2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Sziasztok!
Néhány napra eltűntem....Az oka,hogy végre megszületett várva várt kislányom,DORKA!!!!!!Május 1-jén,hajnali 4.40-kor,3400 gramm,52 centivel!Viszonylag gyors,könnyű szülés volt,bár akkor nem így éreztem.:-)Leírom majd én is a naplómba a szülést,meg teszek majd fel képeket,csak most muszáj pihiznem kicsit,mert ma jöhettünk haza,és elég fárasztó volt a nap.Afrodita,Grenadin,továbbra is drukkolok Nektek!Ja,én örülök a május elsejének!Éljen május elseje!!!!!!!puszi mindenkinek!
Szia Lucus!
Melissza nálunk olyan mint egy atom óra!
Napok óta hajnali 3-kor kelünk enni, majd egyből elalszik és 6-kor kell legközelebb. Így megy 3 óránként és este 9 után eszik utoljára. Így mi 7x eszünk egy nap. Tegnapi mennyisége amit evett kereken 500 ml.
Így a súllya is szépen növöget, mert hétfőn este az itthoni mérlegen 2,94 kg volt, és tegnap este már 3,14 kg volt. Így 6 nap alatt 20 dkg-át híztunk. Remélem ezt a tendenciát így fogjuk folytatni.
Amúgy igen aranyos baba, mert eszik és alszik. Csak este 6 után nem alszik csak nyöszörög, és a fürdésig teljesen bepörgeti magát. Ezért nálunk a fürdetés a leghangosabb procedúra.
Banya, Erithrea,
Mi is 6-8x eszünk. A dokinénik abszolút igény szerinti-etetős párti, amivel én is egyetértek. Ezért éjjel van, hogy 5 órát is alszunk egyben, du pedig másfél óránként a cicimen lógunk.
Nekem is volt két nap, amikor a tej mennyisége nem tudta lekövetni Fanni igényeit. Aztán ettem sokat és még többet ittam, azóta lekopogom rendben vagyunk. Azt hiszem, hoyg talán a sok folyadék a legfontosabb, még az evésnél is fontosabb.
Tudom, hogy itt is szuper:-)...de most már adott a lehetőség, hogy váltsunk majd a terhességi témakörből, az anyasági kérdésekre,...persze majd csak akkor, ha mindenki boldogan babázik már!
Lányok, akik még szülés előtt álltok! Legyetek nagyon ügyesek, segítsétek a kicsiket megszületni, ahogy csak tudjátok! Sok erőt kívánok hozzá!
Sziasztok Lányok,
Amint azt ígértem megszületett az új topik az Anyának lenni témakörben.
Javaslom, hogy amint mindenkinek megszületett a Kisbabája, váltsunk és folytassuk ott:-))).
Címe:
Áprilisban szült Mamák és barátaik”
Puszi:
Lucus
jaj már eszembe jutottál ma reggel!
ügyesek legyetek és vigyázz magatokra!
vissza csak a babóddal jöhetsz :)
Sziasztok,jöttem elköszönni,indulunk lassan a kórházba,vigyázzatok magatokra meg a babócákra!
Na meg azért gondoljatok ám rám is egy picit!:)
Puszi mindenkinek!:)
Hana
Szia Erithrea!
Igen eléggé elfoglat vagyok mostanában! Naponta 7 x eszünk, ami kb egy-egy órát vesz igénybe. Aztán meg van itthon mit csinálni ugye! Mág jó hogy apa itthon van és tud egy kicsit segíteni.
Iagz anyukám segít a legtöbbet, mert mindig hozza az ebédet nekünk, hogy én tudjak pihenni és tejcit termelni. Eddig ezzel volt egy kis gondunk, mert az egyszeri adagját csak két ciciből tudta megenni. De a homeopátis szerek és a tea na meg a rendszeres fejés mára meghózta gyümölcsét!
És ti már mekkorák vagytok. Hiszen lassan egy hónapos lesz a kis Gyémánt?
Szia!
Pont most gondoltam rátok,h nagyon leköt Melike,mert még nem nagyon jelentkeztél..:))
Sziasztok kismamik!
Mindenkinek nagyon boldog anyák napját kívánok,engem is így ébresztett a kisfiam..:))
Sok-sok erőt neked Afrodita,rajtad a "topik szeme"!
Látom a hozzászólásokból,h mindenki szerelmes a kisbabájába,nagyon örülök,h ilyen jó,aranyos,szép,okos,ügyes...kisbabák érkeztek hozzánk.Talán nyáron személyesen is megvitatjuk az élményeinket,amilyen jó kis csapat gyűlt itt össze..:))
Grenadin,remélem már babázol!Lucus,símán elvagyunk itt is,ne izgasd magad,h még nincs új topik,ezt már úgy is megszoktuk..:))
Dun puszi nektek
Sziasztok Csajok!
Afrodita, te még mindig nem babázol? Pedig azt hittem hogy már te is karodban tarthatod a kicsi fiadat! Igaz a fiúk kicsit lustábbak, így későb születnek.
Velünk minden rendben, eszük-alszunk és néha (főleg késő délután) sirdogálunk!
De ettől eltekintve elég jó babuci. Imádom !!!
Ma vagyunk 10 naposak. Iagzi komoly kor egy kisasszonynál!!!
Szia Rzsbet!
Gratulálok a kislányodhoz!
És egy napon születtek a lányaink!
A hoxás kismamák közül akiről tudok már hárman szültünk ezen a napon, és mindhármunknak kislánya lett!
Sziasztok!
Látom, nagy a pangás errefelé! Minden Anyukának örömteli anyák napját és sok-sok boldogságot kívánok az ici-pici áprilisi babácskákkal!:-))
Én meg pakolászok, holnap megyek a kórházba, szeretném, ha kedden-szerdán megindítaná a dokim a szülést. Legközelebb már Dominikkal a kezemben szeretnék ide írni! :-) Szorítsatok nekünk légyszi!
Mindenkinek puszi!
Szia Afrodita!
Szurkolok Nektek nagyon! Fannival szuper az élet, még mindig nagyon jó baba, ha lehet ilyen "szülő-kényelmi szempontból" megközelíteni a kérdést. Szóval általában értjük, hogy miért panaszkodik, szépen szokunk össze. A leginkább azért vagyok hálás, hogy az éjszakáink nyugidtan telnek.
Lucus
Sziasztok!
A túlhordás másnapján sincs semmi. Kisfiam vígan elvan odabent :-) Pedig ma egész nap meg sem álltam. Piacon voltunk Apával bevásároltunk, aztán főztem 2,5 óra hosszáig, most áznak a fehérneműk mosáshoz, és még itt a vasalnivaló is.
Mondtam a babámnak, hogy jöjjön ki ezen a hosszú hétvégén, hogy ne kelljen a jövőhéten a kórházban egyben dekkolnunk. De idáig úgy néz ki nem hallgat rám...
Lucus, szerintem is az "Anyának lenni" témakörben leszünk jó helyen. :-) Jól vagytok? Kicsi Fanni szépen fejlődik? Puszi mindenkinek! :-)
Sziasztok!
Még nem volt időm megcsinálni az új topikot.
Mit gondoltok az újszülöttek vagy az anyának lenni témakörben legyen?
Én az utóbbira szavazok, abban - ha már mindenkinek meglesz a babája - 80 éves korunkig levelezhetünk:-)))
Lucus
Szia Rzsbet!
Mi is köszöntjük a kislányod! Valóban nagyon szép Baba!
Puszi:
Fanni&Lucus
Kellemes hétvégét mindenkinek!:)
Pussz:Hana
Lassan készülődünk. 6-ra beszéltem meg a szülésznővel az nst-t.
Afrodita, esetleg Kandi kitartás, már nincs sok hátra!
Többieknek jó babázást!
Puszi
Jó jelek :)
Nálunk a szülés napjával együtt 4 nap. Remélem már hétfőn itthon leszünk!
Valami nekem is fájdogál, olyan menses-szerűen, meg olyan szörnyű nehéznek érzem magam. A gyomrom sem a legjobb, alig ettem ma valamit, pedig főztem ebédet.
Ha mondjuk hétfőn délig megszülök, akkor csütörtökön vagy pénteken hazaengednek, ha minden rendben és nem sárgul be a baba. Nálatok hány nap a kórházi tartózkodás?
Szia Barátnőm!:-)
Örülök, hogy minden oké nálatok, biztosan aranyos Regike, én is szívesen megtartogatnám egy picikét kis cuki Babukád! :-) De olyan messze vagytok!:-(
Vigyázzatok magatokra, sok puszi!
Köszi!
Hamarosan Te is kezedben foghatod Dominikot! Sőt még be is előzhettek!:)
Meddig kell bent maradnod a kórházban normál szülés után?
Sziasztok:) kicsi bekukk:) nálunk minden oké, kis angyalkát kaptam:))) imádom:))))
remélem mindenkivel minden oké:)
Rzsébetnek nagyon nagy gratula:)
Hana kitartás ügyes leszel:))) minden rendben lesz:)
Barátném sokat gondolok Rátok:)
Eri remélem nálatok is minden oké:)