Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

12749. andi6020 (válaszként erre: 12748. - Kamillka)
2010. jan. 27. 20:50

:-((

Hát most erre mit mondjak? Sajnálom, de azért ez nem a világvége! Tényleg, nézd a jó oldalát! Addig oké, amíg még van a dolgoknak jó oldala. :-)

12748. Kamillka
2010. jan. 27. 20:12

Sziasztok!!

Csillag: jobbulást Vitocskának!!!! Remélem jobban lesz hamarosan:((((

Én meg megbuktam államvizsgán! El sem hiszem komolyan. Egyszer sem buktam eddig, nem is csúsztam... Nem baj... Nézzük a jó oldalát! Van fél évem csak az államvizsgára, mert a diploma dolgozatomat és a védést elfogadták. Tőlem sokkal nagyobb linkeket átrugdosnak. Nem az én napom volt a mai...

Jó éjt mindenkinek!

2010. jan. 27. 19:59

Most voltunk lent, nem volt kaki. Jött fel, mert nagyon kemény hideg van.

Teszek le pelust, és bízom benne, hogy nem fogunk takarítani egész éjszaka.

Majd holnap jelentkezek.

Jó éjt!

2010. jan. 27. 19:58

Köszi a sok puszit, átadom!

Ha meg lesz a recept utánanézek ennek, és erre a szívnagyobbodásra rákérdezek szombaton.

REndben, így már megvagyunk 4-en.

Akkor a többt holnap megbeszéljük priviben!

12745. 008e232c2c (válaszként erre: 12742. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 19:34
Drága Vito:-)Nekem ugyan ez van mint Vitonak aszthma bronhitisem van sose tudom leírni.De asszem együtt érzek vele.Na a fújokával vigyázni kell főleg ha a szivével baj van.Nem tudom kutyusokra is vonatkozik e de azt mondta a dokinő nekem,hogy szívnagyobbodást okozhat.Nekem amikor fulladok muszály fújni mert nagyon nincs rá más.De így már el tudom képzelni Vito hejzetét.Reméljük nem lesz ez tartós nálla mert nem valami jó.Nagy puszika a drága buksijára!:-))Ja mi is jelentkeznénk 3.-4.-nek nem tudom a porcerősítőre.-))Lehet már meg is vagyunk:-))Na puszika nektek!
12744. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12742. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 19:32
Sok sok gyógypuszit küldünk!!!!!!
12743. bebecik (válaszként erre: 12733. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 19:23
Jobbulást és mielőbbi gyógyulást a kis drágának.
2010. jan. 27. 19:22

Megjöttünk!

Hát több mint egy órát voltunk bent.

Megkapta a szurit, és a gyógyszert a hasmenésre. Az első szurinál olyan visítást rendezett, mint még soha. Szerintem a szomszéd városba is hallották. :) És ezt percekig produkálta.

Annyira el volt ezzel foglalva, hogy már észre se vette, hogy közben még egyet kapott! :)

Aztán kaptunk gyógyszereket, meg mindent itthonra.

És mentünk mellkasröntgenre.

Na az volt még kabaré. Legalább 2 pillanat elejére az oldalára kellett fektetni mozdulatlanul egy fém asztalon. Na ez nem ment.

Ketten tudtuk lefogni. Külön az első lábát és a fejét, meg külön a hátsó lábát.

Dokibácsi mondta, hogy Vitoba nem semmi erő van, tiszta izom a kutya... :DDD

2,6 kg izom. :DDDDDD

Aztán a dokinő elmondta mit lát.

Háááát!

A légcsöve nem feltűnő, nem kontúros, amiből látszik, hogy nagyon vékony a fala. De legalább szűkület nincs benne.

Ami viszont gázabb, hogy a tüdeje ki van készülve a köhögés, fulladás miatt. Olyan mintha bronchitisze lenne (ezt most nem tudom hogy kell leírni). Azok az erek, vagy mik, végig be vannak gyulladva, és megduzzadtak.

Ezen kívül a szive meg van nagyobbodva, ki van tágulva.

Azt mondta a dokinő, hogy nagyon jó, hogy kértem a röntgent, mert ha ezt most nem kezeljük, akkor ez eldurvul.

Na most az van, hog hiába kap gyógyszert kihányja.

Ezért szombat reggel megyünk vissza, és gyorsan kezeljük még a hasmenést, illetve megkapja a gyógyszereket a tüdejére.

Ami egy 2-3 hetes antibiotikumos kezelés lesz. Ha ezen túl vagyunk, és megszűnik a köhögés, akkor lehet újra kezelni a GF 600-al, mert továbbra is az való arra, hogy megerősödjön az elvéknyult légcső.

Aztán valamikor március elején megint röntgen, hogy megnézzük a szive helyreállt-e.

Ha nem akkor azt is kezelni kell!

Úgy néz ki, hogy fog kapni egy ilyen aszmasprayt, ami ilyen befúvós. Ez elvileg megakadályozza neki a fulladást, időnként lehet használni neki, vagy ha durvábban befullad.

Ezt is felírja a dokinő szombaton, hogy legyen itthon.

Na hirtelen ennyi.

A porcerősítő amit megveszünk együtt nekünk mindenképp kell egész életében. Úgyhogy biztos, hogy az a legjobb amit szedhetünk.

Bízom benne, hogy ennél továb már nem fajul a dolog, és hogy időben meg tudjuk állítani a gyulladást.

Na ez jó hosszú lett!

Ja és hazafele megint hányt. Kijött a gyógyszer fele is amit ott kapott.

De most már alszik, mert kapott nyugtatót és fájdalomcsillapítót, mert fáj a hasa.

De legalább láza nincs.

12741. 3cf80f2b78
2010. jan. 27. 19:01

Hol vagytok Csillag?Remélem minden ok Vitoval!!

Nagy puszi neki!!

12740. caffi
2010. jan. 27. 16:28

Sziasztok!!

Vitonak jobbulást....remélem már jobban van!!

12739. andi6020 (válaszként erre: 12733. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 15:31

:-(((((

Szegény Vito baby!!!

Nagyon sajnálom, jobbulást, és 1000 gyógypuszit neki!

12738. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12737. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 14:17
Tudják bizony!Kis szarosok!:-))
2010. jan. 27. 14:16

Na igen, hiányoltam is a csireket! :))))

Vito is szereti a combot, a pulykanyakat. :) Tudja ő, hogy mi a jó!

12736. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12735. - 3cf80f2b78)
2010. jan. 27. 14:15
Ja,és a lényeget kihagytam:csirkemellllllll!:-)))
12735. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12734. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 14:14
Igen,így van!Én azóta csak virslit,sonkát,májast,és tápot adok neki!!!És napközben eszegeti a kekszet,úgy 2-3 db-ot!!
12734. csillag.virág (válaszként erre: 12732. - 3cf80f2b78)
2010. jan. 27. 14:11

Már nem hány egyáltalán! Nincs sav gond, még a mandarint is meg tudja enni.

Szóval tényleg nem szabad nekik konzervet, meg ilyen vackot adni.

Hát ezt is megtanultuk a saját kárunkon. Inkább egyen tiszta husit, vagy egye a tápot.

Írok majd mindenképp este ha hazaértünk.

2010. jan. 27. 14:10

Köszi mindenkinek!

Vírus lesz, most már tuti!

Megint hányt, és ment a hasa is.

Szóval 4-kor indulás dokihoz.

Foghúzás elmarad, a röntgent meg megcsinálják neki ma. A lényeget most lerendezzük, a foga meg megint marad.

Kap szurit, és bízunk benne, hogy jobban lesz.

Ja és ugye anyósom ajtószomszédjában ott van egy pici lány. Most mondták anyósomnak, hogy két napig ugyanilyen beteg volt, most lett jobban. Szóval tuti van valami a környéken. :(

12732. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12729. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 13:56
Jajj,de sajnálom szegény Vitot!Éppen ma akartam kérdezni,hogy hány-e mostanában,mert Fifi nem,mióta nem adok neki konzervet,alutasakost..stb!!!Szóval,tuti attól van!!!Írj,hogy mi lett veletek!!!
12731. KisTimi1981 (válaszként erre: 12729. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 13:31
Jobbulást nektek, puxa
12730. 008e232c2c
2010. jan. 27. 13:20
Hát reméljük csak egy vírus vagy a kaja miatt.Igen a keksz nekünk is be szokott válni.Akkor holnap csak röntgen lesz?
2010. jan. 27. 12:25

Na szóval.

A dokinővel már folyamatos kapcsolatban vagyok, szerintem kész van tőlem. Na jó, tudom hogy nem!

Ez nem sav, mert az sárga szokott lenni neki, ez meg fehér volt, illetve fekete a széntablettától, már amennyi maradt benne. :)

Mivel egész éjjel ment a hasa, most meg hányt, így két esélyes.

Vagy vírust szedett össze, vagy a tegnapi alutasakos kajától van.

Merthogy még maradt meg, és megbeszéltük, hogy hetente egyszer nem igen lesz baja tőle (mármint savbaja).

Kérdeztem a dokinőt, mondta, hogy lehet, hogy a tartósító, vagy mi, ami van benne, arra közben érzékennyé, vagy allergiássá vált, és így hatott rá.

Na szóval ezt soha többet nem kap, az tuti.

Most ott tartunk, hogy már lassan 2 órája jöttem el otthonról. Megevett 6 db háztartási kekszet, ivott is, és azóta se hasmenés, se hányás. Ha bírja akkor délután visszük, ha közben helyzet lesz akkor is visszük. :)

Ha már nem lesz semmi ma, akkor talán megvárjuk a holnapot, de szerintem foghúzás akkor sem lesz, mert ha valami vírus van benne, akkor nem hiszem hogy megcsinálják az altatást neki.

Na szóval jövök majd és mondom az infókat.

Köszi az érdeklődést! Puszi a gyerekeknek.

12728. KisTimi1981 (válaszként erre: 12726. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 11:54

Jajjjjjjj szegény kicsi Vito.

Savlekötő kellene, nem próbáltad, attól hány habosat.

Menjetek orvosho, és írj mi van veletek.

12727. 008e232c2c (válaszként erre: 12726. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 11:48
Drága Vito.hát ez nem jó ahogy tudod szerintem menjetek orvoshoz főleg ha ilyen gyenge.Remélem nem lez komolyabb baj s írj majd mi van a drágával ha el tudtok menni.Savlekötőt nem tudsz adni neki összetőrve valamibe belekeverni mert irtad,hogy habosat is hányt.
2010. jan. 27. 11:03

Na most már hány is, nyálkásat, és habosat.

A gyógyszert se tudtuk beadni neki, mert első körben szétrázta a széntablettát, az egész fürdőszoba totál fekete volt, a fehér felsőmnek természetesen annyi lett.

Második körbe kihányta az egészet.

Vinni kéne de nincs autó, én meg dolgozok.

Vizet iszik, meg rágcsálja a kekszet, de az igen kevés. Álmos nagyon.

Most otthon van apjával. :)

Ha rosszabb lesz, akkor valahogy el kell indulnunk.

2010. jan. 27. 09:19

Beszéltem a dokinővel.

Elmondta mit adjunk neki. Most megyek és intézkedek.

Aztán ha nem javul délután visszük, és akkor elmarad a foghúzás, kap injekciót erre, de a röntgent meg tudják csinálni neki úgy is.

Szóval majd jövök! :(

2010. jan. 27. 09:07

Vito full beteg!

Egész éjszaka ment a hasa, össze-vissza kakilta a lakást anyósomnál. Tiszta gyenge, nem eszik, nem iszik semmit.

Megőrülök!

12723. csillag.virág (válaszként erre: 12721. - Andi6020)
2010. jan. 27. 08:55
10-re! 9 után indulunk itthonról, kb 25 km-re van a rendelő.
2010. jan. 27. 08:36

Jó reggelt mindenkinek

Kaja: minden kutyi más és más, Porci mikor kicsi volt, akkor tápbuzi volt (RC), aztán gondolt egyet 1éves kora körül, utána nem ette. Csütörtök nálunk a tápos nap, de mindig elém köpködte, kész voltam tőle. A műtét óta sokat változott, azaz a vasszöget is megenné.ű

Játék: Porci is egy duracellnyuszi, 4kor mikor hazamegyek akkor séta és kaja után játékjátékjáték, és reggel már 5után hozza, én is kész vagyok tőle.

Rágcsa: ez a Vito gyerek tuti Porci ikertesója, mert most mi is rászoktunk a rágcsára, és neki is tartani kell, bazierő van benne, és néha dobálja is, jókat mosolygok.

Csillag: gyógypuxit küldök neki

Többiek, merre vagytok, mizu a rosszaságokkal???

12721. andi6020 (válaszként erre: 12720. - Csillag.virág)
2010. jan. 27. 08:10
Hány órára mentek holnap?
12720. csillag.virág (válaszként erre: 12719. - Kamillka)
2010. jan. 27. 07:44

Nem gyenge ez a Kami! :)

A kajára én is azt mondom, hogy nagyjából már mindenki kitapasztalta, hogyan "működnek" a dolgok a sajátjánál.

Egyértelmű, hogy kellenek a tanácsok is, és a próbálkozás.

Ráadásul folyton változnak. A dokinő is mondta, hogy vissza fog térni Vito is a táphoz, csak most ilyen időszaka van. :)

De nagyon tündér lehet ez a Kami! És hogy tényleg milyen felfedezéseket teszel vele kapcsolatban. :)

Nem semmi, hogy ennyire játékfüggő.

Vitonak egyszerre 1-2 játéka van kitéve, mert párom összeszedi kosárba, és berakja a gardróbba.

Egyébként most a fogtisztítós rágcsi a nagy szám, hozza, és fogni kell neki. Ő meg olyan erővel tépi, hogy én is majd elrepülök.

Néha már kész vagyok tőle, hogy abba a 2,5 kg-os vékony kutyába hogy lehet ennyi erő.

Ja és persze minden rágcsi félig van csak elrágva, mert addig tudjuk fogni neki. :)

Hajnalban arra riadtam fel, hogy Vito fullad. Pedig otthon se aludt. :) Nem tudom milyen hangokat hallottam. :D Jó lesz már túl lenni ezen az egészen.

Párom már kész van amúgy, annyira félti, hogy baja lesz az altatás alatt. Főleg hogy ez nem is tejes altatás. :)

Azt hiszem az a holnapi 2-3 óra míg ott fogunk ülni káosz lesz. Majd elküldöm őket a fressnapfba vásárolni. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook