Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

2010. febr. 4. 10:57
Mi a fene az a baromfihúsliszt? :DDD
2010. febr. 4. 10:54

Azért ez se semmi, kínlódni ezzel a csirek allergiával. :(

Az a baj, hogy ez az életük során bármikor kialakulhat!

Nálunk meg nagyon megy a csirke! Nem is néztem, hogy most a gyógytápunk miből van.

Mindjárt megsasolom. :)

12987. andi6020 (válaszként erre: 12985. - Kamillka)
2010. febr. 4. 10:11

Nem akarom elkiabálni, de szerintem nincs. Ettől függetlenül nem veszek neki olyan konzervet, ami csirkés vagy pulykás, és nem etetem direktbe csirkehússal, nincs tojás stb.

A fő allergének közé tartoznak még a gabonák is.

12986. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12984. - Andi6020)
2010. febr. 4. 09:31

Szia!!

A doki is ezt mondta,hogy nem kell feltétlenül teljesen kiiktatni:-)!Viszont mondta,hogy a Fressben van valamilyen táp,a nevét nem tudta,ami westinek való,és abban egyáltalán nincs csirkeadalék!Majd megnézem,hogy mi lehet a neve,és milyen táp!

12985. Kamillka (válaszként erre: 12984. - Andi6020)
2010. febr. 4. 09:28
És Szuzinak volt végül csirke allergiája? Azt hallottam, hogy nem is a csirke okozza az allergiát, hanem a szója, amit a kajájukba kevernek. Nem tudom ez igaz vagy sem.
12984. andi6020 (válaszként erre: 12979. - 3cf80f2b78)
2010. febr. 4. 09:04

A csirkével együtt a pulykát is ki kellene iktatni. Viszont, ha tényleg allergiás azzal az a baj, hogy csirke szinte mindegyikben van, mert akár csirkés, akár nem, az adalékok benne csirkéből származnak. Ez a legolcsóbb ugyanis. A Fresibe pl nem is lehet kapni olyan tápot amiben ne lenne pipi. Legalább is októberbe még nem volt. Én is csak állatpatikába kaptam. Gyógytápokon kívül ami csirkementes, és jó is (csak a kemény tápok közé tartozik), az az Acana almás bárányos tápja.

Felesleges egész életében kizárni ezeket, mert ez nagyon nehéz a mindennapokban. Iktasd ki 3 hétre, azalatt kiürül a szervezetéből. Aztán adj neki csak csirkést egy hétig, rögtön kiderül, hogy tényleg arra allergiás, vagy sem.

12983. Kamillka (válaszként erre: 12974. - 4e02e232a9)
2010. febr. 4. 08:41

SZia!

A fürdetés semmit nem ér bolhák ellen még bolhaírtó samponnal együtt sem, sőt ha gyakran csinálod csak a kutya bőrét teszed tönkre. A yorkieknak amúgy is érzékenyebb a bőrük, mint a többi kutyának általában.

Van többféle csepp, amit a marhoz csepegtetve közvetlenül a bőrre kiírtja belőle az élősködőket. Ha mégis bolhás válassz olyat, ami a környezetéből is kiírtja, mert a fekhelye meg bárhol ahol járt visszafertőzheti nagyon könnyen, ha gyengül a szer hatása.

12982. Kamillka (válaszként erre: 12977. - Csillag.virág)
2010. febr. 4. 08:38
Sziasztok! Na még abból lennének vicces szituk, ha a csajszik sem jeleznének és mi sem tudnánk eldönteni, hogy mikor vigyük le:))))) Ma hajnalban megint inkább a pelust használta, de nem keltett fel.
12981. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12976. - Babbbbaaa:D)
2010. febr. 4. 08:26
Persze,ki kell zárni,hogy nincs-e benne bolha,de mivel Fifiben nincs,így marad az allergia!
12980. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12976. - Babbbbaaa:D)
2010. febr. 4. 08:26
Mint írtam,vakarózik,az az első jele!!
12979. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12977. - Csillag.virág)
2010. febr. 4. 08:25
Nem lesz allergiavizsgálat,mert húzós az ára!Kizárjuk a csirkét,és kész!A doki mondta,hogy 98%-ban az szokott a baj lenni!
2010. febr. 4. 07:42

Tegnap délután Vito megkergült a friss hótól!

Szerintem a fél város rajtunk röhögött!

Elengedni nem merem, mert megint rájött a hopp, és otthagy, azt se hallja ha szólok neki.

Na most! Gyerek elindul szaladni a térdig érő hóba, kb az ő méretében kitaposott úton. Megy is ez 5 méterig, míg engedi a póráz. Aztán van a baj!

Az anyja szalad utána. Térdnadrág, szövetkabát, megpakolt oldaltáska és szatyor + ételesbe leves!

Veszett jól néztünk ki!

Anyósommal egész nap csak perceket volt lent! Bezzeg akkor fél órát! Ő fázni? Áááá, még ment volna világgá. Amint bele ment a friss hóba, ami nem volt lejárva, azonnal rohanásnak indult! :DDDD

Ja és ehhez természetesen még hozzátartozik, hogy kakilt vagy 3x, amit próbáljak felszedni, és valahol kidobni! :)

2010. febr. 4. 07:39

Sziasztok!

Andi!

Ezt még én sem tudtam megállapítani!

Na arra mondják azt hiszem, hogy már teljesen felesleges, csak divatból van, meg hogy idegesítsük a kutyát a 30 fokos hőségben.

Eszembe nem jutna ruhát ráadni nyáron. Tavasszal max reggel és este, illetve esőkabi ha szükséges.

De ígérem lelövünk, ha ennyire elszállnál! Amit megvallom nem igen hiszek! :D

Kamillka!

Annyira jó, hogy így ki tudjátok számolni a lányaitoknál a pisiket!

Na nálunk ez egész másképp működik!

A kakit sem lehet egyáltalán kiszámítani. És ugye nálunk megy a folytonos jelölgetés. Szóval az esélytelen, hogy leszaladunk, pisi, és aztán futás fel. Áááá, ilyen nincs!

Yoda!

Gondolom ez is úgy van mint az embergyógyszereknél, hogy több gyártó van. Most pl mikor Vitonak vettem a fájdalomcsillapítót, akkor mondta a dokinő, hogy ez is van legalább 3 féle kivitelben, más-más gyártótól!

Tegyél rá spot-ont ha nincs rajta, és 24 órán belül kicsinálja a bolhát, illetve védi 1 hónapig! :)

Ez a biztos, én is jártam már így!

Erika!

Fifi vakarózik? Vagy mit csinál?

Akkor lesz allergiavizsgálata? Vagy próbáltok kizárni valamit?

12976. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 12975. - 3cf80f2b78)
2010. febr. 4. 07:37
És az mit takar????? :S
12975. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12969. - Babbbbaaa:D)
2010. febr. 4. 06:30
Fifi is,és azt mondta a doki kedden,hogy lehetséges,hogy allergia!!
12974. 4e02e232a9
2010. febr. 3. 22:20
Sziasztok!Köszi a választ. Azért kérdeztem,mert venni akartam a gyógyszertárba és a Drontál nem volt nekik.Centrál vagy mi a fene már nem emlékszem pontosan.azt mondta a gyógyszerész,hogy az is olyan mint a Drontál.Lhet,hogy nem ez a neve,de valami hasonló.Ezért kérdeztem meg.Most meg mintha bolhát láttam volna benne,de lehet,hogy elnéztem.Arra mit használtok mert ez nagyon idegesít.Nem hagy nyugodni remélem tévedtem.2 hetente fürdetem.
12973. Kamillka (válaszként erre: 12970. - Andi6020)
2010. febr. 3. 21:48

Na ez az, valamit tényleg kitalálhatnának:)) úgy néz ki nálunk is marad az óralesés. Reggel mondjuk Kami kakil és pisil, utánna a déli hosszúsét alkalmával megint mindent csinál, azután már csak 2 pisi.

Komolyan reggel meg sem fordult a fejemben fél 9kor, hogy visszatartot tmindent, mivel eddig hajnalban mé használt a apelust. Azt hittem a barátom feltakarította a kakát, azután kezdtem el nézelődni friss pisi folt után... Akkor tudatosult bennem, hogy 12 óráig szegénykém nem végezte el a dolgát, mert várt rám, hogy vigyem le:S:S És ki tudja meddig tartogatta volna, ha nem kapok észbe...

Na ilyen tüllszoknyás baromságot én sem veszek tuti.Mondjuk Kamit ismerve le is rágná magáról. Szerintem nyárra valami pólót kap majd, vagy napozót, mert az is van:P

12972. andi6020
2010. febr. 3. 21:13
Néztem a Hangesz kutyaruhások oldalát, és azon gondolkodtam, hogy minek egy kutyának nyári "leheletvékony" ruha?? Mindezt felturbózva tüllszoknyával. Na, ennyire biztos nem fog elszállni az agyam. (ha igen, akkor lőjetek le!!)
12971. andi6020 (válaszként erre: 12970. - Andi6020)
2010. febr. 3. 20:29
Ja, ezek a pisiidők, van még külön egy kaksiidő is, reggel 9-kor. AGYRÉÉÉÉÉÉÉM!!!!! Nem is hiszem, hogy ez én vagyok. Ezelőtt fél évvel még szakadtam volna a röhögéstől, ha véletlenül beleolvastam volna ebbe a topicba. És meg lett volna a véleményem a yorkisokról. Mostmeg???? Agymosás :-)))
12970. andi6020 (válaszként erre: 12968. - Kamillka)
2010. febr. 3. 20:26

Szuzi sem jelez sehogy, én is állandóan lesem az órát, hogy nehogy elfelejtsem kivinni. Viszem 7-kor, 1-kor, fél 6-kor, és 9-kor.

Ez egy elég utálatos dolog. Állna oda az ajtóba legalább. Azt már el sem várnám, hogy ugasson.

12969. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 12932. - 3cf80f2b78)
2010. febr. 3. 19:06

:)

Inkább harapdálja...

12968. Kamillka
2010. febr. 3. 16:10

Én is onnan jöttem rá, hogy Kami nem szereti a ruhákat, hogy mostanában a kabát gallérját megharapja és nem akarja elengedni, hogy ne tudjam a nyakánál bepatentolni. A süsü melegítené a nyakát, de utálja... még jó, hogy lepatentolhatósat vettem! Pisiléshez rá sem adom, csak felkapom ölbe és indulunk le, így gyorsabb:) Kami nem jelez sehogy, hogy kell neki pisilni, nekem kell lesni az órát:S

Pisi: fiú kutyák pisilték már le Kamit kabátostul:)

Pesten is baromi hideg van:( Ráadásul mire felértünk a gellért hegy tetjére, elkezdett szakadni a hó. Kami szőrére az orrán és homlokán konkrétan ráfagyott:S Szegénykém előtt lábbal sepertem a havat néhány helyen, hogy tudjon menni benne.

Timi: Kami egyenesen rosszul lenne ha nem ahatna velem... Ha véletlenül a kanapén vagy az aágyában alszik el, hajnalban kelt nyalogatással, vagy párnakaparással, hogy megérkezett... Nem evés nálunk is aktuálissá vált sajnos:S Nem értem miért nem eszik, de 7főtől alig evett pár szem tápot 1 nap. Örülök, hogy nem egyedül ilyen hülye:)

12967. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12960. - Csillag.virág)
2010. febr. 3. 15:49
Látod,erre még nem is gondoltam,hogy játszani akar!!De,most,ha belegondolok....még az is lehet:-))!Az tuti,hogy mi is "szenvedünk",minden lementel előtt:-))
12966. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 12960. - Csillag.virág)
2010. febr. 3. 15:46
Fifi nagyon magasra emeli,lehet,hogy tudja,hogy különben pisi lesz a rucija!?:-))
12965. csillag.virág (válaszként erre: 12963. - KisTimi1981)
2010. febr. 3. 15:25

Hát így van ez! A mamáknál mindent lehet! :)

Mi meg a "megyünk le?"-re! Na ezt más helyzetben nem szabad kiejteni! :)

2010. febr. 3. 15:24

Hát ez nagyon durva itt is! :(

Meg se látszik, hogy takarítják az udvart. Szakad mint a bolond! :(

2010. febr. 3. 14:38

Hó: itt Csepelen ömlik, NAGYON ÖRÜLÖK ám neki

Katimama: ő az istennő, így szoktuk hívni :D

Ruha: mint írtam mi is szenvedünk, azaz kész tortura mire leindulunk, mert mi a "kell pisilnire" indulunk lefele :D

12962. csillag.virág (válaszként erre: 12957. - KisTimi1981)
2010. febr. 3. 14:01
Ez a Katimama is egy sztármama! :) Főleg hogy még udvara is van! :)
12961. csillag.virág (válaszként erre: 12956. - 3cf80f2b78)
2010. febr. 3. 14:01

Deee! Szakad!

Megmondták, hogy mindenhol jó idő lesz, de Borsodban tuti esni fog! Nem is kis mennyiség! Ja és persze nálunk marad a tartósan mínusz. :D

Nehogy már Vito jól érezze magát. :)

12960. csillag.virág (válaszként erre: 12954. - 3cf80f2b78)
2010. febr. 3. 14:00

Vito is ezt csinálja! Tipikus! :D

Ugat fél óráig, hogy le akar menni, pisilni kell, de mikor előveszem a kabátot, akkor menekül, és ilyenkor képes fél órát szórakozni velem!

Szerintem egyszerűen játszhatnékuk van! Legalább is Vito alapban nem utálja a kabátot. Szóval másra nem tudom fogni. :)

A kezeslábassal kapcsolatban a múltkor nem írtam neked, hogy mi azt vettük észre, hogy mivel ilyen törpe nehezebben emeli fel a lábát ha hátul is van rajta cucc. Nem tudja annyira felemelni, és összepisili a rucit! :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook