Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Tényleg azért van, csak már elvesztette ezt a funkcióját. Azért kell kinyomni, mert van olyan kutya, aki nem használja:).
Nekem azért mondták, ezt a szagot, mert fenékhúzást is sok dolog miatt lehet tapasztalni nem csak bűzmirigymiatt és minél gyakrabban gyomják, annál gyakrabban fog telítődni később.
Na igen, azt se tudom milyen.
Én büdit egyedül akkor érzek rajta, mikor valamelyik szuka tüzel, és olyankor a szervezete reagálásaképp megerősödik a vizelet szaga.
Na ha felviszem olyankor érzem ezt, vagy ha úgy sikerült, hogy a kabiját lepisili valamilyen pózba.
Ilyenkor alapos mosdatás van. :)
Ezért mondtam, hogy szerintem egészen másképp látszik meg mindnél. Az a lényeg, hogy te magad kitapasztald, és tudd, hogy mi a jel.
Mert ha nem vesszük észre, úgy begyullad neki, hogy hetekig kezelhetik antibiotikummal sajnos. :(
Vitonak nagyon szép tiszta a füle, nem váladékozik. Viszont valamennyi szőr mindig van benne. Mivel havonta megyünk kozmetikushoz, ő szokta megítélni, hogy kiszedi-e neki. De szerintem nem hagyja benne a pár szálat se, inkább legyen tiszta és ne zavarja.
Ne olyan büdösre gondoljatok, hogy méterekről lehet érezni:)) Inkább olyan "kutyaszag", vagy nem tudom hogy írjam le:P
Kamó meg a füléhez hozzá sem nyúl, csak akkor ha ki kell tépkedni belőle a szőrt. Azt ti milyen gyakran csináltatjátok? Nekünk eddig elég volt egyszer még.
A féregtelenítés terén én sem tudom mi a jó. Annyi mindent hallottam. Nekem sose mondja a doki, de soha nincs gond se!
A tabletta otthon van elkészítve.
Talán lehet az jó, hogy ezüstkolloidot teszünk a vizébe, hogy védjük a betegségektől, és ennek van féreghajtó hatása állatoknál. :)
Ezt találtam:
Funkciói
* A végbélzacskók a kemény, tömött bélsár hatására mechanikusan ürülnek, ezzel a végbélnyílás síkossá válik, melynek következtében könnyebbé válik a széklet ürítése. A kutyák egy része még arra is képes, hogy a zacskó tartalmát a székletürítéstől függetlenül akaratlagosan is ürítse.
* Területjelölést is szolgál.
* Védekezésre is használják a kutyák, amikor nagyon megijednek. Nem ritka, hogy a rendelőben a páciens riadalmában jókora adag mirigyváladékot ürít. A "védelem" az erős bűzben van - az átható szagtól nehéz megszabadítani a környezetet, és a ruhaneműt egyaránt.
Megfigyelhető, hogy a kutyák, amikor egymással találkoznak, rendszerint egymás végbelének környékét szimatolják először. Ennek az az oka, hogy a bűzmirigy váladékának szaga a másik kutya számára úgyszólván mindent elárul a szag gazdájáról (afféle "személyi igazolvány"). Azaz, a kutyák társadalmi életében igen fontos a szerepe. Kiolvasható belőle az adott állat egészségi állapota, hangulata, szexuális aktivitása, kora, de még dominanciája is. Mint olyan, minden bizonnyal ez (volt) a legfontosabb funkciója.
Viszont abban igazad van, hogy ez így is lehet!
Lehet hogy akkor már nagyon durván tele kell lennie, hogy így legyen.
Lehet nálunk a fülvakarás jelentkezik először, és azért nem nagyon látom szánkázni sem, mert ez majd utána következne (meg a büdiség is), viszont akkorra kinyomatjuk. :D
Úúú, de gyorsak vagytok!
Kamillka!
A bűzmirigy és a kutya büdössége nálunk egyáltalán nincs összefüggésbe!
Vito sose volt büdös, pedig többször volt már tele a bűzmirigye!
Sőőt, ő nem is szánkázik, csak a fülét vakarja olyankor! :)
Ééértem! Látszik, hogy fiú kutyám van!
Ez a fertőzéses dolog eszembe se jutott volna, de igazad van teljesen!
:-)
Nem akarok kötekedni, de a kaki állaga, és a bűzmirigy ürülése szoros összefüggésben van.
Nem büdös, nagyon jó illatú és a pocija sem duzzadt.
December 2.án múlt 1 éves.
Akkor szerinted mi lehet a baj?
Lehet, hogy nem túl kemény a széklete és tele van a bűzmirigye, de ha pár napid naaagyon kemény ételekkel etetem, magától kiürül??
Ez a 19 nap jó adat lehet, mert nálunk már a lecsengő szakasz van.
Nekem azt mondta több doki is, hogy 3 havonta kell féregteleníteni. Főleg szobakutyáknál, meg ahol gyerek van.
Sziasztok!
Ha a bűzmirigye van tele, akkor maga a kutya is büdös. Minél ritkábban kell kinyomni a bűzmirigyet, mert annál ritkábban lesz tele. 3 havonta elég.
Babbbaaa: Mennyi idős a kutyusod? A kölyökkori védőoltásokbeadásánál jár a féregtelenítő. Teljesen mindegy, h tabi vagy gél. Ha férges lenne, a pocija is fel lenne puffadva. Én úgy tududm, hogy a kölyökkori féregtelenítés után elég egy év múlva újra ismételni, de azt sem hiszem, hogy ártana, ha gyakrabban kerülne erre sor.
Én úgy tudom, hogy 19 napig tüzelnek a csajok, csak az első 5 napban nem fedeztetik őket. Általában 6 havonta szoktak, de 4-8 hónap is előfordulhat és normális.
De volt neki adva, vagyis az állatorvos intézte ezt.
Ti hogyan féregtelenítetek? Lehet venni valami spéci szert erre?
Leírod légyszi? :)
ha beletúrsz, meglátod, hogy férges-e.
Kinyomni nem időközönként kell, hanem akkor, amikor elkezdi a popóját húzni a földön. Mint nálatok.
Van amelyik kutyának sosem kell, mert magától ürül, úgy, hogy mivel kemény a kakija, így kakilással együtt azt is kipréseli. Ha puha, akkor nem. És akkor kell kinyomni.
Az orvos, vagy a kozmi honnan tudná? Nyilván mondani kell neki, hogy mi problémád!
Kozmetikusnál volt már párszor, de azt nem tudom, hogy volt-e kinyomva neki...
Ha nem kértem rá a kozmit, vajon magától kinyomta?,
Nem kemény neki... Nem lehet esetleg férges?
Ezzel a bűzmiriggyel hogy is van? Mennyi időközönként kell kinyomni? És a kozmetikusnál konkrétan kell kérni, vagy tudja magától?
Mivel a környéken nincs fiú kutya, én mindent ugyanúgy csinálok, mint előtte.
Kozmihoz azért nem lehet vinni, mert mivel nyitva van neki a kapu "odalennt", nő a fertőzés veszélye. ráadásul nem akartam ott maszatolni, és gerjeszteni a kanokat.
Itt a környékünkön azt mondják, hogy 2 hét általában. Most találkoztam egy yorkis anyukával, és mondta, hogy neki napra pontosan 6 havonta tüzel a kutyu!
Szóval azért az jó, hogy ilyen kiszámítható.
Amúgy az gáz? Mármint attól akkor nem lehet vinni?
Mit csinálnak vele?