Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Védőnő vagyok, segíthetek? fórum

Védőnő vagyok, segíthetek? (beszélgetés)

2009. júl. 3. 07:49

Kedves Védőnő! 35 éves 11 hetes erősen pánikbeteg kismama vagyok, és korion boholy biopsziát szeretnék végeztetni, mert pánikbetegségre rivotrilt szedek ( 2x 0.5 mg, ami nagyon kevés! feszült vagyok, ideges, kiszámíthatatlan, ezért még mindig dohányzom és kb. havonta 2-4 pohár bort iszom. Nem tudom, hol végeznek ilyet. Kérem segítsen.

Köszönöm!

166. Szilvóca (válaszként erre: 45. - Helga800515)
2009. júl. 2. 23:03
Nekem is ezt javasolta a védőnő,mert szerencsére volt és van is elég tejem.Anyósom,meg állandóan olyan dolgokat akar adni neki amit még nem lehet.most múlt 8 hónapos a kisfiam.pont 6 hónapos volt amikor elkezdtem a hozzátáplálást.A mai napig szopizik is még,ígényli is.Éjszaka is 2-3x szopizik.Este 7körül teszem le aludni,és általában reggel 6-7ig van alvás persze pár megszakítással.Azt szeretném kérdezni,hogy ebben a korban van-e valami amit "reggelire" lehet neki adni,mert szopizik aztán úgy csinál mint akinek elég,aztán még simán behörpint 2dl folyadékot,leginkább teát,vagy valami gyümilevet.Ennyire szomjas lenne, megszoktam nézni,és még van olyankor tej a cicimben,vagy más hamira vágyik?Máskor,meg iszonyatosan ígényli azt,hogy szopizhasson,pl az ebéd és az uzsi között egy kis nasi gyanánt,mert ha szomjas kiszolgálja magát,mert mindíg van mellette víz vagy valami folyadék,és rendesen eszik is,és gyarapodik.
2009. jún. 27. 09:56

Szia Helga!

Nagyon csúnya dagadt/vizes a lábam. Mit tegyek hogy ne vizesedjek ennyire? Főleg a jobb lábam ilyen, a bal egész tűrhető. Lehet rá valamit szedni, vagy kenni? Érdemes ezzel dokihoz menni? Lehet valami rossznak a jele? A vérnyomásom és a vizeletem rendben van. A magándokihoz csak 3 hét múlva kell mennem, addig remélem nem lesz semmi gond, igazából a férjem és anyukám aggódik.

Ja, a naplómban van egy kép, ott láthatod, hogy tényleg csúnya, vagy én aggódok túlságosan.

Köszi előre is!!!

2009. jún. 26. 23:04
Az öthónapos pici babám ha rugdalozik a kis lábával akkor csak az egyiket használja intenzívebben. Nem baj, ha a másikat nem olyan mértékben használja? Eddig ezzel nem volt probléma vagy valami gond akadt netán?
2009. jún. 26. 16:18
Szia,azt szeretném kérdezni,hogy mit jelentenek a menszi görcsök a 17.ciklusnapomon?Mindig 26-28 napra jön meg és még ilyen korán sose görcsöltem..meg babát szeretnénk!Ezek szerint akkor nem jött össze mostsem?Volt már méhenkivüli terhességem,egyik petevezetékemet kivették,járok dokihoz,peteérésem is szokott lenni..most is volt pár napja!Mi lehet ez?
2009. jún. 23. 17:21
Én pedig kullancs ügyben kérdeznélek:3 hós babát,hogy lehet óvni a kullancsoktól?
2009. jún. 23. 17:12
Kb négyhetes kismama vagyok. De cukor beteg (alacsony a cukor szintem) Átlag 3.2 és 4.1 között ingadozik. mit csináljak??
160. bbeus73
2009. jún. 22. 14:52

Kedves Helga!

Kisfiam pénteken tölti be a 9. hónapot. Ma voltunk leméretni, 7940 gramm és 70,5 cm. 05. 26-án 7840 gramm, 04. 24-én 7800 gramm volt. Kicsit aggaszt, hogy két hónap alatt csupán 140 grammot gyarapodott.

Még szoptatom, csak a déli szoptatást hagytam el. A szopcsik után eszik mindenfélét. Reggel általában gyümölcsöt, kb. 1-2 hete már kenyeret, kiflit, sajtot, túrót, délben főzelék hússal, uzsira joghurt, vagy gyümölcsrizs (általam készített), vagy tejpép, estére főzelék. Ezen kívül hajnal 5 óra felé szokott egyszer felkelni, akkor is meg szoktam szoptatni, de akkor nem hozom ki "reggelizni", hanem alszik tovább.

Ma egy ismerősöm azt kérdezte tőlem, nem az a baj, hogy még szopik is a kajálások előtt?

A védőnőm nem volt a topon, semmiféle tanácsot nem adott.....

Van okom aggodalomra, esetleg valamit nem jól csinálok?

Egyébként mindent elfogad, mindent megeszik a gyermekem, mindennapra főzök neki valamilyen finomságot, én úgy érzem, jól eszik.

Van-e "megszabott" mennyiség, amit meg kellene ennie?

Előre is köszönöm a tanácsodat. Bea

2009. jún. 21. 22:50

sziasztok

bocs, hogy eltűntem, de elutaztunk a piciny családommal............. :)

most értünk haza, holnap mindenkinek válaszolok.

158. tari
2009. jún. 14. 21:46

Szia Helga!

Most olvastam, hogy probléma ha egy 3hónapos baba nem szeret hason feküdni!

Az Én lányom sír amikor hasra fordítom és általában arcal lefelé tartja a fejét az ágyon!Csak néha emeli meg vagy fordítja oldalra.

Mikortól kell emiatt aggódnom?

Ha megyünk a 4hónapos szurira és addig nincs változás az már késő lenne szólni a dokinak?

Jul.5-én lesz 4hónapos!

157. 405fb874de (válaszként erre: 156. - Alkia)
2009. jún. 14. 18:44
Szia! Nem vagyok ugyan védőnő, de talán néhány kérdésedre válaszolhatok, ha esetleg közben Helga nem érne ide és neked menned kell. A tejtermelés ugye megindul a hormonok, a szülés miatt, mint ahogy az első babádnál is volt. Nekem anno a kórházban a szülésznőm segített. Egyrész azonnal a szülés után cicire tettük a babát (ha jól tudom ez csak akkor lehetséges, ha nincs fájdalomcsillapítás a szülés alatt) illetve másnap jött és megmutatta hogyan kell kézzel lefejni, mert kézzel jobban lehet, mint mellszívóval. Nekem azt mondták még a kórházban, hogy váltott mellből kell szoptatni és mindig le is kell fejni ha a baba már nem kéri. Így mivel utána a másik mellből etetsz, lesz ideje az előzőnek termelni. Ha esetleg túl híg, akkor nekem még azt mondták, hogy pár milit előtte kell fejni, hogy a vizes része lejöjjön (ugye ez nem laktató csak szomjoltó).
156. Alkia
2009. jún. 14. 18:25
Szia Helga!Én bármelyik pillanatban megszülhetek és tanácsodat szeretném kérni a szoptatással kapcsolatban.Az első gyereknél jól indult a dolog de még két hónapig sem tudtam szoptatni szerintem ,nem volt róla elég infom.vagy csak össze vissza infok.Most ismét igy állok annyi mindent olvastam róla,hogy úgyérzem semmit nem tudok.Alapvető dolgok érdekelnének,hogy is kezdjem a kórházban ?Minden alkalommal mind a két mellből kell szoptatni,vagy ha az egyik kiürült utána jön a másik?Fejni mikor kell ,minden szoptatás után és mind a két mellből és az utolsó cseppig.Ha lefejem a tejet utána mennyi idő múlva termelődik annyi,hogy újra tudjak etetni?Milyen tej serkentőt ajánlanál(tea,homeo bogyó,étel...)és ezeket mikor kezdjem el szedni,inni,hogy hasson is.Bocs ha kicsit sok kérdésem van de az én védőnőm nagyon fiatal gyereke sincs és semmit nem tud és ez elég rossz igy.Előre is köszi.Szia
155. tari
2009. jún. 13. 20:28

Szia Helga!

Azt szeretném megtudni, hogy a piciket hány hónapos koráig kell büfiztetni?

Ha majd bébi ételt adok neki akkor is szükség van rá?

A bébiétel adását almalével, reszelt almával vagy a készen vásárolt bébi gyümölcs péppel kezdjem?Melyiket ajánlod először?

Lehet vásárolni mindenféle tejpépeket ezeket kb. mikor adjam neki?

Mi a véleményed a Sinlacról?Több anyuka írta, hogy azt ad a babájának.Szerinted érdemes kiíratni a doktorral?

154. monix5
2009. jún. 11. 16:00

Szia Helga !

Köszönöm a múltkori tanácsodat ,most hinta ügyben szeretnék kérdezni kisfiam 9 hónapos szerinted milyen hintát vegyünk neki rugósat vagy simát ezeket medig tudják használni mármint a rugósat azért gondoltam erre mert ha megfogjuk a karja alatt feláll és rugózik a lábával...vagy ez nem jó a gerincének kúszni kúszik viszont még nem ül magától de ha leültetem úgy marad néha kicsit meginog eldöl vagy ezt se erőltessem mert nem jó még a gerincnek?

Másik dolog szerinted hagyhatom a kövön mászni félek,hogy felfázik viszont sokszor sír mert nincs már el a szobába és ki akar jönni hozzám .

Még egy kérdésem lenne 9 hónaposa miket ehet már mert a mi védőnönk eléggé leszükitette az ehető dolgok listáját tejpépet ne adjak neki csersznyét se téstát se ...de lassan már mindent ehetnek akkor ,hogy kezdjem el ezt az egészet?Sajtot,túrót néha kap tojássárgáját mikor lehet adni ?Csirkemájat ,halat?

2009. jún. 11. 13:21

Szia!

Tanácsot szeretnék kérni. Most nem evés, alvás ügyben. :)

Kb. egy hónapja új lkásba költöztünk. A kislányom egy hétig teljesen normálisan aludt, ahogy előtte is, letettem, fal felé fordult és szunya, de egy hét után már attól elkezdett sírni, hogy a szobájába vittem (a másik lakásban nem volt külön szobája, de ott sem aludt velünk). Most arra szokott rá, hogy fogni kell a kezét, míg elalszik. Nem is lenne gond, de van, hogy fél-háromnegyed órán kersztül mellette kell ülni. Próbáltam, hogy leszedem a rácsot és így szabadabb, ki tud jönni, ha akar és nem érzi bezárva magát. Valamivel jobb, mert már nem sír, ha felébred, hanem kijön. De mit tehetnék, hogy ez a félelme, amiért a kezét kell fogni, megszűnjön? Vagy ez mitől lehet?

152. *Nina* (válaszként erre: 147. - Helga800515)
2009. jún. 11. 09:51

Köszönöm :) Persze szedek vitamint. Sajnos a halat se tudom megenni brrrr...

Amik mennek: tej, tojás, telj.kiörl. pékáruk, sajt, zöldségek, gyümölcsök, meg persze az édességek. Köszönöm a segítséged.

2009. jún. 10. 21:25
Lenne még egy kérdésem.Kisfiam csak minden harmadnap alszik napközben. Éjszaka 11-12 órát alszik.Elég ennyi alvás egy 21 hós babának? Még az óvodában is altatják a gyerekeket.
150. Ronita17 (válaszként erre: 146. - Helga800515)
2009. jún. 10. 16:25
Szia! nem vittem Vissza Dávidot az orvoshoz,mert nem sikerült vizeletet levenni tőle. De 2 napja már nem biceg,szerintem izomhúzódása volt.
149. nina89
2009. jún. 9. 23:05
Szia Helga! A segitségedet szeretném kérni. Lenne egy kérdésem, a terhesség 26.hetében járok. ma kellemetlen szúró érzés jelentkezett a pocakban, egészen lenn, mintha a méhszáj fájna. :S Tegnap voltam tanácsadáson, és miután a doki megvizsgált, talán megsérthette a nyálkahártyát (a méhszájat mérte), és picit véreztem, ma is volt még barnás folyás. Mondta, hogy ettől ne ijedjek meg. Viszont ma éreztem délután ezt a furi érzést :S Mi lehet ez szerinted?
148. Helga800515 (válaszként erre: 141. - *Nina*)
2009. jún. 9. 22:40
szóját sztem ne, hal? megbírod enni? nagyon hasznos!!!
147. Helga800515 (válaszként erre: 141. - *Nina*)
2009. jún. 9. 22:39

szia, először is gratula!!!!!!!!!!!!!

valószínű, hogy ez nem marad végig így, bár előfordulhat. Ha szedsz mvvitamint, akkor semmi gond, amúgy meg próbáld meg növényi fehérjével pótolni. Változatosan étkezz.

146. Helga800515 (válaszként erre: 130. - Ronita17)
2009. jún. 9. 22:36
Ronita merre vagytok, mi van veletek?
145. Helga800515 (válaszként erre: 140. - Christine81)
2009. jún. 9. 22:35
ne add fel, ha ment 2 napig, akkor sztem elég érett hozzá, csak most ezt az érdekes dolgot felfedezte, és izgatja a fantáziáját.............:) pihentesd a kérdést pár napig, majd újra kerüljön elő a bili.
144. Helga800515 (válaszként erre: 138. - 064abada22)
2009. jún. 9. 22:33
sajna ezt csinálják néha, én is átéltem, elég idegörlő........., ha nincs semmi konkrét oka (trauma, szorongás, stb) akkor el fogja hagyni előbb-utóbb, csak addig bírf türelemmel. Nálunk az vált be , hogy 3 lehetősége lehet kijönni, mármint 1 este, ha ezt túllépi, akkor másnap nincs mese. Keményen hangzik, de bevált.
143. Helga800515 (válaszként erre: 135. - Liaandi)
2009. jún. 9. 22:29
Hááááát sztem semmiikor. Mi nem ajánljuk egyáltalán a kompot. Nagyon fontos mozgásfejlődési szakaszokat hagy ki vele a baba, és nem jó a csontrendszernek. sztem ne használjátok................
142. Helga800515 (válaszként erre: 136. - Krisztina3)
2009. jún. 9. 22:27
sajna még nem.... majd csak 1 éves kor után. Esetleg kóstoljatok meg vmi más tpszt, mert a beba nem tartozik a legjobb ízűek közé.
141. *Nina*
2009. jún. 9. 16:48

Szia Helga!

Szeretném én is a segítégedet kérni, ha lehet. Még pirinykó a pocaklakóm (6 hetes), de a poz. teszttel egyidőben húsundorom is lett. Azóta nem birom megenni, még a látványától is rosszul vagyok. Miket kellene ennem, amivel pótolni tudnám a húsban lévő vitaminokat, fehérjét? Gondoltam a szójakészítményekre, de a szója meg fitoösztrogént tartalmaz, amiatt nem merem enni.

Előre is köszönöm, Nina

140. christine81 (válaszként erre: 1. - Helga800515)
2009. jún. 9. 12:50
Szia Helga!Már kértem a tanácsodat,és ismét szeretném kérni!Kisfiam 26 hónapos és próbálkozunk a szobatisztasággal.Az elsö 2 nap nagyon aranyosan belepisilt a bilibe,egész nap nem volt rajt pelus csak alvásnál.Azóta viszont nem hajlandó a bilibe pisilni,az tetszik neki,ahogy a nadrágja alján kifolyik!Tanácsodat szeretném kérni,hogy próbálkozzunk továbbra is vagy esetleg még nem érett a szobatisztaságra és azért csinálja?Elöre is köszi a választ!
2009. jún. 7. 22:55
és az nem használ hogy hagyom sírni, kiabálni persze nem egyből rohanok be, hagyok egy kis időt hogy meglássam tényleg éhes, szomjas, vagy csak aludni nem akar.
138. 064abada22 (válaszként erre: 1. - Helga800515)
2009. jún. 7. 22:54
szia. nekem az lenne a problémám hogy egy ideje az esti elalvás kislányomnál (két éves) nehezen megy, mindent kitalál, enni, inni kell, bilizni kell, csak nehogy aludni kelljen. általában türelmes igyekszek lenni, ma kétszer vittem még ki a konyhába.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook