Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

12839. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 12827. - Csillag.virág)
2010. jan. 31. 10:00

Neked is köszi! :)

Mazsinak még nincs, erre eddig nem is gondoltam, őszintén szólva. :)))

De most el fogom intézni, és jövő héten megkérdezem az állatorvost, van-e olyan oltás, ami szükséges.

Puszi

12838. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 12835. - 3cf80f2b78)
2010. jan. 31. 09:48

Köszi, nagyon sokat segítettél! :)

Akkor nagyon remélem csak ez a két dolog van, ami mindenképp el kell legyen intézve és amiket "fel kell mutatni" a határon. :)

12837. 496b72c196
2010. jan. 31. 08:55

Sziasztok!

Nagyon régen jártam erre... ne haragudjatok!

Remélem mindenki jól van! Mi nagyon... leszámítva, hogy alvási problémáink vannak... :)

Töltöttem fel havas képeket... :) Van egy csomó videó is, de sajnos azokat nem tudom hogyan kreálhatnám ide nektek!

Sok puszi mindenkinek! :)

12836. andi6020 (válaszként erre: 12834. - 3cf80f2b78)
2010. jan. 31. 08:26

Éjjel 3, most reggel 7-kor,8-kor, és most.

Pontos vagyok? Írom :-)))

12835. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12824. - Babbbbaaa:D)
2010. jan. 31. 08:17

Nálunk a chip:4.000

az útlevél:5.000-ft-ba kerül!

Én tavaly tetettem be Fifinek akciósan:3.000-ért!

12834. 3cf80f2b78
2010. jan. 31. 08:16

Jó reggelt!!!

Hogy vagytok csajok,és kutyik?Vito remélem jól aludt!

Itt akkora hó van,hogy még én is majdnem elsüllyedtem!:-)Fifi persze élvezte,és nem akart feljönni!

Andi:Hogy vagytok?Volt még sok pisi az éjjel?

12833. andi6020 (válaszként erre: 12830. - Csillag.virág)
2010. jan. 31. 08:05

:-))

Semmi, csak "nyálaztam" nektek egy kicsit, hogy milyen jó, hogy vagytok!!

12832. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12831. - Csillag.virág)
2010. jan. 30. 21:01

Sziasztok!!

Örülök,hogy Vito ilyen jól van!Arik a képek,csillag!Én vagyok a porcerősítőre:-))

2010. jan. 30. 20:57

Ugye a porcerősítő Bejja, Andi és Erika van?

Már nem tudom hol tartok. :)

12830. csillag.virág (válaszként erre: 12829. - Andi6020)
2010. jan. 30. 20:54
Mi van? :)
12829. andi6020
2010. jan. 30. 20:46

TÖK JÓ, HOGY VAGYTOK! TÉNYLEG! :-)))

(töröljétek le a nyálat a monitor aljáról, mert lecsöpög!! )

12828. csillag.virág (válaszként erre: 12825. - Andi6020)
2010. jan. 30. 20:33

Andi!

Teljesen igazatok van, Kamillka is ezért mondta, hogy nem fázhatott meg, mert 1 perc az tényleg semmi!

Főleg, hogy ők kinyomják és annyi, nem úgy mint a fiúk, ők jelölgetnek, több alkalomra tartogatják a pisit!

Lehet tényleg nem sok értelme van ennyi időre a kabátnak, vagy pulcsinak. Főleg hogy az lehet a gond, hogy a lábáról fázik meg, ha megfázik!

Ez a jövőhét nagyon durva lesz megint.

Ide hozzánk holnap még 25 cm-es havat mondanak. Pedig már most is akkora van, hogy ennyi még nem volt a télen. Szóval durva lesz.

Főleg hogy a -16 fokban meg fog fagyni, és majd jól kicsikargatja a lábukat. :)

Amúgy jövő hétre -20 alattit is mondtak. :(

Vagyis legalább is hozzánk. Szóval Vito biztos megint anyósomhoz költözik éjszakára. :(

12827. csillag.virág (válaszként erre: 12824. - Babbbbaaa:D)
2010. jan. 30. 20:30

A chip most valami 8e ft körül van!

Talán Timi csináltatta nem rég Porcinak, majd ő ír róla!

De rá tudsz keresni, mert nagyjából ugyanolyan árak vannak, és sok állatorvosi ár fent van neten!

És tényleg, még oltás is van azt hiszem spec, ami kellhet!

Egyébként én most már úgy tudom, hogy a chip itthon is kötelező!

Mazsinak nincs még?

12826. csillag.virág (válaszként erre: 12822. - Kamillka)
2010. jan. 30. 20:29

Megjöttünk!

Volt ám futás! :)

Kami se lehet semmi, ahogy fut!

Holnap levisszük a kamerát, mert amilyen sűrűn előszedjük most totál le volt merülve.

Tuti azért volt, mert valamiért nem tetszettél! Bízunk benne, hogy nem kapod ki megint ugyanazt!

Egyébként tényleg nem nagyon tudhatod mit tanulj pluszba, mert nem ezen múlt!

Jó kikapcsolódást ma estére!

12825. andi6020
2010. jan. 30. 20:19

Köszönöm mindenkinek.

Biztos nem normális s sok pisi, mégis furcsa lenne, ha megfázott volna. Igaz, nem öltöztetem fel, de mivel az az egy perc tényleg egy perc, nem is lenne értelme vacakolni a ruhával. Na majd kiderül, hogy mi van.

Csillag: Örülök nagyon, hogy Vito jobban van. Azért az a fulladás nem lehet semmi! Nekem a macskám fulladozott a múlt hónapban, hát az tiszta para.

Az Antibiotikumot gondolom, jó sokáig kell szedni (nekünk 3 hét volt). Normaflort nem javasolt? Az én dokinénim azt is szedette Szuzival.

Aranyos vagy, köszi, Chilinek van egy pulcsija, de tök felesleges volt eddig. Majd talán jövő héten ráadom. hallottátok, hogy szerda körül megint -16-20 fok lesz éjjel? BRRRRRRRRR

12824. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 12821. - Csillag.virág)
2010. jan. 30. 20:09

Köszi, aranyos vagy! :)

És ezek hogyan működnek? Vagyis pl. a chip mennyibe kerül stb.?

12823. Kamillka (válaszként erre: 12820. - Babbbbaaa:D)
2010. jan. 30. 19:57

Repülővel mentek vagy kocsival? Ha kocsival, akkor mindegyik ország errevonatkozó szabályait meg kell kérdezned a dokitól, majd ő intézi a szükséges papírokat.

Ha repülővel, akkor charter és fapados kilőve. Csak menetrendszerint közlekedővel viheted. 10kg-ig viheted magaddal a fedélzetre kézi poggyászként. Szólni kell előre jegyvásárlásnál, hogy kutyát akarsz vinni, mert a légtársaságnak engedélyeznie kell.

Ahogy csillag is írta, chip meg eu-szabvány útlevél és ezen felül oltások, amik esetleg plusszban kellhetnek, de erről a dokid tuti tájékoztat majd:)

12822. Kamillka (válaszként erre: 12818. - Csillag.virág)
2010. jan. 30. 19:53

Simán megdolgoztatom egy kicsit az útszélén:P Úgyis túl sok az energiája. Végre lepihent egy kicsit, aminek anya örülni fog, mivel ő vigyáz rá, mert lelépek kozmihoz utánna meg iszogatni meg barátnőzni:)

Az államvizsgát kihevertem, majd májusban tanulok rá, csak azt nem tudom miből, meg honnan, mert úgy éreztem eddig is jól felkészültem, no de mind1. Azért ÁV-n tényleg csak azokat buktatják, akik semmit nem tudnak úgy látszik én voltam a kivétel:)

Úgyhogy most Kamizok teljes erőbedobással:)

12821. csillag.virág (válaszként erre: 12820. - Babbbbaaa:D)
2010. jan. 30. 19:51

Szia!

Azt hiszem útlevél és chip kötelező!

Ezt az állatorvosnál elvileg be lehet szerezni! Nálunk biztos, kérdezd meg a dokidat!

Mazsinak nagyon jó dolga lesz! :)

2010. jan. 30. 19:50

Sziasztok lányok!

Lenne egy kérdésem: nyáron megyek Görögországba, és vihetném Mazsimat magammal?

Milyen papírokra meg stb. van szüksége a határon?

És ezeket hol lehet "beszerezni"?

Nagyon köszi a válaszokat, előre is!!:)

Puszi nektek és a kiscsibészeknek! :D

2010. jan. 30. 19:47
Menni kell le, mert folyamatos cirkusz van! :)
12818. csillag.virág (válaszként erre: 12817. - Kamillka)
2010. jan. 30. 19:47

:DDDD

Kami már ennyire nagy csaj, hogy az autópályán futtatod? :DDDD

Kiheverted már az államvizsgát? Vagy inkább kipihented? :)

Gondolom, hogy egyenlőre pihenteted a tanulást! :)

12817. Kamillka
2010. jan. 30. 19:42

Hello!

Csillag: Örülök, hogy jobban van Vito baba:)Ügyesen meggyógyult! Majd holnap vagy 7főn rakok fel képet Kamiról. Nem hoztam haza a telcsim adatkábeljét:S

Erika: akkor szólok Kaminak, hogy jelölje Fifit:P

Andi: szerintem nem fázott fel. Azért terrierekről van szó, nem lesz még 1 kiskutyának sem baja 1 perc kintléttől, főleg úgy, hogy a meleg lakásba megy vissza. A kicsik nem tudják még tartani a pisijüket. Kami nyári kutty, és akkor igencsak tele volt a pelus pici tócsákkal. Ahogy nőtt, úgy szokott le az állandó pisilésről. Most már inkább egyszerre pisil többet. Ma sem volt meleg, de kabát nélkül vittem ki mindig, amíg nem sikerült valamit produkálnia. Utánna még szaladgált is, hiába idősebb, 15 percet lazán kibírt ma is és tegnap is az autópályán.

Timi: nektek meg jó kirándulást:)))

2010. jan. 30. 19:32

Jót röhögtem ezen a kutyás oldalon! :)

Fifit egyből megtaláltam! :)

Ránézek majd én is!

Timi!

Várjuk a képeket! Bár lehet nem fog látszani már Porci holnapra a hóból.

Mi lementünk most játszani.

Fényképeket teszem a naplóba.

Caffi!

Vigyázzatok nagyon a kismamára! :) Reméljük nem lesz baja!

Mindenkinek puszi az aggódásért! Hozom majd az infókat!

És sasolom a naplókat! Kérünk havas képeket! :)

12815. csillag.virág (válaszként erre: 12810. - Andi6020)
2010. jan. 30. 19:29

Andi!

Ez a pisilés nem normális!

Biztos, hogy felfázhatott, mert ennyit nem pisilne!

De túl sokat nem tudsz tenni vele! Vagyis megkérdezheted a dokit, hogy mit adj neki, ha felfázott?

Van kabátja?

Az a baj, hogy Chili még olyan kicsi! Csinálnék pedig neki valamit!

Pisilni viszont muszáj neki, csak hát így nem tudod követni. :(

2010. jan. 30. 19:27

És akkor jöjjön a Lyme-kór infó! :)

Azt mondta a dokinő, hogy 70%-os védettséget nyújt, 100%-ost nem tud, mert nem olyan az oltóanyag.

Azt mondta, hogy a legteljesebb védelem a spot-on, nyakörv, és az oltás együtt.

Na de!

Mivel ugye tudja, hogy Vitonak rövidre van vágva a szőre, így nem szükséges.

Azért mert észrevesszük, ha belemegy, főleg ha végigsimizzük.

A nyaka, a füle mögött, és a lábajlatokban.

Azt mondta, hogy amíg a lyme-kór bekerül a véráramba az 24 óra. Na most arra igen kicsi esély van, hogy egy kullancs benne fog maradni 24 óráig, és nyugodtan megfertőzi. Főleg, ha rajta van a spot-on.

Szóval azt mondta, hogy van náluk, de ahogy kivettem a szavaiból, nem túl sokan kérik az oltást!

Én úgy döntöttem, hogy továbbra sem!

Ti meg azért kérjétek ki a doki véleményét.

Azért én rákérdeznék a helyetekben, hogy hogy van egy a 24 óra, ha van spot-on, és odafigyeltek!

Lehet nem kell feleslegesen kínozni őket! :)

2010. jan. 30. 19:23

Képzeljétek, volt egy másik yorki ott, ő is beteg volt, de nála a vírus odáig ment, hogy már infúzióra kellett mennie.

Ő is kapott szurit, de hiába. Nagyon szerencsénk volt, hogy ilyen hamar rendbejöttünk.

Bár azt mondta a dokinéni, hogy nagyon fontos az otthoni kezelés is, hogy meg tudjuk venni neki a gyógytápot, ami eleve helyreteszi a bélflórákat.

Na vettünk is egy kilót belőle! :)

2010. jan. 30. 19:21

Sziasztok!

Elnézést, hogy csak most!

Szóval!

Vito veszett rossz! :) Veszekszik egyfolytában!

A dokinéninél bezzeg be volt tojva.

Na szóval! A gyomrunk alakul! Ma reggel 4 kakit produkált!

Azt mondta a dokinéni, hogy kezdhetjük az antibiotikumos kezelést. De azt ajánlotta, hogy ne gyógyszeresen csináljuk, mert a gyomra annyira még nincs jól, és az antibiotikum ugye nekünk is kicsinálja a gyomrunkat, nem hogy nekik.

Szóval megint volt szuri! Kettő!

Na most bezzeg hangja nem volt!

Kedden megyünk vissza. Ez most 3 napig jó, a keddi megint 3 napig, és aztán már kaphat gyógyszert, akkor már nem sok idő lesz a kezelésből.

Megvettem az inhalálót is!

Most egy hétig minden este fogunk fújni neki lefekvés előtt. Utána majd két naponta.

Ja egyébként éjszaka, reggelig legalább 8x fulladt be! :(

A dokinő mondta, hogy most már szedheti a porcerősítőt is, kezdjük építeni a nyelőcsövét.

A kontroll röntgen majd márciusban lesz, mert a röntgenképen később fog látszani a gyógyulás, bár lehet már tünetmentes lesz.

Nagyjából ennyi most! Azt hiszem.

Szóval gyógyulunk! Remélem rendben leszünk.

12811. caffi (válaszként erre: 12810. - Andi6020)
2010. jan. 30. 19:10

Nem hinném h 1perctől megfázott vna....nem lehet h csak sokat ivott?

Mostanában két "kabit"adok rá én is.....néha olyan mintha köhögne....eleinte azt hittük h hányni fog,de nem....így a köhögésre tippelünk!De ha nem hagyja abba ak viszem dokkerhoz:(!

12810. andi6020
2010. jan. 30. 19:05

Helyesbítek. Az utóbbi bő két órában 5 pisifoltot mostam fel :-((

Megfázott? Most akkor kivigyem vagy ne vigyem? Baj lehet egy 1 perces kint tartózkodásból???

Micsinájjak?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook