2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Sziasztok,megjöttem a védönötöl meg a dokitol,kész vok,teljesen kifáradtam.Minden ok,nincs fehérje a vizeletemben,ismét sómentes diétát javasolt.Olyan jó volt hallgatni a kis drágám szivhangját:)))képzeljétek már 118cm a haskörfogatom,mekkora lesz még ezután?????:)
Regi77 gratulálok!szép nagy babó lett:)
Afrodita itt vagy még?
Szia!
Hogy vagytok? Ismeritek már Bence sírásait? Sír egyáltalán? :)
Gratulálok Reginához!
Ezek szerint minden rendben történt! Tényleg szép nagy baba! Kérünk képet is!
LÁnyok!
A sómentes diéta sokkal komolyabb annál, mint ahogy mi elképzeljük... az nem használ csak ha teljesen megvonod a sót magadtól. Hollandiában már 30 éve is ez volt a bevált módszer. De még tejből is sótlant kellett vásárolni, nagynéném kint szült, szinte csak salátát tudott enni, mert ha jól megnézed, mindenben van só...:(
Gratulálunk és jó egészséget és sok boldogságot kívánunk Nektek!
Bence és anya:)
Sziasztok.
2008.04.17-én megszületett a kislányunk Regina:))
4050 gr,54 cm.Szép nagy baba lett:)))Már itthon vagyunk,tegnap jöttünk haza.Császárral született.Jól vagyunk.
Szia!
Én mondtam neki, úgy kb 7 hónaposan, hogy nem megyek többé a tanácsadóba, azért, hogy ebéd után teli étellel-itallal lemázsáljanak és az a tahó pecsételős orvos meg fikázza a súlyomat, mert erre semmi szükségem nincs. Mondta erre a védőnőm, hogy nem baj, majd Ő kijön házhoz megnézni engem. Hát azóta így van, jön kb 2-3 hetente. Tényleg fiatalka, 25 éves, gyereke sincs, de azért jól el tudunk beszélgetni. Bár elég terhes a dolog, mert így is 3-4 naponta orvoshoz és ctg-re járok, amit akarok azt az orvosomtól megkérdezem, a védőnő "tanácsaira" már nem igazán van szükségem.
Te hogy érzed magad? Vizesedés, fulladás, egyebek nehezítik napjaidat?
Nem nagyon értem ezt a védőnős dolgot...
Hozzánk csak a szülés után jön ki, ha jövünk haza a kórházból. Ha jól emlékszem már volt nálatok. Vagy fiatal pályakezdő, és buzog még benne a tettvágy?
Sziasztok!:-)
Igen Grenadin,kidobott az ágy :-) Reggel a párom ment dolgozni,én is felébredtem 5-kor, amikor ébresztett a telefonja, aztán meg nem tudtam visszaaludni, csak forgolódtam. Aztán csak sikerült még 1 órácskát szundítanom :-) Látom a Kisfiad nem nagyon akar kibújni a jó helyéről :-) Az enyém is nyugodt de nagyon.
Ma délután jön hozzánk a védőnő 1-kor, csak tudnám minek.... Hana, a vizesedésnek meg a szájdagadásnak nagyon nem lehet mit csinálni. A terhesség végének velejárói. A sómentességről meg az a véleményem, hogy szinte minden élelmiszerben van, a kenyérben a kifliben, a májkrémben, a sajtokban, stb, tehát kikerülni nem nagyon lehet a kevés sófogyasztást. Az ételeket meg nem szoktam agyonsózni,sőt nagyon semennyire, nem szeretjük a sós, nagyon erős kajákat, meg nem is kívánja egy porcikám sem.
Nekem is csak a sószegény diétát javasolták, de esetemben nem javított semmit sem a helyzeten :(
A védőnő meg azt mondta, hogy majd elmúlik szülés után két héttel...
Szép napot!
Na mindegy szép napot mindenkinek!Megyek készülök,mert megyek a védőnőhöz,meg a házi dokihoz a táppénzespapiromért.
Pussz:Hana
Szia Hana!
Neked mondtak valami okosat a vizesedésre?
Jó reggelt,sziasztok!Hát én olyan rosszul aludtam,fájt a combom kétoldalt,de kivül,meg a két kézfejem,jól be is volt dagadva:(a lábfejem is elkezdett dagadni,tegnap elég csúnya lett estére.Voltam tegnap boltba,és mondja a csaj,hogy biztosan nincs sok nekem hátra,mert a szám is ugy meg van püffedve,hát gondolom te csak tudod:)Birom hogy mindenkinek van valami "okossága"!
Nálunk nem volt vihar,megusztuk:)
Szia Lucus!De jó hogy már otthon vagytok,és minden rendben veletek!!!!!
Szia kandi0901:)!
Sziasztok!
Afrodita téged kidobott az ágy?
Végre olyan jól aludtam. :) Zsibbadni ugyan zsibbadtam, de nem fájtak a kezeim. A vihar nem mozdított előre semmit nálunk. Vince olyan nyugodt, mint szokott. Egy csekély jele sincs, hogy elő szeretne már bújni...
Üdv. kandi0901!
Szia!
Légy üdvözölve közöttünk!:-) A babátok nemét nem akartátok előre tudni, vagy sosem mutatta meg magát úgy, hogy látni lehetett volna a nemét?
Páran vagyunk még akik nem szültek meg, a többiek már boldog Anyukák gyönyörű babákkal :-)
Valószínű, hogy aztán mindenki csak jóval ritkábban tud ide benézni, mint eddig, mert azért a pici baba sok energiát igényel az anyukától, de ez így is van rendjén:-) Azért jó volna egyben tartani a kis csapatunkat, már olyanok voltunk itt, mint egy nagy család, mindenki elmondott minden gondját-baját a többieknek, együtt aggódtunk, ha vizsgálatra ment, ha valami probléma merült fel terhesség alatt.Megbeszéltük ki mit szerez be a babának,és mit kell bevinnie a kórházba. Beszélgettünk a szülésről, mindenki elmondta mire számíthat abban a kórházban, ahol szül. Aztán most egymás után örülhetünk a gyönyörű babáknak, és bíztathatjuk, aki még a finisben van :-) Egyszóval szerintem jó "itt" lenni, ha tetszik, maradj velünk örülünk Neked!:-)
Sziasztok Lányok!
Látom, lassan több baba van már kint, mint bent, ahogy haladunk a hó vége felé. :-) Nagyon örülök, hogy mindenki jól van, és a már megszületett babák is makk egészségesek :-)
Ma volt az 5. ctg-m, Kisfiam megint nagyon nem szerette a ketyerét rajtunk. Különösebbet egy-két keményedésen kívül nem mutatott a gép. A manuális vizsgálat után 2111-es értéket írt az orvosom a méhnyakhoz, és azt mondta, hogy lejjebb van a baba, mint 4 napja volt. Legközelebb pénteken kell mennem ctg-re és vizsgálatra, ha közben be nem indul a szülés.
Szia Lucus!
Dun-nakis megszületett Regikéje, csütörtökön császárral, 2600 g és 52 cm-rel. Már jól vannak és babás szobában vannak. Elméletileg szerdán mehetnek haza.
Manócska is időközben megszült. Igaz ő is túlhordta Dorinát, és úgy ment be a kórházba hogy folyik a magzatvize, de tévedett és benttartották, ez volt szombaton, és tegnap neki is megszületett a kislánya 3170 g és 54 cm.
Rzsebet mikor utoljára bejelentkezett akkor még egyben volt, azóta nem tudok róla semmit.
Afrodita is egyben van úgy mint én és ő is szenved így a végén! Már nagyon a finisben vagyunk!
Ahogy olvastam grenadin is otthon van még, pedig mára van kiírva!
Röviden ennyi!
Majd várjuk az élménybeszámolódat Fanni születéséről!
Ja és gondolkozz azon, hogy mi lesz a fórum folytatása, hiszen ennek is te voltál a szülőannya akkor rád bízzuk a babás fórumot is!
Köszönöm Lányok a sok jó kívánságot, ahogy lesz erőm és időm megírom a asját élménybeszámolót. Élménybeszámolót, mert valódi élményről van szó:-)
Viszont arra sincs időm, hogy végigolvassam az elmúlt egy hét levelezéseit.
Banya megtennéd, hogy összefoglalod pár szóban nekem, hogy ki hogy áll, és hogy hogy vagytok?
Puszi
Szia Lucus!
Én is szívből gratulálok a gyönyörű babádhoz,örülök,hogy ilyen jó kislány!Sok-sok egészséget és boldog babázást kívánok!
Ja,egyébként nekem is kezd az agyamra menni ez az "egyben vagy még?" kérdés,ami abszurdum,mert ha rámnéz az illető,gondolhatja,hogy nem szültem még meg!Szegény családomat is már úton-útfélen kérdezgetik,hogy "na,mi újság?",szegények...
Én is holnap megyek NST-re,kíváncsi leszek,mit mond a dokim,annyira el akar már küldeni szülni!:-)Sajna nem nála fogok szülni,mert Szombathelyen nem lehet fogadott dokinál szülni,csak ha épp ügyeletben van.Mondjuk annyira nem tartok az idegen orvosoktól,bízom benne,hogy nem fogok ki valami "állatot".A szülőszoba látogatás viszont nagyon megnyugtató volt,nemrég újították fel a szülészetet,szinte luxus körülmények vannak.Nem mintha ez lenne a lényeg,de nem elhanyagolható szempont azért a környezet.Várom már nagyon a szülést!:-)
Szia Lucus!
Örülök, hogy jól vagytok!
Tüneményes párod van, aki olyan élménybeszámolót írt nekünk, hogy csak na!
Ne izgulj pár nap és összerázkódtik a család, és nem lesz gond, hogy Fanni éppen miért is sírdogál!
Nagyon szép kisbaba! Mégegyszer sok boldogságot és egészséget kívánunk nektek!
Sziasztok Lányok!
Csak nagyon röviden írok. Tegnap végre hazaengedtek minket a kórházból, túlvagyunk az első otthon, együtt töltött napon és éjszakán. Fanni tüneményes, nyugodt, békés, kizárólag indokolt esetben "képviseli" sírással az érdekeit,...már csak azt kell megtanulnunk, hogy mikor melyiket:-)
Remélem Ti jól vagytok! Hamarosan írok újra!
Puszi:
Lucus