Védőnő vagyok, segíthetek? (beszélgetés)
Szia. Köszönöm az ötletet. Holnap lesz a nagy pohárvásárlás.
igen, pohárkát is próbáltunk a kezébe adni, azt rögtön rágni akarja, /foga még nincs/és játékként kezeli. Ha folyadékot teszünk bele, több mindent próbáltunk/babaviz, gyümölcslé, tea/becsukja a kis száját igy mellette csurog le.Örülök, ha megnyugtattál, én már aggódtam, hogy mit lehet ilyenkor tanácsolni,de ijesztgetni nem akartam a lányomékat,mivel amugy kiegyensúlyozott, nyugodt kis baba.
Szia !
Most láttam csak ezt a fórumot ,de jó,hogy észrevettem a hozzátáplálással kapcsolatban lenne kérdésem kisfiam 9 hónapos már szépen eszik elég sok mindent ,viszont a vacsaorával kapcsolatban lenne kérdésem a mi védőnőnk azt mondta fürdés előtt adjak még neki főzeléket utánna szopi+tápszer iagzából eddig úgy csináltam de szerintem attól fáj a hasa ha főzit kap estére ,2 ismerősöm nem is ad uzsi után már csak a vacsit a gyereknek.Te mit tanácsolsz mit tegyek ?
Igy néz ki a napunk hajnalban reggel szopi ,tizórai gyümölcs ebéd szopi+fözi uzsonna gyümi fürcsi előtt szopi kicsit később főzi majd fürdés után szopi tápszer.Másik kérdésem tejpépet lehet-e adni mindennap ,mert idáig nem nagyon adtam neki de nem mindig tudok már mit kitalálni vacsorára.
Szia!Kisfiam 26 hónapos és nem akar semmit megenni,se húst,se fözeléket,egyszerüen semmit!Reggelije kakaó,ebéd bébiétel,de abból is csak egy fajtát eszik meg vagy alma,mert gyümölcsböl meg csak az almát szereti,uzsona sajtos kenyér,vacsi tejbegríz!Ezen kívül semmi mást nem eszik meg!Mindennap ezeket eszi,mert mást nem tudok megetetni vele,nem hajlandó mégcsak megkóstólni sem!Mit tehetnék???
szívesen, várom és dr4ukkolok
Köszönöm a segítséged, és mindenképpen beszámolok majd remélem nem sokára pozitív dolgokkal:))!!!
Szívesen, minden rendben lesz. és dícsérni, dícsérni, hogy milyen ügyes NAGY gyerek ő már, és h mennyire büszke vagy rá
Az elhúzódó vajúdás alatt folyamatos nyomás alatt vannak, ezért sokszor egy kicsit "megnyomodnak", ez nem gond, csak ilyenkor az adott testrészen tud egy kis ödéma enni, szöveti duzzadás, ami okozhat ilyen panaszokat. Ha ez az oka, majd lassan felszívódik. Írj majd, várom!
OK.Köszi szépen a segitséget,most egy kicsit megnyugtattál.Megpróbálok következetes lenni.Remélem,sikerül.
24 órát vajúdtam vele,de 2 nyomásból kint volt. Köszönöm,elviszem. Holnap rendel 11-től,ha megjöttünk,írok :)
Ügyesek vagytok! Ne szomorkodj, ez az élet rendje! Fokozatosan levállnak rólunk, és mi ott leszünk nekik így is amíg élünk. A szeretetet így is megkapják.
Nem okozol, ha kap mellé valami "mást". figyelem elterelőt! És neki lesz sokkal nehezebb a leválás, ha húzod. Nem fogja érteni, hogy hétfőn meg kedden nem, szerda oké, akkor csütörtökön még nagyobb hisztit csinálok, és akkor talán megkapom. Szeretettel, de szigorúan, illetve következetesen, csak így tudod a leginkább megkíímélni.
Neked is azt tudom mondani, hogy egészséges terhességben nem okozhat gondot a lépcsőzés. De próbáld úgy szervezni a napodat, hogy ne kelljen 60x fel, -lejárni. És majd akkor legyél nagyon óvatos, amikor a pocód akkora lesz, h nem látod a lépcsőket :) mert könnyen eleshetsz. Illetve a lépcsőfordulókban nyugodtan állj meg pihegni, hisz ez nem "lóverseny". :) Ja és a szatyrokat azért lehetőleg ne te cipeld. (nálunk házon belül volt lépcső, 15 lépcsőfok, amit a 2,5 éves kisfiam mellett naponta 50-60 x másztam meg pocakosan is..... nem volt már a v ége felé túl jó érzés.
Köszönöm,hogy válaszoltál,és örülök,hogy ezt irtad,mert az este pont ezt csináltuk,amit javasoltál.Összebújtunk,bögréből iszogatta a kakaóját,és közben mesét olvastam neki.Nem azt mondtam,hogy elfogyott a tejcsi,hanem,hogy fáj anyának a szopi,és csak a kisbabák szopiznak,te meg már nagylány vagy.1-2 percig sirdogált(közben majd megszakadt a szivem),de mikor mesélni kezdtem,egyből abbahagyta.
Én úgy gondoltam,hogy fokozatosan veszem el tőle,mindig több napot kihagyva,de akkor szerinted,jobb,ha többet nem adok neki?Csak attól félek,hogy ha igy egyik napról a másikra veszem el ,nem okozok-e valami lelki sérülést nála?
Nem, egy egészséges, panaszmentes várandósságnak ez nem árthat. Később majd úgyis megérzed, hogy mik a kényelmes pózok! Pl: ne has és hátizomból emelj, hanem karizomból, majd meglátod szülésre milyen muszklis leszel. Ne derékbólj hajolj le hozzá, hanem térdből, stb. És ha ő alszik, pihenj le te is!!
Ez nem gond, örüljetek neki. Nem tudja egyébként, hogyan kell nem szopizni. Mert szerencsére neki ez a természetes, hisz van tejcsi. Ez így jó, ahogyan csináljátok, főleg nyáron nem javasolnám nektek az átszoktatást, mert bezavarhat, és kell még neki aza tejcsi!!! Esetleg egy pici műanyag poharat adhattok a kezébe, próbálkozni, játszani, de egyenlőre maradjon minden a megszokott mederben, szerintem. Aztán majd később úgyis rákap az ízére önállóan, majd meglátjátok! Szerencsés a babusotok, h van neki anyatej.
Szia, mindenképpen vidd el orvoshoz. Valószínű fül-orr-gége vizsgálata lesz, de semmi komolynak nem teszed ki vele. Nem tudom, hogyan zajlott a szülésetek, esetleg elhúzódó volt-e. Lehet, hogy egy kis nyák még visszamaradt neki, vagy az esetek döntő többségében anatómiailag nagyobb ilyenkor az orrmandulaa. Ezt megvizsgálják (egyszerű tapintással szájüregen keresztül - ijesztő neked, de nem fájdalmas neki!!) és ellátnak tanácsokkal. Légyszíves írd meg mi volt, és akkor beszélgetünk még, oké? Nem szeretek találgatni, tippelgetni látatlanban. A lényeg, menjetek el vele orvoshoz, és ne izgulj!!!! Tuti semmi komoly (az én kisebbik fiam úgy horkollt 20 hónapos koráig, hogy zengett a ház, újszülöttként meg nem sírt, hanem "röfögött2 szegény ... :) ) Orrmandula műtét volt a vége 20 hónaposan a sorozatos középfülgyull.ok miatt, ez is hajlamosít rá.
Egyetértek. Én úgy gondolom, hogy nincsenek szigorú szabályok, vannak módszertani irányelvek, tanulmányok, és saját tapasztalatok, egyiket sem lehet követni őgy mint a szentírást. Mindenki hallgasson a szívére, és alakítsa ki a számára és a babája számára legmegfelelőbb praktikákat, rendszert. Nem kell mindenben az embereknek egyetérteniük. És nem baj, ha közbeszólsz :) örülök neki, ahány ember annyi nézőpont és tapasztalat.
Hát abból, h azt mondod, h csak este egyszer szopiziuk, én úgy gondolom, hogy ez már csak a kis lelkének kell, az esti "rituálé " része, ami ahhoz kell, hogy az egész napos eseményeket helyretegye, lenyugtassa magát. Meg amúgy is , jó anyával összebújni.... Sztem próbáld meg kiváltani ezt tényleges összebújással az ágyban (keresni fogja eleinte a cicidet, sírhat, lehet h hiszti is lesz), maradj nyugodt, mond h elfogyott sajnos a tejci, de helyette mondasz egy nagyon szép mesét és közben iszogathat pohárból v üvegből kakaót, tejci (ha ivott már). Aztán a személyiségén és a természetén múlik majd, hogy mikor fog téged "elengedni".... Csak legyél következetes!!!!! Ha egyszer elszánod magad, akkor többet NEM kaphatja meg a cicit!!! SOHA!!! ez most keménynek tűnik, de tényleg így van. különben csak összezavarodna.
szia. Minden gyógyszertári forgalomban lévő magzatvédővitamin nagyon jó. Kiemelném a maternát a jódtartalma miatt, ill. nha jók az értesüléseim, akkor már a femibion is tartalmaz jódot, míg a többi nem. Az elevit pedig nagyon jó a korai terhesség panaszaira is. Mindenki maga dönt, sztem a választásod juó. Lényeg, h rendszeresen szedjed, ahogy elő van írva. Ha valaki esetleg nem teheti meg, hogy magzatvédő vitamint vegyen, a vas+folsav kombináció a legfontosabb + a változatos táplálkozás. Sok sikert..... :) Várjuk a fejleményeket.
szívesen, gyere csak, várlak!
Azt elfelejtettem irni,hogy én próbáltam adni neki vizet is,meg cukrozatlan teát is,de nem fogadta el.Tehát nem azért nem kapott,mert én nem adtam.A vizet akkor kezdte el inni,amikor már szilárd ételt is evett,a teát pedig csak mostanában kóstolgatja,eddig nem kellett neki.
Szia Helga, 17 hetes terhes vagyok. Jelenleg egy 4 emeletes társasházban lakunk a negyedik emeleten, ahol nincs lift (miközben építkezünk). Elég valószínű, hogy a terhességem utolsó időszakában is itt kell még laknunk. Az a kérdésem, hogy a terhesség alatt okozhat-e bármilyen gondot a sok (esetenként napi többszöri)lépcsőzés?
Kedves Helga!
Van egy 13 hónapos kb 10 kg-os kisfiam.Most 7 hetes terhes vagyok valószínűleg, mert orvosnál még nem voltam.A kisfiamat muszály sokszor felvennem, ez árthat a babának?Úgy értem, vetélés, vagy ilyesmi szempontjából?
nagymama vagyok, a kisebbik unokám 7 hónapos. Nem cumizik, és a cumisüveget sem fogadja el.Nem akar inni, csak szopizni, szerencsére tej van. Napi egyszer már eszik gyümölcsöt, egyszer főzeléket, de inni se kanállal, se pohárból se üvegből nem akar, összeszoritja a száját. A főzelék és a gyümölcs evés után is szopizással fejezi be.A nagyobbik unokámnál nem volt ilyen gond,igy nem tudom hogyan lehetne ezt kezelni? Te mit tanácsolsz?Nyugodt kis baba, amugy szépen fejlődik, 9,5 kg.Már próbáltuk a cumisüveget is üresen a kezébe adni, de csak játszik vele, a szájába nem veszi.
Nekem is lenne egy kérdésem,épp orvoshoz vinném vele a babámat,8 hetes a kislány,és egyre szörnyűbb hangokat ad éjjel alvás közben,és van,hogy már nappal is...Olyan,mint a horkolás,vagy mint amikor öreg bácsik harákolnak...illetve ha ébren van, ad még magas,fuldokló hangokat is néha,hirtelen,minden előzmény nélkül,de ha rohanok,hogy megnézzem,látszólag semmi baja,mosolyog...
Mindezt egyre hangosabban,egyre sűrűbben csinálja,kb 4 hetes kora óta..
Tudnál nekem segíteni,mitől lehet? Jól teszem,ha orvoshoz viszem? Olan kicsi még,gégevizsgálat,vagy minek teszem ki ezzel?
Köszönöm.
Sziasztok.
Én is közbekotyognék,ha nem baj...
Szerintem mind a kettőtöknek igaza van.Én nem vagyok szakértő,de rengeteget olvastam a témáról,és mindenhol azt irják,hogy igény szerint kell szoptatni a babákat,és ha van elég anyatej,akkor nincs szükség sem fejésre,sem pótlásra(vizre sem,kivéve,ha nagyon nagy kánikula van).
De!!!Én igy tettem először,de annyi tejem volt,hogy nem győzte mindet kiszopizni a babám,és 3-szor lett mellgyulladásom.Szerencsére,nagyon sok fejéssel(!) megoldódott a probléma,és nem lett szükségem gyógyszerre.Vizet később sem kapott(6 hós koráig kizárólag csak szopi volt),viszont 3 tejlefejőt vágtam tönkre,és a későbbiekben igyekeztem kialakitani valamiféle napirendet,mert ugye,minél többször szopizik,annál több a tej.Nekem meg úgyis rengeteg volt.Persze azért az igényeit is figyelembe vettem.
Szóval szerintem nincs 100%-os szabály.Függ a babától,anyától,meg a tej mennyiségétől is,hogy szükség van-e fejésre,napirendre,vagy pótlásra.
Szeretnék kérdezni is.Februárban volt 2 éves a lányom,és még mindig szopik(igaz,hogy csak este,egyszer),de már szeretném leválasztani,csak ő nem akarja hagyni.Tudnál ajánlani valami módszert?
Szia!
Én még nem vagyok anyuka, de már tervezzük a babát:).Lenne egy kérdésem, a Femibion magzatvédő tablettát kezdem el szedni jó választás?Kell emellé még szedni valamit vagy ez tartalmaz minden olyan összetevőt ami a babának és a mamának kellhet?:)Válaszodat előre is köszönöm!Gratulálok a gyerkőcökhöz:), igazán helyesek:).Kedves Tőled, hogy ilyen fórumot indítottál:)!
Köszönöm a segítséget majd még jövök kérdésekkel, eddig is sokat segítettél. J hogy itt vagy, mert a mi védőnőnk most ment el egy hónap szabadságra.
További ajánlott fórumok: