2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Igen Hana, én is azt olvastam, hogy májustól itt a nyár, hirtelen nagy meleg lesz. Az előbb mondtam a fiamnak, hogy legkésőbb e hét szombaton meg kellene születnie,hogy a május 1-ét már itthon tölthessük hármasban :-) Talán hallgat majd az anyjára...
Itt is be van most borulva olyan fátyolosan és néha kisüt a nap. A gyomrom meg megint rossz, pedig csak teát és pár kekszet reggeliztem :-(
mi is pénteken töltjük a 35.hetet,jöv héten már a 36-kat,csak birjuk ki a 37.hétig:)Nekem sem rendszeres,csak eléggé félek,bármim fáj egy picit,ugy megtudok ilyedni,csak nehogy megszülessen még.Egy hete még zárt voltam,akkor voltam dokinál,remélem még ugy is vagyok:)
Ne aggódj,én migrénes vagyok és én is vettem be fejfájásit a terheség alatt,valamelyik nap is,próbáltam a végsökig kitartani,de nagyon tud fájni,ma is fáj tompán,tuti front van,nálunk eléggé be van borulva.
Május elejére meg már 26 fokig mondja a net az idöt,tuti egyböl itt lesz a nyár.
Pocakom még nincs lent, denekem a lányommal annó csak akkor ment lejebb,mikor elfolyt a magzatvíz.
De már a félsz a seggemben vanrendesen, főleg hogy már pakkal kell mennem holnap!
Szia Afrodita!
Nekem tegnap reggel óta fájt a fejem, de annyira hogy még az orrom is lüktetett tőle. Na a vérnyomásomon ez látszott is 138/80-at mért a szülésznő.
Igaz nálunk tegnap kb 6 x változott az időjárás: esettmajd sütött a nap, majd akkora eső jött megint (pont akkor mentünk dokihoz)hogy lépésben haladtunk csak előre.
Ja és a hiradóból értesültönk arról, hogy a városunkban tornádó tölcsér alakult ki. Még jó hogy nem lett belőle baj, mert a képek alapján a házunktól nem messze volt a dolog, és a lányom a kutyival egyedül volt itthon, mert nem akart velünk jönni!
Miket nem tudnak ezek a szülésznök:))tök jó:)
Gondolom a pocid is lent van már,nem izgulsz?
Szia Banya!
Éppen azt akartam kérdezni, hogy a Te babád mennyit mozog, mert az enyém 2-3 napja már alig. Kinyomja a fenekét néha, vagy a könyökét, de a nagy "hasrázós" mutatványok már nincsenek.
Szia Hana :-)
Igen, azok lehetnek már jóslók. Nekem kb a 35-36.héttől vannak ilyen menses-szerű görcsim, de nem rendszeresen. Arra jók ezek a görcsök, hogy már 2111-re nyitva vagyok, dokim szerint így könnyebb lehet már a szülés. Az előbb elfelejtettem írni, hogy az este annyira fájt a fejem, hogy gyógyszert kellett bevennem, pedig nem vagyok híve a gyógyszerezésnek, de ez most nagyon fájt. Valami front van?!
Hát remélem Melissza megindul önmagától kifelé.
Már nem mocorog olyan sokat, csak néha-néha nyomja ki a fenekét főképpen. Ja meg tegnap két fájás közepette szegénykém csuklott!
Tegnap megmutatta a hasamon a szülésznő, hogy fekszik odabent a kis drágám. A feje ugye lent, a háta a baloldalam felé kifelé, a popója a gyomrom alatt és a lábikái azok meg a jobb oldalamon vannak. Így ő ebből tudni fogja, hogy a baba mivel jobbra néz,balra fog fordulni a születésekor!
Sziasztok Anyucik és Kismamik :-)
Lucus, köszi az élménybeszámolót, remélem én is majd igazi élményként élem meg a saját szülésemet hamarosan. Nekem már megint iszonyúan fáj a forgóm, derekam,kínszenvedés az "alvás" ugyanis minden mozdulatomra felébredek úgy fáj. Tegnap nekem is volt valami a gyomrommal, nem esett jól az étel és fájdogált is. Hát nem tudom... Nővérem szerint 24.-én szülök. Elméletileg pénteken kell mennem megint ctg-re és dokihoz, de én nem bánnám, ha addigra kibújna Dominik. Ti hogy vagytok Kismamik? A boldog Anyukák a babákkal?:-) Nem tudom Dunéknál hogy telt az első éjszaka édes hármasban? :-))
Szia:)
Akkor ma lehet baba lesz???
És hogy érzed,mennyitt mozog a babód?
Sziasztok kismamik és anyukák!
Remélem mindenki jól van!
A baba sereg remélem ma is gyarapszik!
Mi jól vagyunk. Tegnap a vizsgálat után elég rendesen elkeztem fájdoglni, és éjjel fél 12-ig 5 percenként váltották egymást a fájások. De ezután mintha elvágták volna, semmi. Na ma reggel ismét fáj mindenem, de nem rendszeresen. De a vizsgálat óta még egy kicsit vérezgetek. Hát nem tudom mit hoz a mai nap, de nem bánnám ha ma magától beindulna a dolog.
Épp azon poénkodott apuci reggel, hogy már most akaratos a lánya, és nem akar megszületni még!
De jó neked Lucus!
Nagyon szeretném, ha valami hasonlót élhetnék majd át.
Lucus!
Örülök,hogy ilyen szép szülésed volt,gratulálok a gyönyörűséges babudhoz!
Köszi,ez a bugyi dolog megnyugtató!:-)
Hát nem tudom,kezdek most egy picit gyanakodni,tegnap óta van egy megérzésem a 23-ával kapcsolatban.Nem akarom elkiabálni,de lehet,hogy lesz v.mi?!Tegnap éjjel alig aludtam,ma ebéd előtt émelyegtem kicsit,délután bealudtam,most meg úgy fájdogál a hasam,olyan hascsikarás szerűen,meg megint émelygek picit.Azon filózok,hogy nem ettem olyan ételt,ami hascsikarást okozna.Pulykaragu leves,rizsfelfújt?!Szerintetek kismamik?Reménykedjek?Azért nem élem bele magam!
Szurkolok, hogy mihamarabb babázhass Te is:-)
Fanni nagyon jó Kislány még mindig. Fő foglalatossága, hogy egyre többet eszik, gittel néhe és szerelembe ejti az Apját:-)))
Szia Lucus!
Olvastam a szüléstörténetedet, és nagyon megható volt. Irigyelek is érte rendesen!
Remélem Fanni még mindig jó baba!
Tetszik az új topik neve!
Sziasztok!
Már a második napot töltjük otthon és leírhatatlan érzés az "otthon melege", annak ellenére, hogy a kórházban, kórházi szinten mérve tényleg fantasztikus volt az ellátásunk.
És jó újra a fórumon is:-)
Elolvastam Balázs írását és bizony a lényeget nagyon jól összefoglalta,…és meg is hatódtam rajta.
Kedden hajnali 1-kor ébredtem arra, hogy fájdogál a hátam, gondoltam "nagyobb" dolog lehet a háttérben ezért nem is keltettem fel Férjecskét, hanem szépen lementem a földszinti mosdóba. No ott láttam, hogy nyákdugó kilőtte magát a rendszerből és éreztem, hogy most már görcsölök is. No gondoltam lehet, hogy indul a buli, sőt biztos voltam benne. De Balázst még mindig nem akartam felébreszteni, ... majd a következő fájásnál, ha tényleg biztos leszek benne. Gondoltam addig a 15-20 percig elütöm az időt és kipillázom a szempillámat, nehogy aztán attól sírjon fel a gyerek, hogy meglátja az Anyját:-))) Ezután jött a megdöbbenés, hogy a fél szememig sem jutottam el és már megint jött egy fájás. Usgyi befejeztem és vigyorogva rohantam felébreszteni a Páromat. Ő elkezdte mérni az időt és bizony rendre 1:50 mp-re jöttek a görcsök. Közben nevetgéltünk, örültünk, hogy elindult a Kislányunk az úton. Fél 2 felé elkezdtünk összekészülni és elindultunk a kórházba. Fél 3-ra értünk be. 2 tündéri, mosolygós szülésznő fogadott minket, akik kicsit szkeptikusan összemosolyogtak, mikor meghallották, hogy először szülő nő vagyok, és még csak 1 órája vannak fájásaim. Viszont a manuális vizsgálat után, már nem kételkedtek, mert kiderült, hogy már bő 2 ujjnyira voltam nyitva. Azt saccolták, hogy 7-8 felé már babázunk. Felvették az adataim, megvizsgált egy orvos és elvittek előkészíteni (beöntés, fürdés), kb fél 4-kor Balázs már újra velem lehetett:-). Együtt folytattuk a vajúdást, hol állva, hol labdán, majd felváltva. Én fájtam, Ő masszírozott és számolta a légzéseimet, a szünetekben meg oldottuk a hangulatot….olyan feldobottak voltunk attól, hogy végre megtörténik, amire 9 hónapja vártunk:-))) Így telt el kb, 3/4 óra, a vége felé egyre intenzívebb fájásokkal és egyre kevesebb nevetgéléssel. Közben a doki is megérkezett, burkot repesztett és engedett tovább vajúdni. Aztán szólt a szülésznő, hogy azonnal mondjam, ha a fájásszünetben kakilóingert érzek, mert akkor megyünk szülni. Kb 10 perc múlva már mentünk is.
Ekkor úgy döntöttem, hogy egyedül folytatom, Balázst a függöny mögött hagytam, ahol mindent hallott, de nem látott minket,... viszont időről időre kikiáltottam Neki, hogy jól vagyok, minden ok, sínen vagyunk.
A toló rész volt a legnehezebb, mert szűköcskébb volt a hely, mint ahogyan az Fanninak jó lett volna, de kb 8 tolófájás után mégis csak megszülettünk:-)))
Ezután Balázs is berontott, azt már együtt éltük át, hogy hogyan ügyködnek Fanni körül és hogyan sír fel a mi Kisbabánk. Mindketten nagyon meghatódtunk.
Ezután engem rendbe tettek, ami egy kicsit hosszabb ideig tartott, mert a burok sajnos bent maradt a méhemben és azt még ki kellett szedni. Ez idő alatt a csecsemőorvos megvizsgálta Fannit és odaadták az Édesapjának, akinek az érintésére azonnal abbahagyta a sírást a Kicsi. Így várták, immáron Ketten, hogy jöhessenek hozzám, hogy ezután már Hárman legyünk!
Mindenkinek ilyen boldog szülést kívánok!...azt hogy fájdalmak ellenére olyan csodálatos élményként tudjátok megélni, mint ahogyan az Nekünk sikerült!
Május 1-ével megnyitnám az „Áprilisban szült Mamák és barátaik” topikot, amennyiben ez Nektek is megfelel.
Puszi:
Lucus
Szia Kandi!
Nem is tágítás volt, hanem inkább a méhnyakat-méhszájat símította el, mert a baba az nem igazán akar semmire sem lejebb jönni. Igaz a lányom is akkorjött leebb, mikor elfolyt a magzatvizem!
Múltkor mikor bent voltam NST-n egy kismaminak akkor folyt el a magzatvize, és neki volt betéte, így bugyi is lehetett rajta.
Nekem is annó a magzatvízfolyással kezdődött a folyamat, és rajtam is volt bugyi és betét, mert össze vissza mászkáltam a folyosón. Viszont mikor fel kell feküdnöd a szüőágyra akkor már bugyi nélkül vagy - ez már a végső szakasz. Amíg csak vajjúdsz és tágulsz addig néha megvizsgálnak akkor nyugodtan lehetsz bugyiban!
úgy várom már én is!
mikor jelentkeztek nektek először jóslók? én már azokra is nagyon kíváncsi vagyok