2011 januári babák (beszélgetés)
Szia!
remélem együtt találunk megoldást! Először is néhány kérdés: Kap valamit anyatejen kívül Zolika? (víz, tea, tápszer) Használtok cumit, cumisüveget,bimbóvédőt? hány pisis, kakis pelusa van 24 óra alatt? Mennyit gyarapszik hetente? A bukáskor friss vagy már emésztett tej jön vissza?
Szia!
Gratulálok Botihoz! Sajnálom, hogy már nincs elég tejcsid, de még semmi sincs veszve! Az utolsó szoptatás után még 40 napig vissza lehet hozni a tejcsit. Ha szeretnéd, szívesen leírom hogyan kell csinálni. Egy hányós-lázas vírusfertőzés az én tejemet is lenullázta, de szerencsére sikerült visszacsalogatni! :D Úgy látom a másik zavarótényező is elköltözött, így talán esélyes a dolog...
Sziasztok!
Újra gépközelbe kerültem! Jó olvasni, hogy milyen harmóniában vagytok a babákkal! Mióta nem jártam erre mindenki tök jól megismerte a babóját! Ilyen jó gyarapodások mellett biztos minden rendben van a szopcsival... :D
Szia.
Nekem is 2hét után ért oda a doki, de szerintem is jobb még az elején váltani.
Én hétköznap nem főzök, Zalán eszik az oviban, apa a melóhelyén, magamra meg nem fogok főzöcskézni, úgyhogy rendelek minden héten egy ilyen kaja kiszállítótól vagy mi ez, hát nem hiszem hogy olcsóbb lenne sokkal ha főzöcskéznék, ha menüt rendelek akkor heti 3800ft.
köszönöm aranyosak vagytok.megsértődni?mégis min?:D
jó baba amúgy,rossznak sose mondanám:),csak kézben szeret elaludni, azt hiszem el van kényeztetve.keveset alszunk, eddig egyszer fordult elő h 4 órát aludtunk amúgy kettő az átlag.
sokat vagyunk egyedül, kicsit rossz így,de ma hazamegyünk a szülőkhöz, mert apa nem tudjuk meddig nem lesz itthon.
tök jó hogy visszatértél! Gratulálok a picikéhez, nagyon szép!!
Hogy boldogultok? Jó baba?
Sziasztok. Nektek hogy alszanak a gyerkőcök?
Nekünk éjszaka 2 napja kihagy egy alvást, és a reggeli elsőt. Nem tetszik a rendszer. Ma is fent voltam kettőig, utána felkelt negyed 5 kor. én fél 6 kor aludtam el, erre fél 7 kor ismét felelt, és fél 9ig fent voltunk.Napközben gyakrabban fel kellene ébreszteni ugye? Vagyis nem hagyni elaludni.
Képzeljétek megmértem tegnap evés és fürci előtt 3995 gramm volt a lányom (19 naposan, 1 textil pelussal), szóval gyarapszunk rendesen.
Azt hiszem hétfőn telefonálok a védőnőnek, hogy másik orvost szeretnék... aki eddig sem jött ki......hát ne is jöjjön. Állítólag egy vén nyanya, aki nem is túl kedves...
Anyósomnak vissza kell mennie Dújvárosba, anyu pedig vírusos nyavalyával küzd. Nektek van energiátok főzni ????
Most kértem meg a barátnőmet, hogy jövő héten hoz nekem kaját az egyik étteremből minden nap. Takarításban pedig remélem segít a párom.
Korábban írtam, hogy Melike születésétől kezdve emelgeti és átfordítja a fejét. Most olyanokat produkál, hogy kifeszül és az oldalára fordul.
Úgy örülök, hogy újra itt vagy ! Már mindenfélén gondolkodtunk, hogy megsértődtél valamin.. vagy ilyesmi.
Gratulálok a Boti babához! Jó egészséget kívánok nektek !!!
Szia! Örülünk hogy újra itt.
Gratulálok!!!
Sokat emlegettünk, hogy hova tűnhettél....
Sziasztok!
Fú jó rég nem voltam mit ne mondjak. Volt itt egy kis kavarodás az oldalon aztán mentem szülni utána meg nem volt netem szóval összejött minden! :D
Nem tudok visszaolvasni egy hónapnyi termést remélem nem bánjátok, de nagyon hiányzott a fórum.
Botond január 17-én született 3600g-mal és 54 cm-el. Egy jó kis westendes ebéd után indult be a szülés, de még elmentünk vásárolni pár cuccot neki, mert nem gondoltam, hogy lesz valami, előtte 2 napig is voltak görcseim de elmúltak. Na ezen a napon ez nem így történt. (: Hazajöttünk lezuhanyoztam és úgy be a kórházba, ekkor már 4 percesek voltak a fájások. Fél 4-re értünk be és 20:07-kor a kezemben volt Boti.
Azóta híztunk több, mint egy kilót, a védőnő szerint sokat eszik és vissza kéne fognom. Mondom persze majd nem adok neki enni, ha az öklét csócsálja ordítva...
Sajnos 2 hétig sem tudtam szoptatni, elment a tejem, lett valami vírusos lázas nyavalyám meg beköltözött anyós 4 napra és kiidegelt. Úgy gondolom ez a kettő tehet róla, hogy nincs tejem :(
Teszek fel képet is, hogy gyönyörködhessetek (:
A babákat már végignéztem, már akinek volt képe hát olvadozok (:
Remélem jól vagytok mindannyian és nagy gratula nektek!
Sziasztok
bocsi de már rég nem voltam...illetve voltam de most csak passzívan fórumozok.
Tegnap nálunk is járt a gyerekorvos és állítom Nektek, ha nem kérdezek rá a csípőszűrésre akkor nem mondja hogy mennem kell. Így hát adott egy telszámot, hogy kérjek időpontot.
Jól vagyunk amúgy.
A nagy már 1 hete ismét jár bölcsibe..most valahogy megbarátkozott vele. Azt mondták a gondozónők, hogy mint ha kicserélték volna a lányomat és minden rendben vele (eszik, alszik, játszik, énekel, kismotorozik az udvaron és nem hisztizik hogy nem akar bölcsibe menni). Úgy örülök :)
Kicsi melós a dolog, bár jó hogy nap közben csak a kicsivel foglalkozom. Fél 3 kor indulnom kell a kicsivel (hordozókendőben magamra kötve) hogy elhozzam a nagyot a bölcsiből.
Ez a túra oda-vissza majd másfél óra :(
Eddig szerencsém volt, hogy nem esett, nem havazott de már előre félek hogy hogyan fogom ezt kivitelezni ha beüt a cudar idő.
Sziasztok Lányok!
Az előbb becsipogott a légzésfigyelő, berohantam, felvettem, hangosan szóltam hozzá, látszólag nincs semmi baj, de miért csipogott ez a rohadás, tiszta ideg vagyok tőle, volt esetleg valakinek ilyen, hogy becsipogott?
Minket a gyerek doki utalt be a csípő UH-ra és az ortopédiára és alá kell írni a pneumococcus elleni védőoltás beadását.
Ma a feje miatt ijedtünk meg. Máshol van a hézag mint eddig volt...
Lányok!
Sokaknál olvasom,hogy megy csipő UH-ra,meg ortopédiára...ide kötelező vinni a gyereket,vagy beutalja a gyermekorvos,ha lát vmit??
Csak mert nekem ilyenről nem beszélt....
Ma voltam vissza a 6 hetes kontrollon,minden OK! :))
Antonka!Hagy egyenek csak annyit amennyi jól esik nekik...
Képzeljétek!Most fürcsi után,a vacsinál evett 130-az egyik mellemből,de még kért,így rátettem a másikra,onnan evett 80-at...Adjátok csak össze!!! 210! Ha jól mért a mérleg...azóta is alszik! :) Kíváncsi vagyok mikor éhezik majd meg!