2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Szia Drága Barátném:)
Nekünk is 1 hetesen esett le a köldökcsonk úgyhogy ebben nem tudok okosat mondani neked, ne foglalkozz a védőnővel szerintem sem:) nálunk sincs kaki minden nap, de ez nem is gond, általában 2 naponta kakil, de ez teljesen rendben is van, azt mondja az orvos, hogy még a 3-4 nap is belefér, de több nem. A tápszertől kakil Domikád ilyen zöldet és büdit, ez is rendben van ezen sem kell idegeskedned, viszont szerintem csak akkor kúpozd ha látod rajta, hogy nagyon kínlódik a kaki miatt, ha nem akkor várj vele pár napot nyugodtan, én is ezt csinálom Regikével, és így már rászokott a kétnaponta egy kakira ettől még teljesen egészséges:) sokat nem jó ha kúpozod, azért ne kúpozd, hogy minden nap legyen kakija:)
Mi ma megyünk csípőszűrésre, természetesen időpontot nem tudnak adni nem tudom mennyien lesznek és hogy esetleg a sok vénember majd előreenged-e... de majd megírom mi volt:) Remélem mindenkinél minden rendben van amúgy:)
Szia Afrodita!
Ne idegesíds magad a védőnő miatt, mert szerintemis mind hülye! Tisztelet a kivételnek, ha van olyan!!!
A nagylányomnak is két hetesen esett le a köldökcsönkja, most Melinek meg 1 hetes korában. Igaz Evinek nagyobb volt a csonkja.
A bőrünk nekünk is hámlott és száraz volt. Én ekkor váltottam füdetőt, ami be is vált. A babaolajtól pedig egyre szárazabb lett a bőrünk, így én babatestápolóval kenem neki.
A doktornő szerint az illatosított olajok helyett, jobb a sima napraforgóolaj. Próbáld ki!
Nekünk a széklet terén nincs komoly gond, mert van hogy 6-7 x kakil egy nap, de van olyan hogy csak 2x. Igaz minden pelusban van egy kis kaka ami a pukikkal együtt távozik. És van hogy egyszerre anyit rottyant a bugyiba, hogy a hasától a hátáig kakiban fürdik!
További szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Nekem már agyamra mennek a hülye védőnők! Elegem van belőlük. Hétfőn volt látogatni, de a kisfiamnak akkor még nem esett le a köldökcsonkja, hát meggyanúsított, hogy nem kezelem rendszeresen!!!! Kezelem mindig amikor csak tudom, de még mindig megvan neki, pedig ma már 12 napos! Aztán mondta, hogy hámlik a bőre, mondom azt is naponta kétszer végigkenem babaolajjal jó vastagon, dehát szegénykém bőre még csak most aklimatizálódik, mert 2 hete még a hasamban volt magzatvízben. Azt bezzeg nem kérdi meg, hogy van-e széklete a gyereknek... Hát nincs! Már 2 napja kúpozom, mert fájdogál a hasa evés után, hiába pukizik, széklet nincs a pelusban. A kúpra persze megindul belőle, de ez azért nem állapot, hogy minden nap csak kúpra legyen széklete?! Ti hogy álltok kaki ügyben? Ráadásul a babám tápszeres, olyan zöldet kakilt, hogy először megijedtem. De már tudom, hogy a tápszer miatt ilyen. Örülnék, ha megírnátok nálatok mi a helyzet kaki-fronton! :-)
Szép napokat nektek! :-)
Sziasztok:)
Ma volt a védőnő látogatóba, közölte velem, hogy túletetem Regikét:D szerintem ez hülyeség, múlt héten csütörtökön volt 3410 gramm, ma már 3710 gramm de közvetlenül evés után mérte le és tegnap és ma sem kakilt még mérlegelés előtt... szerintem hülyeség ez a túletetés. Ti mit szóltok ehhez?
Szia,
Mi a kórházban kapott antibiotikum kúra miatt lettünk szájpenészesek:-(...sőt a bélflóránkat is hazavágta!
nekem naponta kétszer kell kitörölni Fanni száját. A babnet.hu-n olvastam utána, hoyg hogyan kell. Nem szabad kímélni a babád, erősen le kell dörzsölni a nyelvét és hátul a szájzugot is kiitörölni, mert onnan fertőződik vissza a nyelvük. Magát az akciót utálja Fanni, de az íze édes és ezért zokszó nélkül el szokott nyammogni utána:-)
Lucus
Sziasztok.
Már régen jelentkeztem,de gondolom ismerős mindenkinl az elfoglaltság:)Tejcsim ugy néz ki kezd beindulni 1 hónap után,csak Regike nem szívja ki teljesen igy mindig fejek utána sokat és cumisüvegből kéri a többit.Most éjszaka aludt este 9-től reggel 4:30-ig.Olyan régen aludtam ennyit,nagyon büszke vagyok rá.Nappal már nem alszik mindig a kajcsik között,az a baj hogy akkor gyakran sír,szerintem unatkozik:(,na de akkor babusgatom egy kicsit.
Remélem mindenki jól van.
Sziasztok.
A legolcsóbb oldal amit találtam róla: www.motherlove.eu
Ott a magyar oldalt kell választani. Ez a gyártó oldala. Amúgy azt néztük, hogy szállítási költséggel annyiba kerül, mint a gyógyszertárba, csak nálunk egyik gyógyszertár sem ismerte ezt a kapszulát. Így még autókáznunk is kellett a megyeszékhelyre, ahol tudtunk ilyet venni!
Jó tanács, én is szedtem kilószámra a bogyókat, de minden félét amit lehetet, de a tejci nem lett több. így abbahagytam és már három napja semmit sem szedek, és a tejecske egyre több. Már ma reggel Melike 110 ml is kiszívott a ciciből, és csak egyik cicit kellett newki adnom! Remélem ez így is marad, és egyre több tejecske lesz! És remélem mindenkinél így fog alakulni.
Ne idegeskedjetek, és ne sírjaok, mert az is árt a tejecskének. Ezt is tapasztalatból mondom. Most hogy kicsit nyugodtabb vagyok és boldogan megyeünk szopizni mind a ketten, több lett a tejecske is!
Még egy jótanács. Nekem a gyerek orvos mondta. Szoptatás előtt 1 - másfél órával meg kell inni egy pohár folyadékot, és ez az idő is elegendő a tejci képződéséhez. Nem kell a teát inni. Elég ha mézes-citromos vizet iszunk!
Próbáljátok ki!
Szia!
A neten is tudsz rendelni ilyen bogyót, csak keress rá. több oldalon is van különböző árakkal, és van olyan ahol már másnap megkapod, ha délig megrendeled a kapszulát!
Sziasztok!
régen jártam itt,egyszerűen nincs időm,de ez gondolom ismerős...Nekem is tejci gondjaim vannak,nagyon kevés sajna!:-((( Mióta hazajöttünk a kórházból,vedelem a szopis teát,szedem a homeós bogyót,de egyenlőre semmi.Nekem is a More Milket ajánlották,ki is próbálom,csak még nem tudtam venni,de azon vagyok,hogy beszerezzem mielőbb.Úgyhogy Afrodita átérzem a helyzetedet,de tényleg ne adjuk fel!Nekem az egyik ismerősöm mondta,hogy 3 hónap kinlódás után kezdte szedni,és még ennyi idő után is beindította neki rendesen!Fő az optimizmus!:-)Bár átlag napi 1-2x én is kiborulok ez miatt!Azért kitartás!
Szia Afrodita!
Ne add fel a szoptatást, próbálj ki mindent amit lehet!
tedd többször cicire a fiadat, és fejjed akko is ha nem jön semmi, mert az is serkenti a tejtermelést.
Vannak homeopátiás bogyók azok is jók:
- agnus castus d6 - tejbelövelést serkenti
- urtica urens ch5 - tejserkentő
Van egy kapszula ami nem olcsó mert 6000 ft körüli az ára, de megéri mert nekem bevált! A neve More Milk plusz kapszula.
Próbáld ki mert a tejci minden pénzt megér!
Sziasztok!
Mindenki eltünt?Se itt se amott senki..:((
Banya a nagylányod nagyon hasonlít rád!
Afrodita kitartás,nemsoká lesz tejecske,csak ne idegeskedj miatta,az nem tesz jót nektek.
Lucus örülök,h nálatok is bevált a homeós bogyó..:))
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok Anyucik!:-)
Látom, mindenkinél kezd kialakulni a napirend :-) Tegnap éjjel mi is jól aludtunk, csak enni kelt fel kétszer Domi, aztán mindenki aludt tovább :-) Gondolom kezdi megszokni a kiságyát és minket is. Egyébként édes, nyugodt baba, nem sír, csak picit ha éhes. Csak sajnos tejem az nincsen, pedig már majd letépettem a mellem az elektromos tejszívóval, 5 csepp valami ha kijött a két mellemből :-(((((
Tényleg nagyon aranyosak ezek az áprilisi babák..:))
Valakinél volt szájpenészes a baba?Mi kaptunk rá gyógyszert,h megelőzésként kenjem át a kis száját hetente egyszer,de nem szívesen tenném..
Sziasztok Csajok!
Úgylátszik ezek az áprilisi babák, nagyon jók, hogy hadják a szüleiket aludni éjjel.
Mi is az első naptól kezdve fél 10 től hajnal 3-ig aludtunk, és kaja után ismét durmolt a kisasszony. Már van hogy flé 4 - 4 óra tájékán ébred csak meg.
Így egy szavunk sem lehet rájuk, mert inkább nappal legyenek nyűgösek, és ne éjszaka!
Puszi: Melissza és Banya
Szia:)
Mi is aludtunk este fél kilenctől hajnali 3-ig, aztán kaja és most ébredezik:D végre kialudtam magam:D és mosolyoooooogva ébreeeed:) imádom:)
Sziasztok kismamik!
Képzeljétek,megvolt az első átaludt éjjelünk.El sem akartam hinni,h világos van,amikor Gyémánt ébresztett,h éhes..:))
Nálunk most hülye szeles idő van,remélem,h nem lesz vihar.Amúgy jól vagytok?Puszi
Sziasztok Csajok!
Látom mindenki szépen gyarapszik, mármint a babák. Mi is szépen növögetünk, mert a hazahozatali súlyához képest 18 nap alatt 57 dkg szedett magára Melissza baba. Igaz a szoptatási isdő nálunk alkalmanként még több mint fél óra, mert folyton bealszik, és nem győzöm ébresztgetni szopizás közben.
Amúgy elég jó baba, mert mióta hazajöttünk az éjjeleink átlagosan elég nyugisak. Este fél 10-től alszik reggel 3-4 óráig! Majd a köv. evésig alszik tovább.
Puszi: Melissza és Banya
Sziasztok!
Mi is szépen gyarapodunk. Már 760gr-ot híztunk a születési súlyhoz képest a 4 hét alatt:-)
Fanni sajnos picit még mindig pocakfájós, de kaptunk homeopátiás bigyókat (Chamomilla C15) és úgy tűnik az lassacskán használ.
No most felsírt a Kicsi!...rohanok.
Puszi
Gratulálunk és nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk Nektek!!!
Puszi,
Bence és Anya:)
Nem vettem meg a homeos bogyót mert megijedt a cicim meg Regike is:D nem fájt a hasa a tejem meg ömlik hála istennek:DDD
de a pocijára azért megveszem biztos ami biztos alapon :D
Örülök,h minden rendben volt veletek,s már a kistestvéren töröd a fejed..:))
Mi mondtuk Banyával,h nem kell parázni..:))
Csajok rájöttem,h ez egy optimista topik..:))))))))))
Szia kismami!Mi is tegnap voltunk tanácsadáson,s már 4070gr a kislányom..:))
Regike is hatalmasat nőtt!Bevált a homeós bogyó?
Puszi nektek
Sziasztok!:-)
Köszönöm szépen a jókívánságokat! :-) Lassan mindenki babázik már :-) A szülésről annyit, hogy életem legszebb élménye volt, kár volt annyi negatív szülés sztorit olvasni, meghallgatni. Azt hittem meg fogok őrűlni a fájdalomtól! Sőt, a gátmetszést csak éreztem, de nem fájt, és a varrás sem volt fájdalmas, pedig volt öltés rendesen 3840 grammos baba után. Akár holnap jöhetne a kistestvér :-)
Mindenkinek nagyon szép babás-napokat, gyönyörű tavaszt kívánok! Mindenkinek puszi! :-)
Szoktam..:)) Én is írok,mióta megszületett a picurkám,csak nem túl sűrűn..
Afrodita nagyon aranyos a kisfiad,még egyszer sok boldogságot nektek!