtte 2 napig is voltak görcseim de elmúltak. Na ezen a napon ez nem így történt. (: Hazajöttünk lezuhanyoztam és úgy be a kórházba, ekkor már 4 percesek voltak a fájások. Fél 4-re értünk be és 20:07-kor a kezemben volt Boti.

Azóta híztunk több, mint egy kilót, a védőnő szerint sokat eszik és vissza kéne fognom. Mondom persze majd nem adok neki enni, ha az öklét csócsálja ordítva...

Sajnos 2 hétig sem tudtam szoptatni, elment a tejem, lett valami vírusos lázas nyavalyám meg beköltözött anyós 4 napra és kiidegelt. Úgy gondolom ez a kettő tehet róla, hogy nincs tejem :(

Teszek fel képet is, hogy gyönyörködhessetek (:

A babákat már végignéztem, már akinek volt képe hát olvadozok (:

Remélem jól vagytok mindannyian és nagy gratula nektek!

9692. Alina33
2011. febr. 19. 15:15

Sziasztok

bocsi de már rég nem voltam...illetve voltam de most csak passzívan fórumozok.

Tegnap nálunk is járt a gyerekorvos és állítom Nektek, ha nem kérdezek rá a csípőszűrésre akkor nem mondja hogy mennem kell. Így hát adott egy telszámot, hogy kérjek időpontot.

Jól vagyunk amúgy.

A nagy már 1 hete ismét jár bölcsibe..most valahogy megbarátkozott vele. Azt mondták a gondozónők, hogy mint ha kicserélték volna a lányomat és minden rendben vele (eszik, alszik, játszik, énekel, kismotorozik az udvaron és nem hisztizik hogy nem akar bölcsibe menni). Úgy örülök :)

Kicsi melós a dolog, bár jó hogy nap közben csak a kicsivel foglalkozom. Fél 3 kor indulnom kell a kicsivel (hordozókendőben magamra kötve) hogy elhozzam a nagyot a bölcsiből.

Ez a túra oda-vissza majd másfél óra :(

Eddig szerencsém volt, hogy nem esett, nem havazott de már előre félek hogy hogyan fogom ezt kivitelezni ha beüt a cudar idő.

9691. Audrey79 (válaszként erre: 9687. - Kicsim17)
2011. febr. 19. 11:32
Nyugi, nálunk is túl érzékenyre volt állítva a A-care és besípolt az első éjjel, holott pont néztem, hogy milyen szépen lélegzik... azt hittem kivágom a légzésfigyelőt. Utána még 2x jelzett, mert a párom rosszul rakta le a matrac alá az érzékelőt.
9690. Audrey79 (válaszként erre: 9685. - ENIE)
2011. febr. 19. 11:30
Nekünk azért kellett 2 hetesen menni, mert a doki szabin volt amikor született. A kórházban megnézik az újszülötteket, aztán 2x ismétlik a vizsgálatot. A kiskönyvetekben benne van, de a védőnő is szólni fog.
9689. kisfari (válaszként erre: 9685. - ENIE)
2011. febr. 19. 10:50
Szia! szerintem általában el szoktak küldeni ortopédiára, én mindkét gyermekkel voltam, pedig nincs egyiknél sem semmi gond, de be szoktak utalni azért a gyerekorvosok.
9688. kisfari (válaszként erre: 9687. - Kicsim17)
2011. febr. 19. 10:49
Szia! szerintem ne aggódj, nekem is volt ilyen sokszor már,( pedig A.care-ünk van) Nézd meg nincs-e túl messze az érzékelő a fejecskéjétől.
9687. kicsim17
2011. febr. 19. 08:42

Sziasztok Lányok!

Az előbb becsipogott a légzésfigyelő, berohantam, felvettem, hangosan szóltam hozzá, látszólag nincs semmi baj, de miért csipogott ez a rohadás, tiszta ideg vagyok tőle, volt esetleg valakinek ilyen, hogy becsipogott?

9686. antonka
2011. febr. 18. 21:33

Minket a gyerek doki utalt be a csípő UH-ra és az ortopédiára és alá kell írni a pneumococcus elleni védőoltás beadását.

Ma a feje miatt ijedtünk meg. Máshol van a hézag mint eddig volt...

9685. ENIE
2011. febr. 18. 21:12

Lányok!

Sokaknál olvasom,hogy megy csipő UH-ra,meg ortopédiára...ide kötelező vinni a gyereket,vagy beutalja a gyermekorvos,ha lát vmit??

Csak mert nekem ilyenről nem beszélt....

Ma voltam vissza a 6 hetes kontrollon,minden OK! :))

Antonka!Hagy egyenek csak annyit amennyi jól esik nekik...

Képzeljétek!Most fürcsi után,a vacsinál evett 130-az egyik mellemből,de még kért,így rátettem a másikra,onnan evett 80-at...Adjátok csak össze!!! 210! Ha jól mért a mérleg...azóta is alszik! :) Kíváncsi vagyok mikor éhezik majd meg!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook