Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

13049. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13048. - KisTimi1981)
2010. febr. 5. 13:39

Szia!!

Írd már le priviben,hogy mi a pontos neve,és utána nézek ennek is,és amit csillag mondott,annak is!

2010. febr. 5. 13:38

Sziasztok,

Bekukk, olvastam :D

Fogtisztítás: én vettem neki dentet anno és persze IMÁDJA a Freesnapsban kapható marhabőrös valamit rágcsizni. A dentest 1 perc alatt megette, 30másodperc játék, azaz dobálja, majd 30 másodperc és +eette, sztem ez nem tisztítja, bár ki tudja.

Én azóta csak a marhabőrőst veszem, és hála istennek nincs gond a fogainkkal.

13047. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13045. - Csillag.virág)
2010. febr. 5. 13:36
Ez tényleg nem a legjobb,már én is észrevettem!Bár Fifi megeszi a felet,nem szórakozik vele,lehet,hogy ízlik neki?A szagától és is falra mászok,hányingerem lesz,és a fáj a fejem!De mi az a lapocsak,amiről írtál?Azt hol veszed?
13046. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13040. - Kamillka)
2010. febr. 5. 13:33
Napi felet,és mindig este,lefekvés előtt!!
13045. csillag.virág (válaszként erre: 13044. - Kamillka)
2010. febr. 5. 13:25

Én abból a fajtából valót veszem amit Erika írt. Abból van 10 kg alatti kutyáknak való. Az ugye kisebb eleve mint a másik. Ezt szoktam félbevágni. Na ezzel elszórakozik a gyerek, de főleg azért, mert eldugdossa a párna alá, az ágysarkába, meg ilyenek. :)

Igazából ami jó, az a fehér lap, ami tuti letakarítja a fogát. Azt annyira szokta tépni, hogy véres lesz a fogínye. Na az tisztít! :)

Most amúgy olvastam egy érdekeset erről. :)

Miért nem csinálnak ugyanilyet az embernek?

A.) Mérgező.

B.) Nem is gátolja a fogkőképződést, de a kutyák nem tudnak perelni.

C.) A fogorvosok nem szeretnék, mert akkor egy csomó lóvétól elesnének.

:)

13044. Kamillka (válaszként erre: 13043. - Csillag.virág)
2010. febr. 5. 13:07
Most Kami neki látott végre, de ő úgy látom elkínlóik vele. Lehet más milyenünk van? Passz akkor nem értem:S
13043. csillag.virág (válaszként erre: 13042. - Kamillka)
2010. febr. 5. 12:37

De szerintem ez nem tisztítja a fogát... :)

Ha igazán nekilát akkor két perc alatt elrágja. Beleharap egyet és már le is tört. Szóval semmi erőfeszítés nem kell neki. Legalábbis ahhoz képest, hogy a rendes fogtisztítót fél óráig kínozza a foga minden részén.

13042. Kamillka (válaszként erre: 13041. - Csillag.virág)
2010. febr. 5. 12:18

Na vettem pedigret is meg friskiest. A pedigrenek jobb illata van a másik viszont fehér és barázdált.

Szerintem nem az összetétel a lényeg (bár tényleg rajta van, h kiegészítő táplálék), hanem, hogy rágnia kell és ezzel leszedi a fogukról a maradékot, meg gondolom a fogkő is nehezebben tud így kialakulni.

Szupi Kami ebből is játékot csinál. Félbe vágtam, oda akartam adni, ő meg úgy csinál mint aki el akarná venni, de puhán harap rá, hogy ki tudjam venni a szájából. Utánna morog ugrál és hempereg, mint aki mérges rám, hogy elvettem tőle. És ezt ismételjük... Jól haladunk. Lesz itt minden kivéve fogtisztítás úgy érzem:S

2010. febr. 5. 11:41

Valaki homályosítson fel ezzel a denta stix-el kapcsolatban, hogy mire jó? :DDDD

Vitonak is van, a kistestüeknek való. Mivel ez kiegészítő kaja, olyan mint a jutifalat, szóval én nem nagyon merném neki világba adni. Egy felet megkap egyszerre, na azt megeszi egy hét alatt. :D Egyszer eszébe jut 3 percre, akkor leharap egy darabot és annyi.

Olyan büdi, füstölt szaga van, hogy világgá szaladok tőle!

Amit viszont kétlek, az az, hogy a fogát bármilyen szinten tisztítaná. :D

Mert hogy a marhabőrös sodort tisztító, meg az a fehér lap tisztítja az ok, de ez? :D

Ti hogy gondoljátok?

13040. Kamillka (válaszként erre: 13039. - 3cf80f2b78)
2010. febr. 5. 11:15
Akkor ma veszek! Kipróbáljuk, mert ami eddig volt nem rágcsálta. Napi egyet adsz neki, vagy az sok?
13039. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13032. - Kamillka)
2010. febr. 5. 10:26
pedigree!!!
13038. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13032. - Kamillka)
2010. febr. 5. 10:25
Akkor nem fajtatiszta,úgy értem!!
13037. Kamillka (válaszként erre: 13036. - Csillag.virág)
2010. febr. 5. 10:06
Én kávéssal kezdtem, hogy megnézzem megy e a hasa annyitól utánna áttértem a teásra. Kaminak ízlik, hátha Vito is szeretni fogja:)
13036. csillag.virág (válaszként erre: 13035. - Kamillka)
2010. febr. 5. 09:56

Teás, vagy kávés kanál? :) Bocs a hülyeségemért!

Megpróbálom, bár szerintem ez se megy majd egyszerűen.

13035. Kamillka (válaszként erre: 13033. - Csillag.virág)
2010. febr. 5. 09:30
A kiskanálból kinyalja a tenyerem felett és amit kifolyat, azt meg a tenyeremből nyalja fel:)) Nincs hasmenése ennyitől. Próbáld meg Vitonak is kézből adni, ha nem kell neki, keverd a kajájába.
13034. csillag.virág (válaszként erre: 13032. - Kamillka)
2010. febr. 5. 09:06
Én is így tudom! :)
2010. febr. 5. 09:05

Sziasztok!

Kamillka!

Az olivaolajat hogy adod oda Kaminak? Beleteszed valamibe? Vagy simán kinyalja a tálból? Szerintem Vito hülyének nézne. :(

Hasmenése nem lesz tőle?

Nekünk a szőrünkkel semmi gond, főleg hogy nagyon kicsire van nyírva. Mindig fényes, és puha!

De az immunerősítő hatása érdekelne. :)

13032. Kamillka (válaszként erre: 13031. - 3cf80f2b78)
2010. febr. 5. 08:54

Nincs olyan yorki fajta. A yorkik szőre nem lehet hullámos.

Milyen márkájú dentasticket használtok??

13031. 3cf80f2b78 (válaszként erre: 13012. - Babbbbaaa:D)
2010. febr. 5. 06:24
Én még nem hallottam,hogy a hullámos szőr vitaminhiányra utalna!Van olyan yorki fajta,akinek hullámos a szőre,én már láttam!Viszont láttam olyat is,amelyik pont úgy nézett ki,mint a yorki,de keverék volt,és azért hullámosodott be a szőre!
13030. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 13028. - Kamillka)
2010. febr. 4. 21:39

Végülis nem olyan hosszú a szőre, de azért most már alakul, kb. ilyen:

[link]

Majd kipróbálom azt a kefét!! :)

13029. Kamillka
2010. febr. 4. 21:17
Amúgy Andi ötlete is jó! Nyugodtan vasald ki a szőrét, csak vigyázz meg ne égesd a bőrét.
13028. Kamillka (válaszként erre: 13027. - Babbbbaaa:D)
2010. febr. 4. 21:14

Aha ovális kefe. Fésű nekünk is van külön, de ez sokkal szebben megcsinálja. Próbáld ki a boltban. Én is kipróbáltam még ott a kutyán mielőtt megvettem:)

Nekünk külön hidegen sajtolt extra szűzet mondtak, de próbáld ki. Baja nem lesz tőle. Szerintem a miénk sem extra szűz, de a boltos állította, hogy az. Ma láttam, hogy hoztak kék meg zöld cimkéset és arra ki is van írva, hogy extra virgin, a miénkre meg original... Úgy döntöttem, most ezt kapja, mert baja nincs tőle, sőt... Én meg majd besegítek, hogy hamarabb elfogyjon, majd főzök vele. Akkor majd veszek másmilyet is:P

Milyen hosszú amúgy a szőre a kutyádnak? Mert egy bizonyos hossz után fel kell tekerni neki, hogy ne törjön a vége és hogy egyenesen nőjön minél hosszabbra.

13027. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 13026. - Kamillka)
2010. febr. 4. 21:01

Tudom is, hogy milyen fésűt mondasz...olyan, mint egy kefe, igaz? A mi fésűnk végein nincsenek gömbök, úgyhogy ez remélem jó! :)

Légyszi küldd át a táplálékkiegészítő nevét...:) Köszi!!

Ja és a sima olívaolaj nem alkalmas? Mert az van itthon most is.:D

13026. Kamillka (válaszként erre: 13025. - Babbbbaaa:D)
2010. febr. 4. 20:41

Nincs mit:)

Nekünk másmilyen kefénk van. A lényeg, hogy ne legyenek gömbök a fogak végén. Ovális és sűrű vékony fogai vannak, mint kb egy gombostűnek aminek nincs hegye. Bőröndbe pakolásnál vigyázni is kell vele, mert könnyen elhajlik, viszont gyönyörű lesz a kutya szőre tőle:) És a gubancokat fájdalommentesen kiszedi, ha van esetleg.

Nekünk a kutyakozmetikus ajánlott hasonlót, de ugyanolyat nem kaptam, de ez is tökéletes. Fressnapfban lehet kapni 2000ért, tehát nem húzós az ára.

Majd meglátod az olaj is sokat fog segíteni. Nekünk nagyon bevált és szereti Kami, már ismeri az üveget és ha előveszem jön, mert tudja, hogy kap:))))))) Még van egy táplálék kiegészítőnk is, az főleg csontokra, azt islehet freiben kapni. Ha érdekel priviben átküldöm a nevét. Napi felet kell beadni, úgyhogy sokáig tart az is. Házikosztot is adhatsz neki nyugodtan(csontot és krumplit ne), de a táp legyen a gerince a táplálkozásnak a csontjai miatt.

13025. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 13022. - Kamillka)
2010. febr. 4. 20:16

Köszi, aranyos vagy! :)

Fém fogú (kisebb-nagyon fogak váltakozva) fésűt használunk, nem tudom az jó-e...de ezt ajánlották...

Szerinted?

Az olajat kipróbálom!!

A tápja direkt yorkinak való, ezzel nem lehet gond.

A samponja nercolajas, eddig sima parazitaellens :DD volt, de most váltottunk, kivi vagyok...

Köszönöm a hasznos tanácsokat!!:)

13024. Kamillka (válaszként erre: 13021. - Andi6020)
2010. febr. 4. 20:10
Én sem láttam még hullámosan, de valószínű, hogy lehetséges, mert a fajta standarben ki van emelve, hogy az egyenes hosszú szőr a jó.
13023. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 13021. - Andi6020)
2010. febr. 4. 20:10
Kap házikosztot is, de minden nap adok neki tápot, úgyhogy nem tudom... Majd megkérdezem a dokit jövő héten.
13022. Kamillka (válaszként erre: 13017. - Babbbbaaa:D)
2010. febr. 4. 20:08

Szia!

Vitaminhiány miatt hullámosodó szőrről még én sem hallottam(ez persze nem zárja ki, hogy nem lehet). A valószínűbb, hogy játszik a kutya és összekócolja. Kami szőre olyan mint az első képen fésülködés után, ha meg hempereg vagy a hóba belemegy akkor csapzottabb. Mivel kölyök, napi 10x is fésülhetném:S:S

Lehet fésűt kellene váltanotok, vagy minden nap egy kiskanál hidegen sajtolt extra szűz oliva olajat adj neki(én adom Kaminak). Nagyon szép fényes lesz a szőre és immun erősítő hatása is van. Valamint yorkie fajta tápot adj neki! Speciálisan az ő érzékeny bőrükre és szőrükre tartalmaz plussz tápanyagot. Mi nerc olajat is alig használunk most már. Nagyon szép egészséges szőre van, ha néha eszebe jut hébe hóba teszek 1 picit a végére.

A második kutyusra igazából egy jó fésülés és fürdetés férne rá, utánna hidd el olyanlenne mint az első képen lévő yorkie.

13021. andi6020 (válaszként erre: 13020. - Babbbbaaa:D)
2010. febr. 4. 20:05
Vannak nagyon jó táplálékkiegészítők kifejezetten szőrminőségre, mi is szedtünk. Főleg olyan esetekben adják, ha a kutya többnyire házi kosztot kap. De begöndörödésről még nem hallottam.
13020. Babbbbaaa:D (válaszként erre: 13019. - Andi6020)
2010. febr. 4. 19:58

Ok, köszi.

Nincs bajom a második kutyus szőrével, csak azt olvastam, hogy vitaminhiányról árulkodik, de ha nem, akkor nekem úgy is tetszik.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook